+1 yılYalnızlık sadece Allah'a mahsustur. Bizler yalnız yapabilen canlılar değiliz. Erkeklerde kas gücü kadınlarda son dokunuş dekorasyon güzelleştirme kabiliyetleri vardır. Bir erkek çeşme bozulsa yapabilir ama kadınsızsa evi güzel olmaz. Mevsimler gibi düşünürsek hep kış mevsimi gibidirler. Ama erkeğin hayatına kadın girerse o mevsim bahara döner çiçekler açmaya başlar. Aynısı kadın içinde geçerlidir. Tek yaşayan kadınlar aşırı derecede basit işlerde bile zorluk yaşar ve her iki tarafta anne babalığı tatmak ister. Beraber yaşama gelirsek bizi bağlayan bir unsur yoksa basit bir tartışmada bile ağır sözler belki şiddet ve ayrılık olur. Sonra psikolojik sorunlar ve yeni birisi oda aynısı olur sonra başka birisi. Peki yaratan bize tek eşliliği vaad etmişken çok eşliliğe cinsel yolla bulaşan hastalıklar vs. entegre etmişken neden evlenip helal yoldan ilerlemeyelim ki. Maalesef hayat zorlu bir yolculuktur ve bu yolculukta hastalık sağlık zenginlik fakirlik mutluluk mutsuzluk bir dünya şey yaşarız. Bu yüzden bu zorlu yolculukta kalbimize ve aklımıza giren elimizi tutan her daim yanımızda olup destek gösterecek birisine ihtiyacımız vardır. Evlilik bu zorlu yola beraber çıkma olayıdır. Basit bir imza değildir konu. Özet geçmem gerekirse bekarsan bir sorunda çeker gidersin ama evli isen sorunda kalır mücadele eder sorunu çözer güzelliğe ulaştırırsın. Aşıksan birde o zaman onun vesilesiyle bu hayatta tabiri caizse cenneti yaşıyorsun demektir.
11 Yorumla
Soran+1 yılBöyle düşünen insanlar daha fazla mutlu olur inşallah
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yılBunları söyleyenlere itibar etmeyin. Böyle bir beraberliği sorunsuz sürdürebilecek kişi sayısı toplumun yüzbinlerde biri ancak vardır. Evlilik aile hukukuna dair bir sözlşemedir. Bu sözleşme ile birlikte evlenenlere hak ve yükümlülükler doğar. Evlilikle birlikte sadakat, mal rejimi, velayet, bakma yükümlülüğü, dayanışma yükümlülüğü, birlikte yaşamı sürdürmeye el verişli davranma, mirasçılık, nafaka vs.. konular hukuki güvenceye kavuşur ve bunlara uymamak durumunda müeyyide ile karşılaşılır. Hele hele çocuk düşünülüyorsa o çocuğu bir aile ortamında büyümenin önemini ve gerekşiliğini anlatmaya bile gerek yok. Bir de evlenmeden gerçekleşen birliktelik özellikle kadının ekonomik bağımsızlığı yoksa ilerleyen yıllarda bu kadın için adeta yıkıma dönüşür. Gençliğini verdiği partner ilerleyen zamanlarda başka aşklara yelken açar. Bu durumda kadını güvence altına alacak hiç bir hukuk normu yoktur. Bu tür durumlarda en azından kadın için nafaka ve mal rejimi den kaynaklı hakları alarak bir nebze olsun ekonomik varlığını sürdürür. Konu çok yönlü. Bir açıdan bakıp değerlendirmek hatalara sevkeder.
11 Yorumla
Soran+1 yılAile hukukuna dair bir sözleşme ve çocuklar aile ortamında buyumeli.. haklısınız
+1 yılevliliği basit bir imza olarak görmemek gerekir evlilik bir toplumun belki de en önemli değerlendirinden biridir. o nedenledir ki dinimiz de bunun önemini sık sık vurgular. Düzenli bir hayat ve düzenli bir ilişkinin insana neler kazandırdığını biraz olsun okuyan, araştıran insanlar muhakkak ki bu duruma asla öyle basit pencereden bakmaz.
Evlilik kuramı bozulmaya yüz tuttuğunda çarpık ilişkiler ve gayri meşru çocuklar artacağı için her han kendi kardeşinle bile evlenme riskin vardır uç bir örnek oldu ama en basitinden en uç noktasına kadar evliliğin ne kadar kutsal bir şey olduğunu iyi idrak etmek gerekiyor.
11 Yorumla
Soran+1 yılSoy bağı tehlikesi çok ama çok önemli bir konu uc bir örnek oldugunu düşünmüyorum ve beni de tedirgin eden bir konu
- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılEğer bunu zaten sadece basit bir imza olarak görüyorsa birileri o kişi daha evliliğin esas temellerini neye dayandığını bilmiyor anlamına gelir güncellemende yazdığın gibi ömür dediğin iki Cihanın da kapsar mı Evet bu dünyada yaptıkların ve diğer dünyada yapacaklarının temelinin atman her şeyi kapsar Neyse soruya Gelecek olursak Yani dediğim gibi Maalesef ki günümüzün Z kuşağı evlilikleri sadece bir imzadan ibaret görüyor hiçbir şekilde sorumluluk almıyor almak istemiyor Onun için şu an zaten boşanmalar çok fazla
22 Yorumla
Soran+1 yılBence de kapsıyor ve her şeye sirayet ediyor.
Görüş için teşekkür ederi.
Soran+1 yılTeşekkür ederim*
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik göründüğünün çok ötesinde sorumluluk gerektiren sorunlarla mücadele kurumudur...
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 269,6b cevap paylaştı.
u +1 yılEvlenmek basit bir imza değil elbette.. bir imzadan çok daha fazlası.. evlilik iki insanın birbiri için yaşaması ve sonsuza kadar da birbirlerini sevmesi demektir.. ama maalesef günümüzde aşkı bilen gerçekten yaşayan kimse olduğunu düşünmüyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır basit imza olarak bakmak olur mu evlilik Allah'ın belirlediği kişiler tarafından kişi bunu ya mutluluk olarak görürü ya da hep soru olarak görür yani ikiside bir sınavdır bazen dersin ki şuna bak bundan olmaz diye yakışmıyorlar vaya şuanda bak hiç yakışmamışlar diye bunun hissini uzun boylu kışa boylu yakışıklı güzel olarak belirlenmiyor kimi doğar alım kimi doğar alimden zalim dediğim gibi sınavdır ve olması gereken 3 şeyi kimse belirleyemez Allah'dan başka allah herkesin karşısına anlayışlı inançlı merhametli evine eşine bağlı saygılı sevgili bir eş nasip etsin hayattan birseyi sakınırsan doğru olan birseyi zamanla olur öyle biri deng gelir her şey degisir göz var nizam var ve bakış açısı var.
11 Yorumla
Soran+1 yılAmin ecmain
Hayır çok şey ifade ediyor o imza hayatın bu zorlu yolculuğunda yanına yol arkadaşını sevdiceğini alıp hayatın garip oyunları ile mücadele vermeye başlıyorsun
83 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar mantıklı düşünceli olgun bir beyefendi 🙄
- +1 yıl
😂😂😂😂 rica ediyorum ne dmeek sizi övmek vazifemiz
+1 yılNikah olgusu elzem bir şey. Öncelikle biz bir hukuk devletiyiz (!) Bu yüzden düşmez kalkmaz bir Allah herhabgibir durumda resmi olarak nikahlı olmak oldukça önemli. Sağlık, ebeveynlik, miras, Allah esirgesin nafaka gibi konularda. İşin dini boyutunda ise bence ailelerin rızası ve çevredeki insanların şahitliği o ilişkiyi meşru kılıp özellikle kadının iffetini muafaza ettiği için önemli. Ha düğün dernek örf adeti şart mı o tartışılır.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Basit bir imza değil. İmza olsa 5 dakikada halledilir. Tam tersi güvenin, sevginin, kıymet vermenin ve bir olmanın resmi bir simgesidir. Günümüzde düzgün olan her anlaşmanın resmi olması gerekir. Dolayısıyla o imzanın da olması basit bir şey değil.
10 YorumlaEvet sadece bir imza. Duyurulması, yasalarla korunma altına alınması. Gerekli mi evet? Birbirini seven iki insan için helal olarak birbirine kavuşması. Bu söz çok önceden verilmiştir, kalbe atılmıştır imzalar.
12 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah.
+1 yılHayır tabiki de.. birlikte bir ömür geçireceğin insanla yuva kurmak.. onu sevmek hemde öyle 1-2 gün değil ömür boyu.. eşin olacak çocuklarının annesi-babası olacak en önemlisi de sana Allah'ın emaneti olacak o insanla aynı yastığa baş koymak.. değerini bilmek ozelliklede kadının değerini bilmek.. çok güzel ve çok önemli bir şey onu mutlu edebilmek gözlerine bakmak ellerini tutmak çok güzel olsa gerek.. 😌
26 Yorumla
Soran+1 yılGüzel ve içten bir görüş olmus bana birisini hatırlattiniz, umarım istediğiniz gibi bir insan ile karşılaşırsınız.
- +1 yıl
İnşallah, Allahu Teala herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.. Allah'a emanet..😊
Soran+1 yılAmin ecmain, teşekkür ederim.
- +1 yıl
Güzel bir hayalin var. İnşallah hayalde kalmaz
- +1 yıl
İnşallah Allah hayırlısını nasip etsin herkese
- +1 yıl
Amin
+1 yılAbartmayın imzaladım gitti. Ne var bunda
12 Yorumla- +1 yıl
Dur ben neyi imzaladım..
Soran+1 yılTebrikler bir ömür boyu mutluluklar.
Tek ömür değil, eksik oldu iki cihanda inşallah.
Evlenmek çok daha komplike bir tanım. Bir imza kadar basit değil.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılHayır degil. Ve eğer evlilik yapılacaksa iki dünyayı da kapsamalı zaten. Yoksa hiçbir anlamı yok
13 Yorumla- +1 yıl
Hatta asıl mesele bu zaten
Soran+1 yılEvet ben de öyle düşünüyorum.
- +1 yıl
Biz böyle konuşuyoruz ama evliliği hakedecek, gerçekten bunun bilincinde ve olgunluğunda olan kaç insan var orası tartışılır.
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. "Parama ortak olmasın" diyen insanların takındığı bir söz olmalı. Sevgisini hem yere göğe sığdıramıyor, hemde nikahına almak istemiyor. Hayli garip.
11 Yorumla
Soran+1 yılBana da güven sorunu gibi geliyor haklısınız.
- Aşk İlişkileri konusunda 317 cevap paylaştı.
+1 yılİşin 'zor' kısmına katlanamayacak olan basit insanların kullandığı bir cümle bence.
21 Yorumla
Soran+1 yılÇok doğru bir ifade..
Aşk İlişkileri konusunda 898 cevap paylaştı. evet bir imza ve sonrası ansızın saçma sapan olaylardan biten tonlarca mutsuz evlilikler.. evet bir ama imza ve buda yasal olması adına yapılan bir gerçek ki günümüz ve yaşadığımız çografya bunu gerektiriyor. hani diyoruz ya öf ve adet..
10 Yorumlao imza olmasa kötü niyetli insanlar çok daha rahat ilişkiye girip ilk zorlukta da kaçarlardı ama ortada bir imza hem resmi hemde kültürel hemde dinen bir tören benzeri bir olay var bu iki tarafın da ciddiyetini katarlılığını ortaya koyar
10 YorumlaHiç olur mu? Evlenmek bir ömür boyu tek bir kişiyle sadakat içinde, muhabbetle ve her anında onunla hoşgörü içinde yaşayacağı kutsal bir birliktelik. Tüm yaşam standartları değişiyor. Asla basit bir imza değil.
10 Yorumla
+1 yılİmza atıp evlenmesi kolay olduğu için evliliklerin çoğu çürük direk üstünde gibi sallanıyo
13 Yorumla
Soran+1 yılYa da emin olmadan adım atılıyor bilmiyorum
- +1 yıl
Aşık olunca kötü taraflarını görmezden geliyolar
Soran+1 yılBelki de.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılSacma bir dusunce dedigin evlilik basit birsey değil hayatin muhrudue
16 Yorumla
Soran+1 yılBenim şahsi düşüncem evliliğin kutsal olduğu ve iki cihanda da huzur getirecegi, getirebileceği. Sorunun kaynağı bir üyenin yapmış olduğu bir yorum.
- +1 yıl
Herkesin dusuncesine saygi duymakla mukkellefiz ama suda bir gercek evlilik sadece bu cihanda gecerli yanliz karakteri olanlar sadece o imzanin sorumlulugunu bilir
Soran+1 yılSaygı duyuyorum.
- +1 yıl
He bu arada o imzanin bi onemi olmadigini dusunenler yuzunden yanliziz zaten :)
Soran+1 yılHerkesin yolu kendisi gibi olanlar ile kesissin. Gec olsun iyi ki olsun.
- +1 yıl
İnsallah
Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Evlenip yaşanması gereken her şey evlenmeden yaşandığı için evlilik tanımı sadece bir imza olarak düşünülüyor. Bak yine aklıma geldi bu cümle “asla bu çağın insanı değilim, olamayacağım da…”
21 Yorumla
+1 yılHayır basit bir imza değil. Sen sadece evleneceğin kişi ile değil o kişinin ailesi ile evlenmiş olursun. Birbirinize olan sorumluluklarıniz var artık.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Evlilik peri masalı değil bekar hayatına göre bir sürü zorluk ve sorumluluk olacak evlenenler bunu bilerek evlenmeli
10 Yorumlaİmza önemli değil ömür boyu mutlu olmak önemlidir..
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı. Basit bir imza ama hukuksal getirdiği haklar var ilişki için değişen bir şey yok
10 Yorumla
+1 yılEvkenmek çocuk yaptığında onun haklarını koruyabilmek için yapılmış bi şey.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Boşanmaya kalkınca öğrenir basit bir imza olup olmadığını. 😂
10 YorumlaBirbirini tamamlama hissi olmadıktan sonra 100 kere de imza atsa etkisiz olur
10 Yorumla
+1 yılEvet ama iste o imzayı kolayca atamiyorux ki aile engeli var
10 Yorumla
+1 yılHayır zor bir imzadır , imza basit gözükebilir ama onu kaldıramamak ta var
10 Yorumla
+1 yılBence hiç basite alınacak bir şey değil özellikle kadın için. Resmi nikah şart bence.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılÖnemli olan evliliği sürdürmek. Tabi bu zamanda evlenmeye değecek bir kız var mı? Yok.
10 Yorumla
+1 yılBir ahittir ve önemlidir millet kolaycı ve iki yüzlüdür
10 Yorumla
+1 yılEvlilik basit bir imza deyil evlik bir omur boyu yasln maktir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ifade bence zinayı meşrulaştırmak için kullanılıyor. İmam nikahına sorun yaratmiyorsa niyeti öyle değildir ama imam nikahınada yok cekiyorsa bu nefsini tatmin etmek için zinayı meşrulaştırma hilesidir.
10 Yorumla
+1 yılEvet basit bir imza ile başlıyor ve verilen bir söz ile noktası koyuluyor.
10 YorumlaBu kadar basit bir şey olduğunu düşünen evlenmesin bence.
10 Yorumla
+1 yılbence öyle bu devirde tabi guvenip evlenemiyosun ama olsun
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı. Evlilik kutsal bir müessese. Gereken önem verilmeli, resmiyete de bağlanmalı mutlaka
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılHayır tabikide çok çok dahası
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 10,1b cevap paylaştı. Hayir büyük sorumluluk
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 528 cevap paylaştı.
+1 yılEvet basit bir imza aşkıda öldürüyor.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 462 cevap paylaştı.
+1 yılDeğil , sevmek ve sadakat yemini
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılAile olmak gibi geliyor bana.
10 Yorumla
+1 yılHayır böyle düşünen insan ile evlenmemeli 😂
10 YorumlaElbette değil
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 12,7b cevap paylaştı.
+1 yılBasit bir imza basit bir defter
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNafaka alamayınca gelen pişmanlık hissi
10 Yorumla
+1 yılEvlenmek basit bir imza değil çok şeyi kapsıyor...
10 Yorumla
+1 yılParan varsa gücün varsa bu ülkede çok basit
10 Yorumla
+1 yılAsla değil
10 Yorumla
+1 yılDegil
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle değil
10 Yorumla O kadar basit değil
10 Yorumla
+1 yılHem öyle hem de değil
10 Yorumla
+1 yılEvlilik bir ahittir.
10 YorumlaDeğil ki hala atmadık
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,9b cevap paylaştı. Büyük sorumluluk
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 13,8b cevap paylaştı. imza işi en kolayı...
10 Yorumla
+1 yılEvet ne bekliyorsun
110 Yorumla
Soran+1 yılBen mi?
Soran+1 yılCevap mi ne bekliyor :))
- +1 yıl
Diyorum evlenmek basit bir imza bence
- +1 yıl
Ha tabi sonrası facia
Soran+1 yılSonradan anladım teşekkür ederim.
Soran+1 yılBazen beynim hata veriyor.
- +1 yıl
Bişey sorabilir miyim
Soran+1 yılTabii ki
- +1 yıl
Teşekkür ederim yinede sorunu çözdüm
Soran+1 yılSevindim.
+1 yılÇok saçma
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 31,8b cevap paylaştı. Değil
10 Yorumla- Devamını Gör (2)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!