Üstüne alınanları görünce
capskomik.com/.../ay-ben-soookk-17740-1.jpg
Selams
.. erkek kuma/metres’e ne deniyor diye araştırdım ama bir şey bulamadım :D bilen varsa söylesin.
ah pardon, evli erkeklerin metresi olabilir de, tam tersi asla kabul edilemez değil mi?

Öyle metresi varsa İnşaat ustası veya marangoz olabilir bazen elektrikçilerin de metresi oluyor vay şerefli ler ya 😅

Şaka bir yana İslam dinine göre bir erkek aynı anda Dört kadınla nikahlanıp evli olaniliyor ama erkeğe düşen büyük sorumluluklar da vardır
1) Dört kadın da birbirine haramdır
2) Dördüne de ayrım yapmadan aynı şefkat ve değeri göstermeli, tüm ihtiyaç ve isteklerini eksiksiz yerine getirebilmelidir
3) Hepsinin geçimini sağlayabilecek kadar zengin olmalıdır
4) Dört kadın için ayrı ayrı ev açmalıdır ya da ev yapmalı veya ev almalıdır
5) Dört kadınla hiçbir zaman aynı anda birlikte olamaz madde 1) Dört kadın da birbirine haram olur sadece erkekle nikahlı olduğu için dördüde erkeğine helaldir
Yani İslamiyet dört kadınla evlenme hakkı vermiş ama kadının hakkını da korumuştur
Ayrıca metres tir sevgilidir zina olur Müslümanlık ta haramdır (yasaktır)
Ama dört evlilik şu zamanda resmiyette zaten yoktur sadece dini nikah ile gayri resmi evlenebilse de çok nadir bir olay
Şahsen tek eşli olmak daha güzel
Yuva yıkanın yuvası olmaz, bunun çok örneğini gördüm, içinde kalbinde azcık Allah korkusu iman kırıntısı olan biri, 5 dakikalik zevk için, ya da 2 güzel söz için ayni yastığa baş koydu ğu insanı aldatmaz. Herseyi kenara, bir kadın bir kadına yapmamalı, kadına ve çocuklarına yazık, vebal bu , kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapmamak lazım, kimseyi yadirgamiyorum Allah şeytana uydurmasin, çünkü biz insanoğlu yapmam dediğimiz herseyi yapmışızdir, o yüzden her halde olana Allah yardım etsin der gecerim herzaman,
#hayırlı kandiller dilerim bu arada.❤️❤️🙏🙏
Hayırlı kandiller tatlım ❤️
Cevap
43Cevap
Öyle bir niyetleri olsa önce boşanir sonra sevgili yaparlar...
Ayrıca erkek yapar elinin kiri falan diye bir şey yok. Böyle düşünenlere erkek yapabiliyorsa kadın da yapar diyorum. Kadının da elinin kiri o kadar.
Zor bir ihtimal , aklıma evlilerde sevebilir şarkısı geldi :D
Benim de “domuz gribi ol inşallah” şarkısı 😃
Olmasa güzel olur da ne yazık ki yaşanıyor
Abi bu kim
Kumam, karımın ikinci kocası! 😂
Söylenmek istenen şey bir kadının iki kocası olabilir veya bir erkeğin iki karısı olabilir durumu değil. Daha çok neden erkekler hep önde tutulur da kadınlar arka plana atılır. Beni feminist zannetmeyin değilim 😄
İkinci koca :D anladım metres yerine onu kullanabilirler dkdk
djdjs zor valla 😅
Evli insanın sevgilisi eşi olmuyor mu sevgilisi eşi değilse neden eş olmuşlar hadi eş olamamışlar neden boşadıktan sonra sevgili aramıyorlar ne anlayabiliyorum ne de midem kaldırıyor. Evli insanlar boşansınlar öyle sevgili arasınlar üç beş takılanlar hiç evlenmesinler 😃
Onlara sormak lazım :D
Erkekler yapar ama adam gibi adamlar bosanmaz sevgili yapmaz eşine sadık olur sevgilisi var ise kızı olur karısı kız yuvası ile meşgul olur
Zaten tipik bir kısır döngü bu aralar evliler ya mecburi evlenmiş ya da boşanacak mutsuz ya da falan filan sonrası sevgili olan kızlara hüsran
Aldatan erkeklerin %99'u karısını boşamaz. Çocuklarına da babalık yapmaya devam eder. Ama aldatan kadınların %100'ü aldatırsa kocasını da terkeder çocuklarını da.
İşte yüzden diyoruz erkeğin aldatması hovardalık, kadının aldatanı o.. spudur diye. Düşünün yani erkeğin hovardası bile vefakardır ama kadının bazen namuslusu bile nankördür.
@Sedefffe Tamam öyleleri yok demiyorum da şöyle bir gerçeklik var. Türkiye'de erkeklerin en yüzde 80'i aldatıyor. En tipsizinden alem yakışıklısina, en fakirinden en zenginine. Ama bunların içinde ailesi yıkılmış çok az erkek var. Hatta bazısının karısı biliyor ama çocukların babasız büyümesini istemiyor ya da ayrıldığı zaman daha doğru bir erkek bulacağına inanmıyor.
Ama kadında iş değişiyor. Karısı tarafından aldatılıp da yuvası ayakta kalan bir tane örnek görmedim.
ERKEKLERİN ÇOĞU SADECE FİZİKSEL ALDATIYOR AMA DUYGUSAL BAĞI KAYBETMİYOR. KADIN ALDATTIĞI ZAMAN HEM FİZİKSEL HEM DUYGUSAL ALDATIYOR. YANİ KENDİNE YENİ BİR KOCA TAYİN ETMİŞ OLUYOR. BU YÜZDEN O YUVA YIKILIYOR.
Aldatılan bir kadın için soy karmaşası diye bir şey yok. Kimin çocuğuna annelik ettiği belli. Ama boynuzlanan bir erkek, kimin çocuğuna babalık ettiğine emin olamayan olur.
Babalık testi falan deniyor da. Kadın buna itiraz edebiliyor, bu bana atılmış bir iftira deyip işin içinden sıyrılabiliyor.
Sevgilisi için kimse boşanmaz. Boşanacak kişi önce boşanır sonra aşık olur zaten. Hiç kimse aşkı için konfor alanını terketmez. Örnekleri varsa da çok istisnadır. 3 çocuklu kadınla 4 çocuklu (ki çocukları küçük) beraber kaçtıklarını gördüm ama çok istisnai bir durumdu.
“ Bence Medenice geçinmeliler. Hangi çağda yaşıyordunuz? Mağaradan çıkın artık.. herkesin sevgilisi metresi olabilir. “
Diyecek fularlı sjwf ciler gelmeden bırakayım yorumu:
Öyle insanların… Böyle bir durumda mağdur olan, aldatılan taraf kimse derhal yok olmalı o saçma evlilikten.. Gitsin kurtarsın kendini.
Evliler çok nadiren başkası için karısını/kocasını terk ediyor. Başkalarıyla görüş, ilişki kur ama karından/kocandan da ayrılma. Nasıl bir mantık çözebilmiş değilim.
Bu görüşü ben yazmış olabilirdim 😌 kusursuz.
Öyle balım 🌸😌
Örnekleri çok fazla.
Gerçekten seviyorsa boşar. Sevmiyorsa boşama ayağına gittiği yere kadar götürür.
İlk mantıklı cevap :D
Mantıklı günümdeyim :)
Evet boşayabilir. Seven, sevdiğiyle olsun. Boşanmayı onaylamam ama kimse de sevmediğiyle zorla kalmamalı.
Neden o zamana kadar boşanmamış?
Tabii
Benim çevremde öyle biri yok, ben de siz sormaya gittiniz sandım
ona ne diyorlardı bilmem kimin aşığı varmış diyorlar , erkekler gibi değil. erkeklerinkine metres deniyor :)
O da erkek metres
ne dersen de :) metres mistress' geliyor. fransızca :) uygun karslık mister olaiblir oradan uydur
inglizcesini yazdım onun fransızcası : maîtresse
erkek karslıgı : maître
Sakin :D
meraktan araştırıp yazdım :D
cokk yazikkk yaaaa :(
veee aslaa bosamazlarr, bosarim derler bosamazlar.. Benimkide derdii evliligimm iyi gitmiyor eskisi gibii evden bazen cekip gidesim var felan filan dedigi zaman oldu..
ilk evli oldugunu ogrendigimde demistii.. ama sonraa oooohh misss gibii beyfende 3 hafta tatil yaptii karisiyla cocuklariylaaaa
evli erkek seks içgüdüsünün esiri olur genelde. çok eşlilik ile alakalı diye düşünüyorum. bu sebeple, FB ilişkisi gibi olur. ama kadın için durum daha zor. hiç bir kadın bir erkeği zi. ki için tercih etmez. hoşlanması sevmesi ve en önemlisi güvenmesi lazım. sonra değer görürse yakınlaşır. Bu sebeple aradaki evli erkek - 2. kadın ilişkisi hep parayla dengelenmiştir.
Eski sevgilim kimmiş gül gibi eşimi birakicam? Az ötede oynasın.
Eski sevgili ne alaka djdj
Sabah yazdığım için kör gözlerle yazmışım sorry sosyetee 😂
dhjds :D tamam
Boşayan kişilere çok şahit oldum. Kadınında da erkeğinde de
Sonra noldu :D
Çocukları olmasına rağmen evlendiler ve evlendikleri kişilerdende çocukları oldu 😄.
Ama ikincilerde daha mutlu olduklarını gördüm kadınların.
Cidden mi :D demek ki bazen cesaret etmek gerekiyor he mi
Hee 😃
Dkdks 😃😃
Sevgilisini öğrendiğim anda onu sakince boğarım.😇😌😘
Hdjd katil olmaya değmez
Boşamaz. Zaten eşinden alamadığını 3. şahıstan alıyor. Niye boşasın?
Soru sorma bana :D
Neden? Burada soruları sen mi sorarsın amirim?
Öyle olmuş 😏
Evli insanın sevgilisi olmasına saydırmamız gerekmiyor muydu 😂 ne ara normalleşti bu durum
Daha büyük problemlerimiz var :D şimdi metresi düşünüyoruz ok?
Düşünmüyoruz tabii ki :D
Evli insanların sevgilisi olması mide bulandırıcı sorsan lafa gelince onlardan delikanlısı onlardan edeplisi yoktur.
Onları yargılamıyoruz :D vardır kendilerince sebepleri bizz var ya biz metreslerin hakkını arıyoruz hddjsj
İroni.
😒
Ok bye
Sus be
Erkeğin maddi durumu yerindeyse istediği kadar cariye alabilir. Kadına haram. Neyse genelde öyle oluyor zaten aldatıyorlar boşanıyorlar filan :D ssd
Hiç kimse birisi için eşinden boşanmaz. Evlilikte huzursuzluk vardır, artık anlaşılamıyordur, kısacası yolun sonu görünmüyordur... vs. bu yüzden boşanılır.
Bu konu sıkıntılı evli insanlar evli gibi kalsınlar ne aldatsinlar ne karısını kocasını bosasinlar çünkü yuva yıkan insanın yuvası olmaz..
@Sedefffe gerçekler öyle benim düşünceme göre ters ve bu yaygınlaşti iyice
@Sedefffe inşallah düzelir ama sanmıyorum şu an toplum olarak aşk sevgiyi öldürdük herkes birbirinden bir çıkar peşinde 😑
@Sedefffe yani zaman kötü ondan bende insanları korkuyla izliyorum
benim daha önemli bir sorum var evli bir insanın niye sevgilisi olur
Genelde bozamaz nadirde olsa bir iki olur 98 i karısından vaz geçmez. Cünki cocuk vardır edinilen mallar var onlardan vazgeçmesi zor olur
Boşayanlar çok var. Sevgilileriyle evlenince de boşanıyorlar. Eski karı veya kocanın ahı tutuyor çünkü
Elde tutana kadar boşayacağını söyler. Oyalarda oyalar. Asla eşini boşamaz.
Biz bunlara karaktersiu diyoruz saglikli bir birey böyle yapmamali
Bugün onun için eşini boşayan yarın başkası için onu da bırakır
Onu yapan da vardır illaki. Umarım öylesi denk gelmez ama düşüncesi bile kötü. Kimseye güvenemezsin.
Evli olsam eşimden başkasına ne bakarım nede görürüm.
İki cins için de karaktersizlikle bağlı tamamen.
Evli kişi sevgili yaptiyla onunla oyanamak fantezi farklı zevk yasamaktir
Yani inşallah öyle yapmıyorlardır sjsj
Niçin
Tabii başkasını sevdiyse, boşansın :D
Tabii öyle yapsınlar ama onu yapmıyorlar malum
Türkiye cumhuriyetinde bunun tek bir sıfatı var :D Metres. Cahil cühela kuma diyor olabilir. Eşin üstüne eş getirilmez. Tam Müge anlı gibi konuştum djdks
Çok zor bir ihtimal hele ki çocuğu varsa daha zor
Boşayabilse evli olmazdı bence boşamaz
Her evlinin sevgilisi mi oluyor demek bu😀
Yok biz “her” kelimesini katıştırmadık :D sözümüz evli ve sevgilisi olanlaradır
Hıhımmm 😌
vay, soru felsefesinde boyut atlamışız 🙈
O ne demek öyle 😅
erkek kuma fikrinden bahsediyorum 😅😅
Yani evli erkek sevgili yapınca metres deniliyor da :D evli kadının sevgilisine ne deniyor
ben şöyle anladım, resmi nikahlı kadının bir başka erkekle dini nikahla ikinci erkekle evlenmesi 😂😂
Oha o başka bir boyut 😅
😂😂 senin sorunun cevabını araştırdım.. metresin erkek karşılığını veren bir kavram yok gibi..
Aynen 🙄 ben de bulamadım edjs
sana bir sır vereyim.. hoşlandığım bir kız vardı.. benimle de çok ilgileniyordu.. benden hoşlandığını düşündüğüm için sevgili olalım dedim... bana metresi olmamı teklif etti.. 🙈 benimle aynı zamanda tanıştığı bir başkası varmış.. bu yüzden sana evet diyemem ama seninle görüşmek istiyorum dedi 😅
yani birisiyle beraberken benimle de olmak istedi.. belki seksüel anlamda değil ama duygusal anlamda metresi olmamı istedi 😂😂😂
Bu sır, sır olmaktan çıktı
hahaha evet.. ama kimliğim bilinmediği için yarı sır kabul edilebilir... e sende özelden mesaja izin verseydin 😂😂
Yapacak bir şey yok 😅 anlat diye tutturmadık sonuçta
kalpsiz 😂😊
Peki eşinin suçu günahı nedir?
En günahsız olanı o zaten o sebepten zaten boşanıp defolup gitmesi gerek aldatanın.
Sanmıyorum, bazı duygulardan yoksunlar.
Yvsk insanlara evlilik fark etmez ki
😒 haklısın bebiiim
yarın sevgilisinide yeni biri çıkarsa terke der
Bırak sevgilidi için her türlü saçma sebep için bırakmak rezilliktir
Bıktım senin bu subliminal mesajlarından 😝
İstediğimi yaparım :D sana ne
🫶
isteyen istediğini yapar ama boşayacaklarını sanmam :D
Biz de yapamaz demedik, bu fevri çıkışın sebebi nedir :D evli misiniz djsk
evet asdasd
Boşayan mutlaka olur..