+1 yılöncelikle kadın hipergamisi ile erkeğin çok eşliliği birbirini tamamlayan tencere kapak misali zira kadın, statüsü güçlü erkeği arzularken, erkekte sayıca daha fazla kadınla birlikte olmak istiyor. sizinde dediğiniz gibi monogami aslında biz erkeklerin lehine olan bir unsurken poligami, kadınların lehinedir. poligami sayesinde en güçlü, statüsü yüksek, zengin erkeklerle ilişkisi olan kadınlar , bu sayede daha bol kaynaklara erişme imkanı bulabiliyorken tek sıkıntı o erkeği, başka kadınlarla paylaşmak zorunda kalmaktır. monogamik bir evlilikte sıradan bir memurun , ömrü boyunca edinebileceği servete, poligamik bir evlilikte 1 ayda ortak olabilecektir. fakat kadın erkek sayısı tüm toplumlarda denge halinde olduğundan, kadın hipergamisi ve erkeğin çok eşli doğası, bu nüfus dengesini bozabilme riski vardır. bu dengesizlik sonucunda eş bulamayan erkeklerin, toplumsal ve iş hayatına katkı yapmaktan vazgeçme riski ve şiddet eğilimi gösterme riskleri vardır. başka bir açıdan bakarsak ta , eş bulabilmek için diğer erkeklerle kıyasa rekabet etmek zorunda kalan erkekler, kendilerini geliştirmek zorunda kalacaklarından , toplumsal ve teknolojik ilerleme hızının artma potansiyeli de vardır.
gözden kaçırdığımız nokta ise yukarıdaki ihtimallerin (ve aynı zamanda sizin kabulünüzde bu şekilde) erkeklerin, kadınlara hükmettiği, kadınların hiçbir söz hakkının olmadığı, erkeklerin egemenliğini ilan ettiği bir toplumda mümkündür. zira ortadoğuda ve batıda (mormonlarda) görülen çok eşli evliliklerin büyük kısmında, kadınların söz hakkı yoktur. esasen, bu toplumlarda monogamik evliliklerde de kadınların söz hakkı fazla yoktur. bu tür bir toplumda çok eşlilik uygulaması, toplumun geneline işlemez zira en başında kadının rızası yoktur. fakat nasıl monogamik ilişkiler, kadınların artan mücadelesi ile erkek egemenliğinden sıyrılıp, daha demokratik , kadınlar için daha özgür hale geldiyse, çok eşli ilişkilerinde bu güncellemeden nasibini almadığı sanılmamalıdır. zira artık “ rızaya dayalı çok eşlilik “ diye bir kavram var.
rızaya dayalı çok eşlilikte nüfus dengesi sarsılmaz, nedenleri ise;
• baskıcı toplumlarda kadınların çok eşliliği yasaklanırken, erkeklerin çok eşliliği serbest bırakılmıştır. rızaya dayalı çok eşlilik, kadınlara da çok eşli bir hayat imkanı sunar. bir kadında, birden fazla erkekle ilişki kurabilir- evlenebilir.
• baskıcı toplumlarda insanların cinsel kimlikleri heteroseksüel varsayılırken, biseksüel-eşcinsel kimlikler yok sayılır. rızaya dayalı çok eşliliğin serbest bırakıldığı toplumlarda, insanlar özgürdür ve kimi insanlar , eş havuzunu kendi cinslerinden tercih edebilecektir. eşcinsellik, erkeklerde kadınlara göre daha yüksektir.
• baskıcı toplumlarda zengin-fakir ayrımı yüksektir ve gelir dağılımı bozuk olmasından dolayı, kadınlar çok eşli yaşama zorlanabilirken, özgür toplumlarda gelir dağılımı adil olduğundan kadınlar, bu tür bir hayat tarzına zorlanamazlar.
• çok eşliliğin yasallaşması demek, bugün metres hayatı yaşayan kadınların ve buna benzer ilişki yaşayan bir çok kadının, erkeğin servetine ortak olması demektir. hali hazırda metresine bir ev açıp, ara sıra tatillere götüren bir erkek, çok eşliliğin yasallaşmasını kesinlikle istemeyecektir zira servetini paylaşmak işine gelmeyeceği için çok eşlilik yasallaşsa bile, yasal açıdan çok eşli bir yaşamı tercih etmeyecektir.
• çok eşliliğin yasallaşması demek, aynı cinsten insanlarında çok eşli ilişki yaşayabileceği anlamına gelir. 3 erkeğin, romantik bir ilişkisi olabilecektir.
• çok eşlilik yasallaşırsa, tüm erkeklerin birden fazla eşe sahip olmak isteyeceği varsayımı yersizdir, zira günümüzde bile tek eşli bir evliliğin sorumluluğunu almaktan itina ile kaçan erkekler varken, çok eşli bir evliliğin sorumluluğunu alabilecek erkek sayısı sınırlıdır. zengin erkeklerin, bu tür bir sorumluluk almasına zaten gerek yoktur zira sorumluluk almadan metres hayatı veya sıralı tek eşliliği yaşayabilmektedirler.
• her kadının hipergamisi farklı olduğu gibi , her erkekte çok eşli değildir.
• toplumdan tecrit edilen (hapishane) erkek sayısı , kadın sayısından daha fazladır.sanılanın aksine bu tür rızaya dayalı hayat tarzı kadınların da lehine bile olabiliyor zira tek eşli ailelerde, kadın ve erkek arasındaki cinsiyet farklılıkları nedeniyle konuşulacak mevzular bir noktadan sonra sıkıcı olabilirken, çok eşli ailelerde dostluğundan, sohbetinden ve her daim güvenebileceğiniz sıkı bir arkadaşınız olabiliyor. çocuk bakımında tek eşli aileler , her iki eşte çalışmak zorunda kalıyorsa bakıcı bulmak veya ailelerden destek istemek zorunda kalırken, çok eşli ailelerde 3 kişiden 2’si çalışıp aileyi geçindirebilirken , diğer eş çocuklara bakabiliyor. tek eşli ilişkilerde evin bütün yükü maalesef kadınlara yıkılması sonucu kendisine boş vakit yaratma imkanı kısıtlı iken , çok eşli ilişkilerde sorumluluk paylaşıldığı için boş vakit imkanı çok daha fazla olabiliyor. evin geçimi söz konusu olduğunda bir eş kariyer yapabilirken , diğer eşin ev hanımı olması aileyi ekonomik zora sokmuyor. tüm buraya kadar yazdıklarım heteroseksüel kadınlara çok eşliliğin avantajları iken şayet kadınlar biseksüel ise romantik ilişki içerisinde girebilmesi ayrıca bir avantaj olabiliyor. rızaya dayalı çok eşlilik daha çok komünal – paylaşımcı bir hayat tarzını benimseyen insanlar için uygun olabilir.
ve aşağıdaki filmi izlemenizi öneririm.umarım anlaşılabilmişimdir.
saygılar.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılTek eşlilik. Çok eşlilik etik değil. Ancak bir insan bir ömürde tek kişi ile olacak diye bir şey yok. Eğer artık uyum kalmamış ise ayrılmalıdır insan. Sonra başka biri ile yeniden evlenebilir.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 264,5b cevap paylaştı.
u +1 yılTek eşlilik
00 Yorumla
+1 yılBir erkegin tek eşi olur 2. Kadin eş degil "metres"denir
36 Yorumla
Soran+1 yılPeki 5 6 kadar olana ne deniyor😄
- +1 yıl
Orayi karistirma simdi🤣
Soran+1 yılHahahahaha O hareme giriyor artık😄
- +1 yıl
Bir erkeğin birden fazla eşi olabilir, aynı şekilde bir kadınında birden fazla eşi olabilir. Tüm taraflar şayet birbirinden haberdarsa , bu aldatmak değildir bence.
Soran+1 yıl@polydreamlife birbirinden haberdar olanlara kısaca midesiz diyoruz😂😂😂
- +1 yıl
Kişisine göre değişir, insanlar çeşit çeşit. Herkesin sevdiği, arzuladığı şeyler farklı. Çok eşlilik denilince, çok eşli insanların, eşini hergün farklı farklı insanlarla haberi olmadan aldattığı sanılıyor. Bu çok eşlilik değil zira aldatılan eşin, rızası yok, haberi yok. Çok eşlilikte, herkesin mutabık kaldığı kurallar, sınırlar vardır. Burada esas sorun kıskanmak. Kadınlar, erkeğin başka bir kadınla seks yapmasından ziyade, erkekle beraber gelen gücü, olanakları, imkanları paylaşmasını kıskanıyor.
+1 yılTabiki de tek eşlilik ikinci bir şık olmamalı diye düşünüyorum
35 Yorumla
Soran+1 yılEski konuştuğum kişi çok eşliliği seviyorum demişti
- +1 yıl
Bu erkeklerin bazılarının midesizliklerini beni öldürüyor
Soran+1 yılYalvarsanda seninle cinsellik yaşamam ki diyo ben yaşatmam zaten dedim
- +1 yıl
Manipüle etmeye çalışıp güven kazanmaya çalışıyorlar
Soran+1 yılBeni istemiyorsun hoşlanmıyorsun ilgini çekmiyormuşum engeli kaldırıp istek atıyorsun neden istek attın dedim ayıp olmasın diye diyo
+1 yılçok eşlilik diye bir şey yok.
Tek eşlilik elbette23 Yorumla
Soran+1 yılYalvarsanda seninle cinsellik yaşamam ki diyo ben yaşatmam zaten dedim
- +1 yıl
soruyla alakası?
Soran+1 yılÇok eşliliği seven oydu o yüzden
+1 yılCanım cennet isterde cehennmem koyuvermez 😀
145 Yorumla
Soran+1 yılHahahahaha o ne demek be😄
- +1 yıl
Ben isteirm 5 tamede ilki ikinciye izin vemrez ki 😂
Soran+1 yılTek eşli ol çok eşli günahtır yapmayın guzum😄
- +1 yıl
Yapmıyoz aşko zaten 😂 elimzidekinin kıymetini biliyoz
Soran+1 yılŞükür be müslüman kardeşim 😂
- +1 yıl
Amin ecmain 😀
- +1 yıl
Siz nerdesiniz
Soran+1 yılBana denk gelenler çok eşli oluyor nedense belaları çekerim 😂
Soran+1 yılİzmirde
- +1 yıl
Ahahha seninkiler sevşyor sanıırm öyle 😀
Soran+1 yılKerhane severler evet😄😄😄
- +1 yıl
Ahahha öyle demeseniz iyiydi 😀
Soran+1 yılBi de her önüne gelenle yaşamam diyor her önüne gelen vermez zaten verirse bir mucize😄😄😄
- +1 yıl
Ahhaha öyle her önüne gelen verse bu kadar abaza dolanmaz piyasada 😂😂😂
- +1 yıl
Yaş kçtı senim gelde iki laflıyak yaa :))
Soran+1 yılEvlilik dışı cinsellik düşünmüyorum dedim de tipim değilsin bana göre de değilsin sen kendine göre birini bul hayatını kurarsın evlen demeye başladı 😄
- +1 yıl
Ahahsga bu işler böyle olur zati niyetini belli etmiş işte orası iyi :))
Soran+1 yıl24 yaşım
- +1 yıl
Heee sende körpeciksin tabi niye pnun için şey etcen ki kendini
Soran+1 yılO da 25 yaşında ama beyin yaşı 0😄
- +1 yıl
Amaann bence o zkp bırakmk isityordu
Soran+1 yılBana niye istek atıyor o zaman ya ben o kızlardan değilim ki😄
- +1 yıl
Şansını deniyoe daa aşko 😀
Soran+1 yılArkadaşız seninle kankayız yazabilirsin burdan başka bir şey çıkmaz diyor yedekte tutmak heralde amacı
- +1 yıl
Yaa işte sende dur burada senden haberim olsun ben dışarda kovaliyim ilerde evleniriz belki 😀
Soran+1 yılHahahahaha tercüme ettin teşekkürler 😄
- +1 yıl
Ne demek 😀
Soran+1 yılHaberi olamaz artık takipten çıkardım çünkü 😄
- +1 yıl
Ahaha ne güzel nerden tanışıyorsunhz
Soran+1 yılAbimin bizzat kankisi olur
- +1 yıl
Yojhhh hamına 😂
Soran+1 yılNiye şaşırdın ki
- +1 yıl
İnsan arkadaşının kardeşinede zkck gözle bakamz heralde 😂
Soran+1 yılBen onunla evlilik düşünüyordum zaten hoşlanıyordum yani
- +1 yıl
Tamam işte onda güzel kardeşim varmış 😂
Soran+1 yılAnlamadım
- +1 yıl
İpnelil oğlanda diyom
Soran+1 yılHe ya onda
- +1 yıl
Bakim mi bi sana merak ettim seni
Soran+1 yılFotom yok ki
- +1 yıl
At daa abi 😀
Soran+1 yılNereye atayım
- +1 yıl
İnsta filan da olur
- +1 yıl
ya da burdan thp et
Soran+1 yılTamam takip ediyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılsen kaç tane isterdin
bir de eşin senden başkasıyla olsun ister miydin
merak ettim
bu kafa yapısını anlayamıyorum da11 Yorumla
Soran+1 yılBen tek. Eskiden konuştuğum kişi çok eşliliği seviyorum demişti
Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. çok eşlilik aynı anda olmak grup gibi değil degil mi kastın
111 Yorumla
Soran+1 yılÇok eşlilik grup anlamına mı geliyor ki? Eski konuştuğum kişi çok eşliliği seviyorum demişti
Soran+1 yılFarklı kadınlar
Soran+1 yılGün gün ayrı
Soran+1 yılÇok eslilikte insanın kafası karışır be ondan ona
Soran+1 yılEvet haklısın
Soran+1 yılTek eşlilik benimde. O yüzden muhabbeti kestim onunla
+1 yılevlenene kaar çok eşliliği savunurdum ama evlendikten sonra en temizi tek eşlilik diyorm.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılHayvandan farklı olarak gören. birisi insan ise tek eşli olur
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılTabiki tek eşlilik ama tek eşin de anlayışlı olmak zorunda
10 Yorumla Erkeklerin ekseriyeti çoğu isteyecektir
Ancak bir tane özel olması daha güzel geliyor bana10 Yorumla
+1 yılÇok eşlilik diyenin aklından şüphe ederim tabikide tek eşlilik
35 Yorumla
Soran+1 yılEski konuştuğum kişi çok eşliliği seviyorum demişti
- +1 yıl
Yani biri değil hepsi benim olsun hesabı :) öyle birisiyle ömür geçmez hayat sürmez iğrenç ya şaka gibi
Soran+1 yılDm kutusunu ss attı 5 6 kız vardı cinsellik amaçlı konuşuyormuş
- +1 yıl
Ay iğrenç cidden böylesi erkeklerden nefret ediyorum iletişimi kesmek en iyisi inan bana
Soran+1 yılMuhabbeti kestim zaten de olanları anlatıyorum yalvarsanda ben yapmam dedi😂 cinselliği
- Aşk İlişkileri konusunda 44,7b cevap paylaştı.
+1 yılAyrı ayrı nafaka ödemeye gerek yok. Tek eşlilik iyi.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 630 cevap paylaştı. tek eşim ve çok sevgilim oldu. hepsinde ayrı duygularr
00 Yorumla
+1 yılEğer ciddi olacaksa tek eşlilik elbette iyi ama ciddi ilişkim yoksa çok eşlilik iyidir
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılTek eşlilik hepsinin çenesiyle uğraşılmaz
14 Yorumla
Soran+1 yılValla hepsini yönetiyor
- +1 yıl
Dümenden herkes yönetir
Soran+1 yılValla dmsini ss attı 5 6 kız vardı yönetiyor demek ki
- +1 yıl
Yönetme anlayışın baya iyimiş seni de yönetir öyle
Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Karakterli ve karaktersiz arasında bi soru
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet eskiden konuştuğum kişi çok eşliliği seviyorum demişti
- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇok eşlilik diye bir kavram yok.
121 Yorumla
Soran+1 yılBenim eskiden konuştuğum kişi çok eşliliği seviyorum demişti nasıl yokkk
- +1 yıl
O sapıklık ondan dolayı. Sorsaydin madem öyle benimde 4 kocam olsa nasıl olur diye
Soran+1 yılSapık olduğunu kabul etmiyor her önüne gelenle yatmıyormuş ilgisini cekenlerle
- +1 yıl
Çok eşlilik diye savunan bir kişi baskı basina yobazdir. Bi bunu kabul edelim. Kadın çok eşli olmak isterse olamaz erkek isterse olur. Sebep peki? Tamamen erkeklerin sapıkça düşüncesinden doğar bu. Ayrıca bunu savunan kadında yobazdir. Bence sen hala konuşuyorsan onla konuşmayı direk kesmelisin.
Soran+1 yılMuhabbeti kestim zaten yalvarsanda ben yapmam dedi😂
- +1 yıl
Yalvarsana denemek için nasıl yapiyo bak görürsün. Arkadaş kendini Brad Pitt falan zannediyor galiba
Soran+1 yılKüçük dağları o yarattı ondan😂 beni istemiyorsun hoşlanmıyorsun ilgini çekmiyormuşum engeli kaldırıp istek atıyorsun neden istek attın dedim ayıp olmasın diye diyo 😂
- +1 yıl
Ruh hastasi galiba 😂
Soran+1 yılEvlilik dışı cinsellik düşünmüyorum dedim de tipim değilsin bana göre de değilsin evlen hayatını kurarsın demeye başladı😂
- +1 yıl
Boş herif ya 😂
Soran+1 yılYalvarsanda ne ya hayatta hiç peşinden koşmadım ki😂
- +1 yıl
Kurtulmussun bence
Soran+1 yılNe içiyorsan banada ver senin kafayı yaşamak istiyorum değişik değişik cevaplar veriyorsun diyor😄 he bi de sonunda hayırlı dürüst biri olursa nasip diyor😄
- +1 yıl
Yaşı kaç
Soran+1 yıl25
- +1 yıl
Küçükte değil ama
Soran+1 yılSenin çevrende tek kişiye bağlı kalan yok mu örnek alsana dedim hepimiz kızlarla takılıyoruz dedi
- +1 yıl
Nasıl kizlardir kim bilir
Soran+1 yılEvlenip boşanmış tipler
- +1 yıl
Yani anca öyleleri böyle tiplere bakar zaten
Soran+1 yılİyi de benim o tür kızlardan olmadığımı biliyor o yüzden arkadaşca konuşabiliriz diyordu da niye istek attı o zaman😄
+1 yılÇok eşlilik diyenler de gitsin Arabistana burası laik bir ülke!
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGuven problemi olmazsa arada yaramazlik yapan ciftler harika
00 Yorumla
+1 yılTek olsun aklımdaki kişi olsun 🌸
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 20,9b cevap paylaştı.
u +1 yılEşsizlik 😌
20 Yorumla İki cihanda da tek eşliliğe inaniyorum
10 YorumlaSevgilim olursa tek takılmalık olursa cokta olabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvliyim ama eşimden başkasını da isterim. Çok eşlilik bence
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılFazla mal göz çıkarmaz 😂
04 Yorumla
Soran+1 yılKızlara mal dedin resmen😂
- +1 yıl
Gız yok mal derken başka şey ima ettim
Soran+1 yılHahahahaha yapman guzum günahtır
- +1 yıl
Her günah bir sevaptır guzum
- Aşk İlişkileri konusunda 758 cevap paylaştı.
+1 yıltek eşlilik arada kaçamak ama :)
02 Yorumla
Soran+1 yılArada kaçamak aldatmaya girer uzak durrr
- +1 yıl
yoo bence sıkıntı yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkeksiz bir hayat daha iyi
10 Yorumla
+1 yılÇok eşliyim maalesef 😂
00 Yorumla
+1 yılÇok karı istirem
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı. Tekk
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. Bir olsun Pir olsun
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı.
+1 yıltek eşlilik
10 Yorumla Bir tane olsun benim olsun
10 YorumlaTek eşlilik tabiki
10 YorumlaTek eşlilik.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 15,9b cevap paylaştı. erkekler çoktan yana kadınlar tekten yana
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsana kac lazimdi ne verelim ablama 🤪
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen fb mi bile aldatmam
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 12,2b cevap paylaştı.
+1 yılTek eşlilik
10 Yorumla
+1 yılÇok eşlilik İslam bile buyurmuş bunu
02 Yorumla
Soran+1 yılİslamda nerde yazıyor ki
- +1 yıl
Ben İslami iyi bilirim kuran okudum
- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılTek eşlilik
10 Yorumla
+1 yılİnsanın tek eşli olduğunu düşünmüyorum
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 867 cevap paylaştı.
+1 yılTek tabiki
00 Yorumla Güzel kadınlarla full pompa
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇok 😍
00 Yorumla Tek eş
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 334 cevap paylaştı. Tek.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok bence
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTek eşle çok eşlilik
00 Yorumla
+1 yılSen söyle
00 Yorumla
+1 yılÇok eşlilik
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?