Siz hangisini tercih ederdiniz?
Evlenince düğün yapıp takı toplamak mı yoksa gezip tozup eğlenceye bakmak mı mantıklı?

Siz hangisini tercih ederdiniz?
Evlenince düğün yapıp takı toplamak mı yoksa gezip tozup eğlenceye bakmak mı mantıklı?

Düğün yapmak çok gereksiz bir eylem... Anneniz babanız düğün için masraf ediyor, belki borca giriyor, takıları siz topluyorsunuz. Gidin sade bir nikah töreniyle evlenin, takı takacak olan da oraya getirsin. Akşamına da yakın arkadaşlarınızla bir eğlence, bitti gitti. Düğün yapıp da elalemi yedirip içirmek ilkellik, görgüsüzlük.
Bence ikisi de mantıklı bir farkla düğün yaparken şatafatlı olsun diye borca girilmez, çok yakınlarınla, ailelerle ve arkadaşların rahat gelebildiği birlikte en mutlu günü paylaşabilmek için toplanırsın kime gösteriş yapasın ki sonra toplanan takılarla eşimle beraber ya iş kurarım ya da dünyayı gezerim
sanırım altınları almak ıcın yapılıyor bu düğün daha ziyade. acıkcası sahsi fikrim altınlar verilsin düğün de minimal olsun. hani insanlar bi arada olsun diye. gelin damat onlara bi oynama sov yapsın. davetliler de 5 10 dk eşlik etmek isteyenler icin olsun benim ıcın bu yani.
Bu hiperenflasyonda tutumlu olmak şart. Takı takacak çoksa düğün yapılmalı. Tatil saçma, tatile vereceğin parayı ev yenileme tarzı masraflara, mobilya vs alınmalı. Hiç bir şey bilmiyorsan bol zeytin yağı, tuvalet kağıdı, yumuşatıcı alınmalı hatta çocuk bezi bir miktar.
Vazelin de lazım zeytinyağı ile olmaz sadece
Cevap
30Cevap
Takı için düğün yapamam ama sülale getirsin takımı :D onunla dünya turu yaparız
Gezip tozup eğlenceye bakmak tabi ki de.. Ben düğün yapmak istemem zaten.. Aşırı gereksiz ve saçma buluyorum.. bunun yerine eşimle gezerim dolo dolu
Takı takılması her zaman iyidir gadası
Çünkü takılar ileride ev için araba için sağlık için teminat olur
Eger bir gün evlenme kararı alip evlenirsem dugun yapmayi düşünmüyorum. Öyle taki taktim bize de taki takilsin tarzi adetlerimiz yok. Kafamizin rahatligi her seyden onemli. Ayni sekilde kafa rahatligini dusunen bir karsi taraf olmali. Paramiz varsa gezeriz yoksa da gezmeyiz cok basit. Ha cok taki takmak isteyen olur gondeririz ibani parayi atar ya da bi gun misafir ederiz eve gelir verir. Abartilan seyleri sevmiyorum
Düğün yapmak istemiyorum düğünde takılan takılar zaten düğün salonu, ev eşyası borçlar vs. Şeylere gidecek onun yerine nikah yap gelinlik giy dış çekim yap takılar da gelsin gelen takı parasıyla şehir şehie gez, tabi aile nasıl bakar bu duruma bilemem
Ailenin nasıl baktığı neden önemli?
iyi güzel kanka da takıları nasıl getirecekler djudh tek tek mi çağırcaz ben de böyle diyorum da çare yok ıudfdf
Davetiye yollicaz işte düğünde nasıl davetiye yollanıyorsa öyle 😂
Gelin nikaha çıkışa gelmeyen adam değildir :D
Gezip tozmak daha mantıklı. Her evlenen düğün parasına denk takı toplamıyor ve takı toplamak için o kadar masrafa, strese, heyecana girmek, para, enerji, vakit kaybetmek saçmalık. Gezip tozmak daha mantıklı düğün yapılacağına. Düğün için harcanacak para gezmek için, ev için, yatırım için harcanmalı.
Düğün yapmak fazlasıyla gereksiz bir aksiyon bana göre. Bunun yerine en mantıklısı gezmek ve para kendin için harcamak.
Düğün yapıp tüm sevdiklerimi mutlu günümde yanımda görmek güzel
Bu devirde düğün yapmak hiç bir şekilde mantıklı değil.
Gezip tozmak daha mantıklı yani para harcanacaksa kendin için harca neden milleti eğlendiresin ki düğün yapmak istersen de aile arasında ufak bir parti tarzı bir şeyler yap daha mantıklı bence
Birde şu var düğün olduktan sonra bir yığın borcun içine girilecek takılan altınlarla paralarla borç mu ödeyeceksiniz kendinize mi harcayacaksınız
Millet gelir düğünde eğlenir yer gülüp oynar eve gidince aklına gelmeyecek laflar eder
GEREK VAR MI?
Düğün bence kız tarafını ilgilendiren bir olay değil. Olsun diye de bir isteğim yok ama altınları bozdurup gezme fikri daha bir sevilesi seçenek 🧚♂️💅💮
Önce takilari toplarım sonra gezer tozarim
tabi önce damat bulmak lazım. 😆 valla ben de kendimle evleneceğim bu gidişle 😆
Zaten topladığın para düğün yapınca onun masrafına çıkıyor en iyisi gez toz
Düğün yapmak bana saçma geliyor, şu anda ortalama bir düğün 700-800 bin liradan aşağı değil zaten takılan takılar anca düğün masraflarına gider
Eskidendi mq takı işi... Şimdi millet fake takıyor. Düğün yok... Nikah şöle kıyısından yapar geçerim yok dersede kapı orada Migros poşetini eline verir yollarım karı derdimi çekicem mq hayatın derdini çektim de karı mı kaldı bir.
Ben düğün yaptım
Artık takı da takmıyorlar ajhsjshd
Ay düğün sadece gelenleri eğlendiriyor bence. Düğün için harcayacağım parayla kocişkoşkomu da yanıma alır gezerim
Ben gezip tozma işini yaşam sürecine yaymak isterim. Düğün yapmadan da bu evden çıkamam. Karar veremiyorumbdjdb
Takı takmak isteyen evime getirsin ben de ona güzel bir kahve yaparım. Düğün istemiyorum
Sade bir nikah sonrası gezmek en güzeli gibi geliyor
Gezip tozup eğlenceye bakmak. Düğün , düğünün o kalabalığını, gereksiz ses kirliliğini sevmiyorum.
Gezip tozmak yaa. Düğün masraftan başka bişey değil ki o paralarla istediği yeri gezer insan
Evlenmemek mantıklı
Ben gezip tozmayı seçerim. Düğün mantıksız güzel bi nikah kına , takı tamam
Takıları topla birazını yatırım yap birazını da kullan gez eğlen
Ya düğün yapmak istemiyorum da altınları nasıl toplicam? Onu çok halledemedim dhsyxs
Bence yatıp uyumak milletin tantanasını çekmemek önemli olanı
Evlilik sevdigin varsa guzel bir olay yoksa b. ok gibi bir sey 😀dusuncesi yani
Geleceğe yatırım yapmak ve israftan kaçınmak daha mantıklı
ikiside önce düğün takı toplamak sonra takılar ve paralara sayesinde gezip tozmak
Evlenip gezip tozan nerde görülmüş o zengin işi evlilik demek sorumluluk demek bekarken gezilir
Evlenince düğünde takılan altın ve takılarla gezilemiyor mu 🙄🙄
Yani düğünü ne kadar bıkbık etmeye başladı, bu erkekler? Kınayı de kız tarafı yapıyor ama bu kadar laf olmuyor.
Sade nikah töreni yapıp nikahtan sonra takıları toplamak ve sonra kafaya göre harcamak
Takılan takılar düğün salonu parasını bile karşılamıyor. 😃
Altını ne edecem ölünce mezarıma süß olsun diye mi topluyorum
Evlenmeyi düşünmüyorum ama takı toplamak daha mantıklı bir de ev yoksa
Hiç evlenmeyip çatır çatır o parayı yurtdışında ezmek daha iyi
Nikah yaparım nikahta da takı takılıyor gezmeye para harcayamam kesin borç vardır ama belki olabilir
Evlenince düğün yapıp takıları toplayıp hatunla balayına gitmek 😅😅
Gezip tozup eğlenmek daha güzel, mantıklı.
evlenecek birini bulmak o yanimdayken nerde ne yaptiyimizin bi onemi olmaz
Ben evlendim düğünde yaptım takjmda var ne işe yarar ya bi halta yaramıyor gezmek tozmak daha iyi ben öyle yaptım gezdim tozdum takılarımda hala duruyor.
Küçük bir düğün yakın akrabaların olduğu (onlar mecburen çok para takacak diğerleri gibi 100-200 değil) sonrada küçük bir tatil. Ben evin borçlarını gidermekten yanayım kazanılan parayla.
düğün yapmak yerine daha kücük ve mantıklı bir organizasyon yapıp ark eğlenip toplanan parayı borç veya eşimle dahah güzel bir tatil diğer türlü masrafa gidiyor düğünlerde bence gereksiz.
Hangisi daha geliri yüksek görünüyorsa o ama mutlaka gez toz delir durul çok güzel geçir vaktini eşinle
düğün yapılır yapılmasına da düğünün çok gösterişli olmasına gerek yok. yani 3-4 saatlik eğlence için harcanan paraya yazık. bence gider minimum tutulmalı.
Bence düğün yapacağım parayla hem yardım yapar hemde gezerim
Nasip olursa 2 aya evlenicem dügün yapmayi sevmiyorum tabiki gezmek :)
Takı gelmicekse düğün neden yapım o parayla gezeriz
Kendin hangisin seviyorsan onu yap amma bence gezmek daha iyi
gezmek tozmak eğlenmek sevişmek
Gezip tozmak ilerde eğer olursa en yakın erkek kankanla evlenip düğünleri altınları bozdurup sonra boşanıyor birlikte dünya turu yapmak istiyorum
Nikah Yemek sonrasında gezip tozmak 🤓
Evlilik bi b*k değil gezin tozun yaşayın. 😅😅
Katılıyorum 👍
Hem dugun yapip hem gezip tozarim
Gezip tozun birlikte guzel vakit gecirin
Ne olursa olsun düğün güzeldir ya
Evlenip altınlarla gezip tozmak
Gezip tozmak tabi düğün cok gereksiz masraf
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?