Sevgilimden ayrılmak istiyorum ama yapamıyorum. Nasıl ayrılmalıyım?

Merhaba. 22 yaşındayım. 1 yılı aşkın ilişkim var , aynı yaşlardayız. Sevgilim geçmişimden ve eski ilişkimden dolayı hep beni aşağılıyor , dayanamıyorum sabahlara kadar ağlıyorum. Ayrılamalıyorum, 1 gün bile uzak kalamıyorum hemen mesaj atıp ya da arıyorum. Bana soru sordu ve bende cevapladım , ayrılmayacığımızı söyledi ( eski ilişkimde bir kere bile buluşmadım , sadece telefondan konuştum ) . Gece oldumu kabusum başlıyor, sorular, aşağılamalar, küfürler ondan uzak durmamı, beni istemediğini yaptıklarımı, geçmişi, ailemi yüzüme vuruyor. Sabah oldumu normal oluyor , daha dün gece bana neler yaşatdı hiçbir şey olmamış gibi sabah aramış. Benimle ilgili kesin düşüncesi ne anlamıyorum, gece gelsin istemiyorum yine kavga olacak , bu hayatda hatasız bir tek kul yok elimde olsa yapmazdım. Bana zarar veriyor sanki iki kişilik biri ya da narsist. Ondan ayrı da kalamıyorum çok seviyorum, uğuruna her şeyi yapacak kadar gözüm hiç bir şeyi görmüyor, kendimden nefret ediyorum, yaşamıma son vermeyi düşünüyorum. Yaşamak , kendi öz sevgi ve saygımı bulmak için ne yapa bilirim?

Sevgilimden ayrılmak istiyorum ama yapamıyorum. Nasıl ayrılmalıyım?