Kızlar düğün saçmalığından neden vazgeçmezler? Düğün salonlarına verilen gereksiz hava parası yerine nikah ve sonrası muhteşem bir balayı daha mantıklı değil mi?
Cevabın nedir?
+1 yılTamamen kadınların iki yüzlülüğü bir den fazla sevgileri olup birden fazla insanla ilişkiye girip en son birini kakalayıp ona düğün yaptırmaya çalışıyorlar eee sorarlar adama sen önceden ilişkiye girdiğin adamla düğün yaptın mı. Yok sen son olacaksın falan filan , sen önceki erkek arkadaşlarınla gönül mü eğlendirdin sen onlarla sadece öylesine mi takıldın böyle biri ise aile evine değil genel eve girmesi gerekir.
Yok hani 50 000 lira VER düğün yapalım dersen ardından düğün ne gereksiz derler veya ayrılırlar. Para ceplerinden çıkmayınca bu kadar rahat konuşuyorlar.
Gelenek görenek derler ama her erkekle birlikte olurlar , alkol sigara takılıp ortam yaparlar ama işine gelmeyince gelenek görenek.
Zaten dikkat ederseniz düğünü isteyenler genelde yobaz , geri kafalı , anadolu çomarı oluyor. Bir birey olduğunu bilip kadın gibi kadınlar bu işe fazla yaklaşmıyor.
Her erkeğe tavsiyem önce düğün istemeyen kadınlarla evlilik düşünün sonra isterseniz düğün yaparsanız , düğün isteyen kadın ilerde sizi en zor anınızda bırakır böyleleri sadece şekil için , hayatını devam ettirmek için erkekle evlenir. Uzak durun.
He şuda var Ev kadınıysa , erkeklerle yatıp kalkmadıysa en doğal hakkıdır. Ama diğer türlü folloş olmuş kadınlar konuşmasın , konuşacaksa eline cebe atsın . Diğer türlü çok karaktersizliğiniz ortaya çıkıyor.22 Yorumla
En İyi Cevaplar
Hiç evlenmedim ama, gözlemlerimi paylaşmak istiyorum. :)
Çok alaturka ve fazlasıyla geleneksel olmasını dışında,
sırf akraba ve gelinin arkadaşlarına hava atma amacıyla düzenlenen bir aktivite olduğunu düşünüyorum.
Ve düğün sahibi de ağzıyla kuş tutsa, eşe, dosta, akrabaya yaranamaz, illa bir kulp takılır, dedikodusu yapılır o düğünün. :D
Sırf hatır için arkadaşlarımın düğünlerine gidiyorum bazen, her düğünde şu tablo yaşanır mı yav,
anlatıyorum bak...
Gidersin oturusun, paşa paşa pastanı limonatanı, ya da pastanı votka-limonunu, votka-vişneni içiyorsundur,
garson ne verdiyse artık :D Sen yiyip içerken, bir yandan da, arkadaşın ve ortamdaki diğer tanıdık yüzlerle selamlaşırken, fonda Ankara'nın bağları ve benzeri bir müzik çalarken, aniden, çok da samimi olmadığın biri gelir, ve seni dürtükleyerek şöyle der:
Aaa! Oturmaya mı geldik, hadi kalk kalk!
İşte o an, benim bittiğim andır. :D
Kısaca düğünleri ve özellikle de bu davranış tarzını sevmem. :)10 Yorumla
+1 yılBende aynen böyle düşünüyorum. Düğünde sağdan soldan tanımadığın insanlar bile gelecek, abi senin duğunun bu. Senin tanımadıkların niye geliyor illa aileni tanıyorlar diye. İnsanların "çerez" için sağda solda birbirleriyle kapıştıkları, dans pistinde koşuşturan çocuklar, "onlar bizim düğüne geldi onlarınkine gitmezsek ayıp olur" duşuncesiyle 5 dk lığına gelip gidenlerin olduğu bir duğunu ben şahsen istemem. Duğun masraflarıyla evime eşyanın 2. kalitesini alacaksam 1. kalitesini alırım. Balayına atıyorum bodruma gideceksem kıbrısa giderim.2-3 saatlik ve sonrasında duğun sahipleri hariç kimsenin umurunda olmayacağı unutup gideceği bir şey için fazla gereksiz. Nikah yeter, kına/nişan bunlar bile o kadar saçma geliyor ki... Eğlenmek istersen de nikahtan bir gün önce gelin ve damat kendi arkadaş çevresiyle ve isterlerse de aileleriyle beraber bir mekana giderler kapattırırlar vs eğlenirler yani. Ne gelenekmiş arkadaş
33 Yorumla- +1 yıl
aynenya ben nikah düşünürüm okadar gerçi düğünlerde para takamı ne varmış :/
- +1 yıl
Teşekkürler :)))
Allahim iste şu an tam benim beynimi okudun helal olsun kardesim haklisin valla ama kizlar degil sirf nedir bu insanlardaki dugun meraki anlamadim gereksiz para ve sevmedigimiz dedikoducu akrabalarin biraraya gelmesindennbaska birsey degil bence ben zatennsevdigim akrabalarimla normal zamanda gorusurum nedir bu dugun sacmaligi
143 Yorumla- +1 yıl
aynenya ben nikah düşünürüm okadar
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
106
Cevap
12Cevap
+1 yılİşte bu düşünceler yüzünden sırf gelenek ve göreneklerimiz köreldi boşanmalar arttı herşeyi kolay elde etmeye çalışıyorsunuz sevdiklerinizi bile.. Düğün demek sadece dedikoducu akrabaların bir araya gelmesi demekdeğil arkadaşlar size değer verdiklerinden orda oldukları mutluluğunuza eşlik etmek istemeleri demek.. Kimse dedikodu için ( o an kısıtlı imkanlarda Olanlar dahil) gelip altın para takı vs. neyse bırakıp gitmez. size ya da ailenize duyulan saygıdan sevgiden dolayı gelir görünüp giderler nikaha yetişen var yetişmeyen var düğün başka bişey.. ilerde yaşlanınca bir düğün videosu izlemek var birde nikah.. İnsanlar zaten ya düğünde yda cenzede biraraya gelir oldular.. akrabalık ilişkileri insalık ilişkileri köreliyor yok oluyoruz yozlaşıyoruz.. abartı olmadığı sürece ve imkanlar dahilinde düğün güzel şey bence. bu benim görüşüm tabi herkes istediğini düşünmekte özgür...
40 YorumlaSaç Bakım konusunda 2,1b cevap paylaştı. Valla dugun salonu istemem zaten ole sacma bise olcaksa dugun yapmam ben kesinlikle farkli seyler yapmak istiyorm ve insanlarin vay be iste bu diyecekleri turden cnku bunu bir kere yasiyacam ve guzel olmasini isterim ayrica bende balayinda 5 yildizli otelleri uygun gormuyorum zTen insanlar yatak odasindan cikmio. Bence ilk zamanlar esler evde olmali 1 sene sonra tatile cikilmali. En guzel gunlerinde ne manzarayi goruo insan ne bes yildizli oteli ama 1 sene sonra gidince ortaminda tadini cikarmis olursun ve her anı degerlendirebilirsin :)
02 Yorumlane kadar yanlış bir düşüncedesiniz bilemezsiniz o anda yaşadıgınız o oratamın mutlulugunu ömür boyu hatırladıkça gözleriniz hala o günü arıycak illa dügün salonu olması şart degil elbet bütçeye göre bir yer olabilir ama illa o günü özelleştirmek adına bir yer olmalı mesela ben ve eşimin dini inançları dolayısıyla dügünümüz camide olmuştu hala o günü o kadar güzel oldugu haliyle hatırlar ve mutlu oluruz önemli olan elbet mekan degil ama olmasa da olmazlardan o günü özelleştiren mekandr hem 1 kereligine ama ömrün boyunca hatırlayıp çok mutlu olacagın birgünün olasun neden istemiyorsun hem neden çalışıp para kazanıyorsunzki o zaman diye sorarlar adama?
04 Yorumla- Saç Bakım konusunda 9,8b cevap paylaştı.
+1 yılmantıklı tabi. düğün dediğin evlendiğini duyurmak için yapılır. evlilik kolay olandır. kimse ayırt etmeden bir koyun dahi olursa kesilip ve ikram edilirse cok iyidir..
nikahla sonuclandırıp ömrü borclarla sürdürmemek gerekir cünkü istenilen düğün aman bizim neyimiz eksik dul musun sen lafları yüzünden haddinden fazla borçlanoılıp kısa sürede boşanılmaktadır. ddd gerek yok :D22 Yorumla- +1 yıl
Aynen butun parayi duge nisana yatirmissin... gezemezsin tabiiii. ddd. bence yemek ve nikah yeterli ya da mevld falan okunabilir hayirli olsun. diye.
+1 yılAyni gorusteyim. Cocuklugumdan beri hic bir zaman dugun sevmedim. Gelinligim soooyle kabarik etekli olsun duvagim uuupuzun olsun kafasinda bir kiz olmadim. 1 seneye kadar dugun planliyoruz erkek arkadasimla. Dugun konusunu ailelere birakicam neyi uygun gorurlerse ona uyucam. Muhtemelen zaten benim ailem evde olsun isteyecek. Artik onun ailesi ne ister bilemiyorum. Ama dugun sonrasi balayini dort dortluk istiyorum. Buyuk bir butce ayircam ve hicbir masraftan kacinmayi da dusunmuyorum. Butun o dugunun falan stresini atmayi. planliyorum.
10 Yorumla
+1 yılolmaaaz illa o düğün yapılacak. hunharca damat halayı çekilecek, düğüne gelen davetliler gelinin hiçbir şeyini beğenmeyecek, 4 saat süren takı takma töreniyle insanların hayatı sömürülücek. yoksa olmaz içimiz rahat etmez
21 Yorumla
+1 yılahh ahh dinletemedim basit bir törenle evlenelim dedim kötü oldum. 20 binlira harcadıktan sonra aklı başına geldi. düğün salonlarını ve düğünle ilgili iş yapanları zengin ettik. bu para sadece düğün ve kına için harcadığım. eşya altın vs yok
11 Yorumlabende istemiyorum ama sanırım ilerde ailelerin baskılarıyla birşey yapmak zorunda kalacakmışım gibi hissdiyorum. hiçte anlamam düğün müğün
42 Yorumla
+1 yılBen sade nikah töreni istiyorum.
Oradada iki oynarız ve sonra balayına maldivlere yorulmadan yol alırız müstakbel eşimle..
Amma ve lakin gel gorki şu el alem ne dermiş;
Paraları yokta düğünde yapamadılar.
Eş dost akrabaları yok ondan yapmadılar.
Damatın ailesi kızı istememiş.
Kız kacmış.
Bunlar alman gibilermiş.
Kız boşanmış dulmuş ondan sade nikah yapiyor.
O dedikodu çekilirmi be abi😪 biz kızlara suç atma ama ya😢
😅😅😅24 Yorumla- +1 yıl
Sana sonuna kadar katiliyorum:) aynisini ben yazcaktim gerek birakmamissin:)
- +1 yıl
Düğün de neymiş ya? İnsanları eğlendirmek için yapılan bir şey. Banane insanların eğlenmesinden gitsinler başka yerde eğlensinler.
42 Yorumlaben sade bir nikahtan yanayim, kizlar diyerek genellemen dogru degil yani :p ancak soyle ki, turkiyede cogu kiz bu sekilde yetistiriliyor. ihtisamli bir dugunun, goz alici bir gelinligin, zengin yakisikli bir damadin olsun vs. boyle olunca bu tarz suslu dugunler de onlarin hayali haline geliyor. ayrica madem evlencen, senle ayni kafa yapisinda olan bir kiz bulsana x)
11 YorumlaSevdim mi gözüm ne düğün görür ne maddiyat... Hepsi saçmalık.
44 YorumlaÇünkü nispet. Çünkü gıpta edilmeyi herkes ister. Ve kadınlar kendine özenip güzel giyinmeyi o günde sadece kendilerinin ilgi odağı olmasına bayılırlar. Düşünsene herkes gün boyu senin peşinden koşup seni hazırlıyo (gerçi genelde daha çirkin yapıyolar kadınları) bir de sanırım " bu adam benim. Adam olun uzak durun biz çok mutlu olucaz" mesaji veriliyo
20 Yorumlakesinlikle katılıyorum. düğün yerine nikah sonrası yakın arkadaş, akrabalarla eğlence, yemek olabilir. ardından güzel bir balayı.
21 Yorumlabence düğün anlayışımızı değiştirmemiz lazım bu zamandakı düğünler gercekten sacmalık boş yere paralar havaya gidiyor iki insan evlenmeye niyet ettikleri zaman büyüklere onlara maddi ve manevi yardımda bulunmalı paralar havaya gidecene evlenecek insanlara gitmeli onlarda hayata güçlü başlamalı ki sıkıntı çekmesinler
10 Yorumla
+1 yılBence bir nikah olacak sonra maddiyat uygunsa yemekli bir davet verilmeli birinci derecelerle. Sonrada muhtesem bir balayi
21 YorumlaSahsen senle ayni sekilde disunuyorum.. nikah yeterli bence. 😁
31 Yorumlasana katiliyorum. ama kapitalist bir dunya duzeni iste
21 Yorumlaşahsen ben nefret ederim bütün sülalem eğlencek diye ben niye o kadar para veriyim onlar bana versin be:))
21 YorumlaHer kızın hayalidir dügün tüm sevdiklerinin toplandıgı yerde hayatının aşkıyla dans edip ve ilerde cocuklara guzel bir video bırakmak ister. Arada o essiz anları arada bir izleyip hatırlamak ister. Dügün bu her zaman olacak birsey degil bir defa olur.. ama tatil evlilik boyunca hep olacak birsey.
12 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle anlatamadıgımı anlattım. bravo gercekten
Saç Bakım konusunda 1,6b cevap paylaştı. Off aynen , anneme babama asla anlatamayacagim galiba bu durumu. :/ artik ayni sehirden evlenen pek olmadigi icin ben bir sehirde nikah digerinde ufak bir kokteyl gibi vs olur o tarz birsey istiyorum. Hem insanlar da o cileyi cekmek zorunda mi. Geliyorlar dugune takiyi bekle bekle sonra takip gidiyorlar zaten. Ne gerek var...
20 YorumlaDugun Sacmaysa dugun Istemeyn kiz bulursun insan Sevdiklrriyle Evliligini Kutlamak ister Dugunde bur kutlamadir Insan Mutlu Olmak Eglenmek icin Para Harciyosa bu Hava parasi Olmaz Sevdigim iinsanla evet dugunde yapmak Isterim hemde kendi Paranida biriktirip en sasalisini yaparim Zevkler Ve Renkler tartisilmaz
00 YorumlaDüğüne booolca harcama yapmaktansa , daha sade bir kutlama tercihim olurdu şahsen :)
23 Yorumla
+1 yılKadınlara göre en mutlu günleri kendi düğünleridir. O beyaz gelinliğini giymenin ne demek olduğunu bilemezsiniz. O anki mutluluğu ya da. Bir kaç saatte olsa o mutluluğu yaşamak istiyoruz. Cok mu görüyorsunuz? Buna engel olmayın.
12 Yorumla- +1 yıl
Alti ustu kiyafet?
+1 yılbende düğün zahmetine girmek istemiyom ama takıları nasıl toplıycaz onu düşünüyorum yıllarca yatırım yaptık millete ama dimi
21 Yorumla- +1 yıl
düğün masrafını karşılamaz gelenler eğer saygın biri değilsen.
Sonuna. Kadar katiliorum ama yok aile ole istio yok akraba bilmemne,, ben acikcasi esimle o. dugun parasi yerine araba alırım,,
20 Yorumla
+1 yılSaçmalık degil aksine bir kızın hayatındaki en önemli günlerden biri ve bir kızın bu günün en iyi şekilde geçmesini istemesinden daha doğal ne olabilir ki. Bence sen de böyle düşünmelisin bu konuda
30 Yorumla
+1 yılBen Aşık olayım ona da razı olurum annem yanımda olsa yeter
30 YorumlaSaç Bakım konusunda 16,2b cevap paylaştı. Çoğunun işi millete hava atmaktır aslında... O yüzden kız alırken gözlerini 4 açacaksın. Yoksa sonrasında çok ağlarsın.
10 Yorumla
+1 yılKızlar için bir özençtir bu. Adetleri yapmak herkesin imrenerek bakması çok güzel oldun demesi falan. Bu yüzden düğün vazgeçilmezdir. :))
10 Yorumla
+1 yılben dügün sevmiyorum ama düğün yapan insanlara saygım var. artık şimdiki düğünlerin pek geleneklerimizle de alakası da kalmadı ama yinede ben karışmam...
11 Yorumla
+1 yılArkadaşların akrabaların hayatındaki kişiyle seni beraber görmek kızların vazgeçilmezi. Hele ki bembeyaz gelinliğin içinde tüm masumiyetiyle onlar tarafından tebrik edilmek Allah en hayırlısı ile olmasını nasip eylesin inşallah.
00 Yorumla
+1 yılkişiden kişiye değişir hem o bir bayan insan hayatta kaç ke evlenebilir ki? güzel olsun istiyor mutlu oluyorlar herşey güzel olunca erkeklerin fikirleride daha farklıdır ama evet o kadar da pahalı salonlar havadır ve saçmadır bence durumunuz yoksa...
00 Yorumla
+1 yılAynen düğün olayı saçmalık başkaları eğlensin diye bir ton gereksiz para harcamaktan baska bısey degil. bir nikah ve 10-15 kişilik kucuk bir kutlama yeterli bence.
11 YorumlaDüğünle falan uğraşmak.. ben tembel bir insanim ne gerek var boyle şeylere. Dediğin gibi nikah sonra balayi. Oh mis ya!!
11 Yorumlaçok mantıklı aslındaaa. geleneklerden dolayıı illa milleti doyurup yedirp içirip oynatmadan olmuyo.:D
11 YorumlaDüğünden nefret ederim nikahı baş gitsin ne gerek var salon parası vermeye salona verene kadar eşya alınır eşya en azından kalıcı bide dans etme tantanasını hiç sevmem
31 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun :)
Değil. Ben o kadar değilim ama bunun hayaliyle yaşayan kızlar tanıyorum
10 YorumlaBen yasim küçükken düğün hayal ederdim ama bu yastan sonra ugrasamam..
21 Yorumla
+1 yılKesinlikle katiliyorm ben ilerde evlenirsem nikah istiyorm davulmus zurnayms halayms hic sevmem sadelik iyidir
20 Yorumla
+1 yılBana aile arasinda kucuk birsey olsada farketmez. Bence o gun kadin olacaklari icin gösteris istiyorlar :D yabancilarin dugunlerini bir izlesene gelin sacini kendi yapiyor
11 Yorumla
+1 yılgenelleme yapma dugun istemeyenlerde olabilir sahsen ben erkek arkadasimla tam olarak dedigin gibi yapmaya karar verdik bizde :)))
01 Yorumla
+1 yılresmi evlilik yeterli olur bence. düğün hele hele nikah tamamen gereksiz
12 Yorumla- +1 yıl
ne anladın yazdığımdan?
+1 yılDüğünsüz olur mu bee her kadının hayalidir. Düğün olmadan herkes yatağa atlarsa nerde bunun özelliği. Hiç evlenmeyek o zaman direk cuppp yatağa
03 Yorumla- +1 yıl
Nikah demişsin kusura bakma onu görmedim :D Bilmem ben ona da katılmıyorum. Düğün güzel bişey. Unutulmayacak bir an.
- +1 yıl
Sazan gibi okudum bir an yanlış anladım ya :Dya haklısın öyle de hani artık öyle bir gelenek olmuş ki genç kızların çocukların bile hayali olmuş, hep öyle empoze edilmiş. her genç kız şimdi düğünlerinin olacağı günü bekliyor düşün. Çünkü görüyorsun ister istemez gidiyosun düğüünlere. Can bu çekiyo. Benimde erkek arkadaşım var 3 yıldır. Çok da uzak değil evlenmemiz. Hani düşün o bile ben bile hayalini kuruyoruz ne saçma değil mi :D Sistemin köleleri
+1 yılDavul zurna asla istemem o ne oyle cok basit :)
Halay da cekmesinler cok kroca.
Tamam galiba bence de nikah mantikli, ama yemekli, taki torenli felan. Sade bir dugun gibi bir bakima.00 YorumlaAynen ya çok gereksiz sade bir nikah gelinlik yerine beyaz güzel bir elbise o aşırı topuz yerine de bir düz fön harika gerçekden ama gelde anlat :)
11 Yorumla
+1 yılçünkü gösterişe meraklı bir milletiz. kızlrda düğününün konuşulmasını ister e haliyle. ama hiç mantıklı düşünmezler. ya hayatmda bir kere evlencem herşeyin en iyisi olsun düşüncesinede karşıyım. gereksiz israf bence düğün denen şey.
10 Yorumla
+1 yılBencede nikah olmalı sadece, büyük bir teknede ve sadece şahitler bu konuya dair tek isteğim.
11 YorumlaBunu anlamak icin önce dugunlerin sadece gelin için yapıldığı düşüncesinde degismelisin
20 Yorumla
+1 yılDüğün için dünyanın parasını harcarsın mutlu olan oynayanlar Salon sahibi ve müzisyenler olur.
10 Yorumlaben de düğün çok saçma diye düşünüyordum ama düğünde altın para takılıyor.
01 YorumlaSaç Bakım konusunda 4,2b cevap paylaştı. Erkeklerin sünnet dügünü özel günü denilir bu sekilde kizinda dügün o gün
03 Yorumla- +1 yıl
Bencede dügün kücü tutla bilinir ama bu yil kayinvalidem kizima dedini dedim. Yani kizlari
Kücük yasta dügün hayali sorumluluk verdiklerini düsünüyorum. Bide tabi ailelerin aman kolu komsu ne dicek.
Ama bizim nesil bu o ne dicek bu ne dicek düsüncesi gereksiz buldugu sürece 600 kisi yerine 100 kisiyle bir dügün ede bilir.
Bencede mantıklı da aile gelenek gorenek falan bunu gerektiriyor
10 YorumlaSaç Bakım konusunda 438 cevap paylaştı. Bunu bende anlamıyorum çok paraları var harcayacak yerleri yok bence
20 Yorumla
+1 yıldüğün kesinlikle saçmalıktan öte birşey değil onun yerine en yakın kişilerle topluca bir yemek daha güzel olur :)
10 Yorumladüğün saçmalık değil bence tercih meselesi ve ben düğün yapmamayı tercih ederim senin gibi düşünüyorum ona harcayacağım parayla başka şeyler yaparım kendimiz için harcarım yani
02 Yorumlaçok doğru * ... zengini zengin yapıyozz ah şe boş kültürlerimiz. kimi balayına gitsin kimi eşyya borcunu ödesin. .. bide ortada şaklaban gibi oynamayız damadın kaynataı nı anasını babasını göbek atmaya bekliyoz
00 Yorumla
+1 yılher kız aynı değil ki ben de sevmiyorum düğün. anlamlı bir kutlama yeterli.
10 Yorumlasonuçta hayatında ilk defa oluyor ikisi de önemli güzel bir düğün güzel bir balayı
02 Yorumla
+1 yılGenelleme yapmayın yahuu. Bence de saçma oynamayı da sevmem zaten. Ama işte gelenek imiş.
10 Yorumla- Devamını Gör (58)
Devamını Gör(103)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem