Gizli mi evlenmeliyim?

Merhaba,

Durum baya detaylı ama kısaca şöyle özetleyim. Benim beş yıllık bir ilişkim var, üniversiteye başladığımda tanışmıştık. İlişkimizden ailemin haberi var, tanıştılar da. Üniversitenin son yılında evlenmek istediğimi duyurmaya başladım aileme. Üniversiten bitsin dediler. Bitti, iş bul diyorlar. Buluyorum, başka bahaneler üretiyorlar. Konuştum olmadı, sebepleri açıkladım olmadı, çözüm sunuyorum bahane üretiyorlar felaket tellalı gibi. İlişkimde problemim yok, kötü huy veya alışkanlıklarımız da yok. Ailemin temel endişesi maddiyat. Özelde çalışıyormuş diye geçinemezsiniz diyorlar. Bu arada ben de İngilizce öğretmenliği mezunuyum.

Şuanki durum şöyle, gizlice evlenebilmek için ailemi ayrıldığımıza inandırmak zorunda kaldım. Aylardır rol yapıyorum, inanılmaz bunalmış durumdayız. Ben hala ailem kırılmasın, ortalık karışmasın derdindeyim ama mecbur bırakıyorlar. Yakında şehir dışına taşınacağım, taşınmadan önce evlenip öyle gitmeyi planlıyorum. Babam kaymakamlıkta çalışıyor, evlensem hemen kulağına gider imkanı yok burada da evlenemiyorum. Yangından mal kaçırır gibi olacak ama ikna edemiyorum.

Son bir kez şansımı deneyim mi aileme söyleyerek (bu aylardır yalan söylediğimi de açığa çıkaracak) yoksa her şey tıkırındayken gizlice son dakika evlenip mi gideyim? Evlenirsem onunla birlikte gidebiliyorum. Yoksa başta amacım ailemi üzmemek adına önce gidip sonra yurt dışında evlenmekti ama onu götüremiyorum bu şekilde, aylarca beklememiz gerekiyor en iyi ihtimalle.

Güncellemeler
+1 yıl
Her halükarda gizli evleneceğim. Bunu ya Türkiye'de, ya da yurt dışında yapacağız. Yurt dışında yapmak belgeler vs. açısından çok daha meşakkatli maalesef. Ama onun da alternatifleri var elbette. Sanıyorum beş yılın ardından daha fazla beklediğimiz bir sürece girmek zorundayız. Yurt dışına aynı anda da gidemiyoruz evli olmadığımız için. Arap saçına döndü olay, koysan dizi diye izlerler.
Güncellemeler
+1 yıl
Ben yurt dışına çıkmadan yangından mal kaçırır gibi son bir haftada evlenip öyle gitsem de vize dolandırıcılığına giriyormuş yaptığım 😂 İnsanların aile kurması bu kadar zor olmamalı ya. Ne düğün ne takı bir beklentim de yok, düğünü zaten başından beri istemiyordum. Akrabalara hava basılacak, çocuklar pistte oynayacak, teyzeler neneler kendine damat beğenecek, millet birbirinin gıybetini yapacak diye bir ton masraf mı yapayım? Ne Şam'ın şekeri ne Arabın yüzü diyorlar aynı o hesap.
Gizli mi evlenmeliyim?