Evli bir arkadaşım eşinin kuzeni ile beni tanıştırdı ve aklımda evlilik vs yokken bir anda 2 Ay içinde nişan yaptık. Hersey çok güzel ilerliyordu ufak tefek sorunlar hariç ailesinin benimle konuşma biçimi istediğim herseye hayır denmesi gibi sorunlar bu arada asla maddi yük verecek hiçbir şey istemedim zaten bana borçsuz evlenmek istediğini söylediği için hersek onun istediği fiyat aralığında ve onun seçtiği şeyler içinden alındı. Neyse aradan zaman geçtikçe sorunlar çıkmaya başladı yaptığı hatalar karşısında yapmayacağına söz verip yapmaya devam etti. Sonra hata yapmaya devam edip bu sefer gönül almamaya başladı ve bu böyle 5 Ay sürdü tabi bu süre zarfında en ufak bir olayda ailesi anlayınca arıyor sen kadınsın alttan al ses etme vs diyip duruyor. Çok rahatsız edici olduğunu nişanlıma belirttim ama çok zarif bir dil ile ama çok kötü bir şey söylemişim gibi ailesini savundu. Zaten uzak mesafedeyiz arada sırada yan yana geliyoruz sürekli ailesi çocuğu arayıp rapor alıyorlar ne yaptığına dair ya da telefonda konuşurken telefon sürekli meşgul olmasına rağmen açana kadar arıyorlar. Benimle aralarında saçma bir mesafe var. Birde nişanlimin fikirleri sürekli değişiyor bugün bir şeye karar veriyoruz ertesi gün asla öyle bir şeye karar vermediğimiz iddia ediyor annesi ve ablası sagolsun aklına giriyorlar çünkü hepsinin ağzı bir ordan anlıyorum. Artık yeter diyip bu konuları konuşuyorum ve yine gayet güzel terbiyeli konusmama rağmen ailesini savunur şekilde atar gider yapıyor. Biz kavga ediyoruz vs ben ona. BU sorunlari asamadigimizi ya terapisti gitmemiz gerektiğini ya bitirmemiz gerektiğini söylüyorum bana bitmesin diye yalvarıyor yakariyor olduğum şehre geleceğini söylüyor ağlayarak sen hiç hır şey yapma bu zamana kadar sen cabaladin sıra bende diyor ertesi gün oluyor dün konuşan çocuktan eser yok olduğum şehire gelene kadar beni ağlatıyor. Buraya da gelince akrabalarından bir kaç erkek getiriyor dayısı ile konuşturuyor ben sorunlarımı anlatıyorum artık o bir şey yapmazsa devam etmek istemeyeceğim söylüyorum bir gece düşüneceğim o da bu süre zarfında bundan nasıl döneriz dusunsun cabaladin diyorum ama asla bir çaba yok ertesi sabah arayıp yine ben diyorum benim için geldin ama benim için ne yaptın diye tabi sessiz o sessiz kaldıkça çıldırıyorum işte yüz yüze konuşalım o zaman diyor ee artık aileler araya girdi ailemde gönlünü bile almaya çalışmadı ayağına gidemezsin gelsin burada konuşsun diyor ama bu onu reddediyor. Buna karşılık bende bitiriyorum ama bitmemesi için hiçbir şey yapmıyor. Tam olarak ne düşünerek bunu yapmış olabilir. Çünkü ben bir kadın olarak ailem istemezken karşılarında durup ben istiyorum dedim bana göre aşk cesaret ister hatalı olan ben olsam köpek gibi yalvarmiştim ama o kılını bile kipirdatmadi beni soru işaretleri ile bıraktı gitti. Sanki yaşadığımız onca şey yalan gibi geliyor sevmemiş mi oluyor şimdi beni
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
İnan sen başından sonuna dek elinden geleni yapıyor olman seni eksi duruma düşürmüş her defasında. Bir insan ne kadar tahammül edebilir ki?
Bitmesi gerekiyor İnan şu an bunları yaşıyorsan ilerleyen günlerde ve evliliğinde daha büyük sorunlar çelişkiler içinde olursun ve bu defa boşandırtmazlar seni emin ol..
Dün ne demişti bugün ne yapıyor diyorsun. Evlenince tribe sokar seni birde hergun yanyana olunca. İnan stres sıkıntı alır başını gider. Ve gel gör ki 2 ay nişan içinde Cidden çok erken bir insanı tam anlamıyla tanımak iki ay kadar kısa olmamalı bence...
Yapılması gereken ayrılmak emin ol. Terapist falan filan su durumda boş. Annesine mi ablasına mi yoksa nişanlına mı terapi verecek?
Haklısın en büyük haya 2 Ayda nişan yapmaya karar vermek ama ailem muhafazakar olduğu için nişan yaparsak görüşmemiz daha mümkün olur diye düşündük aksi taktirde nişan yapılıp bir kaç Ay içinde düğün yapılacaktı. Ama söylediklerinde çok haklısın hiç aklıma gelmemişti terapist teklif ederken terapinin kime verilmesi gerektiği:)
Yolun başında dönmene o kadar sevindim ki anlatamam. Kimsenin böyle bir şey yaşamasını istemem. En başında benimde bir kız kardeşim var. Onu düşünerek empati kuruyorum. İnsanız evet sevebiliriz bir yuva kurma hayalimiz de olabilir ama bir anda jet hızında olması sert bir düşüş getiriyor sonunda senin çok şükür kurtulduğun süreç gibi.. Zıt olan bir insanla aynı yolda yürüyemeyiz. Zıt kutuplar birbirini çeker gibi bir düşünce bile çok saçma ilişkilerde. O ailenin komple bir güncelleme alması lazım. Psikolojik anlamda Ne sen Ne de bir başkası kadın veya erkek fark etmez. Kimsenin bu denli hallerini çekmek zorunda değil ne bir maddiyat ne de bir sevgi seli... Sevgi her şey değil maalesef. Aslolan bana göre göz göze geldiğin anda onun ne dediğini bakışlarından anlıyorsan. Ve sen düşünmeden sen yokken o sen yanındaymıs gibi davranıyorsa. Tamamlanmıs olur. Fakat bu uzun yazıda görüyorum ki senin tamamlamak istediğin şeyler hep yarım kalmış.
Çok teşekkür ederim sanırım bu süreçte en çok anlaşılmamak yıpratmış beni. Birinin beni anladığını ne yaşadığımı hissettiğini bilmek bile çok iyi geldi çok teşekkür ederim tekrardan.
Estağfurullah rica ederim. Umarım bundan sonra her şey senin için daha güzel olur. Kendine çok iyi bak.
her şey gönlünce olsun 🌼
Umarım aynı güzel dilekleri kız kardeşin ve senin içinde diliyorum 🌸
Teşekkür ederim 💮
Sen bu çocukla ayrıldın mı peki nişanı attınmı
Evet attım bir hafta oldu. Ama bu soru işaretleri beni bitiyor.
Ya öyle bi insanla birlikte oluyorsun bi yola çıkıyorsun sen o kadar alttan almana rağmen yanlış anlama beni de şu devirde hep kızlar benim dediğim olacak diyor sen ince düşüncenden dolayı onun istediklerinin olmasını istediğin halde yine yaranamamışsın atmakla dünyanı kurtarmışsın yoksa bi ömür öyle bi insanla yaşayamazdın aileni bile karşına almışsın bunu her insan yapamaz evlendikten sonra bu sorunlar olsaydı ailen sen istedin diyebilirdi hiçbir cevap veremezdin haklı olurlardı senin adına şahsen ben sevindim böyle şeyleri umarım kafana takmıyorsundur
Bitti diye asla kafama takmıyorum. Sadece soru işaretleri ile kaldığım için çok üzüldüm. Birde ben kadın halimle bu kadar cesurken bir erkek nasıl bu kadar korkak olabilir o yüzden üzüldüm.
Belkide çocuğun aile baskısından dolayı bir şey söyleyemiyordur
Bu da bir seçenek ama 28 yaşında bir erkek aile baskısına boğun eğmez herhalde gerçekten kötü biri olsam ailesinin lafına gitmesini anlayabilirim ama kendi ağzı ile ona asla yanlış yapmadığımı söyledi.
Ya 30 yaşında ailesine boyun eğenleri biliyorum illaki eğer maddi durumu vardır ailesi yok gibi gösteriyordur binbir türlü çeşidi vardır
Çocuğun seninle karar alıp bir gün sonra ben öyle demedim demesine çok şaşırdım ilginç birisiymiş
Ben onu anlayabiliyorum ailesi tarafından çok zorbalanmiş ve sadece onlardan takdir toplamak istiyor. Böyle şeylerin travmaları atlatmak zor olur. Ama bu travmaları atlatmak için başkasına bir travma bırakmamak gerek. Belki bir adım atabilse onu iyileştirmek için elimden geleni yapardım ama iyileşmek istemeyen birine ilaç olamıyoruz maalesef.
Ya ne olursa olsun sana diyebilirdi ailem bunu bu şekilde istemiyor diye zorbalık yaşıyorsa bile sana bunu demesi lazım yani senin hayatını da rencide edemez değil mi
İşte tam olarak bu ailem seni istemiyor onları karşısında duramam deseydi, seviyordum ama soğudum, bir sürü problem yaşadık çözemiyorum yoruldum bir sürü şey var deseydi tamam ya derdim olması gerekeni yapıyor. Ben seni istiyorum herseyi duzelticem diyip akşam eve gelince paso susup oturmak çok saçma.
Ya o çocuğun ne yaşadıklarını da bilemezsin oda seni sevdi gerçekten belki ne yapacağını bilemedi bi yandan ailesi bi yandan sevdiği kız çocuk da arada kaldı işte böyle arada kalan insanlar içine çok büyük dert ediyor
Yapmak isteyipte yapmasına engel olanlar olduğu zaman be yapsa olmuyor
Olmayacağı varsa olmuyor yapacak bir şey yok Allah ikinize mutlu olacağınız insanlarla karşılaştırsın
Aminn, inşallah
Allah yolunu açık etsin her zaman buradayım konuşmak istersen konuşabiliriz hayırlı geceler 👋
Çok teşekkür ederim. Allah seninde yolunu bahtını açık etsin hersey gönlüne göre olur inşallah 🌼
Allah razı olsun 🙏🤍
Okuyamadım
Canın sağolsun