Yaklaşık 5 aylık bir ilişkim var güven sorunumuz yoktu birbirimizi çok seviyorduk kendisi memleketine döndü ve araya sebebsiz bir soğukluk girdi bikac gün böyle devam kisitlama olsun tartışmalar olsun siklasti etti dünde bana ailesel sorunlarımdan bir başa kalkma mi desem çok ağır bir laf söyledi çok zoruma gitti hıçkıra hıçkıra yakindan bir tanıdık abiyi aradım hemen aradı kızmış bağırmış çağırmış ara özür dile falan demiş yazdı özür diledi ben ayrılma asamasindaydim bı sans ver dediler artık sakinlesince hatalarini düzeltmesi ve bana karismamasi şartıyla bı sans verdim ama artık gözümden düşmüş buz gibiyim daha nekadar devam eder bilmiyorum kendindrdr var soğukluk bir tavsiyeniz var mı
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Uzun ve mutlu ilişkinin sırları, ilişki tavsiyeleri, aile terapisti, çift terapisi
Bu makalede neler var
Birbirinize özel alan tanıyın
Düzeyli tartışın
İlişkide gizem ve heyecan
3 yıl barajı
Birbirinizle paylaşın
Birlikte geçireceğiniz zamanı planlayın
Yeni yerler keşfedin
Karşılıklı güven inşa edin
Empati yapın
Samsun Aile, Çift ve İlişki Terapisti
Pek çok kişi sevdiği kişiyle olan birlikteliğini mutlu ve uzun sürdürmeyi diliyor, bunda yanlış bir şey yok. Ancak hayatın öngörülemezliği ve inişli çıkışlı dönemlerinde partnerlerin birbirlerini iyi anlamaları, iletişim kurmaları ve gerektiğinde kendilerinden ödün vermeleri önemlidir. Günümüzde iletişim araçlarının da artmasıyla ilişkilerin ömrü kısalmakta, daha yüzeysel hale gelmekte ve hızlı bir şekilde tükenmektedir.
Ancak uzun ve mutlu bir ilişki için tavsiye edeceğimiz bu yöntemlere dikkat ederseniz ilişkinizi sürdürmede sorun yaşamazsınız. Elbette her ilişki için sorunlar değişiklik gösterebilir, ancak genele baktığımızda ilişki tavsiyelerin temelinde anlayış, empati kurma ve dürüstlük yer almaktadır.
Birbirinize özel alan tanıyın
İnsan sosyal bir canlı olduğu kadar bireysel yatkınlıklara da sahiptir. Dolayısıyla beraber vakit geçireceğiniz anlar olacağı gibi bireysel kalmayı gerektirecek anların da olması ve buna ihtiyaç duymak doğaldır. İlişkinin ömrünü uzatmak için yalnız kalacağınız zamanları planlamak faydalı olacaktır. Elbette partnerinizle birlikte vakit geçirmek çift olmanın doğasında var ancak aşırıya kaçmak ve bunu sürekli hale getirmek bir süre sonra özgünlüğün kısıtlanması veya hapsolma hissi yaratacaktır. Kıskançlık veya birbirinizi kısıtlama gibi eylemlerden uzak durarak kendiniz veya partneriniz için yalnız geçirebileceğiniz zamanlar oluşturmaya özen gösterin. Bu süreci isterseniz yalnız başınıza film izleyerek geçirin, isterseniz partnerinizden ayrı olarak arkadaşlarızla buluşarak; karar size kalmış.
Düzeyli tartışın
Tartışmalar bir ilişki için riskli eylemler olsa da ilişkinin ömrünü uzattığı da bilinmektedir. Elbette burada bahsettiğimiz örnekteki tartışma uçlarda yaşanan psikolojik veya fiziki saldırganlığa dönüşmeyen, sözlü ve seviyeli tartışmalar. Tartışırken kendinizi iyi ifade etmeye çalışın, karşı tarafın açıklarını veya geçmişinde yaptıklarını söylemek yerine sizi rahatsız eden durumu açıklayın. Tartışmayı geçmişe taşımak veya hatalarını yüzüne vurmak yerine yalnızca tartışmaya neden olan ana konuya değinin. Böylece tartışmalar hem küçük çaplı kalacaktır, hem de sorunlar büyümeden çözülecektir. Tartışmanın gereğinden fazla büyüdüğünü düşünüyorsanız bir süre ayrı vakit geçirmeye çalışın, arkanızdan söylenilse bile yanıt vermemeye özen gösterin. Bunu altta kalmak olarak değerlendirmeyin, tartışmanın harareti ile birbirinizi kıracak olan eylemlere karşı aldığınız bir önlem olarak düşünün.
İlişkide gizem ve heyecan
Pek çok çift, ilişkinin başında yaşanan flört dönemindeki anları özlemle anar. Flört dönemi, çiftin birbirini ilk defa tanıdığı bir süreç olduğu için oldukça özeldir ve flört döneminde yaşanan gizem ve heyecanı diri tutmak herkes için çok zordur. Özellikle uzun ilişkilerde gizem ve heyecanın çok daha nadir olması; çiftin birlikte çok fazla zaman geçirmeye başlamasından dolayı zorlaşmaktadır. Bu elbette doğal bir süreçtir, uzun ilişkiye sahipseniz ve bu durumdan muzdaripseniz endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok. Ancak bu flört dönemine olan özleminizi gidermek için kendi aranızda bazı aktiviteler yapmanız da mümkün; karşılıklı anlaşarak bazen dışarda bir yemeğe çıkarak sanki ilk defa tanışıyormuş gibi yapabilirsiniz. Pek çok çift için etkili olan bu yöntem, çift arasında gerçek bir heyecan yaratmaktadır. Çiftin bu ve bu gibi oluşturacağı özel etkinliklerde flörtöz davranışlar sergilemesi de ilişkideki gizem ve heyecanı arttırmaktadır. Belirlediğiniz bu özel etkinliklerde karşılıklı olarak bol bol iltifat etmek hem çifti iyi hissedecek, hem de birbirlerine olan arzularını güçlendirecektir. Bir süre boyunca bu etkinlikleri sıklaştırıp, flöröz davranışları ve iltifatları normalleştirdiğinizde hayatınızın bir parçası olacak ve ilişkinizi daima diri tutacaksınız.