Sevdiğin birini kıskanmak olgunlaşmamışlığın ve akıllı olmamanın göstergesi midir?

Sevdiğin birini kıskanmak olgunlaşmamışlığın ve akıllı olmamanın göstergesi midir?

kıskanmanın olmadığı yerde ilgisizlik,
ilgisizliğin olduğu yerde hadsizlik,
hadsizliğin olduğu yerde yalanlar veya aldatma,
yalanların olduğu yerde saygısızlık,
saygısızlığın olduğu yerde çatışma huzursuzluk
ve normalleşmesi halinde toplumda kaos şiddet vardır.
eic seçilecek subliminal mesajlara gerek yok, seven insan kıskanır diye boşuna dememiş eskiler.
Kıskançlık insanın doğasında var. Kıskanmıyorum diyen insan sallıyordur.
Olay senin bu hissiyatla ne yapacağındır. Ya hayatında insana şunu yapma buraya gitme gibi hadsizlik, saygısızlık ve güvensizlik içeren cümleler kurarsın ve toksik bir partner olursun. Ya da güvenmeyi seçer. Ki olgunluk dediğin kısım burada başlıyor.
Seven insan kıskanır doğru, ama bu kimseye bu duyguya dayanarak istediği gibi konuşma ve hareket etme haddini vermez.
Eşini sevdiğini kıskanmak sahiplenmek ve doğru şekilde nezaket çerçevesinde doğru ve sağlıklı bir durum
hasetlik iş arkadaşını okul arkadaşını sevdiklerini kıskanmak karakter sorunudur
Cevap
5Cevap
Bence çocukluk.. yani sahiplenme olmalı ama kıskançlık olmamalı
kıskançlığı eşşeğin şeyine su katma dercesinde yaşıyorsan, dediğin doğru.
Örnek vereyim... sevdiğin kadınla, başka bir adam şakalaşıyor ve adam flörtleşiyor bildiğin... bu kıskanılmaz mı ya? ya da tam tersi... bir kadının, sevdiği adama bir kız sürekli yazıyor. şakalaşıyor. ve bildiğin yürüyor. bunu kıskanmak ve istememek normal değil mi? nasıl bir genişlik ya? bu aşırı mı?
he bak bu örnek kıskançlığıda aşmış. yani töleranslar dışında.. onu yapan kimse, onun mk um..😒
yaa normalde aşırı kıskanç değilimdir ama bu beni aşıyor ya... ben o kadar rahat değilim... sevdiğim birini neden başkasıyla paylaşıyım... aynı şekilde ben yapsam kavga çıkartıyor ve konuşmuyor. o da yapmayacak o zaman... başka kadınların kendine yaklaşmasına izin vermeyecekti. kadın bildiğin yürüyor. bu da ses çıkartmıyor gülüyor... ben gav*t mıyım ya da sal*k mıyım... canı cehenneme ikisininde gerçekten...
öyle valla.. bak bi çin atasözü var, erkekle erkeğin şakası dövüşe, erkekle kadının şakası s. şevarır diye.. böyle laubalilikler sıkıntılı..
Çok doğru bir söz...
zeki kızsın, ne yapıcaanı iyi bilirsin.👍
Bir kaç saat önce tam tersini ondan duydum hahah Teşekkür ederim... :)
ben ne diyosam o doğrudur.. sen o ne derse desin ciddiye alma.😊
artık bir şey diyemez hahah birbirimizi her yerden sildik... benim sinirim saman alevi gibi sinirlenince affedemiyorum... ve tamamen komple sildim. yolları kapattım. mumla arar köp*k. tabii bulursa :d
teşekkür ederim tekrardan. iyi geceler :)
sanada🙏 iyi bi kızsın..
Tam tersi, özel olduğunu hissettirir. kıskanmıyosa sıkıntı war asıl
Seven sevdiğini kıskanır. Ama aşırı derecede olmamalı abartilmamali
Her şeyin fazlası zarar olduğu için bunun da fazlası epey zararlı
Örnek vereyim... sevdiğin kadınla, başka bir adam şakalaşıyor ve adam flörtleşiyor bildiğin... bu kıskanılmaz mı ya? ya da tam tersi... bir kadının, sevdiği adama bir kız sürekli yazıyor. şakalaşıyor. ve bildiğin yürüyor. bunu kıskanmak ve istememek normal değil mi? nasıl bir genişlik ya? bu aşırı mı?
Hayır tabi ki cingar çıkartırım böyle bir durumda
Abartı olarrak karşı cins sineğe bile laf edenleri kastettim
bende öyle yaptım. kavga ettik bayağı. gözlerimden adeta alev fışkırıyor. bilgisayarı paramparça etmemek için zor tutuyorum... ellerim titriyor ya. apt*l ya da g*vat mıyım ya... sinirim bozuldu. kız bildiğin yürüyor. bu da ses çıkarmıyor gülüyor. deliricem. ikiside geb*rsin istiyorum... beter olsun... bir sürü şey yazdım sinirlendim... sonra bitti, gitti. canı ta cehenneme... birde bana diyor manipülasyoncu diye... sürekli kendi haklı. bıktım ya bıktım. 3 senedir hayatımın içine etti. ayrıl barış. sonunda ona git diyebildim...
Hey hey sakin olur musun bak kendin de diyorsun git gel ilişkisiydi diye bence en iyisi bu olmuş sadece sinirli misin bu sinirin altında özlem de yatıyor mu
ona çok sinirliyim evet. şu an yanımda olsa onu bir güzel tokatlarım... ve o lanet telefonunu paramparça ederdim... o kadar sinirliyim... artık özlemiyorum... lanet olsun ya. sevmiyorum sevmiyorum. artık tiksiniyorum ya. ona gerçekten lanet olsun... b*kunda boğulsun...
Sinirli olman çok iyi bir şey umarım özlemezsin geçmiş olsun
özlemiyorum onu lanet olsun ona...
Üzüldüm senin adına:( ama en iyisi olmuş bence
Paylaşmak istemediğin için kıskanırsın
Alakası yok seven insan kıskanır
Değildir
Sanmıyorum
Zannetmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?