O deist ben müslümandım ve biliyorsunuz ki Müslüman bir kadın Müslüman olmayan bir erkekle evlenemez ayet bile var bununla ilgili hem dinden çıkıyorsun hemde evlilik geçersiz sayılıyor. Biz bu yüzden ayrılmıştık şimdi sevgili yapmış ve kız tesettürlü biri dün mesaj atıp sordum Müslüman mı oldun yoksa sorun etmiyor mu bu durumu dedim? Müslüman olmadım ikimizde böyle şeyleri dert etmiyoruz dedi. Benim anlamadığım nokta kapalı bir kızın böyle bir ayetten haberi olmaması belki haberi var ama bunu umursamıyor cidden ilginç deist olan biri neden en Müslüman biri ile birlikte olur onuda anlamış değilim
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bende sana Kuranda geçen başka bir durumdan bahsedeyim. Günahkar inançsız firavunun eşi Allah tarafından sevilen imanlı bir kadın değil miydi?
ee napalım o zaman ayetleri mi yalanlayalım şimdi?
kuranda açık açık ayet var
Benim dediğimde ayetlerde var ve o kadın firavnun karısı olduğu halde müslümanlardandı ve Allahın affettiklerindendi. Senin imanın sana onun dini ona
Müşrik erkeklerle -iman etmedikçe- onlara mümin kadınları nikâhlamayın.” (Bakara 221)
Mümin hanımlar, kâfirlere helal değildir. Kâfirler de mümin hanımlara helal olmazlar” (Mümtehine 10)
İman etmedikçe, müşrik [dinsiz, ateist] kadınlarla evlenmeyin. İmanlı bir cariye, beğendiğiniz, imrendiğiniz müşrik bir kadından elbette daha üstündür. Kadınlarınızı da, iman edinceye kadar müşrik erkeklerle evlendirmeyin! Mümin bir köle, müşrik bir erkekten elbette daha üstündür.) [Bekara 221]
Bunun nedeni senin de imanını kaybetmene neden olabilir diyedir. Ben zaten sana onla evlen demiyorum sadece onun dinine inancına baskı yapma sen kendi imanını koru aşıksan olabilirsin diyorum ama sen aşık değilsin ne güzel işte aşık olsaydın onu dini için bırakmazdın gerçekten. Şükretmelisin aşık olmadığın için
sen kendi imanını istediğin kadar koru evlendiğin takdirde imanın gidiyor nikahında geçersiz sayılır ve zinaya girer
Hayır imanın gitmez yok öyle bişey asla hem Allaha iman edeceksin hemde imanın gidecek sırf evlendin diye. Bu imkansız Allah kalplerin özünü bilir. Sen Allaha yok mu diyorsun meleklerine kitapların… yokmu diyorsun hayır. İman öyle hemencecik gitmez Allah kullarına çok öerhametlidir bunu unutma. Sen kalbinden imanı çıkarmadığın müddetçe o iman öyle gitmez
ayete mi inanayım sana mı?
kimsiniz tam olarak böyle bir fetva veriyorsunuz kendinizden emin bir şekilde
Ben Kuranı defalarca okudum anlayarak. Ben fetva vermiyorum ama siz veriyorsunuz ve Allahın merhametinden ümit kesiyor kestiriyorsunuz. İmanı kaybetmek öyle basit değil bikere sen evlendin imansız biriyle ama kalbinde Allah var ve tek melekleri kitapları … hepsine iman ediyorsun aklını kullan Allah seni nasıl imansız sayabilir?
ayetlerde açık açık diyor nikah geçersiz sayılır ve çok büyük bir günah olan zinayı ömrün boyunca işlemiş olacaksın
Diyorum ya aşık olsan onu isterdin evlenirdin ama imanın gitmezdi ama sen aşık olmamışsın ve yolunu ayırmışsın ve kurtulmuşsun
aşık oldum ama ilahi aşkım baskın geldi
Allah seni esirgiyor işte inan bana tam terside olabilirdi o yüzden hiç bir şekilde imanın gideceğinden bu denli emin olma. Öyle kolay değil bu. Beşer şaşar Allah affedendir yeterki inkar etme sen ki kalbin imanla dolu birisin belli , bide şöyle bişe var herkes bişe diyor şu günah, bu günah. Şunu yaparsan ömür boyu affedilmezsin gibi. Allahın merhametinden ümit kestirenler cehennemin en orta yerinde olacaklar
Çocuk adına sevindim kendisi için daha uygun birisini bulmuş herşeyden önce anlayış ayakta tutar ilişkiyi
deist müslüman evet çok uygun haklısın bakın hanımefendi bu iş kişisel bir mesele değildir koskoca allahın yazılı emri var sen kendi kendine karar verip esnetemezsin
Olaya din açısından bakarsanız sığ kalırsınız ben geniş manada baktım olaya. Belki kız aşkından yanmayı göze aldı herkesin kendi inancı bu sen sevmeyi adama sahip çıkmayı becerememişsin bırak mutlu olabilenler olsun
bir kul için rabbimin onay vermediği biriyle birlikte olmadığım için mi beceriksiz oldum?
Her kapalı dindar mı sence
değilmiş demek ki yani bir kul için kendi imanından vazgeçiyor
Kızın haberi yoktur muhtemelen
bilmiyorum ki haberi var dedi bana ne o benim durumumu nede ben onun durumunu dert etmiyoruz dedi
Erkek arkadaşın seni kandırmış olabilir mi
deist değil mi diyorsun
Yüksek ihtimalle
hayır alevi ve deist ilişkinin en başından beri söylemişti bunu bana
İnanma sen ona
ya neden böyle bir yalan söylesin ki ben kapalı bir kızda değilim ilişkimizin ilk haftasında öğrenmişy
Havalı göstermek bile istemiştir kendini ya da öyle sanıyordur insanları inan anlamak zor ya salla gitsin dert ettiğin şeye bak
umrumda bile değil sadece aşırı komik bir olay ateist birinin rahibeye aşık olması gibi xkekdkkd
Garip cidden