Madem sevmiyorsun, ne diye yanında tutuyorsun?

Üniversite hayatımın 2. Yılında insanların gerçek yüzlerini gördüm birbirlerinin arkasından konuşup yüzüne gülen insanlar oldu çevremde anında sildim yola çıktıklarını yolda bulduklarina değişenler oldu anında sildim karma varmış onu da anladım iyi biri değil dediğim kim olduysa onlara yakinlasanlar onlardan darbe de aldı ama son zamanlarda beni üzen durum çok değer verdiğim ve benim sayemde tanışan arkadaslarimin beni dislamasi ilk başta ben yanlış anlıyorum sandım 4 kişilik bir grubumuz vardı erkek arkadasimla olan video ve fotoğraflarımızı atardım biri çok samimi ve iyi dileklerde bulunurken diğer ikisi görmezden gelirdi konuştuğumuzda beni duymazlardi bile hayır zaten çevrem geniş değildir. 3-5 arkadaşım var. İnsanların bana yaptığı en ufak hatada silebiliyorum bu iki arkadaşıma çok değer verdiğim için bazı şeyleri geç farkettim sadece şunu merak ediyorum madem dislayacaksin sevmiyorsun neden yanında bulunduruyorsun ki açık açık sevmediğini istemediğini söylesen giderim zaten. Verdiğin değerin karşılığını almamak çok koyuyor. Sizce önceden iyi olan insanlar neden bir süre sonra aynı kalmazlar size ve başarılarınız güzel iliskiniz neden onlara mutluluk vermek yerine onları önemsemezler (asla ama asla onlara bir hatam olmadı)
Madem sevmiyorsun, ne diye yanında tutuyorsun?