Bir dua ediyorum yani ettiğim duada o kadar çok bir şey değil canımı al diyorum bir duamı kabul etmedi tanıdığım biri de geberip gidersin inşallah diyor bir kabul etmedi duamı etseydi en azından bu çöp dünyadan ve bu çöp kaderden kurtulurdum. Sanki para , güzellik falan istiyorum bir saniyesini bile almaz canımı alması ama almamaya inat ediyor illa ölüm gününü bekleyecek. Tek bir yol var ona zorluyor illa. Umarım o yolu yapmak için cesaretli biri olurumda kendim yaparım
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Tanrı kimsenin canını almaz tanrı senin mücadele etmeni istiyor onlara karşı mücadele vermeni istiyor
Maalesef o kadar gücüm yok artık her gün ölü gibi uyanıp yaşamaktan bıktım. Dua ediyorum ki alsin diye int*har günah deniliyor çünkü
Sacmaliyorsun
Yanlış anlamayın ama yaşamak zorundaymisim gibi bir kural koymuş. Ben demedim sonuçta bu dünyaya gelmek istiyorum diye
No tanrı yes Allah
Tanrı Allah ne farkeder ikiside aynı anlam
Hayır. Allah in tanrı diye bir ismi yoktur. Tanrı putlastirilmis figürlere verilen isimdir.
Yok artık ya. Eski Türkler Tanrı diyordu Goktanri inancı vardı onlarda. Yabancilar God diyor Allah a bu konuyu fazla bilmediğinizi düşünüyorum kusura bakmayın ama
Ve şöyle bir ekleme yapayım soruna binaen. Allah der ki. Biz sizi imtihan edeceğiz bu imtihanda sabredenleri müjdele. Bunu bakara suresinde söyler. Ve bir başka ayetinde ise insan imtihan edilmeden cennete gideceğini mi zanneder. Der. Bu imtihanında Allah sana yardım etsin. Hz Eyüp un imtihanini bir araştır rabbi onu nasıl imtihan etti. Sonra Hz Yunusu. Hani ofkelenip gitmişti de sonra karanlıklar içinde rabbine şöyle dua etmişti senden başka ilah yoktur şüphesiz ben zalimlerden oldum. Sonra rabbi de onun duasını kabul edip onu kurtarmıştır şüphesiz Allah kurtarıcıdır.
Bu arada üzüntünü gerçekten içimde yasiyorum emin ol.
Çok dua ettim çok sığındım hıçkıra hıçkıra ağlayarak dua ettiğim zamanlari biliyorum ama yine cevapsız bıraktı beni belki de kötü olmak lazım o zaman hemen cevap verir. Ayetlerin her kula aynı anlamda olmadığını farkettim acı çekiyorum bir sonuç yok. Yanlis anlamayın ama diğer dünyada mükâfatını vermeyecek belki
Allah kuluna üç şekilde cevap verir bir evet der istediğini verir hayır der daha güzelini verir bekle der en güzelini verir. Sana da en güzelini vereceği kesin. Oldukça imrendirici
Ben int*har ettikten sonra mı verecek keşke bu kadar geç kalmasaydi ben umudumu kaybettim artık sevseydi veya değer verseydi bir cevap verirdi. Umarim diğer kullarına acımasız olmaz
Sevmese idi bütün varlıkları insana secde ettirir miydi? Senin için dua edeceğim
Niye ediyorsun ki gerek yok yanlış anlama sevmedigi kuluyum sonuçta isterse en dindar kişi dua etsin kabul etmez belki de ben kendi kabuğuma çekilip malum sonu beklemeliyim yine de teşekkür ederim. Benim yerime dışarıda evsiz olan, annesiz babasız çocuklar için dua edin onların daha çok ihtiyacı var
Sana verdiği zorluklardan ötürü sevmediğini iddia ediyorsun lakin öyle bir şey olsa idi Hz Muhammed (sav) i annesiz ve babasız bırakmaz idi, Hz Eyubu hasta etmez idi, Hz Yusuf u kuyuya atmaz idi. Ki bu kişiler peygamber değil mi? Şimdi bir peygambere günahtan oldukça uzak peygambere bunları yapan Allah onu sevmediği için mi yapıyor sanıyorsun elbette hayır sevmese neden peygamber olarak gorevlendirsin.
Aman artık ne yaparsa yapsın neden böyle davrandığını düşünüp üzülecegim diye psikolojim mahvoldu gitsin sevdiği kullara cennet hayatını yaşatsın dua ettiğimde bile kabul etmezki diyorum her seferinde haklı çıkıyorum o yüzden ben biraz din konusundan uzak dursam iyi olacak gibi. Ona sığındıkca elinin tersiyle itti umarım diğer kullarına öyle bir şey yapmaz. Ben beni sevdiğini düşünmüyorum bazı kullarına her şeyin en iyisini veriyor çokta güzel o yüzden imtihan olayı falan da bizim gibi garibanlarin sevilmedigini bilmemeleri için söyleniyor büyük ihtimalle. Bosverin gitsin umarım siz sevildiği kulu olursunuz ben 0 ı tükettim bir hicim yani zaten cennete falanda giremem %100 çok isyan ettim ve ediyorum adaletsiz olduğunu düşünüyorum.
E Hz Eyubu da varlıkla imtihan etti köyün en zengin en varlıklı en saygın insanı idi. Sonra onu köyden kovdurup dağda yaşanacak duruma getirdi.
Allah sadece alarak imtihan etmez vererek de imtihan eder. O gördüklerini de vererek imtihan ediyor
Dediğim gibi ne yaparsa yapsın artık cidden yoruldum din konusunda Tanrı nin adaletli olma konusunda yani ben zaten bir hiçim onun için. Bende suç kulları bile sevmiyor o niye sevsin.
Sizinde başınızı şişirmiş oldum kusura bakmayın lütfen
Estağfirullah ben gayet keyif alıyorum sohbetten. İnsan zaten hiç bir varlık asagilik bir varlık. Allah diyor ki ben insanı eşref i mahluk olarak yarattım sonra onu asagilarin en aşağısına indirdim diyor. Eşref i mahlukat bu dünyadaki en şerefli varlıktır.
Bana hiç öyle hissettirmedi çöp gibi hissediyorum hep kendimi dediğim gibi diğer kullarına öyle davranmaz umarım. Genc yaşımda nasıl ölürüm plani yapıyorum keşke beni de sevseydi az da olsa ama olmadı ne yapalim demek ki böyle olması gerekiyor
O kadar dolmussun ki yorulmussun be güzelim. Çok ağır geliyor omzuna biliyorum. İçini dökmek ister misin?
Bitmiyor ki hayal kırıklığı yanlış anlamayın ama güzeliniz falan da değilim. Anlatsam ne değişecek sonuçta yaşadım onları. Ben böyle iğrenç yaşarım ya hep yarabandı olurum, dalga geçilirim , dışlanırım , her konuda hayal kırıklığı olurum takı öl*ne kadar o zaman işte en çok rahatladigim mutlu olduğum an olur çünkü artık bu çöp dünya ve çöp kaderle isim kalmaz. Yeniden kusura bakmayın lütfen sizinde başınızı şişirdim. Bu döngüye alıştım artık
Özür dilerim haddimi aştım. İnsanız yandıkça pisecegiz pistikce olacağız. Ne zaman olduk o zaman yanıp pismekten kurtulacağız.
Yanlış anlamayın kırıcı olmak istemedim sonuçta tanımıyorsunuz beni ben özür dilerim biraz kaba oldum benim anlamadığım siz nasıl böylesiniz büyük ihtimalle benzer yaslardayiz ben cidden bağımı kopardım bu dünya ile. Umarım mutlu olursunuz bilmiyorum ben hep kötü şeyleri yaşıyorum diğer kullarına da aynısını yaşatmasın ne kadar da uzaklaşsam da Tanrı dan inanıyorum ona sonuçta
Estağfirullah. Aksine ben diyorum ki Rabbim beni imtihan etmediği vakit acaba bir kusur mu işledik bir yanlış mı yaptık diye düşünüyorum. Çünkü Allah sevdiği kulunu sürekli istermis. Ve en çok hangi halde Allah'a yaklaşırsa o halde birakirmis ki sürekli onu gorsun huzurunda diye. Her halde Allah ile beraber olmak yolunda olanlara selam olsun.
Şimdi şöyle düşün bir öğretmen düşün birşeyler öğretmek için seninle uğrasiyor eğer umrunda olmasan seninle uğraşmaz ki sen de bir ışık vs bir şey görmese. Bu da böyle Allah in katında demek ki o kadar kıymetlisin ki bu şekilde bir imtihandasin vallahi imrendim gerçekten. Bize de dua et barii belki sen himmet buyuyur isen Allah bağışlar bizi :)