Sevgilim var ama başka biri aklımdan çıkmıyor. Bunu sevgilime söylesem mi?

2 senelik ilişkim var. Başından beri sevgiliden çok yakın arkadaş gibiydik. Son zamanlarda bana karşı olan olumsuz davranışlarını bahane etmiyorum bu düşüncelerim için. Biriyle aynı ortamdayım neredeyse her gün. Sürekli göz göze geliyoruz, o da bakışlarını kaçırıyor ben de. Bir kaç kere konuşmaya çalıştı benimle havadan sudan ama sevgilim olduğu için kısa cevaplar verdim, bazı söylediklerini cevapsız bıraktım yanından başka yere gittim. Onu kendimden uzaklaştırmak istiyorum, onunla göz göze gelmemeye çalışıyorum ama aramızda anlayamadığım bir çekim var. Onun bana baktığını bildiğim için istemsizce gözlerim ona kayıyor. Bunu durduramıyorum. Bazen gözlerini kaçırmıyor doğrudan gözlerime bakıyor, bu durum beni heyecanlandırdığı için çok kötü hissediyorum. Sevgilim olduğunu bilmiyor çünkü daha önce sormadı. Dediğim gibi sadece öyle ayaküstü konuşmalardı tanışık bile sayılmsyız. Durum böyle olunca sevgilim var dememin saçma da olduğunu düşündüm çünkü bana herhangi bir ilişki teklifiyle konuşmuyordu. Öyle söylemem çok cringe olurdu. Böyle şeyler hissettiğim için kendimi çok kötü hissediyorum geceleri vicdan azabından uyuyamamaya başladım. Onunla çok bi etkileşime girmememe ve ona soğuk yapmama rağmen böyle düşünmekten kurtulamadığım için psikolojim bozuldu. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sanki ona soğuk yapmasam bir adım atsam o bana iki adım atacakmış gibi hissediyorum. İstemsizce böyle şeyler düşündüğüm için sevgilime bunu anlatıp ayrılmalı mıyım?

Güncellemeler
+1 yıl
Ayrılmam gerektiğine karar verdim ama 2 senedir mezuna kalıyor. Bu sene de sınava girecek. Psikolojisini kötü etkilemek istemiyorum. Böyle hissettiğim halde ayrılmak için sınavının geçmesini beklemek ihanet sayılır mı?
Sevgilim var ama başka biri aklımdan çıkmıyor. Bunu sevgilime söylesem mi?