- Başka dertleri mi yok?💵💰
- Aşksız yapamıyorlar mı?🤦🏼♀️
- Oksijen mi bu mübarek?💨

İnsan kafayı cinsellikle bozar, aşkla düzeltir.
İnsan, içgüdüsel olarak hem güven, hem saygı, hem de arzu duyabileceği karşı cinse aşık olur. Aşk dediğimiz güven, saygı ve arzunun sentezi ve tepkimesiyke ortaya çıkar.
Bazıları da diyor ki; "" Hayattan bir beklentisi yok, kimseye de ulaşamıyor. O yüzden aşkla kendini avutuyor. Hayatı boyunca 99 tane kadına ulaşmış, üstelik iyi bir kariyeri olup da 100. kadına aşık olup yoluna kul köle olmuş ve sonunda onunla aşk evliliği yapıp gerçek mutluluğu yakalamış erkekler de var. Yanlış anlaşılmasın bu ben değilim ama böyle somut örnekler de var.
Erkekler, cinsellik dışında kendisine hiçbir değer sunamayacak kadınlara sadece bir obje gözüyle bakar. Onlarla sadece bedavaya ya da daha ucuza seks yapmak için sevgili olur ya da evlenirler. Tamamen ihtiyaç ilişkisi yani. Kadınlarda da aynı şekilde işler bu mekanizma. Maddiyat dışında hiçbir cezbedici özelliği olmayan bir erkeğe sadece bankamatik gözüyle bakar kadınlar. Ama onlara güven duymaz, saygı da duymaz, arzu da duymaz. Evlilik hayatları boyunca 15 günde bir cinsellik verir, geriye kalan 14 günde ise başı ağrır mutlaka.
Bu evliliklerin sonu eşlerden birisinim terketmesiyle/aldatmasıyla sonuçlanır ya da çiftler ömür boyu mutsuz bir evlilik yaşarlar. Aşk evliliği olmayan evlilikler, maddi ya da cinsel ihtiyaç evliliğidir. Böyle evliliklerde arzu olsa bile saygı ve güven eksikliği olur.
Aşk sanıldığı gibi bir vücut kimyasıyla ortaya çıkmıyor. Vücut kimyası sebep değil sonuçtur.
Aşk dediğimiz kavramı şöyle tanımlayabiliriz. Tanrının bazı özel insanlar üzerinde tecelli etmiş haşmetli ve güzel isimleri vardır. Ama bu isimlerin yansımalarını herkes teşhis edemez. Bazı kişilere çok hususi vakitlerde malum olur. Bu isimlerin tezahürünü hemcinslerin üzerinde görürsen imrenir hayran olursun, karşı cinsinde görürsen aşık olursun. O an meftun olduğun şey yaratıcının o kişinin yüzünde tezahür etmiş kutlu silüetidir.
Bir kişinin karşı cinse duyduğu hissiyatın aşk olduğu nereden anlaşılır.
1. Koşulsuz ve beklentisiz sever.
2. Bedeninden önce ruhunu sever. Derisine dokunmaz ama deriniyle bütünleşir.
3. Aşık insan maşukuna obje değil mana gözüyle bakar. Onunla ilgili hayalinde erotik fanteziler kurmaktan bile imtina eder, haya eder, utanır. O kişiyle evlenmediği sürece onun bedenini kendine haram kılar.
4. Ona karşı iltifat etmesi de, sert konuşması da sevgiden ileri gelir.
5. Ondan uzaklaşmak istese de kurtulamaz. Sırf bunun için zaman zaman bunu için nefret histerisi bile geliştirir ama nafile. İnsan bir bağlandı mı ne kadar uzaklaşırsa uzaklaşsın o kadar çok onun yakınında bulur kendini.
Çünkü dünya, bazılarımıza acı, yalan, hüzün gelse de aşk üzerine kurulmuştur. Evrenin enerjisi sevgi ve en güçlüsü. Ben değil Einstein kızına bıraktığı mektubta diyor; 🥰
ALBERT EINSTEIN’DAN KIZINA MEKTUP: EVRENSEL GÜÇ OLAN SEVGİ HAKKINDA
1980’lerin sonunda ünlü dehanın kızı olan Lieserl, Einstein’ın yazdığı 1400 mektubu Yahudi Üniversitesine bağışladı; tek bir şartı vardı: babasının ölümünün üzerinden 20 yıl geçene kadar içerikleri yayınlanmayacaktı. Bu okuyacağınız mektup Lieserl Einstein için olanlardan bir tanesi…
İzafiyet kuramını açıkladığım zaman çok az kişi beni anladı, şimdi insanlığa ulaşması için yazacaklarım da bu dünyada yanlış anlaşılma ve önyargıyla çarpışmaya mahkum.
Mektupları gerektiği sürece korumanı istiyorum, ta ki toplum şimdi açıklayacaklarımı kabul edecek düzeye gelene kadar.
Bilimin açıklayamadığı son derece kuvvetli bir güç var. Bu güç herkesi kapsıyor ve yönetiyor , evrenin çalışmasını sağlayan her olgunun arkasında bile o var ve henüz bizim tarafımızdan tanımlanamadı.
Bu evrensel güç SEVGİDİR.
Bilim insanları, evren için birleşik bir kuram ararken, görülemeyen en kuvvetli evrensel gücü unuttular.
Sevgi Işıktır, onu alıp verenleri aydınlatan.
Sevgi yer çekimidir, çünkü insanların birbirine çekim hissettmelerini sağlar.
Sevgi kuvvettir, çünkü bizdeki en iyiyi çoğaltır, ve insanlığın kör bencilliklerinde tükenmemesine izin verir.
Sevgi için yaşarız ve ölürüz.
Sevgi Tanrıdır ve Tanrı sevgidir.
Bu güç herşeyi açıklar ve yaşama anlam katar. Bu bizim çok uzun süredir göz ardı ettiğimiz bir çelişkidir, çünkü belki insanın evrende kendi özgür iradesiyle kullanamayacağı tek enerji olduğu için sevgiden korkuyoruz.
Sevgiye görünürlük verebilmek için, en ünlü denklemimde basit bir yer değiştirme yaptım.
Eğer E=mc2 yerine, dünyayı iyileştirecek olan enerjinin ışık hızının karesiyle çarpılacak sevgiyle sağlanabileceğini kabul edersek, şu sonuca varıyoruz: sevgi en kuvvetli güçtür, çünkü sınırı yoktur.
İnsanlığın evrendeki bizim düşmanımız haline gelen diğer güçleri kullanmakta ve kontrol etmekte ki başarısızlığından sonra kendimizi başka çeşit bir enerjiyle beslememiz zorunludur.
Eğer türümüzün hayatta kalmasını istiyorsak, eğer hayatta bir anlam bulmamız gerekiyorsa, eğer dünyayı ve içinde yaşayan her duyarlı varlığı kurtarmak istiyorsak, sevgi tek ve biricik cevaptır.
Belki bir sevgi bombası, gezegenimizi harap eden açgözlülük, nefret ve bencilliği tamamen yok edebilecek kadar güçlü bir cihaz, yapmaya hazır değiliz.
Buna rağmen her bireyin enerjisini açığa çıkartmayı bekleyen küçük ama kuvvetli bir jenaratör var.
Bu evrensel enerjiyi almayı ve vermeyi öğrendiğimiz zaman sevgili Lieserl, sevginin hepsini yendiğini, herşeyin ötesine geçtiğini doğrulayabileceğiz, çünkü sevgi hayatın en özlü kısmıdır.
Bütün hayatım boyunca kalbimin içinde sana dair sessizce atanları ifade edemediğim için çok derin bir pişmanlık duyuyorum. Belki artık özür dilemek için çok geç, ama zaman göreceli olduğu için sana söylemem gerekiyor : seni seviyorum ve nihai cevabı bulduğum için sana teşekkür ederim.
Baban Albert Einstein
Sen aşkı ve aşk içinde olan şeyleri zamanında fazlasıyla yaşamışsın ve artık yaşın itibariyle gereksiz olduğunu düşünüp maddi ya da farklı şeylere odaklanıyorsun aşk hariç
Aşık olunca insan tam olarak böyle oluyor ayrıldıgında ise tam tersi bu kalbimizin bize oyunu sanırım ortası asla olmuyor. Ben en azından öyleyim orta bir sevme şeklim yok çok deli sever çok deli silerim.
Cevap
35Cevap
Laaan komik olmayın. :D sevgilim yok ki diye ağlayanlar gelmiş “hayatsızlar” diye ağlıyor şimdi de shsha bu kadar kötülüğün ve pisliğin olduğu dünyada en güzel şeylerden biri Aşk. O sebepten Allah başka dert vermesin.
Herkes ulaşamadığının delisi de ondan...
Aşk; karşı cinse duyulan güven, saygı ve arzunun sentezi ve tepkimesidir. O insanlara ulaşsan da ulaşamasan da onlara olan aşk bitmez.
çünkü başka dertleri yok hayatsızlar.
Bunlar hep boşluktan, can sıkıntısından, özenmekten...
Aşksız insan gerçekten sapıyıyor. Aşkı yaşamak sağlıklı bir psikoloji. Eğer ki kafayı tırlatmak istemiyorsa insanlar.
Bu arada neden agartha?
senin dedigin ask bence daha cok yeterli tecrubeyi edinmemis-olgunluga erismemis kisilerin yasamak istedigi kendilerince kurdugu bi hayal. bi yastan ve tecrubeden sonra gidiyo degisiyo o :)
Aşk bir amaç değildir asla. Aşksız da pek ala hayat çok güzel gidebilir. Aşk hayatı güzelleştiren bir olgudur evet ama aşk için yaşamak elbette ki beuhude bir çaba olur.
herkes elinde ne yoksa onu dert edinir , öyle olmasa atanamayan öğretmenler diye bir tabir bulunmazdı
insan doğası gereği sevme sevilme ihtiyacı içerisinde. bunu sağlayamadığı müddetçe aşk tanımı da sevgi tanımı da sürekli güncelleniyor
Sevgi insan ruhunu besleyen en güzel ilaç, Instagram da herkes en mutlu biziz yarışı yaparken görüp canı çekiyor işte :)
Aşka kurban olayım ben. Keşke aşkla bozsalar. Akılları fikirleri cinsellik dkkdks
Harbiden ben de anlamış değilim. Belalarını istiyorlar
Bu kafaları 2012'de bıraktım. Aşk karın doyurmuyor.
İş güç olmayınca boş olanlar buna sarıyor napsınlar
Ota böceğe aşık oluyorlar 🤷♀️ Akıl, fikir, şuur nasip olur inşaallah 🤔
Aşkla değil bence birbirini etkileme tercihi martt ayı kedileri gibiler
Herkes aşkın çok iyi bir halt olduğunu zannediyor çünkü. Ömrü 3 yıl, farkında değiller.
Harbiden ya hahah… bu arada benimki pişman olur mu? Ahhaha şaka
Sanırım boş konuştum millet kafayı aşklamı bozmuş bilmem haklısın galiba
Hayattan beklentisi olmayanların aşktan beklentisi olmuş
Ben de bozdum jdjjsjs. Eskiden umrumda olmazdı, şimdiler de umrumda
Sanırm gerçek bir aşk herseyi çözebileceğini düşünüyoruz ondan kaynaklanıyor
Sevmek ve sevilmek en doğal istek.
Sevdiğim kız bana abi demiş
Aşk yok inanma sen tamam ☺️
Aşk ticari bir meta, alınıp satılıyor
Hajklsin alsinda. cok da şey etmemek lazim
başka hayata dair bir fikirleri yok
Aşko kuşko bilmem ne manyak la bunlar