Erkek arkadaşımla 1 hafta oldu daha çıkalı ve dün alevi olduğunu öğrendim. Normalde camiye gidiyormuş, namazını falan kılıyormuş arkadaşımın dediğine göre. Ama arkadaşımın ailesinin söyledikleri işte tam koyu aleviymiş ailesi falan. Aklım acayip karışık böyle bi durumda ne yapılmalı? İlk kez başıma böyle bişey geldi. Sizce sizin başınıza gelse böyle bişey ne yapardınız, nasıl davranırdınız? Şimdiden teşekkürler...
Cevabın nedir?
+1 yılArkadaşım.. Ben de alevi bir kızılbaşım.. Korkulacak bir durum yok.. Alevilerde mezhep ayrımından dolayı dışlama çok nadirdir.. Bazı koyu aleviler sünni gelin/damat istemezler.. Bu aileden aileye göre değişir.. Arkadaşından duyduğunu değil de kendin gözlemlesen daha iyi olur bence..
Hem ''erkek arkadaşımla 1 hafta oldu daha çıkalı ve dün alevi olduğunu öğrendim'' .. Sanki vahşi bir canavardan bahsetmişsin.. :) biz de insanız ne kadar bu toplumnda dışlansak da.. Bizler türkmeniz, Orta Asya'dan gelen canlarız... Gerçek birer Türk'üz..
Benim eski nişanlım da sünniydi.. Ailesiyle tanıştım, sevdiler falan, herşeyi normal karşıladılar, kabul ettiler beni, eğer istemeselerdi baştan ''hayır oğlum olmaz'' derlerdi..Ama sorun çıkmamıştı..
Yapman gereken ailesini tanımaya çalışman.. ÜDşüncelerini öğrenmeye çalış.. Seni kabul edebilirler mi diye..520 Yorumla- +1 yıl
ben aleviyim fakat herkesin yaşadığı gibi yaşıyorum, Hz.Muhammed e de Hz.Ali ye de inanıyorum Allah ın kulu sonuçta onlar da ..ben içki ,sigara falan içmiyorum..bir müslümandan tek farkım namaz kılmamak...ki sanırım bu büyük bi sorun:)
zaten TR de alevi gibi yaşayan çok kalmadı ha..cemevi çok az şahsen ben kendimi alevi hissetmiyorum..oruç tutulan ay bizde farklıdır ama ben şimdi tutuyorum..ama bunda bi hata görmüyorum sonuçta Allah a inanıyorum..beni tek düşündüren namaz kılmıyor olmam :) - +1 yıl
Kılabilrsin de ,istersen,kılınmaz diye birşey yok :)
İnsan olsun herkes yeterli.. - +1 yıl
sen kılıyor musun? ya biliyor musun televizyonda görüyorum zinciri alıp bi omzuna falan vuruyorlar hiç bi bilgim yok kendimi kötü hissediom ama anlık duygu :) senin nasıl gidiyor bu konuda hayatın?:))
- +1 yıl
Aleviler tam bir tabudur bende. Herkes farklı anlatır bu insanları. Şehir efsaneleri dolanır etrafta. Mum söndürme bunlardan en meşhur olanı :) Öcü gibi gösterirler birazda. Kuzenim Alevi bir insanla nişanlı. Başka bir kuzenimin de Alevi bir sevgilisi var. Onlardan gördüklerim ile duyduklarım çok farklı :)
- +1 yıl
Alevi olduğun belli zaten. İlk gördüğüm de 'acaba' demiştim.
- +1 yıl
bizler türkmeniz ortaasyadan gelen canlarız. bende türkmenim. ortaasyayı iş dolayısı ile dolaştım. oralar tamamen Hanefi-sünnidir.oralarda alevilik diye birşey yok,bilmezler.İMAMI AZAM EBU HANİFE TÜRKTÜR, HOCA AHMET YESEVİ TÜRKTÜR. Ortaasya bunlar eliyle SÜNNİ HANEFİ olmuştur.Anadoluya gelen Türkmenler SünniHanefidir. Alparslan Sünnidir.SünniHanefi mezhebinin öteki adı nedir biliyor musun? "TÜRKLERİN MEZHEBİ" araplar böyle söyler. Madem sen Türkmensin o zaman buyur yola.
- +1 yıl
ben hiç kılmadım namaz.. halka namazı kılmıştım cemevinde, zaten semah döneriz.. bu şekilde ibadet ederim..Arada kuran da okuyorum..
Şii ler ayrı yaa :) onlarınki aşılmış bişey..
Mum söndürme olayına girmeyelim (yanlış bilgi olduğu için efsane de değildir) konunun araştırılması için alevi sitelerine girebilirsiniz..
@sedong.. alevi-kürdi..olabilir.. Sizin soyunuz da alevi ama biz türkmeniz orta asyadan geldik.. geçmişinizde ermenilik var diye biliyorum.. Çünkü dedelerimiz der alevi kürt yok. - +1 yıl
Bunu kım uyduryormuş acaba bız gerçek Turkuz yalanını da alevılere empoze etmış ne tarıh bılgısı ne sosyoljı bılgısı ne antrplojı bılgısı olmadan sallamışlar.. Alevıler gerçekten her konuda yetersız bılgıye köru körune ınaıyorlar...
- +1 yıl
hakaret etmeden konuşursanız daha iyi olur bence..
Arayın okuyun araştırın diyorum ben ne desem boş.. - +1 yıl
Lapitak.. Daha seviyeli ol yawrum, kendini bu kadar aşağılamana dayanamıyorum çok üzülüyorum :(
- +1 yıl
cımbızla yawrum kelimesini seçtin yani.. :))))
- +1 yıl
lapitak ın yorumunu yeni gördüm
15-16 yaşlarında bi ergen sanmıştım ama 30 yaşında olduğunu görünce üzüldüm onun adına.. - +1 yıl
İnann ben de öyle sanmıştım arkdaşım, hayallerim yıkıldı :)
- +1 yıl
Aleviler kürttür diye bir tanımlama olamaz. Alevilerin çoğu gerçek türkmendir çünkü gerizekalı lapitak ve yoköylebişey :) Bi halt bilmediğiniz halde mercimek tanesi kadar beyninizle gelip böyle paylaşım yerlerine zırvalamayın bende bir aleviyim oğuzlar çepni boyundanım türkmenim. Türkmenlerin yarısından fazlası alevidir bu konularla ikinizinde pek bir alakası yok haybeye salladığınız ortada kitap karıştırmaktan acizseniz hiç olmadı arasıra bir wikipediaya ya girin bakın neler yazılmış
- +1 yıl
Aleviler Türkiyenin aydınlık yüzüdür o söylemiş olduğun kara cahil sıfatınada sen giriyorsun bilesin :) ayrıca Aleviler kürttür gibi saçma sapan karamalardan da bir bıkın artık ya bıktık vallaha sizlerle uğraşmaktan .. beyniniz yok fikriniz var komik yani..
En İyi Cevaplar
+1 yılDaha 1 haftadan bu neyin telaşı kardeşim ? çocuk seni nikahına mı geçirecek 1 haftadan neyin tiribine girdin sen yahu ? Sanane dini inancından görüşünden daha birbirinizi bile tanımadan ne saçmalık yani ayrıca demişssin tam koyu alevi falan olsa ne olacak ? senin ailen tam koyu müslüman diyelim o çocuk senin için böyle mi düşünecek dinine ne derece bağlı olduğuyla mı yargılıyosun insanları bu ne ön yargı ya bırak o çoçuğu sen bırak yazık yakma çocuğun başını yol yakınken ömür boyu senin gibi ön yargılı bir insanla aynı yastığa baş koymasın vallahi
20 Yorumla
Yıllar boyu yok kızılbaş,yok mum söndü diye uydurma şeylerle insanlar birbirine düşman edilmiş.Birine çamur at izi kalsın çok kolay.Senden olmayanı düşman haline getir.Yazık.
Herkesin hayatta çizdiği yol farklı,aynı Tanrıya farklı yollardan inanıyorsunuz,sadece bu kadar.Yok aelviler şöyle yok çok rerörrö filan.Nedir yani?
Şimdi çok klişe olacak ama.Bir sürü alevi arkadaşım oldu(Gerçi sormam bile neye inandıklarını ya konusu açılmış işte).Hemen hemen hepsi çok kültürlü ve hoş görülüydü.
Bu kadar mı yani?Alevi=canavar sanki.Üzülüyorum zihinlerde yer alan duvarlara.Alsam elime bir balyoz dağıtsam bu kafaları.Neyse...97 Yorumla- +1 yıl
Tamam sinirlenme lusacan :) biz alıştık hor görülmeye.. Bizim hoşgörümüz zaten onlara derss veriyordur.. Hani vicdanlılar hak yemiyorlar ya (sünnilerden bahsetmiyorum, alevilere hakaret edenlerden bahsediyorum)
- +1 yıl
peki alevi kökenli rektörlerin, hakimlerin bu ülkede yıllardır başörtüsü zulmü yaptıklarına ne diyeceksin. benim ablam pazarlamacı ben açığım ama ablam kapalı, pazarlama için gittiği alevi evinde baş örtüsünü yırtmışlar bununla evimize nasıl girersin diye bumu hoşgörü. herşey lafta kalıyor bazen.
- +1 yıl
lapitak sana bişey diyim mi.. genelleme çok kötü bişeydir.. bizim ailede kapalısı da war hristiyanı da war.. bazı insanlar hoşgörürüsüz katı .. kötü davranmışlar üzüldüm ablan adına.. ama hepsi öyle değil.. tıpkı alevileri seven anlaşabilen ailelerie alabilen sünnilerle katı sünnilergibi.. halbuki ikisi aynı mezhepteler.. biz sünnilerin hep hoşgörüsüz, art niyetli diyemiyorsak senin de demen yanlıştır kanımca..
- +1 yıl
lapıtak kardeşim alevisi de dese ki bizi katlettiniz yıllardır bu mudur sizin anlayışınız ne diyeceksin genelleme yapmayın herkes aynı değil dersin değil mi o zaman sende onları bi görüp genellemiceksin aleviler hakkında hep yok mum söndü oynuyolar baba kızına göz dikiyo gibi iftiralara da ses çıkarmak gerekmez mi madem müslümansak hepimiz
- +1 yıl
@çerkes neyi kanıtlama çabasındasın?Yapılan kötülükleri mi karşılaştırıyorsun?Aleviler aslında çok daha fena mı denmesini bekliyorsun?Müslüman bir kız asla aleviyle evlenmez ne demek?
Alevileri kafir ilan etmek sana mı düştü?Kimin içinde iman olduğunu sen mi biliyorsun?Git başka yerde zırvala lütfen - +1 yıl
bu arkadaş sanal ortamlar da ünlüdür nası tanımıyosun amacı sünnilerin alevilerden nefret etmesi katlemeleri kime sorsan bu kişiyi anlatırlar :D
Tabi sorun olmamasi icin iki tarafin aileside koyu olmayacak
Soyle dusun evlendin cocugun oldu bi dedesi elinden tutup camiye goturcek oburu raki sofrasina arada kalinir feci sekilde:)75 Yorumla- +1 yıl
+1
- +1 yıl
Sizin insanlık anlayışınıza sokayım. Aleviler namaz kılmaz. Çünkü Allaha yakarışın saati zamanı olmaz. Bizde bireysel ibadet olmaz dayanışma içindeyiz. Aleviler camiye gitmez. Mazlum hüseynimizin başın kesen yezidin (lanet olsun) soyunun (emevi) mimarisine ne diye girelim. Ramazanda oruç tutmayız. Oruç güle oynaya bayramla tutulmaz. Yas için tutarız sadece boğazımızı değil nefsimizi keseriz biz 10 gün. Kadınlarımız başına türbanla sıkmaz çünkü biz kadının saçından tahrik olmayız abaza değiliz. İçen içer tek başımıza da içmeyiz eş dostla içeriz ki içtiğimizde birimiz saçma sapan hareketler yaparsa diğer ayıklar ona mukayet olsun öyle götü başı dağıtmayız. Daha merak ettiğiniz bişey var mı
- +1 yıl
@MertBey11 senin Müslümanlık anlayisin bumu bende aleviyim ama en önce Müslümanim neyis hanefinin ibadet yeri cami alevinin cem evi ben camiye gidiyorum cami muslumanlarin ibadet yeri mezhebe göre ayristiralamaz, 5 vakit namaz kilariz muslumaniz orucu 30 gun tutariz Allah muslumanlara vermiş emirleri hanefiye ya da aleviye göre degil sen 3 vakit kilcan hanefi 5 vakit 10 gun oruç tutcan hanefi 30 goz göre gore siz allahın ayrımcılık yaptignimi soylemeye calisuyosunuz allah adaletlidir ve emir ve yasaklarini muslumanlara gondermistir alevi icki icebilir hanefi icemez dememiştir yasaklamıştır apaçık kimse aksini savunamaz hanefiye bunu yasakliyorumsana bunu dememiştir asla en once Müslüman oldugunusuzu unutmayin dini kendinize göre parcalara bölüp sekillendiremezsiniz aslaa.!
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
16Cevap
+1 yılSelingül ün dediklerine İÇTEN katılıyorum.
bak arkadaşım
mesele hep aynı
nedir istenen erkek?
kendine güvenen, hayattan zevk alan , kültürlü ve kariyer sahibi bir erkek.
budur istenen
bu tanımın içinde din var mıydı ?
yoktu
gerek var mı?
bence yok
neden yok?
çünkü kendine güvenen bir erkek hayattan zevk alır , hayattan zevk alan adam araştırır yeni şeyler öğrenmeye şevki olur ..cahil değildir..kendi mantığı vardır..tüm dinlere bakar okur ve aklına yatanı uygular.
Dini önemli midir?
evet..evetse zaten o da müslüman sadece mezhebi farklı.
kaldı ki aleviler artık alevi gibi değil..cemevi çok az...alevilerin çoğu sünni gibi yaşıyor..şimdi oruç da tutuyolardır halbuki oruç tutulan ay başka ay.
umarım yeterli olmuştur!36 Yorumla- +1 yıl
Yeterli oldu bence :)
- +1 yıl
:))) ismi gördün hemen beğen :P
- +1 yıl
objektifimdir.. ismimi yazmasaydın da beğenirdim.. zamanla tanıyınca anlarsın :D
- +1 yıl
soğuk okuma yeteneğim vardır az biraz :) özünü kavradım üstüne ne koyduğunu zamanla tabi ki :) güzel düşüncelerin var ve bazı konularda anlaşıyoruz hoşuma gitti bu :)
- +1 yıl
anlaşabilidğimize sevindm house.. doctor house :)
- +1 yıl
tamam bu kadar duygusallık yeter işimize dönelim :D
+1 yılAblamın başına geldi olayı anlatim
Ailem istemedi cunku suan sorun yasamaya bilirler lakin evlendiklerinde sorunlarla karsılasacaklar diye.
Ben karışmadım seviyorsan istiyorsan devam et dedim.
Sorun su olabilir.
Evlenirsin senin ailen ve onun ailen arasında gelenek farkları olacaktır.
Çocuklarınız oldugunda sen benim dinim o benim dinim derseniz sorun olacaktır.
Çocuklar buyudugunde neden biz sunniyiz alevi degiliz yada neden aleviyiz neden sunni degiliz diyebilir.
Asıl sorun çocuklarda diğerleri önemli değil.10 Yorumla
+1 yılsenin ailen bu gibi konularda ne dusunur bununda önemi var ama cıkmaya baslayalıda 1 hafta olmus yani eğer ciddilesirse zamanla seviyorsan ailen karsı cıksada sevginin arkasında dur derim alevi sunni hepimiz insanız önemli olan insani değerler seni seviyo mu değer veriyor mu iyi bir insan mı bence önemli olan bu
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 546 cevap paylaştı.
+1 yılBen de Aleviyim namaz hiç kılmadım ama oruç tutarım muharrem ayı da dahil. İnsanlık, namaz ve oruç kriteriyle olmaz. Ne arkadaşlarım var cumaya gidip ardından içki ve karı kız ayağına takılan. Benim de sünni bır kız arkadaşım oldu ve kapalıydı. Aileler istemediği için ayrıldık. Ha şimdi sorsan evlenir misin? En azından kapalı bir sünni ile evlenmem. Şunu da belirteyim kimin dindar olup olmadığına Allah karar verir.
610 Yorumla- +1 yıl
İnsanlık tabiki namaz ve oruç kriterleriyle olmaz fakat İslamda İmanın ve İslamın şartları vardır. İmanın şartlarından 1 tanesine bile inanmamak dinden çıkmak demektir. İslamın şartlarıda bellidir. bunları yerine getirmek farzdır. Bir insan namazı kılmayabilir. Orucu tutmayabilir. ama bunlara inanıyorsa günahkar olduğunu biliyordur. Eğer içlerinden 1 tanesini bile inkar ediyorsa Namaz kılmanın üzerimizde yükümlülüğü yok diyorsa o zaman Allahın emirlerini inkar etmiş olur ve dinden çıkabilir.
- +1 yıl
Boş konuşma! İnkar eden kim
- +1 yıl
Benim msjımın altına inkar içeren bir yazı yazmanda ki amaç nedir? Ben inanmıyorum veya inkar ediyorum yazmadım. senin bu dolaylı yoldan yazmaya çalıştıklarınla mı diyalog kuracağız? Bak arkadaşım okumuş insanlarız. Ben okula gitmeden, senin bu yazdıklarını annem anlatırdı.
- +1 yıl
@mavera, ben deşahsen öyle anladımi heralde yazım tarzın öyleydi.. neyse.. :)
- +1 yıl
"Öğrenmek istediğim bunlardı" demişsin. Ama ben sana inanmıyorum arkadaşım. Madem bunları öğrenmek istiyordun neden başta sormadım?
- +1 yıl
Öğrenmek değil de yargılamaktı amacı,i sonradan kıvırdı..
- +1 yıl
Alevilerim cemevinde kıldıkları halka namazı vardır.. Ama ben kılmıyorum her iki namazı da..
Gizli Üye(36-45)+1 yılYapacak birşey yok, seviyorsan ilişkine devam edersin, inancı sonuçta bu, kimseyi ilgilendirmez. sorgulanacak birşey değil, kimsey doğru yanlış diye yargılayamaz da. böyle şeylere takacaksan, hatta şu soruyu soruyorsan bile ayrıl derim, çirkin tartışmalar olmasın ileride.
30 Yorumlabende aleviyim ama bütün kankalarım sunnidir hiçbir problem yaşamadım aile olarakta sunni gelin ve damatlarımız var önemli olan özde iyi bir insan olmaktır bunu başardıktan sonra sunni alevi din dil ırk ayrımı yoktur herkes birdir.
ben bile anneme derim ben beğenrim gider istersin bu kadar basit.31 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle, gönüller bir olunca eskii gibi sorun olmuyo zaten..
mezhep ayrılıgı.. yapmazdım ben sunniyim ama aleviymiş diye ben sevdigimden vazmı geçicem onu anlamadım hayatı biz yasıyoruz baskaları degil sen sevdigine eminmisin ozaman sorun yok o insan senin için okadar degerliyse ve hayatını o insan ile birleştirmeyi evlenmeyi düşünüyorsan eger... kim nederse desin ben aldırıs bile etmesdim sevgimi savunurdum .. mezhep sorunu yapmaz dımm... onun bunun lafınada bakmazdım...
10 Yorumla
+1 yılcanım hiç sorun etme bence bunu. 3 yıllık bi ilişkim var sevgilim de alevi. bende öğrendiğimde çok üzülmüştüm. akrabalarından oruç tutanlarıda var tutmayanları da. inançları da farklı değil. sorunun namaz kılmıyor oruç tutmuyordansa eğer hanefi şaafi olup oruç tutmayanlar da var. onun düşüncesine ve kendi düşüncene saygı duyduktan sonra gül gibi geçinirsiniz. arkadaşı namaz kılıyor camiye gidiyor dediyse doğrudur. erkek arkadaşıma söylüyorum camiye gidiyor , ramazan aylarında çalışmadığı günlerde oruç tutuyor. seviyorsan sevginle sende yaptırabilirsn bunları.
22 Yorumla- +1 yıl
Teşekkkürler :)
+1 yılN. A. S. A uzay araştırmaları çok yakın tarihte bir kuyruklu yıldızın merkezine bir uzay aracı yerleştirmeyi başardı. Amaç hayatın dünya üzerinde nasıl varolduğunu araştırıyorlar. Çok uzun süredir milyarlarca dolar harcayarak başka gezegenlerde hayatın varoluşunuda araştırıyorlar. Asıl amaçları evrende insan gibi veya daha akıllı varlıkların olup olmadığını araştırıyorlar. Siz bu soruları uzak gelecekte başka akıllı varlıklar bulunursa o zamana kadar saklayın. Kimbilir belkide başka akıllı varlıklarla tanışıp evlenme durumu falan olunca alevimi , sünnimi , antenleri varmış problem olurmu diye sormak zorunda kalırsınız... :)
01 Yorumla- +1 yıl
Oooo o zaman mı, savaş çıkar. ne hoteller yakıldı artık birde uzay gemileri yakılır. Uzaylı İtfaiyecileri sokmazlar. Bütün antenli uzaylılar ölür. Sonra yüzyıllık davalar açılır. Bir türlü bitmez. Sonunda müze olur.
Yani başka Allah inandıklarında bile sen nasıl ona inanırsın, bizimkine inanacaksın yoksa... diyerekten büyük dini uzay savaşları çıkar. Yüzyıllar sonra filmini çekerler.
Çok uzak bir galakside nasıl başka bir Tanrıya inanırsın diye büyük yıldız savaşları yaşandı. Jedi Osman, Jedi Hüseyin ve Yoda Hasan Dede ile beraber uzaylıların gelmişini geçmişi 20978 yıllında kraliçe palpatine Ayşe ve yadımcı Selmanın emriyle naboo uzay gemileri ile uzaylıları bozguna uğrattı. Çoluk çocuk aç sefil öldü. Dünya büyük bir uzay savaşı yaşadı. Sonunda Müslümanlar kazandı ve dinleri bir asır boyu yayıldı.
+1 yılBen alevi biri Basima iki defa gelen bir durum gonul bu kisi mezhep su bu secmiyor her iki iliskimde de kiz arkadslrim sunni idi ve uzun bir sure suren bir iliskim oldu fakat ve ciddi anlamda dusunuyorduk ikisiylede nitekim aile basikisndan dolayi ayrildik ve bi zaman sonra bu sefer kiz arkadasim kacmaya bile hazirim dedi ama benim icin biten bir sey bitmistir artik ..
20 Yorumla
+1 yılAlevi namaz da kılar oruçta tutar ama sünni bir müslümanın tuttuğu gibi ve aynı tutma amacında değillerdir. Soran kişiyede benim başıma da gelse ben bırakırdım ki buna gerek duymadan en baştan öğrenirdim ilerlemeden...
34 Yorumla- +1 yıl
canavarız biz sizi yerizzzz ... böööö.. korkma şaka yaptım...
- +1 yıl
Alevilerde sunnilerden uzak durmaz mı aslında. Ben insanlık değil dinen bana yanlıs. Yoksa en iyi arkadaslarımdan biri alevi:
- +1 yıl
benim fazla alevi akdaşım yok :) bunu söyleyebilirim.. ben mezhebe göre seçmiyorum arkdaşlarımı, kişiliklere göre seçiyorum..
- +1 yıl
bende öyle zaten Arkadasımı ona göre seçmiyorum. Ermeni de var aralarında hatta.
+1 yılDaha bir hafta olmuş çıkmaya başlayalı hemen söyleyerek tepkini ölçmeye çalışıyor. İyi düşün. Hayat senin hayatın. özelde herkes aynı. Birbirimizden farkımız yok.
20 Yorumla
+1 yılHer alevi bir değil..Şarapçıları da var, kumarcıları karıya kıza düşkün olanları da war..
Aynı şekilde sünnilerin de haıcların da aynı şeyleri yapanları war..
Ne anlamı kaldı alevi ya da sünni..
Demek ki insanlık önemli olanmış..!43 Yorumla- +1 yıl
tabiki insanlık onemlidir fakat sunu goz onunde bulundurmak lazım cocuk konusunda anlasmaları gerek ki yoksa sorun yaşayabilirler yanlışmıyım ?
- +1 yıl
çocukların mezhebi mi?
Orda ben de taılıyorum aslında.. evleneceğim kişinin mezhebi farketmez, insanlık önemli, babam da annem de öyle der..
Ama inan ben de bilemiyorum çocuk konusu nasıl olur.. Sonuçta Müslüman anne baba olacağı için çocuk direkt müslüman olur derim düz mantık .:) yani byünce de hangisine daha yakın olursa onu seçer diye düşünüyorum.. ben anlatırım alevilik budur... babası sünni olursa sünnilik budur.. ama baskı yapmayız.. çocuk buluğ çağını geçince gerekni yapar..
canım alevilik sünnilik filan takma..boş şeyler onlar...herkesin inancı kalbinde...benim alevi o kadar arkadaşım var..sünnilerden daha iyi biliyor dinini...sakın bunlara göre karar verme...unut gitsin..insanız hepimiz..ne bu ayırımcılık..
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende bi ara sevgilimin kürt oldugunu ögrenmiştim.ögrendigim gün mantıgımla hareket edip bırakmıstım
32 Yorumla
Soran+1 yılpişmanlık varmı ?
Cevap sahibi+1 yılpişman olucagım birşey yapmam.onun için yok.cok farklılıklar olur iş ciddiye girdiginde.
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılsaçmalamayın allah aşkına ya alevisi sünnisimi kaldı artık
40 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı. Mezhep ayrılığı yapmıyorum ben ama senin ailen bu konuya nasıl bakar söylesen sen onu düşün ve ona göre adım at bence.
02 Yorumla
Soran+1 yılsonuçta ilşkiyi ben yaşıorm ailem değil ama duysalar şaşırırlar heralde ve istemezler die düşünüorum. ilkkez başıma böyle bişey gelio. napıcağımı şaşırdım açıkcası.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir alevi ile sunni birlikte olması herzman sorun çıkartır. İnaçlarımız ayrı dını uygulayışlarımız ayrı ıyı sevıyosun evlen ya bunları önemsemıyceksın yada ayrılcaksın..
Ben bır alevı ıle asla bırlkte olmazdım bu benım kendı ınancım ..12 Yorumla- +1 yıl
aleviler dinsiz
Alevi tanıdıklarım var oruç tutan namaz kılan vs her alevi aynı değildir bunlara takma.. Ailesiyle evlenicen sanki:)
10 Yorumla
+1 yılailesi koyu alevi ise ilerde sorun yaşayabilirsin.ama değillerse birbirinizi değiştirmeye çalışmazsanız sorun yaşamazsınız.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılalevi aile ile sunni ailelerin herhangi bir taraf inanç değerlerine önem veriyorsa hiç olmaz..
baştan iş biter onun ailesi kabul etmeyecek, senin ailen kabul etmeyecek yürümez
sen bile sorguluyorsun
olmayacaktır hiç uğraşma20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılBu ayrımcılığı kafanıza kazıyanlar utansın... Başka diyeceğim yok...
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıleğer iyi anlaşıyorsanız mezhebinden sanane ki? ikinizin de kalbi sol yanınızda atıyor, daha önemli olan bir şey var mı?
20 Yorumlabence derhal ayril çünkü kültür farki var bizimde ailede bir alevi var ve esi öldükten sonra ailedeki herkese düsman oldu, cephe aldi, çoçuklarini düsman etmeye çalisiyor
21 Yorumla- +1 yıl
Tüm aleviler öyle midir sence?
Genelleme yapmak doğru mudur?
+1 yılbnce bitir benimde bşıma gelmişti..başlamadan bitti..ilerde çok ayrılıklar olur...
16 Yorumla- +1 yıl
ama ailesi koyu alevi değilse ?
- +1 yıl
sonuçta alevi..uyuşamasssınız ..hadi sen uyuştun ..çocukların ne olacak_? camiyemi gidecekk..cemevinemi...
- +1 yıl
Çocuk konusunda ben şöyle düüşünüyorum..Çocuk ergenlik çağını bitirip kendi kararlarını vereceği zamana geldğinde.. Babası sünni olursa anlatır namaz niyaz böyle çocuğum..Ben annellik örevimi yaparım alevilik böyle çocuğum.. Sonra da seçim senin deriz.. Ben ve babası asla baskı yapamaz.. Çocuk ne şekilde ibadet ederse etsin.. Sonuç olarak hepimiz müslim değil miyiz? İbadet ne kadr farklı olursa olsun..
Sence de uygun bir fikir değil mi? - +1 yıl
değil.çok zorluk yaşarsın bnce vazgeç..
- +1 yıl
:)))) komik
- +1 yıl
bilmem komik mi değilmi fikrimi sordun :)
Aile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. öncelikle insan olsun bunun dini mezhebi olmaz aileninde arkadaşını seve bileceğini düşünüyorum ben
10 Yorumlaher alevi aynı olucak diye birşey yokki benim eniştemde alevi ama oruc tutuyor mesela
11 Yorumla- +1 yıl
ben de tutuyorum ramazan orucunu.. muharremi de tutuyorum..
herkesin dini kendinedir..
takmamalısın bu konuyu..
seviyorsan devam et10 Yorumla
+1 yılBen bakmam ama aileler biraz tutucu olabiliyor anlastiktan sonra sorun olmaz
00 Yorumla
Devamını Gör(14)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem