Selam. Benim bir amerikali arkadasim var, 25 yasinda, ben de 19 yasindayim. Beni cok seviyor, bunu gercekten hissedebiliyorum, ama sorun su ki ben onu seviyor muyum emin degilim, bazen evet seviyorum diyorum bazense sevmedigimi dusunuyorum. Kendisi ogrenci hala ve arkeoloji okuyo, ben de tip okuyorum. bana gecenlerde evlenelim okulun bitince, simdi de nisanlanalim falan dedi. Sizce onunla nisanlanip, evlenip amerikaya mi yerlesip calisayim, yoksa burada benim gibi doktor birini mi bulup onunla burada mi kalayim? Cok kararsizim, siz olsaniz napardiniz?
Cevabın nedir?
Burada ailenizi ve sevdiklerinizi size sahip çıkan ve sizi maneviyatta güüçlü kılan herşeyden inanılmaz mesafede uzak ve size erişeyecekleri bir konumda olacaksınız. Evleneceğiniz insanı yakından tanıyıp karakterini tam anlamıyla bilmeden böyle bir evlilik yaparsanız ve ileride bu insan sizin kendisine muhtaç olduğunuzu ve kendisi olmadığı takdirde yabancı bir ülkede çaresiz kalacağınızı düşünerek ve bilerek bunu size karşı kullanırsa ortaya ayrılığında dışında çok üzücü ve telafisi çok zor ağır sonuçlar çıkabilir. Bir insanın sizi sevmesi çok önemlidir ancak şu an aranızda bir mesafe ve kavuşma arzusu var. Bir arada olduğunuzda bu durum değişecek mi? Günlük hayatında nasıl bir insandır? Anlattıklarıyla davranışları birbirni tutuyor mu? Yaşam tarzı ve alışkanlıkları özelliklede arkadaş çevresi içine girdiğinizde sizi ne derece rahatsız edecek ve rahatsız ederse bu insan buna saygı mı gösterecek yoksa karışmanızdan rahatsız mı olacak? Bana göre çok büyük risk... Ben yerinizde olsam Kendisini aynı şehir içerisinde 1 Yıl gibi bir süre tam anlamıyla tanımadan asla evlilik kararı almazdım. Şehir efsanelerinin aksine GERÇEK AŞK KESİNLİKLE ve KESİNLİKLE DOKUNMAK İSTER. Dokunmadanda aşkının ve sevgisinin gerçek olduğuna asla emin olamazsın. Sizin için kalıcı olarak türkiyeye gelmesini teklif edin bakalım aynı fedakarlığı o sizin için yapmayı göze alabilecek mi?
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 588 cevap paylaştı. Türkiye'de tıp bitirip amerikaya yerleşince doktorluk yapamazsın bunu biliyor olmalısın. Arkeoloji mesleği dünyada birkaç entel ülke ( fransa, isviçre, hollanda ) hariç iş bulma sorununu beraberinde getiriyor. Diyelim ki eğitimini yarım bıraktın. Düşündük ki oraya gideyim orada tıp fakültesine başlarım. Olmuyor maalesef. Oradaki sistem çok farklı. Ayrıca hem evli olup hem o işi birlikte götüremezsin. Aile durumun nasıl bilmiyorum ama benim çocuğum böyle birşey yapsa yüreğime iner. Aklını başına topla okulunu bitir, sonra da kendin gibi doktor birini bul ve evlen. Zaten siyahi ayaklanması vs derken ABDnin de ipini çekecek galiba derin siyonistler. Hiçbirşey toz pembe değil. En önemlisi de seni yetiştirip bugünlere getiren aileni sakın üzme. Onların bunu onayladığını hiç sanmıyorum ztn. Sana benden bir abi tavsiyesi. Ama hayat senin, karar senin tabiki.
17 Yorumla- +1 yıl
ABDde tıp-hukuk-diş hekimliği-veterinerlik eğitimleri burdan farklı. Bu fakültelere girmek için lisans mezunu olmak gerekiyor. Türkiyede tıp fakültesine girmek için %2,5 luk dilime girmek yeterliyken ABD'de ilk %1 in içinde olmak şart. TUS sınavından daha kolay olsaydı o sınav, emin ol bu ülkede doktor kalmaz hepsi giderdi. Bilmeden saçmalamayalım lütfen. ABDde tıp eğitimi burdan çok daha zorken, sonuç almak daha kolay olamaz. Ayrıca soruyu soran kişi okulu bırakmaktan bahsediyor ki daha yolun başında. Buradaki tıp diplomasıyla ABDde değil doktorluk, ebelik bile yapamazsın bunu bil yeppudaa
Soran+1 yılBen nerede okulu birakmaktan bahsetmisim? Kendimden habersiz yazi yazmisim herhalde.
Abd de doktor acigi var. Tip fakulteleri karsilamiyor doktor ihtiyacini, pakistandan bile doktor aliyorlar, obamacare ile daha da artti bu doktor ihtiyaci.
Neden o zaman tum turkler abdde doktor olamiyor? Basit, bazilari ulkesinden ayrilmak istemiyor bazilarinin da yeterli ingilizcesi yok, ben ing tip okuyorum. Ayrica bu arkadasla evlenip oranin vatandaslik sinavina girip cift vatandas olma durumumda herhangi bir turk doktordan katbekat daha onceligik olur. Bilmeden konusmayin lutfen, yeppudaa'da sanirim tip okuyodu.
Soran+1 yıl*yeppuda da, pardon
- +1 yıl
Ben bırakırsan dedim ztn. Ayrıca dünyanın tüm ülkelerinde doktor açığı var olmayan yok. Ama ülkeler hukukla yönetiliyor. Öyle olmasa, gidip makedonyada tıp eğitimi alan türkler kendi ülkelerinde doktor olabilirdi onlar bile kendi ülkeleri olduğu halde olamıyor. Girmesi gereken sınavlar var, fark dersleri var. Hiçbirşey kolay değil kısacası.
Soran+1 yılDegil ama imkansiz degil, zaten ben bu kisiyle evlenirsem orada doktor olma sansim 2 katina cikiyor yani. Onu diyorum
- +1 yıl
kardeş ben senin iyiliğin için diyorum. şöyle de yapabilirsin. o kişiyle sen burada okulunu bitirene kadar sevgili olarak kalırsın. bitirip evlenir, o sırada da prosedürü iyice öğrenir ingilizceni ilerletirsin. amerikada doktorlar için ilk baktıkları özellik hastayla diyaloğu ve güleryüzü. bunu 1 sınav olarak düşün mülakat gibi. bundan geçmen gerekiyor. neyse sen ne lazımsa ona göre hazırlanırsın. evlendikten sonra da alman gereken sınavları alırsın. demek istediğim bu. sadece ingilizceyle olsa, hindistan ve pakistan gibi 3. cü dünya ülkelerindeki doktorların anadili ingilizce. orda doktor kalmazdı 1 tane. çalışma izniyle olsaydı bir sürü insan sahte evlilik planlar ona göre giderdi. ama hem permanent resident olma hakkını alır, hem de vermen gereken sınavları verirsen zaten önün açık. ayrıca başarılı olursan üniversitede asistan olduktan sonra akademik kariyer şansın da var. neyse şans seninle olsun diyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa bak beni lütfen ️Iyi dinle bu hayatinda yapacagin en büyük yablis olacak. Ben almanya Dogma büyümeyim, türkiyeyi okadar cok seviyorumki.. yeri geldiginde insan bir cöp kutusunu Bile özlüyor, bunu maalesef türkyiedekiler anlamiyor, yurtdisi daha havali geliyor.. inan bana firsatim olsa hemen türkiyeye tasinirim Ama öyle bir imkanim yok : amerikayada gittim, cok güzel bir yer Ama inan bana türkiyenin yerini dolduramaz.. Bir arkadasim evlenicem diye evden kacti, amerikada yasiyor simdi, ailesiylede baristi, Ama oda her 3-4 ay türkiyeye gidiyor cünkü özlüyor Ama birde oraya gidip GELMEk var okadar cok zor oluyorki, ben Artik ucaga binmekten biktim ve daha cok orda ailem ile vedalasmaktan biktim. Inan bana sendede aynisi olucak.. Birak lütfen, gurbetlik sandigindan zor.. Ha birde Cocuk amerikansa daha da Kötü olur.. Öldükten sonra nereye gömülceksin mesela? O amerikansa amerika Ister sende türkiye.. peki Senin merazligin amerikada olunca kim gelip bir fatiha okicak? Ileriyide düsünmen gerekiyor.. Cok zor cok.. Kendine yazik etme, Hem kendin bile diyosun belki bosaniriz diye, sonra dul kalirsin diye.. yapma Bence.. Sana okadar cok Neden söyleyebilirim
06 Yorumla
Soran+1 yılTurkiye bir baska zaten, ama doktorlarin hali de hic ic acici degil
Cevap sahibi+1 yılYa para pulda ️Seni mutlu etmez oralarda.. Tprkiyede yinede en cok kazananlar arasinda doktorlar.. Bence türkiyeden Bul birisini.. istanbuldami yasiyosun?
Soran+1 yılİzmir
Cevap sahibi+1 yılKücük biryer olsa anlarim Ama izmirde cok güzel bir yer, birakma Bence
Cevap sahibi+1 yılKusura bakma Ama buda Benim görüsüm. @clarice fatihanin ulasildigini Bende biliyorum, demek istedigim Ama Senin mezarin amerikada olsa ️Seni kimse ziyarete gelemez. Ki ben ️Senle konusmuyordum soruyu soran'a dedim.
Gizli Üye(30-35)+1 yılevlen denemiş olursun :)
617 Yorumla
Soran+1 yılAyrilirsam da omur boyu dul kalirim artik :/
Cevap sahibi+1 yılayy saçmalama boşanmış olursun sonra bir daha evlenirsin canın saçmalama. içinde en azından biraz sevgi varsa dene derim ben türklerden daha mutlu olursun. onlar umursamaz ama sevdimi tam severler hemde sıkmazlar ;)
Soran+1 yılDi mi di mi? Ama soyle de bir sey var ki, sevgilim zamaninda acik iliski yasamis, yani o istedigi herkesle beraber olacak, sevgilisi de, ve bana artik o isleri biraktigini, sadece denedigini soyledi
Cevap sahibi+1 yılTamam işte bebeğim daha ne istiyorsun? tecrübeli ve artık ne istediğini biliyor demektir bu. Sana bu kadar şey yaşadıktan sonra evlenelim diyorsa seni gerçekten seviyordur ;) bende yurtdışındayım ve onların nasıl bir yapıda olduğunu biliyorum ;)
Soran+1 yılYaa bak hic boyle dusunmemistim. Ama gencken de 20 yasindayken de evlenmis, 1 sene sonra ayrilmis, kiz annenle gorusmeni istemiyorum demis, annesiyle skypetan konusurken de laptopunu kirmis sonra ayrilmislar, meksikaliymis kiz
Cevap sahibi+1 yılYa sen eskiyi boşver çocukmuş o zamanlar bu zamanlarda fikirler çok çabuk değişir aslında sende değişeceksin iyi düşün... Zaten önünde okulu bitirmek gibi çooook uzun bir süre var Buda senin değilecek olan fikirlerin için iyi bir süre
Soran+1 yılDogru, sonunda hala seviyosam evlenirim, seninle konusunca rahatladim cidden cok tesekkurler
Cevap sahibi+1 yılRica ederim ne demek ;) bende teşekkür ederim :)
- +1 yıl
bu aklı veren kıza uyma saçma sapan işler yapma daha yaşın ufak deneyip yanıla yanıla gidersen mındar olursun daha erken herşey için flört et zamanı gelince evlenirsin
Cevap sahibi+1 yılNe mındar olcak sizde işin içine ettiniz iyice. Önünde okulu bitirmesi için bir ton yıl var ve denemek için iyi bir süre. Senin öyle bir durumun olsa kızı mındar edeceğin belli. 👍
- +1 yıl
Evlilik bu kadar basit yani, bravo !
Yarın biriniz zor durumda kalın, öbürünüz boşamazsa banada akrep demesinler.
Kızın hayaline bak. Evlenipte Amerikaya mı yerleşsem, yoksa kendim gibi doktor birini bulupta mı evlensem diyor. Sen daha ne istediğini bilmiyorsun. Sen kendine hayat arkadaşı değil, bildiğin senin egonu tatmin edecek, seni rahat yaşatacak adam arıyorsun. Yarın en ufak bir zorlukta birbirinizi boşarsınız siz.
Buda evlen denemiş olursun diyor. Tabi, evlilikte denemek bedava. Ben 12 kez evlendim mesela. Ama sen 1 sefer dene, 2. evliliğinde alışırsın bak. Yetenekle alakalı birşey bu, denemekle değil yani. Bende yetenek yokmuş.
Allahım Allahım. Böyle düşünce yapısı görmedim ben. Sen Amerikalı biriyle mi, yoksa doktor biriyle mi evleneyim diye bize soruyorsan zaten bırak evliliği, seninle aynı evde dahi yaşanmaz. Kusura bakma, bu kadar açık ve net !
Baban seni vermeye dünden razıdır zaten. Böyle kafa yapısına sahipsin ya, kesin Amerikalıya verir seni. Bir dahada görmez :D - +1 yıl
tecrubeli ve ne istediginibilen? nerden biliyorsunuzneistedigini?
neyani hic yasamamis bir erkek ne istedigini bilemezmi?
onugectim evlilik disi iliskiye alismis birisi evliligin sabitligine katlanamaz. illa sonunda bunalir. bunu ben kendi cevremde cok gordum. cok azi boyle degil ve hepsi gecmiste yasadiklarina pisman kisilerdi ve biri olsun son olsun dusuncesinde kisilerdi, bu dusunceye sahip degilse bir erk her adet doneminde baska kadina gidebilir.
Cevap sahibi+1 yılSiz uçmuşsunuz. Hayat hata yapılarak tecrübe edilir. Ve burada kız hemen evleneceğim demiyor zaten, ki yaşında çok küçük. Okulunun bitmesi için bir sürü yılı var önünde ve bu süreçte onun kesin kararı için iyi bir zaman. Kimse evleniyorken boşanmak için evlenmez. Ama her evlenen de boşanabilme özgürlüğüne sahip olduğunu bilmeli. Sonra kadın işkenceden öldü, aldatan kocanın şeyini kesti, 3 çocuğuna ve karışına cinsel istismarda bulundu... gibi haberler duyuyoruz bunlar biraz olsun azalır. Amerikalı, gâvur, mavur sünnetsiz dedikleriniz var ya onlar sizden daha merhametli ve saygılı bunuda bilin. Herşeyi farklı yerinizden algılamayı seviyorsunuz.
- +1 yıl
Allah aşkına seninki nasıl bir mantık? Birseylerin farkına varmak icin illaki hata mı yapmak gerek? Kendini kobay olarak kullananda varmış. acık iliski yasamıs sevgilisini baskalarıyla paylasmıs adama git dene diyorsun bunun neresi mantık agzınızı actınız mı bu tarz konularda ahkam kesersiniz erkekler böyle şöyle diye kusura bakma ama karakterin kadar senden de supheliyim 19 yasındaki birini bile bile hataya gitmesi icin tesvik etmen cok yanlış hayat bu hayat.
Cevap sahibi+1 yılYa siz anlamıyorsunuz !!! Kızın zaten sevgilisi ayrıca okul bitene kadar evlenmeyecekler bu kızın okulunun bilmesine en az 6 yıl var eee 6 yılda 19 yaşında mı kalacak zaten olmayacaksa bırakır. Sizin kıt kafanız algılayamıyor. AMAN BANANE HERKESIN AKLI FIKRI VAR BEN BÖYLE DÜŞÜNÜYORUM ister saygı duyun ister duymayın bu platformda bunun için zaten.
- +1 yıl
Bende master yapiyorum ve vatandasim burda edindigim tecrubeye gore amerikalilrla evlenilmez. Bu konuyu sana cok cok acabilirim. gercekten diyorum. ama eger uygunsa amerikali turk bul ya da musluman ya da olmadi avrupali bul cunku amerikalilar evliligi uuzun tuttmuyolar kisa tutuyolar.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
55
Cevap
118Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenimde erkek arkadasim amerikali biz 7 senedir beraberiz amerikada yasiyoruz. Ben şu an 23 yasindayim ve ben 8 yasindayken ailem amerikaya tasindi benim babamda beyin cerrahi. Ben o kadar sene burada olmama ragmen beni ailem tam bir turk gibi yetistirdi ben sirf turk adetleriyle buyudum bu yasima kadar o yuzden sevgilimle burada yasamama ragmen baya kultur farki var. Arada garipsedigimiz seyler cok oluyor ikimizinde. O yuzden ona iyi dusun ve karar ver. Sevdiginden emin ol. Sonra pisman olursun
219 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAma sunuda unutma bir amerikali erkekle bir turk arasinda cok fark var
Soran+1 yılNe gibimesela?
Cevap sahibi+1 yılAmerikali erkekler kesinlikle daha cok deger verip seviyolar ilgileniyolar. Turk erkekleri mesaj takmazlar umursamazlar bu kadar deger vermezler ama bir amerikali surekli umursar uzuldugunde kiyamaz surprizler yapar. Ama seviyosan tabiiki onunla evlen ilk basta sevdiginden emin ol cunku bir sure sonrada mutsuz olabilirsin
Soran+1 yılYa ben bazen cok seviyormusum gibi geliyor bazen de hayir ya sevmiyorum tabii ki diyorum, pzellikle beni kizdirdiginda falan.
Cevap sahibi+1 yılCok iyi anliyorum şu an seni ama bir kere odana gec ve tek basina dusun kimsenin baskisi altinda kalmadan fotograflarina bak mesajlarinizi tekrar ve tekrar oku ne hissediyosun ona onem ver
Soran+1 yılYaptim onu. Icim seviyorum onu diyor. Ama bir tarafim da hep diyo ki ya ileride pisman olursam, ya sevgim azalirsa giderse? :(
Cevap sahibi+1 yılBence bir denemeye calis ama evlilik degil tabiiki cunku evlilik olursa evini aileni arkadaslarini birakip oraya gidiceksin. Suanlik sadece flort etmeye calis bir dene sabah uyandiginda aklina gelen ilk sey o mu gece uyurken onun hayalliyle mi uyuyosun bir bunlari dusun o olmasaydi hayatinda ne cok eksik olurdu falan. Evlilik cok ciddi bisey onun icin cok daha fazla dusunmen lazim. Bak benden soylemesi sen evini arkadaslarini aileni birakip buraya onun icin yerlesiceksin ama hemen cevre yapmaya calis kotu oldugunda gidicek bir kapin bir arkadasin olsun cunku yabanci erkekler bu durumu kullanmayi severler. Herhangi bir kavganizda o evden cikar gider ama senin bir yakinin olmadigi icin o evde oylece oturur aglarsin yani yabancilar bu yonden benciller bu durumu kullanicaktir bu cok kesin en azindan bir arkadasin olsa kalkar onun yanina gidersin birazda olsa icin rahatlar
Soran+1 yılCokcokcok tesekkur ederim tuyolar icin, dusunucem her seyi enine boyuna, sag olun tekrardan
Cevap sahibi+1 yılRica ederim ne demek:)
- +1 yıl
@Clarice var ama abd li versiyonuda var zaten belirttim Türk erkeklerinin çoğu kamildir diye cımbızla çektiğin cümle üzerinden edebiyat yapma.. hayat sizin seçim sizin ama seçmedikleriniz üzerinden genelleme yapmayın, seven insan birlikte yaşamaz evlenir birlikte yaşar abd de kim bilir başka kaç kızla daha sevişti veya sevişiyordur rahat insanlar onlar kendinizi kandırmayı bırakın
- +1 yıl
@NeoKiller 'Evli misin, bence değilsin sadece birlikte yaşıyorsun sana verdiği değer bu kadar' diyen sensin. Cımbızlamak değil bu, aynen dediğini yazdım. Okuduğunu anla. Evlilik bir sevgi garantisi, saygı garantisi değildir. Evli olup binbir pisliği yapan adamlar var. Tam Türk mantığı düşünüyorsun. Adam seviyorsa, sadıksa evlenmeden de aynı şekilde devam eder. Bizim burada baskı olduğu için kamiller evliliği paravan olarak kullanıp her naneyi yiyor. Bırak ya.
- +1 yıl
@Clarice kime ne anlatıyorum hayatın boyu bir paçavra gibi kullanılıp atılmayı sevenlerin sığındığı birşeydir "herşey imza" değil mantığı.. bananeki isteyen istediğiyle sürtsün, ama gün gelince hayatın sana sunup seninde ondan seçip kazık yediklerin üzerinden konuş "tüm erkekler" olarak genelleme.. O iş öyle değil evlenmek ile birlikte yaşama arasında çok büyük fark var bunu bilmiyorsan ya da bilmek istemiyorsan senin sorunun ve mümkünse senin gibi düşünen kızlar yabancılarla evlensin pardon birlikte takılsın bize uzak olsun iyi günler...
- +1 yıl
@NeoKiller İşte bizim kamiller birlikte yaşasa olan "kadına" olur mantığına sahipler, bu yüzden mutlu olamıyorlar. Evliliğe çok anlam yüklüyorlar, beklentilerini karşılamayınca üzülüyorlar :D Halbuki kadınları tapu malı olarak görmeseler böyle olmaz. Neyse, merak etme benim sizle işim olmaz zaten. ;)
- +1 yıl
@Clarice öyle ama olan kadına oluyor.. olaylara küresel bak, "insan" kötüdür, mayasında varsa isterse abdli olsun isterse Türk olsun.. Evliliklerin boşanma ile sonuçlanması son yıllarda iyice arttı özellikle Türkiye'de çünkü hiçbir kadın eskisi gibi "çekmiyor, boşuyor" eskiye göre daha bilinçli ve eskiye göre iş ve eğitimde çok fazlalar.. Beklentiler birlikte yaşayıncada vardır; imza atıncada.. Bana göre sevgili olmak evlenmeden önce kişiyi yakından tanımak olmalıdır bu 1yıl veya daha fazla olabilir.. ister despot de ne dersen de bana göre böyle, şimdi de kızı cinsel obje olarak görmüyorum evlenincede görmem.. ona da karşıyım
+1 yılBaşta ben bu soruya bence diyerek cevaplayamam. Çünkü arada kişilik te karışıyor. Önce sevip sevmediğinden emin olmalısın.. Her insanın bir şansa ihtiyacı vardır. Değerlendirme yapabilirsin. Onunla her şeyi göze alabilir misin? bir ömür geçirebilir misin? Yurdundan ayrı bir yerde hayat sürdürebilir misin? bunları yanıtlamalısın. Şık olarak ta kendi seviyende birini de düşünmüşsün. Bu bende şüphe uyandırdı.. Daha 19 yaşındasın. Ani karar alıp verilecek bir şey değil. Bundan emin olmalısın. Aİlenle konuşmalısın. Ya kalbin gerçekten onu istiyor mu bundan emin ol. Bu sorduklarım daha net görünür sana..
10 YorumlaAilen burada arkadaşların burada okulun burada. senin evin burası vatanın burası dertlendiğin hüzünlendiğin. neşelendiğin. kısacası senin hayatın burada. amerikaya gitcen örfünü kültürünü bilmediğin birisi. zor günler seni beklicek Aileni her istediğinde göremicen hasretlik çekcen gitme kardeşim vatanını teketme ananı atanı bırakıp gitme bizi bırakıp gitme...
https://www.youtube.com/watch?v=Jsb-3WxYCt4034 Yorumla
Soran+1 yılYa zaten dertliyim, bu yapilir mi?
Soran+1 yılCok haklisin, ama doktorlarin hali burada malum...
Soran+1 yılOoff offf :'( cok kararsizim, bir yanda beni seven biri ve para diger yandan da memleketim
Soran+1 yılOnun anne babasi 30 yildir evliler mesela
- +1 yıl
ETME
Duydum ki bizi bırakmaya azmediyorsun etme
Başka bir yar başka bir dosta meylediyorsun etme
Sen yadeller dünyasında ne arıyorsun yabancı
Hangi hasta gönüllüyü kasdediyorsun etme
Çalma bizi bizden bizi gitme o ellere doğru
Çalınmış başkalarına nazar ediyorsun etme
Ey ay felek harab olmuş alt üst olmuş senin için
Bizi öyle harab öyle alt üst ediyorsun etme
Ey makamı var ve yokun üzerinde olan kişi
Sen varlık sahasını öyle terk ediyorsun etme
Sen yüz çevirecek olsan ay kapkara olur gamdan
Ayın da evini yıkmayı kastediyorsun etme
Bizim dudağımız kurur sen kuruyacak olsan
Gözlerimizi öyle yaş dolu ediyorsun etme
Aşıklarla başa çıkacak gücün yoksa eğer
Aşka öyleyse ne diye hayret ediyorsun etme
Ey cennetin cehennemin elinde olduğu kişi
Bize cenneti öyle cehennem ediyorsun etme
Soran+1 yılSen de damardan giriyosun, zeki muren falan :D
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=B6s99feKIMs
bak bunuda dinle bence... kilibide güzel :'(
Soran+1 yılGuzelmis bu da :D yaz tatillerinde gelirim turkiyeye :P
Soran+1 yılHAHAHA :D tsk
- +1 yıl
Sen gidince biz ailen memleketin bak böyle olcaz çok kötü :'(
https://www.youtube.com/watch?v=vmK7KZnvvrE
Soran+1 yılAilemi de alicam:D
Soran+1 yılOzleriz de yazin gelirik
- +1 yıl
Yaaa diyo diyo yazın geliriz diyo Arkataş sanki giden benim sevgilim nasıl hüzünledim içime nasıl bir keder doldu anlatamam...
https://www.youtube.com/watch?v=oogMAMzUJOs
Soran+1 yılKiyamam :D
Soran+1 yıl:D:D
- +1 yıl
Dertimizi türkçe anlatamadık birde böyle deneyelim
https://www.youtube.com/watch?v=PBZfCmlRIVs - +1 yıl
Gitmemen için ne yapabilirim keşke gözle görünür elle tutulur olabilseydin...
https://www.youtube.com/watch?v=HR9m1QU7nKI - +1 yıl
sen gitmeyi seçtin güzel kız sen nasıl istersen Allah emanet. ol umarım herşey gönlünce olsun. Dilerim Rabbimden dünya ve ahirette dair dileklerini Nasip eylesin Allah yar ve yardımcın olsun bu son video bunuda izle belki amerikaya yolum düşer seni nasıl bulurum :D
https://www.youtube.com/watch?v=mAMKokIlXpk - +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=V0LbzZKLe4w
beni derken memleketine dair hen ne varsa unutmadık sende unutma unutama bizi :D
Soran+1 yılCanim yaa :D ne guzel gonlun varmis
Soran+1 yılDe buradan :D
- +1 yıl
Güzel kız ismin bende böyle kalsın güzel kız. meçhullerden gelen bir peri kızı benim bilgisayarımda birşeyler yazdı yazdı gitti derim... Beni takip edersen burdan sana arada bir merhaba derim.. Halini hatrını sorarım ki dersen Sen beni uyarmıştın diyeceksin... Tekrar Allaha emanet ol... Hoşcakal... güzel kız...
Bence kendine tek bir soru sorman yeterli. İlerde başka bir erkekle evlenirsem aklıma acaba onunla evlenseydim daha mı mutlu olurdum sorusu gelir mi? cevabın evetse durduğun hata.
Evlenmekten korkun onun yabancı olması doğal olarak kolay ayrılabileceğini düşünmen. Ama Türk biriyle evlensen sana ondan ayrılmayacağını kim garanti edebilir?112 Yorumla
Soran+1 yılIste aynen, onu dusunuyorum ben de. Baskasiyla evlensem hep diyecegim ki "acaba simdi onunla evli olsam amerikada olsam, nasil olurdu hayatim?" Bir turkle evlensem, beni kimse onun kadar sevemez o da beni evlenmek icin sevecek belki de.. amerikaliyla evlensem de bu sefer acaba duzgun bir hayatim olsaydi turkiyede, ayni siyaseti, unluleri, olaylari konusabilseydik nasil olurdu diyecegim :/
- +1 yıl
farkliliklar bazen daha cok mutlu ediyor. benim sevgilimde yabanci idi. turk sevgililerim de oldu. ama ben bir kadina bu kadar deger veren bir erkege sahip oldugum icin kendimin hep sansli oldugumu dusunmusumdur. turkler de kabul edelim ki kadinlara verilen deger biraz daha az. bu da beni uzen en onemli nokta. ben pisman degilim. bana bu kadar deger veren benimleilgili herseyle bu kadar ilgilenen sagligimicin habire endiselenen bir turk erkegi bulamazdm bence. ask cesaret ister.
Soran+1 yılAynen bana da oyle geliyor. Onlarda sanirim bizimki kadar bosanma aldatma olmuyormus
Hic turk sevgililerinin ozledigin bir yani olmuyor mu? bir de mesela benim sevgilim hic kiskanc degil, hepsi mi boyle bunlarin? :/
Soran+1 yılOooo :D peki yas farki icin ne dusunuyosun?
Soran+1 yıl8-9 yas nasil sence?
Buyuklerim hep esleri icin keske genc biriyle evlenseydim yaslandilar cabucak falan diyolar :D
Soran+1 yılHaklisin... beni en cok dusunduren kiskanmamasi olmustu :D acaba turk maco bir erkekle daha mi mutlu olurum diyodum
Soran+1 yılHAHAHA yaa iyi ki yazmisim buraya :D tesekkur ederim cevaplarin icin :D
sevdiğinden emin değilsen eğer demekki senin aradığın aşk bu değil, emin olana kadar böyle sevgili olarak bir süre daha devam edin ama bence gerçek aşkını aramalısın çünkü gerçekten aşık olsaydın gözün kapalı her şeyi arkanda bırakıp hiç düşünmeden giderdin :)
10 YorumlaBir kac ay once Norvec balik temizleyecek isciler ariyordu. Aylik maas 12.000 dolar, o zamanin kuruyla hesaplamistim 30 bin tl ediyordu. Fazla kasiyorsun para mevzusunu. Bu arada o kendini ezik hissedecek diyip duruyorsun, o hissetmeyecek olsa bile sen simdiden onu ezmeye baslamissin zaten. Kendini buyuk goruyorsun ondan. Ne kadar kazandigini falan hesapliyorsun, ne bileyim cok ilgincsin.
13 Yorumla
Soran+1 yılDogru belkinde cok egoistim
Soran+1 yıl*belki de
- +1 yıl
@ymhyms Norveç'in balık temizleyecek işçi aradığı haberini nerede gördünüz?
Ne arakdaş.. doktor - doktorla evlenecek diye bir şart mı var? O zaman biz mühendisler ne yapıcaz? Hadi benim branşım gene iyi makina mühendisi arkadaşlar ne yapacak? :D
Ayriyetten senin biriyle evlenip evlenmeme durumunda biz nasıl yardımcı olabiliriz? Sonuçta sana uygun birisiyse Amerika olmuş.. Türkiye olmuş ne fark eder?231 Yorumla
Soran+1 yılYa benim asil sormak istedigim, simdi o benden az kazanacagindan ileride bu sorun olur mu evlilikte? Cunku bence olur gibi.
Doktoru ornek verdim canim, tabii ki oyle bir kural yok ama genelde hep hastanede olduklari icin doktor doktor evlilikleri cok yaygin- +1 yıl
Şahsen benim eniştem doktor, ablam da bankacı :) Para konusuna gelince Arkeolog diyince bu kadar küçümseme.. even bizim ülkemizde gerçekten değerleri yok gibi birşey mağlesef ama yabancı ülkede öyle olmayabilir. Ayrıca para konusu çok saçma bir sebep bence ( lütfen kişisel algılama.. ben genel olarak bu algının saçma olduğundan bahsediyorum ) .. kadın neden hep erkekle eşit ya da daha az kazanmak zorundadır? kadınlar ezik mi?
Soran+1 yılTabii ki haklisin, ama soyle de bir sey var ki, erkek daha az kazaninca ezik hissedip kadini aldatabiliyor veya o iliski yurumuyor, ezik hissediyor yani genel olarak. Psikolojide bile var bu
Soran+1 yılYa nasil 3 bin? Doktor orada yillik 500.000 dolara kadar cikan maas aliyo, arkeolog ne kadar aliyo bilmiyorum :(
- +1 yıl
Tabi uzmanlığa bağlı.. ama sadece doktorsun diye o kadar parayı da vermiyorlar.. kendini kanıtlaman lazım sonuçta. Ayrıca çok büyük rakamlar değil bunlar sonuçta ben profesyonel balık temizleyicisinin yılda 100.000 dolra yakın aldığını da biliyorum Alaska da :D Neyse boşver sen zaten parayı.. arada ki farkı kafaya çok takmışsın.. olmaz bu iş :)
Soran+1 yılYaa :'( sence arkeologlar ne kadar kazanirr? Amerikada yani
Soran+1 yılDogru yazmiyolardir ki :/ hic guvenmiyorum sinsi googlea
- +1 yıl
o zaman sana tavsiyem.. doktorların ne kadar kazandığını biliyorsun sanırım.. O zaman ilk önce doktor maaşlarını sorgulat google da.. senin bildiğin ücret ile google da bulduğun ücret arasındaki orantıyı hesapla.. sonra Arkeologlar için ne kadar diyolar ona bak ve bu orantıyı da uyguladın mı gerçek değere ulaşırsın?
Soran+1 yılMuhendiiiiss :D
Soran+1 yılHAHAHA
Bu arada 19.200 dolar diyo internette, az degil mi bu? Doktora da 400, 000 diyor
Soran+1 yılHAHAHAHAH ay of yaa, ama yaa aylik 19, 000 olur mu hic, yillik o bak :'(
Soran+1 yıl100, 000 mi? Ben 32, 000 buldum ama internette. Ne bileyim ya arkeolojiyi sevmeme nedenim200 puanla ogrenci almasi buralarda orada da ayni midirm
Soran+1 yılMayistan haber ver mayistan
Soran+1 yılMaasin yasli amcalar tarafindan soylenis sekli :D
Soran+1 yılInsallah dogrudur yaa :D
Soran+1 yılOnu da simdi sormak sey olur gibi :D ama sorayim aklimda kalacagina :D
Soran+1 yılVay vay vay muhendis beyimizde careler tukenmez :D
Ya bir sey soylicem sana bakalim turk erkegi yorumun ne olacak
Mdi bu adamin eski sevgilisi, zenci bir adamdan hamile kalmis, sonra da bebegi aldirmis, daha sonrasinda ise zenci adamin kiz arkadasi varmis, bu eski sevgili de biseksuelmis, o kizla cikmaya baslamis asgsgdhfjg yani cok ahlaksiz abi, ben sok gecirdim duydugumda, haksiz miyim ya? Ne manyaklar- +1 yıl
Şimdi ahlak konusunun din-dil-ırk ile hiçbir alakası yoktur. Senin anlattığın şekilde yaşayanlar da olduğu gibi bizden kat kat daha fazla "namuslu" yaşayanları da var. Ayrıca şöyle düşün sana göre bu olanlar manyakça.. ama bizlerden daha tutucu birisine göre evlenmeden birisiyle flört etmek bile çok manyakça gelebilir. Yani bunlar göreceli şeylerdir.. Ben gerçekten rahat bir insanım ama söz konusu ilişki olunca bana göre ilişkinin bir kutsallığı ve sınırları vardır.. başkaları nasıl yaşar beni ilgilendirmez :) Ayrıca bu bahsettiğin olaya benzer o kadar çok olaylar gerçekleşiyor ki ülkemizde.. ama hemen hemen birçoğu dillendirilmez.. kimse bilmez :)
Soran+1 yılDogru diyosun aslinda ya :D umarim adapte olabilirim yasamlarina :/
Soran+1 yılHAHAHA tamam :D
hiç bulaşma, 6 yaşta büyük. Gençliğinin güzelliği bitince seni sepetler elalemin ülkesinde ap açıkta kalırsın. Üstelik amerikali diyorsun:D pis bir toplum kızım onlar çocuklarına bile tecavüz ediyorlar. Ülke dışı kaçmak istiyorsan bir tane avrupalı bul en azından avrupada hak hukuk var, bişe olursa senin korur orda devlet.
10 Yorumla
+1 yılyanındakiseviyorum dese inanmazsın ama amerikada olunca seviyor olur zaten
amerika allı pullu
geliyor insana
not
amerika türkiyeden alınan diplomaları kabul etmiyor tekrar orada okuman lazım heeee
oldu amerikada seni bekliyor dimi
amerikada kız kıtlığı varmışhadi güle güleeee02 Yorumla- +1 yıl
adriana lime geliyor amerikadan türk erkeği diyor
açıklayıcı olmuştur artıkkk
Soran+1 yılYa o para diyor :D acuna asik mi oldu yani? Hadi canım
Manavdan portakal mı seçiyorsun güzel kardeşim :) amerikalıylamı evlenseem yoksaa burdan bir doktormu bulsam diyosun ya o kriterleri unut ablacım hayat insanı öyle bir anda ters düz eder ki pirinç pilavını beğenmezken bulgura talim edersin. Atalarımız ne güzel demiş ''çok seçen, seçintiye kalır'' :)
10 Yorumla
+1 yılYaaa bizi büyük konuşturma lütfen :D Ama sen kendi ağzınla sevdiğinden emin olmadığını (yani sevmediğini) söylüyorsun, bu durumda o kadar da sevmediğin bir adam için Ülke hatta kıta değiştirmek akıllıca mı sence. Tabiki de ülkende ve şehrinde kalıp kendi kültüründen birisi ile evleneceksin ;)
00 Yorumla
+1 yıl@soran kardeşim onunla evlenırsen öldün an o iş biter islama davet et onu Allahın dinini satıyorsun bunun affı olmaz Şirk koşanla evlenenın affı olmaz Allah kuranı-kerimde evlenmeyin sizinle şirk koşanlarla diye buyuruyor Şirk olarak onlar hz. isaya hem tanrı hemde oglu diyor
00 YorumlaEvlenmeye daha 6 yılın var. Bu uzun bir süre soru şu bu sürede uzak mesafeli bir ilişki mi yürüteceksiniz. Çünkü bu gerçekten çok zordur ve iki araf için de büyük bir güven gerektirir. Eğer güveniyorsan dene.. Zaten zamanla evlenmek isteyip istemeyeceğin oturacak
00 YorumlaBu bizim insanmızdaki yurt dışı merakını çok merak etmişimdir hep oysaki şundan şikayetçi bizim insanımız hani hep yorumluyorsunuzya türk insanı kötü yok şöyle yok böyle kaçıp kurtulalım diye.
Türkiye parası olana güzel ülkedir ben memleketimi seviyom onun için bana gelipte amerikaları övmeyin işsizlik orada cok farklı boyuttadır memleketinizi mumla ararsınız. En fazla yapacağın orada gider akar yakıt istasyonunda pompacı olmak başka bir cacık olmaz.
Ahanda burayada yazıyorum.00 Yorumlasana bir yazı yazdım uzun olduğu içn yorumu gönderemiyorum sana link atıyorum okumak istersen... okunı çok istiyorum yazmak için baya uğraştım :) https://yadi.sk/i/_YqdQaHYdB7wu
02 Yorumla
Soran+1 yılBoyle bir anini paylastigin icin cok sevindim "sana dokunamiyorum, aci cekiyorum ayrilalim" kismini ben de yasadim maalesef
+1 yılSorudan tam olarak kendin de bir sey anlamadın itiraf et
32 Yorumla
Soran+1 yılBuralarinkadinidegilsin
- +1 yıl
evet
+1 yılKendi duygularınızdan emin değilseniz dünyanın neresinde olursanız olun mutlu olamazsınız. Belki cicim aylarını mutlu geçirirsiniz ama uzun süreceğinden şüpheliyim tabii bazı insanlar evlendikten sonra daha çok sevdiklerini de söylüyorlar fakat işi şansa bırakmamak en iyisidir. Ayrıca evleneceğiniz kişinin illaki sizinle aynı meslek dalında olması gerekmiyor bence.
00 Yorumlaemin değilsen macera aramana gerek yok kızım o seni Oscar Pistorius gibi öldürür ya gece kalkarsın evde gezer bir sigara yakarssın oda hırsız sanar pompalı ile ateş eter ıskalasa bile saçmalardan kacamazsın sen Türkiye sınırları içinden dışarı cıkma bence :D
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılnapcan kız gavuru? evlenirsen sen ameliyathanelerde sürünürken o da kazılarda sürünecek ayda bir görüşürseniz şanslısınız. inançlı mısın bilmiyorum ama din problemi de var. boşver doktor bul sen doktor. ameliyattan çıkıp öğle yemeğinde et yemeyi başka kimseye anlatamazsın.
04 Yorumla
Soran+1 yılDogru diyosun.. amerikali doktor olsa ne iyidi de :P bir de 25 yasinda hala bitirememis universiteyi of yaa
Cevap sahibi+1 yılsünneti duyunca evlilikten vazgeçer zaten merak etme :D
Soran+1 yılSunnet olmus zaten o :P
Cevap sahibi+1 yılhaha iyi bakalım :D
acikonusayim zor karar. adam yakinda degil yani yasamini surdurecegi.
simdi gittiniz evlendiniz. sonrasorun oldu bosanacaksiniz? tek kalacaksiniz koca ulkede.
hos asljnda burada dul kadinlarane yapildigi goz onune gelirse asljnda gitmek daha akillica sanki:-)00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSeninle evlenirse şanslısın... Sevip sevmediğini değil de, para pul derdindesin... Ben olsam popona tekme, eline de sepet.. Sünnetli demişsin, bilme nedenin ne? Ya sordun ya da gördün.. İkisi de bu aşamada sen bu karmaşık yapıdayken olmamalıydı. Evlensen de yürümez. İyi düşün, önce kendini bil ve tanı, kimsenin de başını yakma.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 727 cevap paylaştı. sevmeden neden iliskiye adim attin onu anlamadim. cocuk evlilikten bahsediyorsa demek ki cok umut vermissin... iyice duygularini olc tart, hayatinin olumlu olumsuz yanlarini bir kenara yaz ve ona gore karar ver.
07 Yorumla
Soran+1 yılBen de seviyodummbasta cok, ama sonra o daha da sevmeye basladi, sen benden ayrilirsan omur boyu kimseyle cikmam diyo
Soran+1 yılO beni sevmese hic sevmezdim ama iste sanki azaldi sevgim, annem surekli diyor, o arkeolog, sen doktor olucaksin, ezik hissedecek kendini diye, sonra seni aldatacak diyor bir de 25 yasinda yas farki da var
- +1 yıl
annen bence o cocugu istemiyor ama bunu direkt soylemiyor gibime geldi. amerikali adamda eziklik duygusu olmaz soyle ki onlar icin mesleklerin ustu alti yoktur. kisinin yetenegi, ilgileri vardir o yuzden o arkeolojiden ilgi duyar sen anatomiden bu konuda icin rahat olabilir.. 6 yas da normal bir yas farki bana gore... dinsel konuda ailen nasil bir aile? belki sana yansitmiyordur ama temel nedeni bu olabilir.
Soran+1 yılAilem dindar degildir, annem agnostik babam da ateist ben muslumanim o ateist ama saygi duyuyor. Ama yine de ondan cok para kazaninca ezik hissedip de beni aldatmasin? Psikolojide var boyle bimsey
- +1 yıl
anladim.. simdi bende musluman degilim ancak sen muslumansan boyle biriyle evlilikten sende musluman olmuyorsun bunu biliyorsundur ben uyarmak istedim ileride kendini kotu hissedebilirsin diye. evet psikolojide var ama bu gelismekte olan ulkeler icin gecerli ben yurtdisinda yasiyorum hic oyle sorunlar gormedim o yuzden dedim. sen kendi kararini kendin ver, aldatacak olan her zaman ve her kisi aldatabilir bu isler biraz sans meselesi.
Soran+1 yılDogru simdi, evet biliyorum gunah musluman olmayan biriyle evlenmek.
Peki bir sey daha sorucam, bir sevgilin olsa, amerikali iste, seni cook sevse ve sen onu o kadar sevmesen ayrilir miydin? Ayrilsan bile, onu surekli depresyonda ve mutsuz gorunce uzulmez miydin? Cunku ayrilirsak bir daha kimseyle bir iliski yasamam asla diyor, ruh esimsin falan diyor ve vicdan azabi cekiyorum bana bu kadar baglandigi icin
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence evlenme çevremde çok var bu şekilde evlilik yapıp ayrılan kendi kültüründen olması daha iyi örnek olarak kuzenm bir fransızla evli bir erkek çocukları oldu onlar vaftiz yaptırmak isitiyor kuzenm istemiyor teyzemler sünnet olsun diyor bu sefer erkek tarafı istemiyor bence iyi düşün iyi karar ver
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle gitmezdim amerikaya. turk degil ki bu yankee. emin ol bugun seviyorum der yarin baskasiyla yatar. bunlar keyfine duskundur bunlar icin bizim degerlerimizin onemi yoktur. aile , terbiye , sahiplenme. bu bilinc kultur bunda yoktur eminim. gidersen anlasacagini zannetmiyorum, ama karar senin. bizden soylemesi
16 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin da, turklerin de her biri aldatmiyor, esini seviyor degil ki
Cevap sahibi+1 yılYankeelerden iyi oldugumuz kesindir. ya anla iste her turk kizinin hayalinde cocugunun babasi aile babasi yatar. ne isi olur yankeenin aile babaligiyla. hem seni sahiplenmez. bunlarda en basitinden namus anlayisi yok. bu sebep bile yetmez mi?
Soran+1 yılYa haklisin, zamaninda acik iliski bile yapmis, yani sevgilisi istedigi erkekle, bu istedigi kizla...
Cevap sahibi+1 yılBak kendin soyluyorsun doktor hanim bunlardan adam mi okur Allah askina? sana kismrt ki yok elbet cikar birileri. seni ceken tarafi kesin esim amerikali falan boyle abd demesi havali oluyodur yankee bir de saclari saridir. bunlar yuzunden ben genc yasta dul kalmak istemiyorum diyorsan bence gitme amma yine de sen bilirsin doktor hanim. o kadar da yazdim bak parlaklarim acidi usa ya falan gitmeyesin :D
Soran+1 yılHAHAHA tesekkurler
- +1 yıl
Aynen ABDliler bile Türk hakkında bir şey bilmiyor. Mesela Coğrafya sınavında haritası Türkiye nerde sorarsa Afrikaya işaretler gibi
Aile & Toplum konusunda 753 cevap paylaştı. Evlen git amerikaya sonra beni evlatlık alın 19 yaşındasın 24 yaşında çocuğun var ^_^
19 Yorumla
Soran+1 yılAHAHAHAHA
Soran+1 yılOglummm :D
Soran+1 yılHAHAHA:D
Soran+1 yılCok hos karsilamazlar herhalde :D ama komikti baya :D
Soran+1 yılEvet :D
+1 yıldoktorsan illa doktor la mi evlenebiliyorsun :) bence macera arama amerikali diye cazip geliyor bence sana. gerci iliskinizi bilemem ama hayat buradada devam ediyor. din dil irk orf bir suru sorunla karsilasicaksin. sen bilirsin tabi
00 YorumlaNe bu para takintisi ben anlamadim? gece uyurken parali diye mi sarilicaksin peki
Ama yeteri kadar sevseydin bence bunlari sorun etmezdin ama cocuga uzuldum yazik sevgin yetersiz evliligin altindan kalkamaz00 YorumlaTam Türk kız kafası * ... daha şimdiden maaşı düşünüyor... bence senden bir sik olmaz...30 Una gelince kör topal biriyle evlencem diye bunalıma girersin bide bakmışsın 40 olmuşsun. şimdiki hatunlar hep böle hele doktorlar ya 2. Evliliği ya da hep evde kalmışlar
04 Yorumla
Soran+1 yılDiyosunnn
Soran+1 yılDoktorlar mukemmeliyetcidir
Doktor falan bulma, manyak mısın?
Seviyorsan evlen, sevmiyorsan sırf Amerika'ya gitmek için evlenme. Sahte evlilik yasak bu arada. O hapse gider, sen ömür boyu Amerika'ya giremezsin, sınırdışı edildiğini gören diğer ülkeler de sana vize vermez00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBen de Amerikalı bir bayanla tanışıp Amerika'ya yerleşmek istiyorum.. :D
Sen git de oranın vatandaşı ol, eğer ayrılırsanız bende seninle evlenir oraya gelirim olmaz mı :DD10 Yorumla Amerikalılar geniş insanlar bugün severim der evlenirsin sonra amerikaya gidersin ayrıldığında bir bakmışsın amerika da yapayalnızsın bence türk birisi ile evlenmen daha doğru tabi bu söylemler genel ifade illahaki ayrılacaksın diye birşey yok
00 Yorumla
+1 yılTuh Allah cezani vermeye senin askla bakan gozleri dolara cevirdiniz be.. he kizim he evlen dolarlara sarilir aglarsin onlarla arkadas olur onlarla ask yasarsin..
10 YorumlaAmerikalıyı sevip sevmediğine karar ver önce. Ayrıca yaşın bu tür işler için çok erken. Ne evliliği ya. Ayrıca doktor birini bulmak için mi tıp okuyorsun? -.- Çocuksun daha.
00 Yorumlapek inandırıcı değil ama yine de yorumlayım.
amerikan vatandaşı olmak için herşeyi göze almış insanlar varken.
elinde böyle bir fırsat varken değerlendir.
Türkiye'den defolup gitmek için iyi bir nedenin olmuş olur.10 Yorumla
+1 yılTabii ki de Amerika'ya git ! Benimde istediğim şey... Burada ki iğrenç insanlardan kurtul ve git orada hayatını yaşa. Unutma, mantık evliliği mutlu olman için yeterlidir. Tabii bunu başarabilirsen.
00 Yorumla
+1 yılvalla seviyorsan evlen benimde sevgilim japon baya kültür farkı var ama sorun etmiyorum
16 Yorumla
Soran+1 yılPeki ailen falan nasil karsiliyo
- +1 yıl
sadece annem biliyor ve oda istemyor ama kimn umrundaki ben sevmişim
Soran+1 yılEvlenseniz boyle cekik cekik cocuklarin olurrr :D
- +1 yıl
aynen çok tatlııı :D
Soran+1 yılEvett :D bir de yanaklari tombis tombis oluyo onlarin cok sekerler :D sengul kato vardi youtubeda onu izliyo musun
- +1 yıl
evett :D çok şirin
+1 yıl"O beni sevmese hic sevmezdim ama iste sanki azaldi sevgim, annem surekli diyor, o arkeolog, sen doktor olucaksin, ezik hissedecek kendini diye, sonra seni aldatacak diyor" ahahgsfhgfdhshsdfhsg
01 Yorumla
Soran+1 yılHAHAHAHAHA okuyunca komik geldi yaa dogru :D
+1 yılben amerikada yasiyorum once sana sorularim var
1) cocuka internetten mi tanistiniz
2) iliskiniz nekadar?
3) cocuk nasil biri?
4) daha once gordunmu yani yan yana falan yoksa tatil askimi?012 Yorumla
Soran+1 yıl1) evet
2) 2 yillik
3) cok duzgun biri, arkeoloji okuyor, beni sevdigini hissedebiliyorum ama bilemiyorum ya, saclari uzunnve oyle cok guzel duruyo ama kestirince de sevmiyorum ne bileyim ask olamaz herhalde bu, bir de yas farki :/
4) evet gordum hem skypetan hem de her firsat buldugumuzda gercek hayatta gorusuyoruz, her gun de mesaj atiyo istisnasiz- +1 yıl
bulusmalar nasil oluyor turkiyeye mi geldi kac ay gecirdiniz?
Soran+1 yıl4 ay beraber gecirdik, ben gittim amerikaya, otelde kaldim ama, ailesiyle tanistim
- +1 yıl
anladim... eger cocukla iyi anlasabiliyorsan evlen derim... sonucta amerikada yasamak cok farkli millet buraya gelmek icin sacma salak evlilik yapiyo orda gider denklik icin sinavlara girersin dunyanin parasini kazanirsin ayrica... ama dedigim gibi karar ve secim senin belki burada daha mutlu olursun bilemiyorum hakkinda hayirlisi olsun... ayrica amerikali erkeklere guven pek olmaz acikcasi iyi tanidiga eminsen bence amerikaya gel ama cocukla birazdaha vakit gecir amerikada
Soran+1 yılSen mecburiyetten mi oradasin yoksa seviyo musun orayi
- +1 yıl
tabiki seviyorum yoksa burada olmam... ama sana sunu soyliyim bu cocuk amerikada okadar kiz varken neden sana asik oldu birde internetten? 25 yasina gelmis... bazen burada cok zor durumda erkekler oluyo kiz bulma konusunda turkiyedeki abaza erkekler gibi dusun eger oyleyse ulan 19 yasinda kiz buldum bide tipci falan ben bundan iyisini bulamam zaten kimse ile iliski yasayamiyorum diye dusunmus olabilir buna dikkat etmek lazim amerikaya geldiginde cevresindeki kizlara arakdaslarina ve eski sevgililerine iyi bak derim sana
Soran+1 yılO benimle tanismadan yaklasik 1 ay once ayni evde bir kizla yasiyodu bunu biliyorum, sonra kavga edip ayrilmislar, benimle tanisti bunlari da o kiz anlatmisti bana, kiz bulamama gibi bir seyi yok, o kiz da sarisin renkli gozluydu ama o kiz da boyle standart bir is yapiyodu sanirim, teknisyen miydi oyle bir seydi herhalde. Erkek arkadasim bana sen ne is yaparsan yap seni severim demisti ama emin olamadim, tipci oldugum icin seviyo olmasin :/
- +1 yıl
dedigim gibi bana mantikli gelmiyor o konu bide bu internetten kiz bulan tiplerin piskolojileri garip olur... bide kultur farki var tabi yapabilicekmisin amerikada uzun kaldinmi hic? yani en azindan sen ona bakireyim falan dediysen bide el degmemis tip okuyan kiz diye dusunuyo olabilir bilemiyorum ama taniyorum amerikalilari
Soran+1 yılIliski konusunda da israrci degildi bu arada, hem de hic, ama benim bildigim amerikalilar boyle gormediklerinden hemen iliski isterdi
- +1 yıl
ya cocugu tanimiyorum sonuc olarak ne desem bos olur :D senin icin hakkinda hayirlisi olsun iyi dusun karar ver ama sevmiyosan cekilmez onuda bil yani
Soran+1 yılDogru
Soran+1 yılTesekkurler cok
+1 yılEğer aileden falanda onay alabiliceğini düşünüyosan direk git bence hem Amerika da hayat daha güzel be. Gitmişliğim var ordan biliyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen olsam amerikaya giderdim burdaki insanların çoğu saygısız görüşlerimi ortaya çıkaramıyorum senin yerinde olsam evlenir giderdim Amerika'ya okul bitene kadar senin de kanın kaynar ona zaten olmuyosa olmaz :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl19 yaşında doktor mu oldun ne çabuk...
evliliği oyuncak etme eğer doktorsan git orada master yap oradaki hastanelerde çalış. . .
haa bu arada bu tip düşünceli evlilikler yürümez... bu kafayla HER TÜRLÜ DUL olacaksın sen zaten.00 Yorumla
+1 yılKesinlikle git hayatini ya da burada sirunme bak hergun doktor olduruyo salakbeyinsiler hasta oluyo doktor suclu oluyo git bence
00 YorumlaMüslüman değilse uğraşma tabi senin inancında önemli. Eğer inanan biriysen ne işin var orada. Müslüman olsun çok seviyorsa. Tabi dediğim gibi senin inancında önemli.
00 YorumlaHayatın dikilir hiç bulaşma ve hiç bir şey sandığın gibi değil orada.
04 Yorumla
Soran+1 yılNiye
+1 yılEVlenna adamla Türk erkegine güven olmaz öyle Türk erkegi zor bulrsn Gerçi Öyle Amerikalıda zor bulrsn ama nese :D
01 Yorumla
Soran+1 yıl:D sagol
Sevip sevmediğini iyice çöz kendi içinde. ondna sonra bir karar ama Bizim ülkede bile şartlar zorken Amerika kolay demesin kimse. orada da evsizler var işsizler var. Riskli hareket olur. Aksiyon seviyorsan dene. Son Söz Sende :)
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı. onu sevmiyorsun niye o seviyor diye zorluyorsun ki. Burada bir doktor bulmaktansa sevdiğin kişiyi bulsan daha iyi olur
00 Yorumla
+1 yılBenim anlamadığım 22 yaşında bir genç amerikada nasıl bir yokluk içinde yaşıyo?
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Bence yabanci bir erkekle evlenme. islam dininde olan bir erkek bul onunla evlen bence
10 YorumlaEvlen gitsin havan olur çocukların amerikalı olur falan :D
07 Yorumla
Soran+1 yılSonunda bir bayan!! Yasasin! Ama soyle de bir duruk var ki, o arkeolog ya, ben ondan fazla kazaninca gururuma dokunur mu? Veya esin senden az kazansa ister miydin boyle bir evlilik?
Soran+1 yılIste emin degilim, uzun sacli halini seviyorum saclarini kestirince tum havasi gidiyo, tip bakimindan, karakter olaraksa, hicbir gorusumuz uyusmadigi halde beni ceken bir seyi var ne bilmiyorum gercekten
Soran+1 yılYanbi de su sorun var, okuldan da cikma teklifi aliyorum ve hepsini geri ceviriyorum sevgilim var diye, okul bitince de kimseyi bulamama durumu var :P
Sen olsan, o kisi gercekten iyi biri olsa, ama cok az para kazansa, sen cok kazansan, anlasabiliyor olsaniz, o seni cok sevse, sen de sevsen evlenir miydin?
Soran+1 yılO ateist ama dinime saygi duyuyor, ama para evlilikte buyuk sorun
+1 yılCanm kalbinin sesini dinle sonra kimseyi dinleme ;)
10 Yorumla
+1 yılmaceraya gerek yok sevmediğin biriyle herşeye sahip olarak yaşamak yerine sevdiğin birisiyle kıt kanaat geçinmek daha mutlu eder insanı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence daha kucuk oldugunu soyle. Ayrica zor bir bolum okudugunu ve ciddi bir iliskiye hazir olmadigini soyle. Zaten o seni okulun bitene kadsr bekler saniyosan yaniliyosun
00 Yorumla
+1 yılHer ikisinide yapabilirsin sonucta ekonomik ozgurlugun var herkiside sıkıntı olmaz
00 Yorumla
+1 yılnasıl görüşüyorsunuz? internetten falan tanışmamışsınızdır umarım :D
00 YorumlaNe hissettiğini bilmiyorsan evlenme mutlu olamazsın.
00 YorumlaNapcan elin amerikalısını yaa sen okumana bak. memleketin suyu mu çıktı :D
00 Yorumla
+1 yılTuhaf bir soru biraz sure ver kendine gercekten ne karar ver
00 Yorumladaha çok küçüksün ben de tıp okuyorum az çok yabancı tanıdıklarım var. kendi dilini konuştuğun biriyle aynı hisleri onlarda bulmak çok mümkün olmuyo. bence hiç o işe girme
00 Yorumla
+1 yılsalakmısın sen çikolata falan mı bu bir deniyim olursa devam ederim malmısın kızım sen sevdiğin kişiyle evlenir normal olan bir insan tabii bu senin için geçerli değil...
00 Yorumla- Devamını Gör (113)
Devamını Gör(158)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem