Hayır. Evet diyenlerin de babasıyla arası pek iyi değildir, sebep budur. Bazıları olgunluk demiş. Güldürmeyin Allah aşkına. Olgunluk çıkan sakalla, yüzdeki kırışıklıkla mı oluyor? Sizi yaşlı sevdanızla yalnız bırakıyorum. -30 yaş için demiyorum yaşlı diye bu düşüncedekiler 40'a da okay çünkü-
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kendimden en fazla 5 yas buyuk birini kabul edebilirim. Bundan sonrasi baya nesil, kusak farkliligina giriyor. Hayata bakis acisi, enerji olarak ayni konumda olamiyorsunuz.
20 yasindaki bir kiza 35 yasindaki erkegin her anlamda yetecegini sanmiyorum. Bu yatak olarakta boyle, hayata bakis acisi olarakta boyle.
Yas farki cok olan evliliklerde de kadinlarin eslerinin kendilerine uyum saglayamadigini, yatakta performans dusuklugu oldugunu vs söylüyorlar acik acik. Adam yasi geregi evde oturmak, dinlenmek, kafa dinlemek istiyor ama kiz gencligin verdigi enerjiyle gezmek, tozmak, esiyle aktiviteler yapmak istiyor. Bu nokta gibi bircok noktada uyumsuzluk oluyor. O yuzden tas catlasin bende 5 yastir.
Kendime baba aramiyorum, es ariyorum, hayat arkadasi ariyorum bu eş dedigim kisi her anlamda bana ayak uydurması lazim en basta da yaş olarak. 5 yas bile inanin o kadar farkediyor ki ben 5 yastan fazlasini gercekten dusunemiyorum.
Ben 23 yasindayim 18 yasimdan bu yana dusuncelerim, hayata bakis açım, olgunlasmam, onceden daha tez canliyken simdi daha sakinlesmem, dersleri falan eskisi kadar takmamam, olursa olur moduna girmem vs vs. Gercekten 18 ve 23 yas arasindaki o 5 yil bile kendimde o kadar fark goruyorum ki her anlamda. Kafa yapisi olarak, dusunceler olarak, hayata bakis acisi, fiziksel olarak vs.
Yani 5 yil az gozukuyor ama o kadar degisiklik oluyor ki o 5 yilda, kendimde olan degisiklere bakinca es ya da sevgili seciminde yas gercekten onemli. O yuzden erkekte benim sınırım kendimden 5 yaş buyuk olandir. Bazen bu bile fazla geliyor ama sınır bu benim icin. 10 lu yaslari vs hic dusunemiyorum ve dogru da bulmuyorum.
Yakin yaslarda olmak her zaman iyi. Kendimizden 10 yas buyuklere abi, amca, abla, teyze derken, bu yas farklariyla arkadas olmazken, arkadaslik konusunda hayat gorusumuz cok farkli ben eglenmek, kendi yas grubumla takilmak, kafa dengi olmak istiyorum derken, arkadas olarak bu yas farkini kabul etmezken neden iliskilerde kabul edelim ki ve ediyoruz ki ben bunu anlayamiyorum.
bu yas ve daha fazlasında olanlari yanima eş olarak almak mantigima sığmıyor. Universitede bile yasi 30-35 olanlarla gencler pek arkadaslik kurmuyor, abi abla diye hitap ediyorlar. Saygi duyuyorsunuz yani bu kisilere arkadasliktan cok.
Ama konu iliski olunca yas farkini onemsememek dogru degil bence. Arkadasimizi yasina gore seçerken, bir omur "hayat arkadasi" olacagimiz kisiyi neden yaşımiza uygun secmeyelim ki? Arkadaslik biter gider belki ama bir omur ayni evde kalacagin kisiyle baba-kiz iliskisi tarzinda yaşamak, arada fazla yas farki olmasi dogru degil bana gore. Istediginiz kadar kafa dengi olun o isler oyle yürümüyor. Davul bile dengi dengine demisler.
Günümüzdeki birçok erkek artık kız çocuğu gibi davranıyor. 30 üstü erkeklerde bu davranış daha az gözüküyor. Kızlar daha maskülen erkeklerden hoşlanır, feminenlikten uzak olmasını ister bu yüzden 30 yaş üstüne olan ilgi bu sıralar daha da artmış durumda
Max 28 eğer ergen klası birini bulursan 20 yaşında birini bulabilirsin ama aklı başında olgun biri 30 larında çok aramaz 30 yaında bir erkek 30larındaki kadınlarla niye olmuyor çözemiyorum bu gençlerle olma merakı ne
Adam kaliteliyse o bambaşka bir şey 30 yaşını aşmış çoğu erkek evli oluyor 20 yaşlarda kızlarla eğlence amaçlı sevgili oluyorlar bu da "kaliteli erkeğin " bir ihtimal evli olduğunu ayrıca kaliteli erkek teorisini çürütüyor iki defa arkadaşlarım bu 30 yaş sendromu yaşayan erkeklere denk geldi hepside işin sonunda evli çıktı ya da aldattı
Yaşın bir önemi olmayıp akıl yaşının mühim olduğunu çok kere anlamış birisi olarak ruhların uyuşması önemli diyorum. Sadece sen ondan biraz daha fazla yaşamışsın bu dünyada...