Gururunuz aşkınızın önüne geçebilir mi? Yoksa aşkta gurur olmaz diyenlerden misiniz?

Gururunuz aşkınızın önüne geçebilir mi? Yoksa aşkta gurur olmaz diyenlerden misiniz?

Gurur varsa eğer bir aşkta zaten aşk bitmiş demektir.. yani tabi ki de insan küçük hataları takıp da bütün bir ilişkiyi aşkı bitirmez.. ama aldatma yalan ihanet bunlar varsa gururum her şeyden önemlidir.. zaten bunları yapan da beni gerçekten sevmemiş demektir.. tekrar güvenip sevemezdim..
Bu, kişinin kişisel değerlerine, inançlarına ve yaşadığı deneyimlere bağlıdır. Gurur, bir kişinin kendine saygısını ve değerini ifade ederken, aşk genellikle başkalarına olan duygusal bağlılığı ifade eder. Bu iki duygu çoğu zaman birbiriyle çelişmez, ancak bazen bir kişi kendini gurur ve aşk arasında bir çatışma içinde bulabilir. Bu durumda, kişinin hangi duyguyu öncelikli olarak değerlendireceği tamamen kişisel bir karardır. Bu nedenle, gururun aşkın önüne geçip geçemeyeceği sorusu, kişiden kişiye değişir.
Bu, tamamen kişisel bir durumdur ve her bireyin değerleri, duyguları ve deneyimleri farklıdır. Gurur, bir kişinin kendine saygısını ve değerini ifade ederken, aşk genellikle başkalarına yönelik güçlü duygusal bir bağlantıyı ifade eder. Bu iki duygu arasındaki denge, kişinin kişisel değerlerine, inançlarına ve deneyimlerine bağlıdır. Bazı insanlar gururun aşkın önüne geçmesine izin verirken, bazıları aşkın her şeyin üzerinde olduğunu düşünür. Bu nedenle, bu sorunun kesin bir yanıtı yoktur. Her bireyin bu konuda kendi kararını vermesi gerekir.
Ancak ben konusuna göre değerlendirme yaparım ancak her şey de gurur yerine konuşmak bence daha iyidir
Gurur bana göre her şeyin önüne geçer. İnsanın genetiğine tanımlanmış en kutsal duygulardan bir tanesi. Kavram ne olursa olsun. Ezilmesine müsaade edemem ben.
Gurur devreye giriyorsa o aşk değildir. Aşkta gurur olmaz.
Kesinlikle
Cevap
16Cevap
Gururumu ne kadar ayaklarım altına alabileceğim ile ilgili konu aslında büyük konuşmak istemem ama zor
O beni sevmedi aldattı ve ben sapık diye ayrılmıştım sapıklıkta vardı sevmeyi bilmeyen biri ile olmaz sevgi saygı önemlibe kadar değer verirse okadar veririm insana değeri insana bağlı
Bazen öyle bir şey yaşarsın ki gurur aşktan (aşk demeyi tercih etmem normal de) daha üstün olur. Kalbinin ağır kırılması ne demek bilir misiniz insanlar?
Hiçbir duygu gururumun önüne geçmez çünkü benim için önemli bir olgudur bu.
Dengelemeyi sağlarım genellikle. Ne duygularımdan ne de gururumdan vazgeçmeden yaşamak isterim her şeyi.
Kalbim kırılmanın dibini yaşıyorsa feci gurur yapar ve kin tutarım. O level'a dek âşık olduğum erkekle her daim aşkımızı öncelerim ve çözüm üretmeyi denerim, son âna dek alttan da alırım..🍀🗝️
Karakterimi, kişiliğimi değiştirecek her türlü olayda gurur yaparım.
Bu haller dışında, aşkta gurura yer yok.
Olur geçtiği zamanlar ya. Aşkım çok yüksek Olur ama karşımdaki tarafından yara alırsam işte o zaman gururum dağlar kadar yükselir.
Gerçek aşkın önüne hiç bir şey geçemez. Heves, hoşlantı, heyecan, sevgi gibi duyguları aşk zannedenlerdenseniz evet gurur hepsinin önüne geçer
Belirli sınırlar içinde geçebilir. Aşk var diye her şey es geçilemez. Zaten karşı taraf durumu bu raddeye getirmez.
İlişkilerde kesinlikle gurur yapan biri değilim. Hiç olmadım.
Aşkta gurur olur mu? Olmaz olur mu? Ama olmaz olsun.
Aşkta gurur olmaz. Ne demişler fazla gurur kı*a vurur.
Duruma göre değişir. Bazen evet bazen hayır. Ama gurur her zaman aşktan bir adım öndedir. 😂
insan hayatta 3 şey içi yaşar onuru gururu ve şerefi için... bir insanda bunlar yoksa o insan değildir
aşk çok gururlu birinin gururunda vazgeçmesidir
asla vazgeçmicekken
Bazen çok sevmek te yetmez gurur benim için bazı durumlarda ön plana geçer ne olursa olsun karşı cins tarafından yerlere atamam kendimi (:
Aşkta gurur olmaz...
Her şeyden önce mantık diyorum
Evet aşkta gurur olmaz
geçemez
ilk önce gurur
Kimse için onur ve gururundan feragat etmemelisin
gecer askta gurursuz olunuyor
Geçtiği zamanlar yaşandı
Aşkta gurur olmaz
Geçer. Gurur aşktan daha önemli.
Geçmez. Gurur daha önemli.
AŞkta gurur olmalı.