@DorothyBabe ' nin narsistlik üstüne sorduğu sorudan esinlenerek aklıma geldi. İlişkide "narsistlik bu" diyeceğiniz davranış nedir?

@DorothyBabe ' nin narsistlik üstüne sorduğu sorudan esinlenerek aklıma geldi. İlişkide "narsistlik bu" diyeceğiniz davranış nedir?

Narsistlik davranışlar genellikle aşağıdaki özelliklerle tanımlanır:
- Kendisine karşı aşırı hayranlık duyarlar⁵.
- Sadece kendi isteklerinin yerine getirilme beklentisi içindedirler⁵.
- Kendini etrafındaki insanlardan zeki ve üstün görür⁵.
- İlgi odağı olma arzusu baskındır⁵.
- Başarılı olma hırsı ile birlikte farklı davranışlar sergilerler⁵.
- Kendilerini aşırı beğenirler³.
- Dinlemeyi sevmezler³.
- Eleştirilmek istemezler³.
- Kurallara uymak istemezler³.
- Her daim kendilerinin haklı olduğunu düşünürler³.
- Kolay sinirlenirler³.
- Başkalarını suçlama eğilimindedirler³.
Bu özellikler, narsist kişilik bozukluğunun belirtileri olabilir. Ancak bu belirtilerin bir kişide bulunması, o kişinin mutlaka narsist olduğu anlamına gelmez. Bu tür bir teşhis için bir uzmana başvurulması gerekmektedir.
Zamanında bu ilişkinin içinde bulunduğum için birkaç şey söyleyebilirim sanırım..
İlişkiler de asla karşı tarafın düşüncelerine, fikirlerine önem vermez. Her zaman kendini ön plana atar. En üzücü yanı da empati eksikliği vardır. Kavgalar da veya kırgınlık yaşandığın da bunun sorumlusu siz olmasanız dahi sizi sorumlu tutar. Ve haklı olsanız dahi kendinizi suçlarsınız. Çünkü manipülasyon.. Sürekli eleştiriler. Birazcık bile gülümsediğinizi gördüğü zaman "bunu nasıl bozabilirim" diye düşünmeye başlar. Çünkü kendisinden daha mutlu olan birini istemez, kendisinden daha iyi görüneni istemez. Kendisini yüceltir karşı tarafı ezer.
Umarım hiç kimse bunları yaşamaz. Gerçekten kalan travma ve atlatma süreci inanılmaz zor.. 😌
Acıların küçümsenmesi, mesela "cidden buna mı üzülüyorsun?" veya "bu kadar duygusal olduğuna inanmıyorum" tarzında söylemler karşı tarafı aşağı çekip manipüle eder. Yaptığı iyiliklerin yüze vurulup kendisini fedakar göstermesi de narsist olduğuna dair işaret olabilir.
Cevap
6Cevap
Ben merkezcilik, sürekli kendini haklı görmek, övgü ve iltifat beklemek.
Her olaydan kendini haklı çıkararak konudan alakasız sürekli bize gönderme geliyorsa
Genellikle bencilliktir sadece kendilerini düşünürler
Sürekli kendi düşünmesi ve isteklerinin olmasını isteyen ama kendisi hiç bir çaba göstermeyen bide üste çıkan kişi narsistir
Kendini vazgeçilmez sanan ve asla yenilgiyi kabul etmeyen insan narsisttir benim gözümde
İlişkide bir nebze narsistlik oldu mu yok bu ilişki yürümez
Kendini her konuda haklı görmesi.. Tamamen narsistlikdir.
Birisi dik başlı olsa narsist etiketi yiyo galiba ne fazla trend oldu şu söz
Narsist ile narsist rolü yapanı veya gizli narsist olanı belli eden ince detaylar vardır.
Ben böyleyim diyen kişi narsisttir
Sürekli kendini ön plana atma çabası
O kadar çok varki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?