Sizce evliliklerde yaşanan en büyük sorun nedir
Aileler
Temizlik ev yaşamı
Özel hayat
Maddiyat
Diğer ise yazarsınız
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sizce evliliklerde yaşanan en büyük sorun nedir
Evlilikte yaşanan en büyük sorun nedir diye merak ediyorsunuz. Bu konuda farklı kaynaklardan elde ettiğim bilgilere göre, evlilikte yaşanan en büyük sorunlar şunlar olabilir:
- Eşler arasındaki **rekabet duygusu**. Eşler birbirleriyle kıyaslamaya girdiklerinde, evlilikte huzur ve mutluluk yerini çatışma ve kırgınlığa bırakabilir².
- Eşlerin birbirlerini **küçük düşürmeleri**. Eşler birbirlerine saygı ve sevgi göstermediklerinde, evlilikte güven ve bağlılık zedelenebilir².
- Eşlerin **ailelerinin karışması**. Eşler ailelerinin baskısı altında kaldıklarında, evlilikte özgürlük ve karar verme yetisi kaybolabilir¹.
- Eşlerin **sadakatsizlik** yapmaları. Eşler birbirlerini aldatmaları durumunda, evlilikte yıkıcı bir travma yaşanabilir⁵.
- Eşlerin **işe veya çocuklara aşırı odaklanmaları**. Eşler birbirlerine zaman ve ilgi ayırmadıklarında, evlilikte soğukluk ve uzaklaşma başlayabilir⁴.
- Eşlerin **maddi sorunlar** yaşamaları. Eşler gelir-gider dengesini kuramadıklarında, evlilikte stres ve tartışma artabilir².
Evlilikte yaşanan bu sorunların çözümü için, eşlerin birbirleriyle **iletişim** kurmaları, **empati** yapmaları, **sabır** göstermeleri, **anlayış**lı olmaları ve **destek** almaları önemlidir². Evlilikte sorunlar kaçınılmaz olabilir, ancak bunların üstesinden gelmek de mümkündür.
Evlilikte yaşanan en büyük sorunlar genellikle çiftler arasında iletişim eksikliği, anlayışsızlık ve saygısızlık gibi durumlardan kaynaklanır. Ancak, belirli bir "en büyük sorun" belirtmek zordur çünkü her evlilik farklıdır ve çiftlerin karşılaştığı zorluklar kişiden kişiye değişebilir. İşte bazı yaygın evlilik sorunları:
1. **Rekabet Duygusu**: Eşler arasındaki rekabet duygusu, evlilikte yaşanan temel sorunlardan biri olabilir. Eşlerin kendilerini birbirleriyle kıyaslaması, evlilikte yapılan en büyük hatalardan biridir¹.
2. **Eşlerin Birbirlerini Küçük Düşürmeleri**: Eşlerin birbirlerini küçük düşürmeleri, evlilikte yaşanan başka bir önemli sorundur¹.
3. **Fiziki ya da Psikolojik Şiddet**: Uygulanan fiziki ya da psikolojik şiddet aile içinde yaşanan en büyük problemlerdendir⁶.
4. **Aldatma**: Evlilikte erkek ya da kadının partnerini aldatması büyük sorunlar doğurur⁶.
Bu sorunların çözümü genellikle açık ve dürüst iletişim, karşılıklı saygı ve anlayış gerektirir¹.
Herşeyden önce İslam'ı unuttuk
İletişim kuramamak.
Kim ne derse desin, yığınla evliliğin en temel sorunu budur; iletişimsizlik!
Doğru düzgün konuşmayı bile beceremeyen bir milletiz ve iletişim kurma konusunda cidden ağır derecede kusurluyuz.
en iyi cevap bence
Teşekkürler.
Şunu görüyorum seçeneklerde, aile dışındaki unsurlar evli bireylerin saygı ve birbirlerine sevgilerine, anlayışlarına bağlı. Yalnız aileler çok büyük rol oynuyor, yuvayı yapanda yıkanda onlar. Diğerlerini her aklı başında olan ve anlaşabilen eşler gayet iyi bir şekilde yoluna koyabilirler lakin aileler...
Cevap
30Cevap
Maddiyat ve aşk olmaması
Bence temizlik konusu, kadınlar temizlek konusunda erkeklere göre biraz daha hassas oldukları için, normalinden biraz daha fazla temizlik yapıyorlar, çalışan insanlar için bu durum daha fazla yorulmayı sağlıyor.
Ailelerin fazlası ile evlilere karışması.
İlgisizlik, saygısızlık, sadakatsizlik, ekonomik problemler
Yani aldatma Türk erkekleri üzdünüz beyler aldatmayı kariyer gibi ibadet gibi görüyorlar aldatınca erkek oluyorlar
İlgi meselesi çok ilgi çok ilgi kadın kendini Kleopatra gibi görmesi saygıda karşılıklı olur
Heycan aranıyor işte..
Gerçi Aldatmanın Cinsiyeti yok
Bence Evli erkeklerin bi coğu olması gereken ilgiyide gösteremeye biliyor. Tabi her şeyin fazlası zarar 👍
Ekonomisi batık bir ülkede evlilikler enkaz gibi
İlgi kaşılıklı oluyor eşim her şeyi benden bekliyor nerdeyse çocuğuda ben yapacam gezmeyi sevmiyor benimle kafe gelmiyor tek başıma takılıyorum rutasız erkek tek tabanca
Bence cinsellik. Cinsellik sorunu evliliğin bitmesine neden olabiliyor. Uzmanlara göre evliliğin %70’i cinsellik. Aileler de evlliliğin bitmesine sebep olabilir eğer aileye düşkünlük yoksa.
@cvitanich bana ne bundan. Benle cinsellik konuşmaya çalışma.
@cvitanich yoo, çalışıyorsun. Yorumundan belli. Beni rahat bırak artık. Habire yazıyosun başka yorumlara da.
Bence aileler, Maddiyat da yüksek oranda çıkmış ama bence orada denk bütçeli insanlar evlenmediği için oluyordur herhalde. Şah gördüğümüzden geri koymasın mı derler
Evliler daha iyi bilirler. Ama benim çevremdeki insanların geneli birbirini dinlemiyor ve hep kendi istekleri olsun istiyorlar.
Aileler ve maddiyat.
Evlenmenin ekonomik derdi bir yana, biriyle evlenirken ailesi ile de evleniyorsun aslında Türkiye'de.
Evliliğin kendisi
İnsan gönül bağıyla bağlanmalı yoksa evlilik basit bir imzadan başka bir şey değil.
Özel hayat! Maşallah özellikle erkek ailelerinin hiç mi hiç saygısı yok bu kuruma
Eşlerin evi pansiyon gibi kullanmaları
beraber vakit geçirmemeleri
Gelire gidere bakanlar dışa görünüşe bakanlar aldatılıp ya da boşanıyorlar bakın çoğunun sebebi bu
İnsanların doymak bilmeyen istekleri yanındaki insanlardan değil çevreden medet ummalari
Karşılıklı saygıyı koruyamamak ve 3. kişilerin ilişkide söz sahibi olma çabası
Evet buna katılıyorum başıma geldi.
Aşk evliliği yapmak en önemlisi.. Aşk ve tutku var olunca diğerleri hallolur bana göre.. 🍀🗝️
Bana göre özel hayat. Çünkü yoluna yordamına göre kadın eşine yaklaşırsa her türlü sorun çözülür.
Bazı evlilikler de maddiyat en büyük sorun olarak görülür, özellikle de kira da oturan birisi ise
Sadakatsizlik psikolojik şiddet Ailelerin karışması ekonomik sebepler
Kimi evlilikler için aileler problem
Kimisinde ilgisizlik, güvensizlik, sadakatsizlik...
Ya arkadaş bu erkekler niye böyle bütün kadınlar şikayetçi şeyleri kopsun 😂 karılarını aldatmasın 😁
@İsyankarkader kesinlikle katılıyorum ama genelleme yapmak yanlış olur tüm herkes aynı değil sonuçta
Ben hiç aldatmadım ama eşim beni ihmal ediyor benim ruh halim çok geç eşimin yaşlı gezmiyor bütün olamıyoruz
@İsyankarkader ortak bir şeyde buluşamamak bu da kötü
İnsan eşiyle kafeye gitmezmi yaşıyamadığım hayatı yaşamak istiyorum hayalimdeki kadın sarışın eşim esmer ben esmer yani seninki benden kara meselesi 😂ben hayatta hem aşkta hemde kumarda kaybetmiş bir erkeğin ben asi ve isyankar çilekeş
@İsyankarkader 😄
Konuşmayı denediniz mi hiç ben seninle birlikte gezmek, kaliteli vakit geçirmek istiyorum falan şeklinde?
Evet boşuna para harcama diyor panik atağı var benimle gezmez kızkardeşleriyle vakit geçirmeyi sever bir yerlere gidelim bütün kızkardeşlerini çağırıyor nerde romantizm bazen kafeye gidiyom eşim gelmiyor yanımdan geçen bir bayanın elinden tutup benimle vakit geçirmek istermisin diyesim geliyor ilişkide de yetersiz tek taflı duvar gibi
@İsyankarkader saçmalık eşiyle zaman geçirmeyip kardeşleriyle gezmek. Herkesin yeri ayrıdır elbette. Kötüymüş
Artık tek başıma geziyorum insan yanında eş ister sonra erkeğin gözü dışarda çiftleri görüyorum kıskanıyurom bazan kadınların gözün içine bakıyorum sanki yanlızlığımı anlıyorlar bıraz ilgi biraz hayat hayat çok sıkıcı
@İsyankarkader belki düzelir bilinmez. Ama erkeğin gözünün dışarıda olması için bazen sebebe gerek duymuyorlar bunu rutin haline getirmiş olan kişilerde var
Eşimi i hiç aldatmadım ben Avrupa'da yaşasam sevgili kiralardım benimle gezsin kendimi yanlız his etmeyeyim eşimin aylesi çok baskıcıdı tanıştık üç ay içinde evlendik sevgili olamadık gezemedik her şeyi içimde kaldı hep bir yanım eksik büyle sorunlar kadınlarda yaşar
Kadının ilgi bekleyişi erkeğin parayla herşeyi halledebildiğini zannetmesi birbirine vakit ayıramama hayat temposu yoğunluğu herşeyin var olup duygunun eksik olması başlı başına sorun
Eskiden olsa aileler ve özel hayat derdim ama şimdi maddiyat ve namuslu bir eş.
Aileler ve maddiyat..
benim ıcn en byk sorun anlamdgm bı knunuzrnde tartsma ckması bunnda en net ornegı kıyaft ve gıyım konusu
Maddiyat ile aile
Aileler ve cinsellik.
Aileler çok etkiliyor
beyin kullanmamak
Çiftler arasındaki uyumdur en büyük sorun.
sen paradan haber ver para herşeyi kapatır
Evliliğe hazır olmayan kişilerin evlenmesi bence
Maddiyat baya sıkıntı
Evliliklere göre değişir
kişilik çatışması
Tahammülsüzlük ve maddiyat
Ilgisizlik
Ailelerin özel hayatlarına müdahil olması
Maddiyat
Aileler
Maddiyat
Bilmiyorum
Boşanma
Paraaa
Maddiyat
Ten uyumsuzluğu
Karşılıksız saygı ve yok sayma
Erkeğin anası her zaman problem
Ya anasını zehirle 😂 herkes kurtulsun yaşasın özgürlük 😊
Elimi onun pis kanına bulayamam oğlunu boşarım daha kolay 😉
İyi çözüm seçenek sun ya annen ya ben
O tercihini yaptı
Boşanıyorum
Üzüldüm evlilik kumar gibi ya neden herkes ruh eşiyle evlenemiyor eşler çok zıt
İlgisizlik var miydi
Böyle giderse çok fazla boşanmalar olacak insan evleneceği eşini iyi seçmeli
Adam annesinin zoruyla evlendi. Annesinin sözüyle geri gitti bitmesine üzülemiyorum. Yaşamak zorunda kaldığım şeylere üzülüyorum sadece.
Acıyı çektin sonunda ve bireyde kalmadı elinde
Aynen öyle oldu
Bizde farklı değildik:( offf üzülen hep masumlar
Esin ilgisiz miydi
Bazen
Dertleşmek konuşmak ister misin yanlış anlamazsan
Aldatmak
Cok bilen
Sadakatsizlik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?