Ayrılık mı daha zor ölüm mü? Kocasından boşanan bir arkadaşım bana keske benim kocamda seninki gibi ölseydi ayrılık ölümden zor dedi sizce Ayrılık mı daha zor ölüm mü?
Ayrılık iki taraftan birinin ya da ortak verilen bir kararın sonucu oysa ölüm her şey harika yürürken bile başımıza gelebiliyor. Bunu kabullenmek ve alışmak nasıl olur hayal bile edemiyorum.
Bence kıyas kabul etmez. Düşmanım bile sevdiği insanın ölümüne şahit olsun istemem.
Ölüm daha zor. Ayrılığın acısı çok o bir gerek ama en azından yaşıyor senden ayırda olsa hayatta sağlıklı nefes alıyor ya bazen bunu bilmek bile herşeye değer. Rabbim kimseyi sevdiklerinin acısıyla sınamasın
Ölüm daha kötü tabi ki de.. çünkü ayrılınca insan unutur bir süre sonra acısı geçer.. ama ölüm geldiği zaman bunu geri dönüşü yok sonsuza kadar kaybedersin..
Tabiiki de ölüm daha zor. Ölüm ile her şey biter. sonraya dair hiç bir ihtimal kalmaz, telafisi yoktur, aması, yadası, belikisi, toparlanırızı, affederizi, zamanlası kalmaz. Kendinize gelin, her ayrılığın bir sebebi vardır, sonrasında daha iyi birini bulma, görme ve kavuşma şansımız da vardır. Ders alırız, daha dikkatli oluruz, daha seçici ve doğru oluruz...