İki kişi arasında kaldım. Nasıl seçim yapacağım?

Eski sevgilimle 3 yıl birlikteydik 2 yılda birlikte yaşadık huyunu suyunu ailesini akrabalarını arkadaşlarını her şeyini biliyorum. 7 ay önce belli bi sebepten dolayı anlaşarak ayrıldık. 4 ay önce de lisedeki platonik aşkım yazdı görüştük falan 4 aydır onunla konuşuyorum her şey çok iyi gidiyor hatta onunlayken hiç kimseyle eğlenmediğim kadar eğleniyorum gülüyorum. Kafa yapımız beğendiğimiz şeyler eski sevgilime oranla daha çok uyuşuyor. Ama bu çocuğu hiç arkadaş ortamında görmedim ailesini bilmiyorum ve çocuk okul için Kanada'ya gidecek. 2 gün önce de eski sevgilim yazdı barışmak istediğini söyledi. Sizce huyunu suyunu her şeyini bildiğim güvendiğim 3 yıl emek verdiğim o kadar anılarımızın olduğu eski sevgilimle mi barışmalıyım, yoksa yanında aşırı eğlendiğim güldüğüm kafamın daha çok uyuştuğu lisedeki platonik aşkımla mı devam etmeliyim?

Güncellemeler
+1 yıl
Eski sevgilimden ben ayrılmıştım ayrılma sebebim de zaten kafa yapımızın pek uyuşmuyor olmasıydı bazı konularda çok farklı düşünüyorduk ve bazı küçük hoşuma gitmeyen hareketleri vardı. Ayrıldıktan sonra biraz pişman olmuştum yanlış mı yaptım acaba diye çünkü çocuk gerçekten çok iyi biri ve beni çok seviyordu. Biraz fala ağırbaşlı babacan olgun bir çocuk 4 yaş büyük benden olgun olmasının artıları da eksileri de var. Diğer çocuk da daha eğlenceli cıvıl cıvıl sempatik birisi
İki kişi arasında kaldım. Nasıl seçim yapacağım?