merhaba dün sormuştum ama yeterli cevap gelmediği için tekrar sormak durumundayım. Ciddi düşündüğüm sevgilimin benden uzun zaman önce sevgilisi olmuş ama çocuk vefat etmiş. Seneler sonra hayatına ben girdim. Onu tamamıyla aklımdan çıkardım seni öyle hayatima aldım demesine rağmen sosyal medyadan hala hesabı takip ettiğini gördüm ve buna canım çok sıkıldı. Sadece onu değil çekirdek aile bireylerini de takip ediyor. Ben mi fazlaca etkilendim siz olsanız nasıl bir tepki verirdiniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
İkinizde hatalısınız aşkı öbür dünyaya uçmuş onun yokluğunda yerine birisi alıyor bu eski sevgili herhangi farketmeksizin saygısızlık ve amirlik taslıyorsun onlarla aile bağı parcası olabilir kaybettiği eski değerli anısındaki kişileri bir tarafta ise erkek mantık kadın duygu cahil algısı olussada bizler duygular olmadan olmayız sadece onun dünyasında aklında ve erkeği olmak istiyorsn benim bi aşkım var o sonsuzum kendi cinsinin yanından geçmesine ve selam vermesine tahammülüm yok saniyelerce benimle kalsın istiyorum en büyük hayalim aşkımla yaşamak aşkımla ölmek ama kaderde ilk ben ölürsem bir tarafta yarım kalmıs ayrılıgımızda bir kadının ömürlük olmasına üzülürüm öbür dünyada bir tarafta çok isterim sevinirim erkeğimi benim gibi seven yarasına merhem sürecek kadını olmasını ayrılığımızı çok hüzünlensemde en cokta sevinçli olurum bunu arzularım öbür dünyada izlemeye devam ederdim ama erkeğim ölürse ben yaşayamam bedenim var olurken ruhum ölü olur ölüm günümü sayarım yanına gitmek için dua ederim kendi cehennemimde ağlarım ve biterim beklemeye devam ederim aşkta böyle ayrı kalmak ve saygısızlık yoktur ayrılmanız sanırım ikinize hayırlı olucak
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence bu duruma çok fazla anlam yüklüyorsun ama boşuna. ortada vefat eden birisi var sonuçta o senin rakibin değil yani ölmüş çocuk artık hayatta değil. kız da bunun farkında. şöyle düşün biriyle tartışıp ayrılmak var bir de seviyorken kaza geçirip vefat etmesi ve öyle ayrılmak var. bunu atlatmak hiç kolay olmasa gerek. eğer o çocuk vefat etmeseydi belki de onunla evlenecekti hayatında sen bile olmayacaktın. karşısına kim çıkarsa çıksın ister sen ol ister başkası, onu unutması mümkün değil bunu bir kere kabul etmen lazım. ancak bu demek değil ki seni sevmiyor veya sevmeyecek. onun geçmişteki hatırasına saygı duy ve özgüvensizlik yapma. çocuk vefat etmiş ailesini neden silsin ki? aile zaten acı çekmiş evlatlarını kaybederek. çocuk hayatta olsa şu söylediklerinde haklısın da şu an hiçbir haklı yanın yok. ailesiyle takipleşince noluyor yani seni aldatmış mı oluyor? empati kur senin şimdi kazayla kaybettiğin eski sevgilin var ve ailesi seni çok sevmiş zamanında, sen de onları sevmişsin. kız hem ölmüş hem de ailesini de silmeyi mi düşünürsün o an? mantıklı mı sence söylediğin şey. bence bu konuyu kapat kız arkadaşını daha fazla darlama onun gözünde özgüvensiz bir görüntü çizme.
25 Yorumla
Soran+1 yılbu olay seneler önce gerçekleşiyor. kaç sene önceden günümüze hala onları hayatında tutmak ne kadar doğru. empati yap demişsin de eğer ben hayatıma birisini alıyorsam aklım kalbim sadece ona aittir kesinlikle ona yanlış bir şey yapamam. yeni birisini aldığım an eskisine zamanında ne kadar aşık olursam varlığını hayatımın her yerinden atarım. ister sağ olsun ister ölü aklındaki ile yaşar yanındaki ile ölür durumuna düşüp düşmeyeceğimi nereden bileceğim? ister özgüvensizlik de ister başka bir şey ben ciddi düşündüğüm birinin hayatındaki tek erkek olmalıyım başka bir erkeğin izi hiçbir yerde olmamalı.
Cevap sahibi+1 yılo zaman böyle biriyle sevgili olmasaydın? ciddi bir yola çıkmasaydın? vefat etmiş birini unutmanın mümkün olmayacağını biliyor olman gerekirdi. ama bu unutmamak sana ihanet etmek değil ki neden ikisini birbirine karıştırıyorsun. sonuçta o çocukla bir daha bir araya gelme ihtimali yok değil mi? istediği kadar hayal etsin, onu düşlesin (ki bu uzun süreli mümkün değildir) bu hiçbir şeyi değiştirmez. sevgilisi vefat eden değil de sevgilisinden ayrılmış birine de denk gelebilirdin? o da gizleyebilirdi ama aklında eski sevgilisinin kalmadığına nereden ve nasıl emin olabilirsin? yani gözünün önünde olduğu için mi rahatsız oluyorsun sadece? içten içe de yaşayabilirdi geçmişini. boşuna kuruntu yapıyorsun ve ilerde çok pişman olacaksın buna takıldığın için. sana sürekli çocuğu anlatıp eskilerden gem mi vuruyor bu kız? sana seni sevdiğini hiç mi hissettirmiyor? aklı hala eskide olan birisi normal ilişki kuramaz zaten sana sevgisini de gösteremez. kızın sana yanlış yaptığı bir şey yok. eğer böyle birini kabul edemiyorsan hiç baştan umut vermeyecektin. hepimizin bir geçmişi var o zaman hiçbirimiz evlenemeyelim? aklımız geçmişte kalmış olabilir çünkü. böyle bir mantık var mı
Soran+1 yılevet göklerden vahiy gelecekti de ben bilecektim unutulmayacağını. evet onu hayal edecek ama ben de diyeceğim ki nasıl olsa ona ulaşamayacak böyle geniş bir şekilde durabilirim. evet kızda hiçbir suç yok bana aştığının sözünü kendi vermedi zaten tüm suç bende. evet gizli saklı yapmadığı, alenen yaptığı için kendisine minnet duymalıyım esas bu nasıl bir mantık? eğer geçmişten kurtulamıyorsanız esas siz karşınızdakine umut verip hayaller kurdurmayacaksınız ve kimseyi yara bandı durumuna düşürmeyeceksiniz. yanındaki ile yaşar aklındaki ile ölürsün lafını siz kabul ediyor olabilirsiniz ama ben nasıl ki hayatımdaki kadını en üst noktaya koyuyorsam o da bana aynısını yapmak zorunda. eğer aşamıyorsanız karşıya aştım, kafamdan attım gibisinden içi boş sözler vermeyeceksiniz.
Cevap sahibi+1 yılişte kadın ve erkeğin farkı burada ortaya çıkıyor. sen eski sevgilini unutamazsan bunun içinde cinsel çekim de vardır duygusallıkta vardır ama biz kadınlar öyle değiliz. biz öylesine sevebiliriz hiçbir şey hayal etmeden sadece İNSAN olduğu için. duygusal varlıklarız evet ama geçmişte kötü hatıramız olmayan birini iyi hatırlamanın içerisinde art niyette barındırmayız. bunu genelde erkekler yapar. ölen birini takip etmesi aslında hiçbir anlam ifade etmiyor buna anlam yükleyen sadece sensin. onu unutamadığı aklından çıkmadığı onun için yanıp tutuştuğundan değil aslında. geçmişte sevdiği değer verdiği ve kaybettiği birisi olduğu için silmek istememiştir. ne kadar büyüttün mevzuyu ya. ölmüş biriyle resmen kendini yarıştırıyosun kızın gözünde de saçma bir duruma düşüyorsun aslında. sen herşeyi boş ver şuna cevap ver. bu kız sana hiç sevgisini göstermiyor mu? senin için hiçbir şey yapmadı mı? belli ki sen kızla mutlu değilsin zaten eğer mutlu olsaydın bunlara takılmazdın
Soran+1 yılpeki hanımefendi sizinle tartışmaya girmeyeceğim. kendi şahsi fikrim erkek veya kadın fark etmez hayatına birisini aldığın an eskisi ne olursa olsun bitmiştir. ben aynı durumda olsam her şeyi silip atmadan asla hayatıma birisini almazdım. onu hatırlamak başka bir şeydir karşı tarafın göreceği şekilde alenen göstermek başka bir şeydir. alenen göstermesini kendi açımdan bana yapılan bir haksızlık olarak görmekteyim. kızın gözünde ne hale düşeceğimi söylüyorsun da kızın benim gözümde ne hale düştüğünü umursamıyorsun. soruna gelince açıkçası şu anda zor bir süreçte olduğu için bir şeyler yapmaya çalışan benim. karşı taraftan henüz tam anlamıyla bir şey göremedim. ama dediğim gibi zor bir süreçte bazı sıkıntılar yaşıyor. sevgisini gösteriyor ama genel olarak şu anda lafta icraat olarak henüz bir şey göremedim. ama dediğim gibi zor bir süreçte biraz da ondan dolayı.
- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılNe kadar saçma sapan bir şeyi kafana takıyorsun ya. Neyi takip ediyorsa etsin. İsterse cehennemin dibini takip etsin tek odak noktan bu kız mı. Asıl takıntılı sensin. Salla gitsin. Sen bu konuda üstüne düştükçe kız da kendini çok önemli zannedecek. Rahat bırak sal yaşasın duygusunu. Zaten vazgeçecek sen üstüne düşmedikçe. Sen düştükçe de abartıp büyütecek. Ben olsam umursamazdım bile. Ne bk yerse yesin moduma geçerdim:) o da bilakis bozulurdu bu umursamazlığıma. Dene güzel bir şey.
01 Yorumla- +1 yıl
Ha bu arada bir şey daha söyleyeyim sana o profili kasıtlı silmiyor. Sebebi de senin ona ilgini alakanı canlı tutmak:) Sen o profili silmedikçe ona daha çok yoğunlaşıp daha çok ilgi vereceksin. Bu konudaki takıntını ona gösterdin bir kere. Bunu gördü ve kullanacak. Eğer dediklerimi yapmazsan ilgini çekmek için silmemeye devam edecek. Daha da değerli hale geldi silmedikleri şu an. Umarım dediklerimi anladın. Sen o profilden daha iyi olmaya çalışıyorsun sürekli ilgi alakayla çünkü.
+1 yılNeticede ölmüş gitmiş adam. Hesabını takip etse ne olacak. Ya da ailesinin hesaplarını takip etmesi neden seni rahatsız etsin? Belli ki ailesine olan saygısından ötürü onları takipten çıkaramıyor. Büyütme ve kafana takma. Gerçekten zararsız bu bahsettiğin durum.
01 Yorumla
Soran+1 yılolay hayatımdaki kadının aklındaki tek adamın ben olup olmadığım. o kalpte ikinci bir kişi yaşıyorsa o ilişkide büyük bir sorun var demektir.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
4Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılDuygusal olarak tamamen bitmiş olsa bile yaşananları ve ölümünü henüz atlatamamıştır.. Bu her iki taraf içinde sancılı bir süreç..
16 Yorumla
Soran+1 yılbana kafamda bitti aştım aşmasam seni hayatıma almazdım diye bir sürü sözler söyledi. ben de dün tesadüf eseri tabi içimde bir kaygıyla acaba kimleri takip ediyor diye aratırken önce kardeşini buldum sonra da eski sevgilisini. halbuki bu konuda epey rahatsız olduğumu da biliyor
- +1 yıl
Duygusal olarak zaten kafasında ve kalbinde bitirmiştir.. Aksi halde hayatına yeni bir insanı olması çok zor.. Lakin sevdiğin bir insanı kaybetmenin üzüntüsü ve travması bambaşka bir boyut.. En sağlıklısı neden hala takip ettiğini sorup bunun üzerine yoğunlaşmak.. Eğer kendisi bu durumu travma olarak hayatında yaşıyor ise psikolojik anlamda destek alması gerekir..
Soran+1 yılzaten müsait olduğumuz ilk an bu konuyu soracağım kendisine. travması var onu görüyorum bazı şeylerde. mesela beni kimselere anlatmıyor nazar değer diyor. şu düşünceyi kafamdan atamıyorum ama. benimle o profil arasında kalsa hangimizi tercih eder? beni çok sevdiğini, aşık olduğunu söylüyor ama diğer profili ben hayatında olsam bile çıkaramıyor.
- +1 yıl
Hayatta ki tüm olasılıkları sorgularsak zaten mutlu olma şansımız yok.. O geçmişte yarım kalmış bir yaşanmışlıktı sen ise geleceğinde var olacaksın.. Düşünce tarzını değiştirmen sana fayda sağlayacaktır..
Soran+1 yılgeçmiş geleceği etkilerse o geleceğin sağlıklı bir şekilde yaşanma durumu oluşmuyor maalesef. yorumların düşüncelerin için teşekkür ediyorum kendisine bunu sorup rahatsız olduğum yerleri belirteceğim. nasıl bir cevap vereceğini kestiremesem de hakkımızda hayırlısı olsun diyorum.
- +1 yıl
Yemin ederim ağlattın beni
+1 yılEğer o ölmeseydi şu an seninle değil onunla olacağını bilmekte çok kötü bir duygu seni anlıyorum. Fakat onun hatıralarınıda ondan söküp alamayız. Seneler geçmişken hala bunu devam ettiriyor bir de. İşin sonunda kurtlar vadisi Elif gibi soracağım sana. Ömrün boyunca 2. adam olmayı kabul edebilecek misin? Olay tamamen bundan ibaret
12 Yorumla
Soran+1 yılben de başka bir kızla beraber olup böyle sorunlarım olmadan mutlu bir ilişki yaşayacaktım belki de. Hatıralarını sökemeyiz ama bunu aşamayacaksan neden beni hayatına alıyorsun da bana bunu yaşatıyorsun? Üstelik dünya kadar zaman geçmiş üstüne. 2. adam olma sözü bile bana o kadar iğrenç geliyor ki. başımızı yastığa koyduğumuzda benim aklımda o varken onun aklında ben olacak mıyım emin değilim.
- +1 yıl
Ya dostum böyle sorular açıp böyle şeyler yazıp beni ağlatmayın bak sıradaki şarkıyı senin için açıyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılCelallenmeden bunu neden yaptığını sorabilirsin. Bu durumun seni üzdüğünü ve kafanı karıştırdığını anlatabilirsin... Kafasında tamamen bitmişse ve senin üzülmene sebep olmak istemiyorsa zaten takipten çıkartır...
08 Yorumla
Soran+1 yılannesine özel günlerde hala kutlama mesajı attığını söylemişti ve ona bundan rahatsızlık duydugumu söylemiştim. Ben atsam ne hissederdin diye sorduğumda saygı duyarım demişti. Ben atmasını istemediğimi baskılayınca tamam atmam ama emin ol kafamda bitti. Onlarda beni çıkardılar. Geçen kardeşi evlendi onu bile instada gördüm demişti. Bende bunun üzerinde önce kardeşini buldum sonra o soyadı ile arama yaptığında çekirdek aile bireylerini gördüm. Bu konuda rahatsız olduğumu bilmesine ve neredeyse 1 senemizi doldurmak üzereyken neden hala çıkarmamıştır?
- +1 yıl
Aklının orada kaldığı kesin diyebilirim... Ama belki de hatırşinas bir insandır ve ailesine karşı bir hatır sayıyor da olabilir. Konuşmadan çözümlemek zor...
Soran+1 yılAklının orada kalmasına kesin diyebilir miyiz gerçekten? bana sürekli seni çok seviyorum sana çok aşığım deyip duruyordu. Hatırası olsa bile vefat edeli uzun zaman geçti ve şu anda hayatında ben varım. bana saygısızlık değil mi bu yaptığı? ister sağ ister ölü olsun kafasındaki tek erkek ben değil miyim?
- +1 yıl
Çok da ileri gitme, yargısız infaz olmasın... Hayatında kalmışsa aklında da kalmış demektir. Gidenin hatırasını anacağım derken geleceği etkiliyor bu durum. Sen bunu mutlaka konuş ve çok rahatsız olduğunu ilet. Hatta böyle devam edecekse bitireceğini de söyle...
Soran+1 yılher şekilde aklında kalmasına kesin diyebiliriz o zaman. halbuki bana o kadar sözünü veriyordu kafamdan attım aştım ettim diyerekten. tavsiyelerini dikkate alacağım çok teşekkür ederim. ilk defa bir kızı bu kadar sevdim o yüzden inanılmaz bir hayal kırıklığı yaşıyorum. zaten çıkarmamakta ısrar ederse bu ilişkinin bir geleceğinin olmadığı ortaya çıkmış olacak
- +1 yıl
Rica ederim... Çok da suçlayıcı olma, çünkü bu sefer inkar edecek ve sana faydası olmayacak... Sen gerçeği öğrenmek istiyorsun, sevmek istiyorsun. Ama aklı başkasında kalan ya da seninle onu karşılaştırebilecek biriyle beraber olman da seni yıpratır...
Soran+1 yılben kıyaslanmak değil nasıl ki hayatımdaki kadını en üst merciye koyacaksam karşı taraf tarafından da aynı şekle konmak isterim. 1 senemize gelmek üzereyken böyle bir şeyle karşılaşmam inanılmaz dokundu bana. ama şöyle bir sorunum var gerçeği öğrenmek istiyorum ama ağzından çıkacak herhangi bir söze güvenebilir miyim bilmiyorum. beni kaybetmemek için yalana başvurabilir mi?
- +1 yıl
Evet bu olabilir, ve senin için daha kötü olabilir...
+1 yılkız arkadaşın sorunlu ve takıntılı biri.
ölünün sosyal medyasını takip etmek nedr ya saçma sapan hareketler03 Yorumla
Soran+1 yıldaha biz ciddi düşünüyoruz evlilik konuşuyoruz. bari sadece o olsa kardeşi ve annesinin hesaplarını da hala takip ediyor seneler geçmesine rağmen. bu durum beni ne yapıyor yara bandı mıyım ben? Yanındaki ile yaşar aklındaki ile ölürsün durumu muyum? Aklı kalbi hala orada mı? O zaman neden bana seni çok seviyorum sana çok aşığım deyip duruyor?
- +1 yıl
suçluluk duyduğunda. o öldü kendi hayatına devam ediyor
ama bu kafayla evlilik yürümez haberiniz olsun normal bir şey değil
Soran+1 yılüstünden seneler geçmiş. o çocuktan sonra hayatına ben girmişim benle gelecek düşünüyorsun. nasıl hala onların hesaplarını takip edersin. bayramlarda seyranlarda hala mesaj atıyordu zorla zorla tamam atmam demişti şimdi ona bile inanmıyorum benden gizli atar yine. ben ne yapacam şimdi çokça da seviyordum kızı darbe yemiş gibi oldum bünyem sarsıldı.
+1 yılSon derece normal bir durum bence kafaya takmaya değmez.
113 Yorumla
Soran+1 yılgeçmişe takılı kalmak mı? Akılda 2 erkek olması mı normal? Böyle bir şeyi yaşasaydın sen kabul eder miydin? Kız arkadaşın seneler boyunca bu acıyı yaşayacak, sonra seni hayatına alacak, sonra sevgiliyken annesine hala özel günlerde kutlama mesajı attığını öğreneceksin, sonra da instada hala o çocuk dahil tüm aile bireylerini takip ettiğini göreceksin ve normal deyip kafaya takmayacak mısın?
- +1 yıl
Sadece geçmişten gelen bir yaşanmışlık var ve o aile üyeleri o geçmişin bir parçası dolayısıyla aralarında bir ahbap tarzı bağ var. Vefat eden eski sevgilisinin hesabını takipten çıkarmamasının sebebi ise eski yaşanmışlıklar ve onu anması... Kız arkadaşın sadece vefalı birisi ve bu iyi bir şey çünkü ilişkide olduğu kişi ile olgunca ve güvene dayalı bir şekilde devam ettiğini gösterir.
Soran+1 yılkendin diyorsun yani onu anıyor hala demekki aklı tam olarak bende değil. bana aştığının sözünü verdiği için bu ilişkiye başlamıştım aksi taktirde zinhar başlamazdım zaten. kimine göre güvene dayalı görünebilir ama benim şu anda tek gördüğüm bana tam olarak bağlı olmaması. herkesin degiyle beraber olması sözünü boşuna dememişler ben bu durumu asla kabullenmezken bu durumu yaşayan onu daha iyi anlayabilirdi
- +1 yıl
şu an seni seviyor zaten sadece eski anılarına da vefası var ve bazen onu anıyor. Bunu takmak yerine güzel vakit geçirmeye bakın ve onun bu vefasını olgunlukla karşıla.
- +1 yıl
Hayat kısa ve bu kadar gereksiz ayrıntıları takmak zaman kaybından başka bir şey değil
Soran+1 yılaynı anda hem vefa duyduğu eski sevgilisini özleyip hem de beni sevebilir mi yani? bunu bile bile güzel vakit geçirebilir miyim ben?
- +1 yıl
Kardeşim şöyle düşün sen bir kıza aşık oldun, ailesi ile ahbap oldunuz ve o kız vefat etti diyelim, o aileyi ve kızı yeni bir sevgili bulduğunda komple siler miydin yoksa yeni bir kişiyle birlikteyken de ailesiyle iletişime ahbaplık seviyesinde devam edip ve eski sevgilini de unutmuyorken yeni sevgilini de sever miydin? Unutmuyorken dediğim kısım da mevcut sevgilini yara bandı olarak kullanma veya sürekli onu düşünme durumu da degil sadece bahsettiğim güzel günlerin bıraktığı bir miras olarak bazen o kişiyi hatırlamak.
- +1 yıl
Eski sevgilisini bazen anıyor olması keşke senin yerine o olsaydı gibi bir durum demek değildir sadece o kişinin anısı hayatın bir köşesinde durur ve bu sevgilinin vefalı olduğunu gosteriyor ve bence iyi bir şey. Zaten emin ol kız arkadaşın seni seviyor olmasaydı bunu farkederdin ve sadece eski sevgilisini bazen anması ve onun ailesi ile olan ahbaplığından cok daha farklı şekillerde anlardın.
- +1 yıl
Şu anda bencil bir şekilde düşünüyorsun (olumsuz bir bencillik değil zira her insanda benlik duygusu bir miktar vardır ve bu son derece normal bir şeydir) ve sana naçizane önerim sakin bir şekilde olaylara empati dışında duygu katmadan ve tamamen mantığınla düşünerek genel olarak gözden geçirmen.
- +1 yıl
Aslında dolaylı yoldan bu yazıda nasıl düşünmeni onerdiğimi anlattım Sosyal, Akademik/Meslek ve Aşk Hayatımızda Nasıl Bir Yol İzlememiz Gerektiğini Yapay Zeka Terminolojileri ile Ele Alıyorum ↗ . Teknik detaylar da var ama bu stilde düşünürsen bu olay da dahil bir çok olayda yardımcı olacağını düşünüyorum.
Soran+1 yılteşekkür ederim dostum değerli fikirlerin için. empati yapamam çünkü ölüm çok farklı bir acı. ama üzerinden 5 seneden fazla zaman geçmiş bir olayda kalbini yeni birine açıyorsan tekrardan umuda bağlanmaz mısın? geçmiş seni hüzünde tutuyorsa o hüzünden kendini sıyırman gerekmez mi? Şu andaki düşünce şeklime göre yeni birini hayatıma alsam ne olursa olsun eskiyi siler hayatımı hayatımda olan kadına adardım. ha anacaksam da hayatımdaki kadının bunu hiçbir şekilde görmeyeceği şekilde anar, yıllar sonra beni mutlu eden kadını üzmekten olabildiğince sakınırdım. tabi bu kadın benim ciddi düşüneceğim birisiyse. çünkü şu anda kafamdaki soru benimle o profil arasında kalsa hangimizi tercih edeceği?
- +1 yıl
Bu bir bilinmeyendir ve güncel verisetinde az sayıda bulunan, kalan veri seti ile uyuşmayan bir şeydir dolayısıyla bunu insan beyninden esinlenen yapay zeka çoğunlukla çok az işler veya pas geçer çünkü elinde yeterli veri yok... Eğer yeterli verin yoksa yapacağın iki şey var; onunla devam edip seni seviyor olma olasılığının çok daha yüksek olduğunu farkedeceksin fakat bu durum olmasa bile kendine değer üretecek farklı yapı taşları da hayatinda olacak böylece beyninin değer dengesini koruyacaksın, veya o kızı komple hayatından çıkarıp veya soğuk davranıp hayatına daha fazla bilinmeyen sokup beynindeki odul mekanizmasını riske sokup melankolik bir hale buruneceksin... Hangisi daha mantıklı?
- +1 yıl
Bence sevgilinin senin hakkında ne düşündüğünü mantıksal bir çerçeveden geniş bir açıda değerlendir hatta sevgilinle bu konuyu konuşup daha çok veri elde et ki sağlıklı sonuçlar elde edesin.
Gizli Üye(18-24)+1 yılO çocuk şu an burada olsaydı seninle değil de onunla olacağını bilerek hayatını o kızla devam ettirebilir misin? Ben şahsen yapamam, zor bir durumdasin ne diyeceğimi bilemedim.
04 Yorumla
Soran+1 yılkıskanç bir insanım o çocuğun profilinden çıkamaz oldum. bana kesinlikle kafamda bitirdim diye sözler vermişti bu yüzden ilişkiye başlamıştık. aklında şu anda tek ben mi varım yoksa iki kişi miyiz gerçekten emin olamıyorum
Cevap sahibi+1 yılDostum sadece sen olsan bile bu düşünceyle yaşanmaz. Asla cevabını bulamayacagin soru işaretleri olmamalı kafanda.
Soran+1 yılkızla da gelecek düşünüyordum çok seviyordum çok sarsıldım o profilleri ve onun takip ettiğini görünce. şimdi kafam allak bullak oldu yara bandı mıydım ben yoksa veya beni değil benim ilgi alakamı mı sevdi? benim bu konuda rahatsız olduğumu bile bile hala takibi çekmemiş
Cevap sahibi+1 yılSana gerçekten deger veren bı kız bul kanka
Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Ona saygı duymalısın. Ölü birini kıskanman anlamsız
04 Yorumla
Soran+1 yılevlilik hayali kurduğum kadının aklında başka bir erkeğin olmasının nesine saygı duyabilirim acaba? Üstelik seneler geçmesine rağmen. Ölü olması kafasının tamamıyla bende olmadığı gerçeğini değiştirmiyor. ayrıca seni çok seviyorum çok aşığım sözünün doğruluğu nerede kalıyor?
Soran+1 yılbunu eski sevgilisinin hesabını takip ederek mi yapıyor yani. şu anda hayatında ben varım, evlilik planları yapıyorsun benimle. nereden bileceğim ileride başımızı yastığa koyduğumuzda benim aklımda o varken onun aklında benim olup olmadığımı? tamam her kayıp çok büyüktür ama anne baba kaybetmeye benzemez. sen gerçekten kafandan atmadıysan, geçmişi silmediysen kimseyi hayatına alamazsın
+1 yılBen de o kızla aynı durumu yaşadım. Çok kötü bir şey. Üstüne gitme bu konuda sakın.
00 YorumlaAklında ki ile yaşar yanındaki ile ölürsün die bı laf var bu bı ölü insan ister istemez unutamaz ki travva yaşamış sonuçta ölmeseydi de takip etseydi evet ama yarım kalan bı hikaye ikiniz açısından da karışık
06 Yorumla
Soran+1 yılevet aynı böyle bir durum var. neden bu durumu yaşamak zorundayız? madem unutamayacaktın neden gelip aştım, kafamdan attım seni öyle hayatıma aldım gibisinden içi boş sözler verdin? neden bana umut verip zamanımı çaldın? Hadi şimdi bunu kendisine sorsam ağzından çıkacak hangi söze güvenebilirim?
- +1 yıl
Ama unuttum diyorsa unutmuştur ama anılar ölmeseydi bile unutulmaz sizin ilişki ne kadar süredir sen bunlari açık açık sorabilirsin benm bı tanıdığım vardı nişanlısı öldü seneler sonra evlenme karari aldı gitti ölen çocuğun ailesinden izin aldı yani bu çok normal vicdan rahatlatmak istiyolar içlerindeki savaşı bilemeyiz
Soran+1 yılbir seneye gelmek üzere. o kadar evlilik planları yapıyorduk. bir anda hem o çocuğun hem onun ailesinin hesaplarını hala daha takip ettiğini görünce sarsıldım. eğer bana başlangıçta aştığının sözünü vermeseydi zaten bu ilişkiye hiç başlamazdım
Soran+1 yılişte empati yaptığım zaman tek düşündüğüm ben hayatıma birini alıyorsam geçmişte ne yaşarsam yaşayayım yeni kişi hayatıma girdiği an geçmişin tamamıyla kapanmasıdır. asla hayatımda birisi varken geçmişle bir bağım olamaz çünkü bu ona yapacağım bir yanlıştır. eğer yapamıyorsam da kimsenin duygularını kırmamak için hayatıma kimseyi almam
Hayatta olan birini kafadan atmak daha kolay ama ölen birisini tamamen unutması çok zor değil mi sizce de?
15 Yorumla
Soran+1 yılüstünden seneler geçmiş sonra hayatına beni almışsın ve benle gelecek düşünüyorsun. eğer eskiyi aşamayacaksan kimseyi böyle bir duruma sokmaya gerek yok o zaman. kimse kimsenin yara bandı olmak zorunda değil. siz böyle bir şey yaşasaydınız siz de aynı tepkiyi vermez miydiniz?
Soran+1 yılvefat eden sevgilisinin hesabını da takip ediyor aile bireyleri ile birlikte. bana görüşmüyorum diyor ama ne kadar doğru bilmiyorum tek kaynağım onun bana verdiği sözler. eğer gelecek kurmak istiyorsan eskiden her şekilde kopman gerekmez mi? neden eski sevgilinin dahi hesaplarını takip ediyorsun. annesine özel günlerde kutlama mesajları atıyorsun?
Soran+1 yılşimdi de şöyle bir durum var. beni kaybetmemek için bir bir türlü yalan söyleyebilir mi? Ağzından çıkacak hangi söze güvenebilirim ben? hadi aile bireylerini bir şekilde yedim diyelim nasıl eski sevgilisini ben hayatında varken, 1 sene olmak üzereyken, evlilik hayalleri kurarken hala takip edebilirsin aklım almıyor?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence saygı duy lütfen ölen adamın ailesi kızda onu görüyodur. yakının kaybetmek çok büyük acı. Ne olucak takip etse
14 Yorumla
Soran+1 yılaşamayacaksa kafamdan attım, aştım gibisinden içi boş sözlerle karşı tarafa umut verilmemeli. daha sadece aile bireyleri değil onun da hesabını takip ediyor. evlilik çocuk oyuncağı değil eğer kafanda hala başka bir insanı taşıyorsan kimseye umut verip yara bandı yapmamalısın. kaybetmek çok büyük bir acı ama bu seneler boyunca taşıyacağın bir acı değil. üstelik hayatına yeni birisini alıp da hala bu eskiyle bağı koparmaman ne kadar etik? bu bana yapılan bir haksızlık değil mi?
Cevap sahibi+1 yılKimse geçmişi dilemez heleki yaşadigi travmayı. Onun geçmişine saygı duy bunda kötü bir şey yok
Soran+1 yılkendi açımdan tek gördüğüm aklındakinin sadece ben olmadığım ve bu yüzden canımın yanmasını önleyemiyorum. o zaman kimse travmasını atlatamadan ilişkiye başlamamalı veya kafamdan attım gibisinden tutamayacağı boş sözler vermemeli
Cevap sahibi+1 yılBoşa kuruntu yapıyorsun.
- Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılAklında başkası varsa geçmiş olsun.
06 Yorumla
Soran+1 yılgerçekten emin olamıyorum. bir insan birini hayatına aldığı anda eskisi ne olursa olsun biter değil mi? hem de gelecek planları yapıldığı zamanlarda. hem de üstünden bu kadar sene geçmişken
- +1 yıl
Eskisi bittiği için yenisine başlarsın zaten ama sana yansıtmaması gerekiyordu çünkü ister istemez de olsa "hala onu düşünüyor onu seviyor" algısı oluşur gerçek öyle olmasa bile, rahatsız edici.
İçin rahat etsin istiyosan onunla konuş düşüncesini öğren.
Soran+1 yılannesine özel günlerde hala kutlama mesajı attığını söylemişti ve ona bundan rahatsızlık duydugumu söylemiştim. Ben atsam ne hissederdin diye sorduğumda saygı duyarım demişti. Ben atmasını istemediğimi baskılayınca tamam atmam ama emin ol kafamda bitti. Onlarda beni çıkardılar. Geçen kardeşi evlendi onu bile instada gördüm demişti. Bende bunun üzerinde önce kardeşini buldum sonra o soyadı ile arama yaptığında çekirdek aile bireylerini gördüm. yani aslında bu konuda rahatsız olduğumu biliyor yeni bir şey değil bu. tabi yine konuşacam bu konuyu ama annesinin mesajlarını görmek başka eski sevgilisini takip ettiğini görmek başka. o yaraladı beni
- +1 yıl
Aşırı haklısın :(
Normal ayrılsalar çoktan biterdi ama işin içinde ölüm var ya istenmeyen beklenmeyen ayrılık olmuş, o etkilemiştir. Hepimiz ayrılınca unuttuk ve düşünmeyiz eskisini ama ölüm var işin içinde ister istemez o düşünür ve atlatamamış hala etkisinde. Sen eski sevgilini takip etsen o da aynını hissederdi. Seni sevmiyor değildir sadece o olayın içinde ölüm var diye atlatamamış🤔
Soran+1 yılölüm olunca daha zor oluyor tabi haklısın hak veriyorum ona. ama 5 seneden fazla olmuş. en sonunda hayatına beni almış. ona yeniden sevgi ve aşk verdim. ama o 1 senemize yaklaşırken hala o profili hesabında tutarak aklından onu mu geçiriyor, onu mu özlüyor :( ben ona yara bandı mıydım, beni değil ilgi ve alakamı mı sevdi? veya başka bir soru ben ve o profil arasında kalsa hangimizi tercih eder?
- +1 yıl
Bu kafanda ki soru silsilesi hiç bitmez, temiz suya bir damla pislik bulaşınca o su saflığını kaybediyor işte☹️ Onu özlüyor mu seviyormu? bilemeyiz ama hala etkisinde olduğu gerçek. 5 sene çok ama çok uzun bir zaman şimdiye unutmadıysa daha da unutmaz ☹️ Sen yara bandı değilsindir tercihde değilsindir öyle düşünme ama kafasında bir yerde diğerinide düşünüyor işte ölüm var ya travma gibi düşün. Ama senin açından çok yorucu sürekli acaba onu mu düşünüyor diye sorgulamak insanı yorar huzurlu olamazsın, birşeyler için acele etme yavaş gidin zaman tanı belki siler 🤔
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖlmüş gitmiş zaten kurcalama fazla
09 Yorumla
Soran+1 yıltamam da benle birlikteyken mutlu olup tek kaldığında o çocuğun fotolarına bakıp bakmadığını nereden bilecem? Ciddi düşündüğüm kızla yanındaki ile yaşar aklındaki ile ölürsün sözüne göre yaşayıp yaşamadığıma nasıl inanacam?
Cevap sahibi+1 yılOrası öyle konuşun en iyisi
Cevap sahibi+1 yılAma sevgilin de normal biri değil saplantılı gibi ölmüs sonuçta daha ne takip ediyorsun saçma🙄
Soran+1 yılbir de seneler geçmiş sonra benle sevgili olup 1 seneye yaklaşıyorsun ve ciddi düşünüyorsun. bana sürekli seni çok seviyorum sana çok aşığım diyorsun ama eski sevgilinin ve ailesinin hesapları hala sende duruyor. bünyem sarsıldı bildiğin
Cevap sahibi+1 yılHaklısın vllhi sevgilin normal biri değil benden demesi kendine yazık etme
Soran+1 yılbana o kadar sözünü veriyordu kafamdan attım aştım ettim diyerekten. tam olarak aştığımı anladığım zaman hayatıma birini almaya karar verdim diyordu. artık sadece beni avutmak için söylenen bir söz olarak görüyorum. ilk defa bir kızı bu kadar sevdim o yüzden inanılmaz bir hayal kırıklığı yaşıyorum
Cevap sahibi+1 yılSevdiysen burdaki bende dahil ayrıl bırak laflarına bakmazsın öyle kolay değil biliyorum fakat çözmeden bırakmak olmaz uğraşarak düzeltemediklerinden vazgeçerek kurtulursun benim de iki yıllık ilişkim bitti bitirdim hayat bu
Soran+1 yılzaten buradaki ayrıl laflarına kanmıyorum ama gerçekten kızın aklının bende olup olmadığını merak ediyorum. şu an ortada bir sorun var ve bunun konuşmadan etmeden geçmeyeceğini biliyorum. sadece kızın beni koyduğu bu durum zoruma gitti. çünkü o benim bu hayatta en çok sevdiğim ve güvendiğim varlıktı. bana çok aşığım deyip de eski sevgilisini hala instada takip etmesi derinden sarstı beni. ben artık hayatındaysam, tek sevdiği bensem neden hala geçmişini peşinden sürüklüyor o üzdü beni.
Cevap sahibi+1 yılZaten işin tuhaf kısmı da ölmüş birini takip etmeye devam etmesi konuşun
Gayet normal
09 Yorumla
Soran+1 yılaynı anda hem vefa duyduğu eski sevgilisini özleyip hem de beni sevebilir mi yani? normal olan bu mu? birlikte olduğumuz her zaman aklında 2 tane erkek mi olacak yani?
Soran+1 yılpeki kardeşim inş başına böyle bir şey gelmez. sevdiğin adamın kafasında başka bir kızın daha olduğu bir imtihanla karşılaşmazsın
Soran+1 yılçok zor allah kimseye yaşatmasın tabi. ancak şunu merak ediyorum öyle bir durum yaşasan yüzde yüz seni sevdiğine, kalbinde sadece senin olduğuna inanır mısın? onu senden gizli özleyebilir, yad edebilir. bu durumda normal deyip bir şey olmamış gibi kabullenebilir misin
Soran+1 yılöncelikle öyle aşklar kalmadı demeyelim ne aşklar var bizim bilmediğimiz, duymadığımız. ayrıca gayet de bağlanır çünkü onda büyük bir travma yaratmış. nazar değer diye beni kimselere anlatmıyor. bir tek annesi ve kız kardeşleri biliyor. şu soruyu kafamda cevaplayamıyorum. benimle o profil arasında kalsa hangimizi tercih eder?
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaslar kac?
010 Yorumla
Soran+1 yılikimizde 28
Cevap sahibi+1 yılÖnceden sevgilisi oldugunu biliyormuydun
Soran+1 yılevet ama kafamdan sildim, aştım bunları yoksa seni hayatıma almazdım diye sözler söylemişti bana
Cevap sahibi+1 yılKac senedir berabersiniz
Soran+1 yıl1 sene olmak üzere
Cevap sahibi+1 yıl1 seneden beri bu konuyu hic konusmadiniz mi? Takip cikarma vs.
Soran+1 yılannesine özel günlerde hala kutlama mesajı attığını söylemişti ve ona bundan rahatsızlık duyduğumu söylemiştim. Ben atsam ne hissederdin diye sorduğumda saygı duyarım demişti. Ben atmasını istemediğimi baskılayınca tamam atmam ama emin ol kafamda bitti. Onlarda beni çıkardılar. Geçen kardeşi evlendi onu bile instada gördüm demişti. Bende birkaç ay sonra neleri takip ediyormuş diye bakarken önce kaygılı bir şekilde kardeşini arattım ve buldum sonra o soyadı ile arama yaptığında çekirdek aile bireylerini gördüm. yani aslında bu konuda rahatsız olduğumu biliyor yeni bir şey değil bu.
Cevap sahibi+1 yılKiz tarafindan düsününce saygisi var ona birsey diyemem ama senin tarafindan düsününce de yorulursun
Soran+1 yılpeki saygı eski sevgilisini takip etmekse bana karşı yaptığı bir saygısızlık olmuyor mu? benim eski sevgilim vefat da etse hayatıma bir insan aldım mı eskisini asla anmam benim tüm hayatım birlikte olduğum insandadır.
Cevap sahibi+1 yılYani haklisin böyle düsününce
Cok yorulursun ya
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Sevgilinizin vefat eden eski sevgilisinin ve ailesinin hesaplarını sosyal medyada hala takip etmesine nasıl tepki verirdiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler