Bir süre konuştuktan sonra soğuk yapan insanların amacı nedir?

3 ay önce bir kız ile tanıştım. 1 ay konuştuk her şey iyi gidiyordu sonra sıkıntılar çıkarmaya başladı. 1 kere bile kötü bir şey demediğimi biliyorum ama kendisi bana soğuk yapmaya başladı. Konuşmayı kesti ben de dedim “ne oldu bak konuşalım ve sıkıntılarımız varsa çözelim.” Bana “sıkıntı sen de değil” vb. şeyler söyledi. Konuşmayı kestik. 3 gün sonra bana yine yazdı. 2-3 kere daha aynısını yaptı. Soğuk yaptıktan sonra bana aşırı iyi davranıyordu yine. En sonunda işte dedi ki “seni beğeniyorum ama kendime konsantre olmam lazım. Bu ikimiz için de daha iyi olcak.” 1 ay içinde güzel anılar biriktirdik ve benim kız versiyonum gibiydi. Sevdiğimiz şeyler tıpa tıp aynıydı. Başka bir kız benimle konuşsa baya kıskanırdı ki sevgilim değil di. Toksik biri olduğunu biliyorum fakat hâlâ eski mesajlara bakınca üzülüyorum.
Amacını anlamıyorum. Bir insan her şey mükemmel giderken niye bir şeyleri bozar.
Ayrıca bir kere “birisiyle iyi anlaştığım zaman o kişiden uzaklaşıyorum” demişti. Ailesi ile sıkıntıları yok bildiğim kadarıyla yani bu birine bağlanma korkusu nerden gelmiş olabilir?

Bir süre konuştuktan sonra soğuk yapan insanların amacı nedir?