Uzak mesafe yaşadığım ilişkimde güven problemimi nasıl aşarım?

Yazı biraz uzun olabilir şimdiden üzgünüm ama günlerdir olan paranoyalarımdan çok sıkıldım. 1 yılı aşkındır tanıdığım erkek arkadaşımla bir süredir sevgiliyiz ve biz uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz. İlk tanıştığımızda ilişkisi yeni bitmişti ve bahsetmişti. Sonra o kişiyle tekrar bir araya gelmedi sadece sosyal medyadan takipleşiyorlardı, biz ilişkiye başlama kararı aldığımızda kızı çıkardı. Güvenimi kıracak herhangi bir davranışı, hatası olmadı ve beni gerçekten sevdiğine inanıyorum beni asla üzmek istemiyor. Uzak olmamıza rağmen iyi giden bir ilişki ve mantığıma uyan biri. Fakat zaman geçtikçe bağlandım ve ondan çok emin olmama rağmen hatta güvenmeme rağmen paranoyalarım başladı. Bu şüpheler biriyle konuşuyor veya dışarı çıktığında yanlış bir şey yapıyordur gibi şüpheler değil. Çok saçma gelebilir ama muhtemelen eski ilişkilerimde yaşadıklarımdan dolayı bunlara taktım. Yakın zamanda yanına gideceğim, telefonunda Whatsapp arama kaydına ve İnstagramda kimleri arattığına bakmak istiyorum. Bunu yapsam güvenmediğimi düşündürecek onu üzeceğim, yanlış hiçbir şey görmeyip ben de üzüleceğim. Ya da bir şey göreceğim fakat mantıklı bir açıklaması olacak yine de uzak mesafe olduğu için geri döndüğümde aklımda hep bir şüphe olacak ilişkime zarar vereceğim. Telefonuna bakmak istemiyorum, mantığım eski sevgilisini aratmış olsa ne olacak yani merak edip bakmıştır diyor ama geçmiş ilişkilerimde bu konularda güvenim kırıldı o yüzden çok fazla taktım. Bu saçma düşüncelerimden kurtulup nasıl ilişkime odaklanabilirim, dediğim gibi karşı taraftan herhangi olumsuz bir davranış görmedim. Bu durumu aşmak istiyorum bana fikir verir misiniz?

Uzak mesafe yaşadığım ilişkimde güven problemimi nasıl aşarım?