Yes
No
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Merhaba,
Dinimiz; kehanet, medyumluk ve falcılık gibi her türlü gaipten ve gelecekten haber verme iddialarını reddeder ve böyle iddialarda bulunan kimselerin sözlerine itibar edilmemesini ister. Dinimizde gaybten haber verdiğini söyleyen kâhinlere, müneccimlere, gizli işleri ortaya çıkaracağını iddia edenlere, kahve fincanı, yüzük, kum, çakıl, arpa ve benzeri şeylerle falcılık yapanlara gitmek ve söylediklerine inanmak yasaklanmıştır. Kur’an-ı Kerim, mutlak gaybın bilinmesini sadece Allah’a tahsis etmiş, bu niteliğin diğer yaratıklardan birine tahsis edilmesini tevhide aykırı bulmuş ve fal oklarını şeytanın işi pislikler olarak değerlendirilmiştir (Maide 5/90). Hz. Peygamber (s. a. v.)’in birçok hadislerinde de, gaybten haber verdiğini söyleyen kâhinlere, müneccimlere, gizli işleri ortaya çıkaracağını iddia edenlere ve falcılık yapanlara gitmek ve söylediklerine inanmak nehyedilmiştir.
Netice itibariyle; Müslüman bir kimsenin, ister inanarak ister inanmadan fal bakması ya da baktırması caiz değildir. Böyle bir iş yapılmışsa bu işten dolayı tövbe edilmesi gerekir.
Netice olarak kahve falında hiçbir şekilde inanmam
Cevap
21Cevap
hayır inanmam
Türkçe kullanalim kelimeleri, turkiye cumhurriyeti burasi.
İki karış telve benim geleceğimi nasıl bilir 😂
Hiçbir fala inanmam ve ayrıca da falsız kalırım.
Gelecek bilinebilseydi ben dogurmadan önce beni yok ederlerdi
Hayır inanmam..
İnanmam ama iyi bakar iyi sallarım 😂😂
Ben sadece kahveye inaniyorum
Ahmak değilim inanmıyorum
Inanmam.. muhabbetinide sevmem
Hayır inanmam.
Nooooo
Yok be atması eğlenceli jdjs
Genel olarak fala inanmam
İnanmam
kızkardesim çok bakar