Sevdiğinizi göz göre göre savaşın ortasına gönderebilir misiniz? Böyle bir durumda ne yapabilirsiniz?

Sevdiğinizi göz göre göre savaşın ortasına gönderebilir misiniz? Böyle bir durumda ne yapabilirsiniz?

Eğer mevzu vatan ise canımı bile veririm, hep beraber ölelim. Ama mevzu tarih boyunca bizi arkamızdan vurmuş Araplar ise kılımı bile kıpırdatmam. Nedense bu din kardeşliği hep bizim aklımıza geliyor. Onlar ermenistan'ı, Kıbrıs Rum kesimini hatta PKK'yı savunurken onların aklına hiç gelmiyor. Sıkıldım artık bu din kardeşliği ajitasyonundan. Araplar bizim kardeşimiz falan değil.
Ben Arap aleviyim bu arada araplarda insan hepsi aynı diye bişey yok ırkçılık yapma
Olabilir, ben Araplar kötü vs. demedim ki kardeşimiz falan değil dedim, kardeş miyiz? Bizim için Çinli , alman ya da İtalyan neyse Arap da o. burada bir ırkçılık yok. Kardeş değiliz demek ne zaman ırkçılık oldu?
Muhtemelen sen Hatayli'sin.
Benim kastettiğim Araplar siz değilsiniz zaten. Onu da belirtmek isterim.
Hayır göndermem tabi ki de.. sevdiğime zarar gelsin istemem. ama sevdiklerimin can güvenliği için onların mutlu olması için de elimden geleni hatta her şeyi yaparım.
Ben vatan için giderim ayrıca ona kıyamazdım bana dua etsin yeter ölürsem de fatiha
Kendi vatanın için olmasa bile gidermiydin..
Çok zor bir karar.. Kendi vatanım için gözümü kırpmadan bende giderim ama farklı bir ülke için isteyerek gidenler var..
Bunu düşünmesi bile kötü ama yaşıyoruz..
Aynen öyle..
Rica ederim..
Göndermezdim tabi ama gitmek isteyen her türlü gider 😏
Aynen gitmek isteyeni tutamazsın..
Şey derler ya l. anet olsun içimdeki insan sevgisine.. 😄
İşte ondan demek istiyorum ama diyemiyorum..
Evet bende öyle yapıyorum.. Yapmak zorundayım.. Çünkü oradaki insanların yardıma ihtiyaçları var..
Cevap
6Cevap
Çanakkale'de şehit olanların hepsinin sevdiği vardı. Ayrıca günümüzde şehit olanların da var. Görev yapılacaksa savaşta da olsa gidilir.
Evet ama onlar kendi ülkeleri için gittiler.. Farklı bir ülke için yine aynı şeyi söyleyebilir misin..
Ülkemizde Kore gazisi insanlar var. Zamanında yine yapılmış aynısı. Kurtuluş savaşı zamanında diğer ülkelerden bize yardım gelmiştir.
Evet bunları bende biliyorum..
Öyle mecbur.
Eğer vatanımı savunmak içinse bende onunla birlikte giderim.
Kendi vatanım için bende gözümü bile kırpmam..
Bizde bu var. Hamdolsun..
Çok şükür.. 🥰
Bu arada ben göndermezdim sevdiğim bi insansa bişey olmasını istemezdim
Evet mesele vatan toprağı ise gerisi teferruat
Kesinlikle gönderemezdim yüreğim elvermezdi...
Göndermem gerekirse birlikte gideriz
Bu mümkan olamaz
Hayır, göndermem.
Hayir olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?