"Seni istemiyorum, hayatımdan çık" diyen erkeğin amacı ne?

Erkek arkadaşımla 1 sene ilişkimiz oldu. Ben çok sakin ve alttan alan birisiyimdir. Kavgalarımızın çoğu onun kıskançlıkları sebebiyle çıkıyordu. Ama ben orta yolu hep buluyordum. Sevgisinden emindim.
En son büyük bir kavga ettik, artık ben dayanamadım. "Bana davranışlarına artık dayanamıyorum. Bunları hak etmiyorum. Ayrılmak istiyorum" dedim.
Aşırı sinirlendi ve bana "Geri dönüş olmaz haberin olsun" dedi. Ben de "Umrumda değil artık, beni çok üzüyorsun" diyip gittim. 1 ay boyunca hiçbir şey yazmadım. Açıkcası ondan bekledim, çünkü her seferinde saçma sapan meselelere sesini yükselten o oluyordu. Barışmak isteyen hep ben oluyordum.

2ci ay dayanamadım yazdım artık. "Hiç konuşmayacak mıyız, yazmanı bekliyorum, seni gerçekten seviyorum, lütfen böyle davranma artık" dedim.
"Biz ayrıyız artık, seni hayatımda istemiyorum, çık hayatımdan" yazdı.
Ben de üzerine bir şey diyemedim. Sonra öğrendim ki hayatında başkası varmış. Ama aynı ortak arkadaşımız "Ne zaman senden konu açılsa üzülüyor, yüzü düşüyor, dalıp gidiyor" dedi. Ben bu kişiye gerçekten kötü davranmadım, çok da seviyorum. Neden barışmak istemiyor? Hamle yapmıyor?

"Seni istemiyorum, hayatımdan çık" diyen erkeğin amacı ne?