Güncellemeler
+1 yıl
30-35 diyenleri anlamıyorum. 35 inden sonra çocuğun olacakta onunla vakit geçireceksinde o çocuk ne anlayacak gençliğimde ana baba yaşlı olacak?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Evlilik sizce yaşla mı ölçüleniyor yoksa olgunluk ile mi ölçüleniyor? 21 yaşındayım 22ye gireceğim okul hayatım yok. Kendi matbaamız var grafiker tasarımcısıyım ve oranın ve yönetimini yapıyorum. Bekleyecek edecek bir şeyim yok düzenli hayatım var ailemle yaşıyorum evlilik için neyi beklemem gerekiyor cesaret mi yoksa biraz daha büyümek mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
25 yaş bence
Evliliğin yaşı 18de başlar ölene kadar devam eder
18 den sonra olgunluk ve cesaret gerekmiyor mu?
Evlimisin?
Elbette gerekiyor. Yani demek istediğim kanunen 18'de başlıyor ama evlenmek için kişinin olgunluğu da önemli. Belki 20sinde olacak belki 30
@webtoonseverbirisi haklısın ama evlilik okadar kolay değil dinim için evlenmek istiyorum ama etraf sapık ve yalancı dolu
Yo evli değilim. Muhtemelen 40a kadar da bekarım jdjdjdjd ve dinde evlilik şart değil o yüzden salla
İnsanlara inanmak güvenmek sevmek farklı bir olay o zaten en önemlisi ama kişinin kendinden emin mi olması gerekiyor cesaret mi o önemli bence
Sen kendin ne kadar olgun olursan ol ya da emin. Eğer karşındaki insanın karakteri bir çocugunkine eşitse işin yine yaş
Ama sen daha dindar giyimin var neden böyle dedin aşko
Aydankor ne alaka ki dindar giyimle?
Ya evliliğin din ile alakası ne? Evlilik iyi hoş, sünnet olarak teşvik edilir ama farz olan bir şey değil. Ben evliliğe hazır değilim. 40a kadar da olmam. Yani evlenip hayatıma giren kişiye bu dünyayı zehir etmek istemiyorum. Ha 40dan sonra da evliliği umursamam jdjdjdjd
Nebilim dindarlar daha erken evlenir
He aydankor djdjjdjd 8imde nişanlanıp 15imde evleniyorum 16sında ilk çocuk kucağımda
40 nedir ya yuh ya en iyisi erken yaşta 20-25 arası. Yaş ne kadar çok büyürse seçenek o kadar çok oluyor. Erken yaşta çok seçeneğin olmuyor neyse o oluyor evlenip gidiyorsun alışıyorsun, kabulleniyorsun
@webtoonseverbirisi hayır aşko çarşaf giymişsin insalalh bana da nasip olur benim çarşaflı arkadaşlarım 21 ve 24 yaşlarda evlendi ondan dedim ya dalga geçmiyorum
Ben evlenmeye hazır olan bir tip değilim sadece. Çocuk da öyle. Ömür boyu o sorumluluğu alamam. Benim için zor bir şey en azından Türkiye'de. Malum olarak bu ülkede, kadın hem çocuğu büyütür hem eve yetişir hem de gerekirse çalışır. Yani illa erken evlenmem gerekirse bu kişi yabancı olmalı. Türkiye'den birini tercih etmem evlilik için.
Kendimden örnek vererek konuşmak gerekiyor yukarıda açıkladım maddiyatla ilgili durumumu
Ben maddiyat demiyorum. Hani tek şey bu değil. Ben calısırım da zaten çalışıyorum özelde ama olsun jdjdjd evlilik türkiyede sıkıntı. En başta sorumluluk dağılımı, ikinci olarak ise aileler. Malum türkiyede bireyler değil aileler akrabalar evleniyor gibi hepsinin gözü dili kulağı ailenin içinde. Yabancılar bireysel takıldıkları için bu tür sorunlar daha az olur. Ve sorumluluk paylaşımı da tatlı. En azından Avrupa olmasa bile japonya olabilir. Oranın erkekleri, en azından hatrı sayılır kesimi, romantik aile adamı ve yardım etmeye hevesli
Ya sen ne anlatıyorsun abla japonyaya kadar gittik 😂
Tercihimi anlatıyorum. Senin japonyaya gitmiş olan konu dışı ama ne güzel
@webtoonseverbirisi sen ciddimisin aşko
Yani dediğim gibi türkiyede evlilik müessesesi cidden sıkıntı
@webtoonseverbirisi eminim sen benden çok istiyorsun evlenmek sjssjsj
@Aydankor dediklerimi nasıl okuyorsun anlamıyorum.
@webtoonseverbirisi. Sana sıkıntı olan nedir? Anlamadım konu dağıldı
@Aydankor yukarıda uzun uzun yazdım tekrar yazmayayım oku lütfen nddjd
Yok senin bakış açın farklı niye evli adam seni çalıştırsın çoğu çalıştırmaz ben mesela çalışmak istemiyorum
Evet bende çalıştırmam
@Aydankor dediklerimde sadece çalışmak yok. Neden hem İbrahim bey hem de siz hanımefendi bu konuya taktınız sadece*-*
@webtoonseverbirisi insan anlamak ve anlaşılmak ister sen Türkiye olaylara girdin be kuzu
@Aydankor türkiyede ki gerçeklikten bahsettim efenim. Kişisel duygular mı daha kesindir yoksa istatistik denilen şey mi? Türkiyenin gerçeği bu
@webtoonseverbirisi ne yaşadın Allah aşkına dünyaya bu kadar önem verme ahiretinebak
Aydankora bak beee :D
@Aydankor evet ben de ahiretim için kişisel duygularımı uzak tutuyorum ve gerçekliğe bakıyorum. Malum evlilik derken bir sinirle cinayet işlemek istemem^-^ mantıklı karar vermek ve gerçeklere kör olmamak her zaman daha iyidir. Aşk denilen şey sonuçta bir mum ışığı gibidir, bir nefeste söner
Mantık insanı duygulara atılmış bir kurşun gibi
@Aydankor mantık seni geleceğe götürür. Misal evlilikte mantık, finansal planlamada, işbirliğinde ve uzun vadeli hedeflerde oldukça yararlı. Duygular ise sana empati ve günlük iletişim verir o kadar ^-^
Yani kurşun atacak durum yok
@webtoonseverbirisi kendini kanduruyorsun
@Aydankor bana "kandırmak" diyerek temeli olmayan bir cümle yerine doğrusunu sen yaz lütfen efenim. Ailede saadeti sağlayan ekonomi ve işbirliğini duygularınla yönetmenin sana getirisi ne olabilir anlat lütfen^-^
Senin gözünde hersey para ve maddiyat paradan önemli konular var efenim tabi yaşamak için para lazım ama senin dediğin gibi ekonomi okadarda önemli değil
Yav djjdjdjdjdjdjjdjdjdjdjdjdjjdjdjd sen hangi hayal aleminde yaşıyorsun bilmiyorum ama evlenmiş tecrübe sahibi insanlardan dinledim bu tavsiyeyi. Başıboş aşk romanlarından değil. Ki aşk ve sevgi sizi bağlı tutar ama mutluluğu mantık verir.
Yani kısaca birisi parası yok diye ayrılmaz nerenden okuyorsun dediklerimi anlamıyorum ama evlilik küçükken oynadığın evcilik oyunu değildir. Siz karı ve koca olarak o ailede mutluluk için yükümlülükleriniz olacak. Üstüne çocuk gelirse onun da mutluluğunun sorumlusu siz olacaksınız. Ona iyi şartları sunmak gibi derdin yoksa tabii orası başka. Laylaylom mutluluğa devam edebilirsin^-^ şayet bazen bilmemek asıl mutluluk derler
Yanlış kafadasin
@Aydankor dediğim gibi ben gireceğim o sorumluluk ve vebale hazırsam girerim. Hevesler ve beklentiler ile değil
En az 30
15''''
Aradığım cevap...
25 iyi
en az 35
En fazlası 50 mi
İnsanlar 35 yaşında yeni olgunlaşır. Sağlıklı şekilde çocuk yetiştirmek aile kurabilmek 20 li yaşlarda psikolojik olarak mümkün değil. 20 li yaşlarda yapılan evlilikler pişmanlık dolayısıyla travma olarak kişilerde izler bırakır. Sonra boşanmak istersin belki boşanırsın belki boşanamazsın ama hayatın çoktan mahvolmuştur zaten.
Genel konuşmamak gerekiyor. 20 yaşında evlilik kuranlarda ömür boyu sürüyor 35 kuranlarda ömür boyu sürüyor veya tam tersi erken bitiyor bu iki kişi arasında dengeleşmekle oluşan bir şey.
Dene ve gör o zaman ama dediğim gibi 20 yaşında evlenip sürekli kavga edince aldatılınca ve aldatınca görürsün. Ben yaşayacaklarını sana önden söyledim sadece.
İleriyi Allahtan başka kimse bilemez bu zihniyetteki insalardan dolayı gençler evlenmiyor veya evlensede sırf bu düşüncelerden dolayı psikolojik sorunları oluyor ayrılıyorlar
Tamam 👍 Bir sürü şey biliyoruz ki söylüyoruz.
Doğrudur teşekkürler