Bazı kadınlar aynı anda tek bir kişiye odaklanmayı sever. Bazı erkekler de bunu yapıyor, Pek çok insan da içe dönüktür ve sosyal durumlarda oldukça bitkin düşme eğilimindedir; bu nedenle, tüm haftalarını kaplayan tam bir flört hayatına sahip olmak yerine, bir veya iki potansiyel partnere odaklanmayı ve haftanın geri kalanını açık bırakmayı tercih ederler.
Herkes farklıdır. Bazıları insanlarla geniş bir sosyal çevre ve çok sayıda kulüp ve topluluk aracılığıyla tanışan sosyal kelebekler gibidir. Bu insanlar çok dolu bir flört hayatlarına sahip olabilirler, ancak ne kadar zayıf olduklarından dolayı hiçbir zaman tek bir kişiye, hatta kendilerine tam olarak odaklanamazlar. Bazıları ilişkilerinde çok samimidir, bir avuç yakın arkadaşını ve tanıdıklarını tercih eder ve başkalarını tanımak çok uzun zaman alır.
Kadınlar flört ilişkilerinde genellikle "kaybedecek daha çok şeyi" vardır veya en azından bunu bu şekilde algılarlar, Flört konusunda seçiciyim, çünkü iyi niyetli ve iyi niyetli gerçek bir kadın bulmak kolay değil ve kadınların büyük bir kısmı ne istediğini bilmiyor.
Dürüst olmak gerekirse hem kızlar hem de erkekler seçici olmalıdır.
Seçicilik kavramı Evet her insanın bazı ilişki kriterleri olabilir Fiziki ve karakter hatta maddi kriterler bile olabilir Ama bence içinde yüksek bir kibir barındırıyor Sanki karsındakini yetersiz hissettirmek için sen benim statüme seviyeme uymuyorsn dercesine bir egoist davranış modeli olarak geliyor bana Ama yine de nefes alsn yeter hesabı her önüne gelenle çıkmaktansa bu kişi benim için gerçekten dogru insan olabilir mi gibi düsnmek daha iyi
Seçiçi biriyim, mesela kırmızı çizgilerim var benim. Her erkekle olmaz. Saygılı, duyarlı zeki olmalı. Aklı selim olgunca tutumlara sahip bir erkek dikkatimi çeker.