Birden fazlaca etkilenebilir insan ve bunu aşk zannederler oysa bir kez aşık olur insan. Hissettiği diğer duyguların tümü hoşlantıdan, beğeniden, etkilenmeden öteye geçemez.
Bir çok kez aşık olur tabi ki de.. aslında ben zaten aşka da inanmıyorum. ama insan bir çok kez sevebilir illa şu kadar aşık olur diye bir kuralı yok bu işin.. ben mesela hayatımda hiç aşık olmadım bu yüzden de sevgi duygumu kaybettim uzun süre sevilmediğim için maalesef.. ama bazı insanlar da aşık olup ayrıldıkça yürekli acı çeker ve git gide duygularını kaybeder.. yani sevse bile artık gerçek aşk olur mu onu bilemem.. ama bu ülkede gerçek aşkın olmadığını düşünürsek çoğu kişi karşısında ki kişiyi sadece ve sadece çıkarı için seviyor maalesef.. insan bir kere sevdiği zaman yürekten sever ama aldatılır sonra da terk edilir.. bu yüzden de aşka olan inancı kırılır.. zaten Hayatı boyunca yalnızca bir kez aşık olan insanlar, bu aşkı genellikle "gerçek aşk" olarak adlandırırlar. Bu aşk, tutku, bağlılık ve derin bir anlayış duygusuyla karakterize edilir. Bu tür aşk, genellikle bir ömür boyu sürer. Birden fazla kez aşık olan insanlar, her aşkın farklı olduğunu fark edebilirler. Bu aşklar, farklı duygular ve deneyimler uyandırabilir. Bazı aşklar tutkulu ve heyecan verici olabilirken, diğerleri daha sakin ve huzurlu olabilir. bence bana kalırsa Bir insan hayatı boyunca kaç kez aşık olabileceğine dair kesin bir cevap yoktur. Bazı insanlar hayatları boyunca yalnızca bir kez aşık olurken, diğerleri birden fazla kez aşık olabilir. Bu, kişinin kişisel deneyimlerine, değerlerine ve bakış açısına bağlıdır. Hayattaki deneyimler, bir insanın aşkı nasıl deneyimlediğini etkileyebilir. Örneğin, çocukken travmatik bir deneyim yaşayan bir kişi, aşka güvenmekte zorlanabilir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
”İnsan yaşamı boyunca bir kişiyi sever. Öncekiler ve sonrakiler; birer arayış, kaçış ya da aldanıştır.”
”İnsan hayatında bir kişiyi sever. Öncekiler onu bulmak, sonrakiler onu unutmak içindir.”
Eşiği nerede tuttuğunuza bağlıdır biraz da. Yani açıklamak gerekirse bir kişi için verebileceklerinizle, yapabileceğiniz fedakarlıklarla, aşık olunan kişi sayısı doğru orantılıdır. İçimizdeki fedakarlık, sevgi ve anlayış, örselendikçe şekil değiştiren başkalaşan olgulardır. Kişinin bu ayrılıktan ve üzüntüden sonra bir kendini yeniden yaratma süreci vardır. Kimi zaman bu süreç uzun sürer kimi zaman kısa sürer ama bittiğinde er ya da geç hayatımıza biri girer. Eğer hayatınıza giren biri için duygularınızı vermekten çekinmeyen, kendini merkeze koymayı sevmeyen, cesurca duygularını yaşayıp ve bundan asla çekinmeyen romantik biriyseniz ve ilişkileriniz de uzun sürüyorsa aşık olacağınız kişi sayısı azalacaktır ama eğer ketum ve kendinizden çok fazla taviz vermeyi sevmeyen biriyseniz, kendinizi her zaman merkeze koyuyorsanız, ilişkileriniz de kısa sürüyorsa tekrar tekrar başka kişilere aşık olma olasılığınız yüksektir. Psikolojik veya biyokimyasal olarak sonu yoktur yani, bakmayın o aşk bir kez olur diyenlere. Ama her seferinde şiddeti azalır, bu kesin. Mesela; eti karam'ı ilk yediğinizde tadına bayılırsınız. 5. yi yerseniz hala iyi, güzel tadı var dersiniz. 20. yi yerken artık bir anlam ifade etmez. İyi biir ilişkide partnerlerin geçmişlerinin sayısının az olması bu yüzden önemli. Eti karamları çatur çutur yemeyin diyor şair. Bir tanesini açıp yavaaaaaaaş yavaaaaş tadını çıkararak yemelisiniz. Hadi iyi akşamlar 😄
+ Ben çok salağım. O yüzden olabilirim bir kaç kere. Dikkat ediyorum, olmuyorum. 😂🤣🤣
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bilmem ben 25 yaşındayım iki kez aşık oldum biri çocukluk aşkım 10 yaşında falandim. Diğeri 20 yaşındaydim Ama ikisi farklı duygulardi. Hangisi gerçek aşkti bilmiyorum