#Eşini her sabah kapıdan uğurlamak ve her akşam kapıda karşılamak gibi mesela. Bu ve benzeri günümüzde evliliklerde anlam ve önemini yitiren tavırlar, hareket ve davranışlar sizce neler?
Ablacığım bu da soru mu ya kaybetti ne demek millet gömdü de kırkını okuttu mevlidini okuttu şunu burnunu okuttu saygı sevgi değer evlilik diye bir şey kalmadı ki, toplum zaten bozulmaya yer arıyormuş Bu çekilen diziler filmler televizyon içeriklerde toplumun tamamı ile bozulmasına bir etken oldu, çekilen dizilere bakın herkes birbirini aldatıyor herkes birbirini ihanet ediyor evliliklere bakın arkasından iş çeviriyor ve bunu izleyen toplumdan seninle bekliyorsun ki?
Ekonomik ve enflasyon koşullarını da göz önüne aldığın zaman insanların güzel bir şekilde sohbet muhabbet etmek yerine birbiriyle sinir küpü şeklinde şiddet içerikli konuşmaları bunun yanında eşlerin evlilik yaparken aman kriteri aman kültür yapısı bana uygun olsun demiyor ki maddi durumu iyi ise hadi evleneyim diyor bugün evlenen kızların birçoğuna bakıyorsunuz evlendiği adamın parası var diye evlilik yapıyor, adam psikopat manyak çıktıktan sonra da bütün erkeklere kadına şiddet uygulamak da sorguluyor, yani eskinin insanı geçim yokluk sefalet biliyormuş evliliğini yaparken Allah'ın rızası için bir aile bir yuva kurmak için yapıyormuş şimdikiler rahatlık için evlilik yapıyor en küçük zorluğu gördüğünde de kaçacak delik arıyor öyle bir anlık sevgiydi aşktı ölüyorum bitiyorum ayağı ile evlenip Bir ay sonra mahkeme salonlarında Allah uzun ömür versin diyerek devam ediyorlar.
Zaten insanlar da günah haram helal ondan sonra ne bileyim Allah rızası için evlilik yapalım 5 vakit namaz kılalım ibadet edelim evliliğimiz de bu yönde ilerlesin bu yönde çocuk yetiştirelim diyen yok ki modernlik adı altında her türlü ahlaksızlığı yapıyorlar ondan sonra ülkede niye evlilik kalmadı kalmaz kalmayacak da daha da kötüye gidecek.
İletişim, endüstri ve teknoloji gerek kültürel gerekse geleneksel bir çok değerimizi görmezden gelmemizi sağladı.
Kocası işe giderken uyuyan kadından tutunda babasının karşısında kısa şortuyla bacak bacak üstüne atıp oturan kızlarımıza kadar. Varını yoğunu, gecesini ve gündüzünü kadınına, çocuğuna adayan adamlar, yerini bir tebessümü bile çok görüp esirgeyen adamlara bıraktı zaman içinde. Ne halden anlar olduk ne de çare bulduk bu duruma.
Kadınlıkta erkeklikte eskilerde zordu. Ne adam kaldı geride ne de kadın.
Evet kaybetti maalesef. çünkü kimse evliliğe ya da aşka değer vermiyor artık.. çoğu kişi çıkar peşinde. ben bir insanın karakterini sevdiğini ya da gerçekten değer verdiğini görmedim günümüzde aşk kalmadı maalesef.. ama umarım aşka inananlar gerçek aşkı bulurlar bir gün 🍀