Kocam her kavgada bana senden bıktım artık nefret bile etmiyorum istemiyorum felan diye bağırıyor kötü kötü konuşuyor ertesi günde gelip zorla sarılmalar öpmeler felan özür bile dilemiyor artık eskiden dilerdi şimdi her şeyi söyleyip sonra da unutmamı bekliyor bir bebeğimiz var beni sevmediğini düşünmüyorum ama bebekten kaynaklı gidemeyeceğimi onu terkedemeyeceğimi düşünüyor olabilir geçen gün bebeği ver git dedi vermem dedim boşanma davası açmakla tehdit ediyor evlendiğimiz günden beri ama bir şey yaptığı yok
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSizden boşanma davası acmanizi istiyor ise başka biriyle ilişkisi var demektir. Sorumluluklar ağır gelmiş ve bunu taşıyamıyor. Özellikle. baba olmak her erkeğin yapabileceği birsey değil. Boşanma davasını siz açarsanız pasasi var çalışıyor diyerek tedbir nafakasi ve Dava sonunda size ve çocuğuna ödeyeceği nafakadan yırtmaya çalışıyor. Acımak yok, ya evliliğin ne olduğunu anlayıp adam gibi evine ailesine sahip çıkar ya da cehenneme kadar yolu var.
Evlilik bur oyun değil hayatın gerçeğidir.14 Yorumla
Soran+1 yılBir başkasıyla ilişkisi yok ona eminim
- +1 yıl
Bulmiyoruz.
Soran+1 yılBaşla biriyle ilişkisi varsa benden kurtulmak için o zaman gider hemen açar yani
- +1 yıl
Kendisi açarsa birçok maddi ve manevi sorumluluk almış olur. Halbuki temel sorun eşinizin sorumluluk sahibi olmak istememesi. Dolayısıyla davayı sizin almanızı istiyor.
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılBoşanacak adam boşanmayı sürekli gündeme getirmez canımın içi, çocuğu vermem git diyormuş, hm nasıl bakacaksa çocuğunuza, bakabilir mi, bakamaz, anne sıcaklığına muhtaçtır her yavru, madem evlendiğiniz günden beri tehdit ediyor o vakit ne diye bu hıyradan bebek yaptın, niye önlemini almadın, çocuk işleri biraz daha zorlaştırmış, sen kendini tüketme, kimsenin seni tüketmesine müsade etme, yavrunun sana ihtiyacı var, annesin, yıkılmak gibi bir lüksün yok, olamaz, eşin adam olsa, çocuğumuz da etkilenir, karıma destek olayım der, sütü kesilir der, dikkat eder, seni seviyormuş, balım bunun sevgisinden ne olacak ya, canı istediğinde seven, istemediği vakit hakaretleri savuran dengesizin teki, sevgi de dengesizlik olur mu gülüm, bak ben de dengesiz bir insanım lakin sevdiğim de sevmediğim de bellidir, sevgim de dengesizlik yoktur, bu adamla evliliğine devam edeceksen bu hıyartodan, hödükten etkilenme, duyma, seni boşayacağım mı diyor,"peki, dilekçeyi verebilirsin"de,"senden bıktım mı" diyor,"kapı orada, gidebilirsin"de,"benden bıkan sensin, o zaman senin gitmen daha doğru olur"de ama bunları söylerken sakın bağırma, son derece sakin, rahat bir ses tonuyla söyle, seninle kavga etmek isterse de etme güzelim, sakın kavga etme, enerjisini emdiği kadından kasıkları ağrıdığı vakit bir de kadınlık yapmasını bekliyor ha, çok bekler, senin varlığını kasıkları ağrıdığı vakit hatırlıyorsa adam değildir o, onun gözünde sen sadece yatakta varsan ben onun erkekliğine, neyse ağzımı bozmayım, kaybetmeyim hanımefendi kişiliğimi. Gülüm bu erkeklerin geneli kadını delirtmekten keyiflenir, hem ağlayan kadına sinir olurlar hem de kadın üzerinde etkim oluyor diye Kasım Kasım kasılırlar, delirme, tükenme, düşersen kalk silkelen ve lütfen ikinci çocuğu yapma, bu a. yıya ikinci çocuğu verme, ikinci kez anne olma. Sen onun tehditlerine sağır ol, çocuğuna odaklan, çocuğunun gelişimine odaklan, eşinin de pis tehditlerini duyma, etkilenme, sana söylediğim şekilde karşılık ver ona, sakin olursan kazanırsın lakin boşanacak gücün varsa onun yanında durmanın da bir manası yok lakin asla boşan demem, bunu söylemek hiçbirimizin haddine değil, o herif yüzünden üzülme, bir yavrun var, ona sarıl, onu öp kokla, annesin, yalnız değilsin, senin sıcaklığına, kokuna muhtaç bir yavrun var, en önemlisi çocuğun ve sensin, sen mutlu ol ki, kendini mutlu edecek kaynakları çoğalt ki yavrun da mutlu olsun, çocuğunla oyunlar oyna, kendine ve çocuğuna yatırımlar yap, kendini ve çocuğunu geliştir, kendini iyileştirdikçe güçlendiğini göreceksin. Serhat Yabancı'nın kitaplarını da okumanı öneririm.
219 Yorumla
Soran+1 yılÖncelikle yorumun için çok teşekkür ederim🙏🏻 sakin kalmak gerçekten sabır işi ve karşı tarafı hiç önemsememek gerekiyor çünkü önemsenmeyecek laflar söylenmiyor gurur kırıcı geliyor o konuşmalara bana gururum kırılıyor bende hırçınlaşıyorum sırf bu yüzden uzaklaştırma kararı aldım ki gitsin ötede yaşasın boşanma davası açıyorsa açsın. Şimdi şöyle ben evlendiğimde hamileymişim evlendikten sonra öğrendik 1 aylıktı o yüzden yapacak bir şey yoktu
- +1 yıl
Tabii ki sakin kalmak kolay değil lakin insan mecbursa onu da öğrenmeli, ondan etkilenmiyormuş gibi göründüğün vakit onun feleği şaşacak, ne oluyor ya diyecek, bu kadın niye delirmiyor, sinir krizleri geçirmiyor diyecek, daha da bir çullanacak üstüne, daha da delirtmeye çalışacak seni, eski haline döndürmek isteyecek, üstüne gelecek lakin sen inatla delirmezsen, sakinliğini korursan etkilenmiyormuş gibi yapabilirsen bir süre sonra sahiden de etkilenmeyecek, sinirlenmeyeceksin, göreceksin ki o sendeki tüm hükmünü kaybetmiş, hükümsüz kalmış sen de, o vakit o delirecek, bu defa kapına sevgi dilenmek için gelecek.
Tabii ki etkilenmiyormuş gibi yapmak da sabır işi lakin sonu baldan tatlı, çünkü insan kendini daha güçlü hissediyor karşısındakine istediğini vermediği için.
Ayrıca senin gururun kırılmasın onun ettiği hakaretler karşısında, niye senin gururun kırılıyor ki, kötü söz sahibinindir, hakaretler eden o hakaretleri kendine eder, üstelik namusuna, karısına, çocuğunun annesine hakaretler eden, tehditler savuran ş*erefsizdir.
Uzaklaştırma kararı aldığına göre boşanmanın eşiğindesin zannımca lakin senin boşanmak istemediğini düşünüyorum, uzaklaştırma kararını belki onu kendine getirmek için aldın, uzaklaştırma kararı derken hukuksal boyuttaki uzaklaştırma kararından bahsediyorsun değil mi
Soran+1 yılPolis kararı ile yani karakoldan aldım
Soran+1 yılBir dava açılmış değil ama açacam diyor daha bi şey yok ortada
- +1 yıl
Bazen olaylar insanın iradesi dışı gelişebilir, çocuğuna sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum, onun varlığı ömre bedel, evlendin, çocuğun oldu, o vakitler belki yapacak bir şeyler yoktu lakin şimdiden sonra bir yol haritası belirlemelisin kendine, bu adamla evli kalacaksan ondan etkilenmemeyi öğrenmelisin, etkilenmiyormuş gibi yapabilmelisin, ikinci çocuğu dünyaya getirmemek için önlemini almalısın, neticede bir çocukla boşanmak mı yoksa iki çocukla boşanmak mı? Bu adama güvenmiyorsun, güvenmediğin bir adamdan evli de olsan, çocuğunun babası da olsa ikinci çocuğun olmasın, kendi hayatını zenginleştirirsen daha mutlu olursun, kendi hayatını çocuğunla oyunlar oynayarak, onun gelişimine katkı sağlayacak aktivitelerde bulunarak, hobiler edinerek, çocuğunu parka çıkararak, hobiler edinerek, kurslara giderek, kitaplar okuyarak zenginleştirebilirsin, hayat o zaman daha verimli yaşanıyor lakin ben bu adamla devam edemem diyorsan;
Soran+1 yılBen eşimi seviyorum böyle bi insan nasıl sevilebilir bilmiyorum ama gönül işte düzelmesini umuyorum
- +1 yıl
O zaman da boşandıktan sonrasını kaldırabilir misin?
Maddi ve manevi çocuğuna yetebilir misin? Çocuğuna kim bakar, ailen destek çıkar mı, bir işe girip çalışabilir misin? Yol haritanı bu şekilde belirlemelisin, ya boşanacaksın ya da kalacaksın, o boşanmak istese dahi sana ödeyeceği nafaka var lakin bir kadın her zaman ayakları üzerinde durmalı. - +1 yıl
Neden uzaklaştırma kararı aldın, şiddet mi var?
Diyelim şiddet yok lakin şiddetli geçimsizlik var, gürültüler var evinizde, çocuğunuz bunlardan etkileniyor.
Soran+1 yılKüfür hakaret ve tokat var çocuğum etkilendiği için uzaklaştırdım
Soran+1 yılÇocuğuma benim dışımda bakacak kimse yok
- +1 yıl
Onu sevmeye devam ederek düzelmesini bekleyemezsin ki, adamın zihninde de şöyle bir algı oluşur, "beni tüm hadsizliklerime rağmen seviyor, o zaman ben sevilecek insanım, vazgeçilmeyecek birisiyim" Tam olarak böyle düşünür işte lakin sen tamamen kendine sahip çıkarsan, onun yalanlarına kanmazsan senden sevgi dilenecek duruma gelir, hakeden kişiyi koşulsuz sevmek güzeldir, ham olan, büyümemiş birisini değil.
- +1 yıl
Ş. erefsiz herif bir de el mi kaldırdı sana, bu kadar düştü mü, onu sevdiğine emin misin yoksa kendini mi kandırıyorsun? Neyini seviyorsun bunun? Yalancının, dengesizin, güvenilmezin, samimiyetsizin teki.
Senden boşansa dahi sana ödeyeceği nafakalar var, bunları da hesap eder emin ol.
Onun yanında kendini güvende hissetmiyorsun ki uzaklaştırma kararı aldırmışsın, artık ailelerde biliyor her şeyi, ailenin yanında mı kalıyorsun, ailen destek oluyor mu boşanman konusunda
Soran+1 yılŞimdi konuyu şöyle özetlemek gerekirse ben evliliğin başlarında kayınvalide felan olaylarında çok sorun yaşadım ve 100 kere evi terkettim anneme gittim annem destek oluyor tabi ama hamile olduğum için de bırakamadım yoksa çoktan boşanmıştım sonrasında o bu gitmelerime alıştı önemsemedi haklı olarak çünkü yalama gibi oldu daha sonrasında bu durumlar arttı ama ben bir daha anneme gitmedim çünkü annem ya tam gel ya da gelme dedi bende gitmiyorum sevmek mi akışkanlık mı bilmiyorum kayınvalidem felan tam yılan
Soran+1 yılşu an eşimle olan evimdeyim ama onu eve almıyorum
- +1 yıl
Şu an hamile misin, hamilelik devam ediyor mu?
Aslında sevgi değil, alışkanlık bence, şu kayınvalideler de çocuklarına niye mutsuzluk yaşatıyorsa ara bulucu olmaları gerekirken.
Adamı eve almayarak iyi süründürmüşsün, kesin anasının evinde kalıyordur lakin böyle de devam etmez ki ya barışacaksınız ya da kökten bitecek, herkes yoluna bakacak, boşansan dahi aranızda hiç kopmayacak bir bağ var onunla, çocuğunuz, boşansan dahi hayat boyu çocuğunun babası olarak kalacak, ona dönsen de emin olacak mısın onun dengesizliklerinden, çekebilecek misin onun dengesizliklerini, önünde iki yol var, ya barışacaksın ya da yolunu ayıracaksın, annenin de dediği gibi ya devam edeceksin ya da annene tamamen gideceksin.
Soran+1 yılBebeğim doğdu şu an 8 aylık 😅 yani bilmiyorum gerçekten annesinden felan çok çektim bugün bile beni arıyor oğlumun gönlünü al diyor
- +1 yıl
Allah bağışlasın🌸 Ömrü, bahtı güzel olsun inşallah.
Demek ki kayınvaliden de barışmanızı istiyor, bu evliliğin bitmesini istemiyor, torununu da düşünüyordur.
Tabii ki bence eşinden özür dileme, özür dilemen eşinin sana karşı saygısızlıklarını arttırır.
Soran+1 yılKesinlikle öyle ama kayınvalidemin beni ya da torununu düşündüğünü sanmıyorum o kadın biraz değişik böyle tuhaf tuhaf örnekler veriyor hamileyken derdi ki sütün gelmezse süt anne buluruz felan sonra doğum yaptım emzirmede zorlanıyordum seni istemiyor sütün acı felan dedi hemşire kızdı sonra doğumdayken herkese yetişemedi ortalıkta doğurdu dedi böyle değişik şeyler hele bir tanesi çok fena eşimin arkadaşını ben doğum yaparken içeriye almış herkes şok geçirdi çocuk bir kaçtı anlatamam sana rezillik o da çok utandı bir şey görmedim felan demiş ama gördü yani şimdi yüz yüze gelemiyoruz adamla. Yani benim kayınvalide tam yılan şimdi de boşanmayla alakalı olaylar anlatıyor işte anne bakamamış babaanneye vermiş babaanne sahip çıkmış annelik yapmış anneyle çocuk hiç görüşmemiş bir daha gibi yani bana diyor ki kızım sana söylüyorum gelinim sen anla bu söz tam olarak bunun için söylenmiş oğlunu savunup durdu şerefsizlik köpeklik yapmayın diyor ama bana diyor yani oğluna değil sonra oğlum hata yaptı ama hatanın en büyüğünü sen yaptın gel özür dile diyor daha neler dedim
- +1 yıl
Sakın ola ki özür dileme, bunu da büyütürler. Sürekli dedikodu yapan, hatta yalan karıştırarak dedikodu yapan bir kadın anladığım kadarıyla, böyle kişinin yetiştireceği çocuk da eşin gibi olur, mükemmel bir anneye sahip olan erkek de adam olur, eşin ham, olgun değil, annesine kızılması gereken yerde kızmamış sanırsam, ne demek ya sen doğum yaparken ne cüretle eşinin arkadaşını odaya alır, eşinin kardeşini dahi odaya alamaz, haneye tecavüzdür bu, nasıl kendini bilmez birisi, nasıl bir utanmazlıktır bu, insanın ailesi kimliğidir işte, sakın ola ki, olur ki barışırsan bu aileye ikinci torunu verme, akıl sağlığını korumak istersen kendi dünyanı zenginleştir, boşanacaksan bir işe gir çalış, anneciğine emanet edersin yavrunu lakin boşanmadan evvel Serhat Yabancı'nın Evlenmeden Boşanmadan Önce İyi Düşün kitabını oku muhakkak.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendini geliştirmeyen koca türü alttan alma ciddiyetini göster buna ne kadar alttan alırsan devam eder bu konuşmaları kimseye bulunmaz Hint kumaşı muamelsi yapmayın.. laflarını düşünerek konuşmayı öğrensin herkes
110 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum
Cevap sahibi+1 yılBide dış etkenlere dikkat et canım hicbisi yokken bı anda parliyosa birisi tarafından dolduruluyo ihtimalini unutma
Soran+1 yılAnnesi yapıyor
Soran+1 yılBeni aradı diyor ki gel oğlumdan özür dile
Cevap sahibi+1 yılHahah ah bu tecrübelerim hiç yanıltmadı beni 😂
Cevap sahibi+1 yılAnneden uzak tut elinden geldiğince o zman kocanin biraz daha sakinlestigini gorursun boşanmaya kadar gider yoksa iş
Soran+1 yılÇok zor ortak iş yapıyorlar
Cevap sahibi+1 yılDesene tam düşmüş yerine Allah yardımcın olsun canım
Soran+1 yılAynen maalesef bebeğimi istiyor kaynanam ver ben bakarım diyor saçma sapan örnekler anlatıyor yok komşusu boşanmış babaannesi annelik yapmış
Cevap sahibi+1 yılSende elinden geldiğince eşinden tartışma kendine çekmeye calis laf verme kaynana ama bı yandanda delil topla boşanmaya da hazırla kendini zor bir süreç ya siyah olucak eşin ya beyaz ikisininde sonucuna hazırla yapcak bisi yok artık
Aşk İlişkileri konusunda 895 cevap paylaştı. Aranızdaki tartışmaların ana çıkış noktasını bulmalısınız. Onu ortadan kaldırınca her şey düzelecektir.
355 Yorumla
Soran+1 yılSorun da orada zaten birbirimizi dinlemiyor ve sağlıklı tartışmalara giremiyoruz o öfke patlamaları yaşıyor ve ben onun o saygısız sözlerine susup oturamıyorum aslında bir uzman yardımına ihtiyacımız var
Soran+1 yılPeki basit bir olay anlatacağım ben bebeğimle beraber kuaföre gittim ve gittiğimi de söyledim sonrasında beni buradan alır mısın dedim o da tamam dedi beni almaya gelecekken beni aradı konum istedi bende attım ama konumdan yolu bulamamış tekrar aradı tekrar konum istedi ve söyledim googleden de bakabilirsin dedim bakmış bulamamış ve beni arayıp bağırmaya küfür etmeye başladı bende sen eve git kendim gelirim o zaman sorun değil dedim ama yolda karşılaştık ve suratı asık kötü kötü bakıyor daha sonra evin önüne geldik ben bebek arabasını çıkarırken yardım istemedim ne yapıyon sen felan dedi sonra tutacam kafasına geçirecem şimdi şunu felan diyince senin amacın ne diye sordum ve bıktım senden bi rahat yok bana felan diyip gitti ertesi gün sabah bebeğimizle ilgilendi geldi beni öpmek istedi bende izin vermedim çünkü hep aynı şeyi yapıp sonrasında bir şey yok gibi davranıyor buna izin vermedim bana tokat attı bende polis çağırıp uzaklaştırma çıkardım
- +1 yıl
Anlattığın olay özüğnde düşündüğümü anlatacağım.
Kocanda özgüven ve öfke kontrol problemi var. Konum attığın halde bir adresi bulamamış ve bu durumdan yüksünmüş, beceremediği şeyin hıncını da sana kızıp bağırarak seni bastırmış, sebebi de sen bulamadın deme diye. Normalde sana değil kendine sinirlenmesi gerekirdi. Ama yine de bağırması onun öfke problemi olduğunu gösterir.
Diğer yandan sen de bundan etkilenip üzülmen normal, ama evlilik böyle bir şey değil. Böyle problemleri olan bir adama daha tedavi edici yaklaşmalısın. Söyleyeceğimi yanlış anlama ama bu problemi aşmak için o adamın yanınd aolmalısın. Arabayı çıkarma olayında olduğu gibi tavır yapmak yerine bir süre hiç bir şey olmamış gibi davranıp sakinleşince her şey, ona kırıldığını söyleyebilirsin.
Bu tarz adamlarının özgüvenini yerine getirmek kolaydır aslında, onun seni koruduğunu, ona bağlı olduğunu, onun evin reisi olduğunu, ona ihtiyacın olduğunu ve onu sevdiğini hissettirirsen kendine özgüveni geri gelecektir ve böyle patlamaları olmayacaktır.
Adam ne yaptığının farkında, sonradan pişman oluyor, düzeltmeye çalışıyor, tedavi edilebilir, iş sende bitiyor, ona doğru siyaseti uygulayarak istediğin kıvama getirebilirsin.
Soran+1 yılPeki neden bana senden bıktım istemiyorum gibi sözler söylüyor benim canımı sıkıyor bu tarz şeyler
- +1 yıl
Öfkeyle söylenen şeyler onlar. İstemeyen adam gidip öpmez bir kadını. Diyorum ya ne yaptığının farkında ve pişman oluyor, sonradan geliyor düzeltmeye, üzerine tepki görünce daha büyük öfke patlaması yapıyor.
Yaptığı her harekete karşılık verirsen her aşamada daha fazlası ile karşılaşırsın, tokattan da gördüğün gibi.
Karşılık vermek yerine onu dizginlemeyi seçmelisin. Bir nevi ona erkek olduğunu hissettirmene ve onu yüceltmene ihtiyacı avr.
Dediğim gibi problem sende değil onda, sen sağlıklısın o ise bazı problemleri olan birisi, bunu senin yardımın ile aşabilir ve sonunda yine sen mutlu olursun, bir bebeğiniz var ve bence değer buna...
Mesela bulamayıp adresi sinirlendiğinde ona telefonda; sen olmadan ben çocukla eve gidemem, sana ihtiyacım var, önemli değil sen bulana kadar bekliyorum ben seni diye bir yaklaşımda olsaydın erkeklik gururu kabaracak ve sana ulaşmak için elinden geleni yapacaktı...
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim uzun uzun anlatıp anlamama yardımcı olduğunuz ve beni dinlediğiniz için teşekkür ederim
Soran+1 yılEn iyi yorum seçeceğim
Soran+1 yılŞimdi ben uzaklaştırma kararı çıkarttım 4 gündür de görüşmüyoruz yazmıyor aramıyor kayınvalidem de en son iki gün önce aradı yapma etme felan diyor ama eşimle hiç diyalog kurmadık bu durumda ben gel demem onun gelmesi gerekir bu süreçte ne yapacağım beklemek doğru geliyor
- +1 yıl
Tokat ne kadar yanlış bir şey ise bir erkeği yasal yollarla evden uzaklaştırmak da aynı kötülüktür. Bunu ancak öldürme riski olursa yapmalısın ama o halde bile engel değil. Bir zarar verecekse sana uzaklaştırma kararı buna engel değil zaten. Adamın erkeklik gururu ayaklar altına alınmış durumda.
Bence de uzatma bunu ve polis merkezine gidip geri dönmesini istediğine dair ifade ver ve geri çağır adamı... Uzatırsan sürenin sonunda artık geri gelmeyebilir... Boşanabilirsiniz...
Böyle durumlarda polise başvurmak yerine durumu düzeltecek aklı selim büyüklere başvurmak en doğru yoldur. Artık boşanmaya karar verdiğin durumda ancak polise başvurmalısınız.
Soran+1 yılŞimdi şöyle ki kavga esnasında bana ben çocuk için duruyorum azıcık gururun varsa boşanma davası aç dedi bende sen neden açmıyorsun dedim çocuğu ver açacağım dedi vermem zaten mahkeme de vermez dedim böylelikle kavga şiddetlendi yani boşanma davası açmak istiyorsa açsın
- +1 yıl
Eğre boşanmak istese önce anlaşmalı teklif eder, olmazsa gider çekişmeli boşanma davası açar. Bir erkek küçük bir çocuğa bakamaz, almak da istemez, çocuk da anne şefkatinden uzaklaşamaz.
Bunu yapmıyorsa adamın gayesi boşanmak değil, sen de o açsın diye bekliyorsan senin de amacın boşanmak değil.
İkiniz de almışsınız elinize sazı tıngırdatıp duruyorsunuz. Bir kesin şunu ve ikiniz de çocuğunza bir bakın.
Biri kadınlık gururunu kaşıyor, diğeri de körüğü almış eline yangına doğru koşuyor.
Adam bunu söylerken bilinçi veya bilinçsiz duymak istediği tek şey var. Seni seviyorum, senden ayrılmıyorum, erkek ol ve ailene sahip çık, ortada bırakmak için mi bir kadının hayatına girdin falan fistan işte...
Soran+1 yılHaklısınız ama kötü konuştuğu için gururum kırılıyor ama yaklaşımlarınız söyledikleriniz doğru bence de
- +1 yıl
Terazinin bir tarafında gururunu koy, diğer tarafına da aşağıda yazacaklarımı.
1- Çocuğun ve onun ayrı aileden kaynaklı yaşayacağı travmalar
2- Toplumun sana ve çocuğunun babasına bakış açısı
3- Dul kadın diye nefsini sana yöneletecek şerefsizler
4- ...
5- ...
6- ...
.
.
.
.
.
100.000 - ...
;)
Soran+1 yılVe yaşımda küçük ben 25 yaşım 26
Soran+1 yılErkek olduğunu anladım zaten başta belki kadındır diye umut ettim ama sonra Telegram diyince anladım maalesef
Soran+1 yılAklı başında büyüğümüz yok benim annem fevri ayrıl gel diyor onun annesi yalancı baya iki yüzlü ikili oynuyor ona farklı bana farklı doldurmalar felan söz konusu o da anneye çok düşkün çoğu kavgalar aileden kaynaklı babası karışmıyor benim babam karışmıyor kim karışacak
Soran+1 yılKayınvalidem bebeğimi istiyor ver ben bakarım öyle boşanın demeye getiriyor
- +1 yıl
Aşağda bir sürü insan kılığında yaratık var cahil cahil konuşan. Ailelerde de anneler daima yuva yıkan olur aşağıdakiler gibi. Çocuğunu kimse alamaz senden belli bir yaşa gelene kadar. Annesi de annen de senin ve çocuğunun yaşayacağı şeylerden etkilenmeyecek. Sen yaşayacaksın ayrılmış bir kadının yaşayacağı zorlukları ve karşılaşacağın pisliklerin mide bulandırıcı yaklaşımlarını. Çocuğun yaşayacak baba anne ayrı travmalarını.
Hayat senin, yuvana sarıl. Çok basit aslında kıcanı yola getirmen, anahtar sensin. Bir kadın isterse bir aslanı kediye çevirir. Evlilikte gurur vs. diye bir şey olmaz.
Soran+1 yılTekrar teşekkür ederim zaman ayırıp derdimi dinlediğin için 🙏🏻 umarım bundan sonrası güzel olur
Soran+1 yılDoğru
- +1 yıl
Yukarıdaki kadın ile yazışmanızı okuyorum. Kayınvaliden ile yaşadıkların çok üzücü, bahsetmemiştin. Yeni bir şey de gördüm orada, annesi ile olan toksik olaylar nedeni ile kocanın evinden çıkıp çıkıp annenin yanına mı gittin? Gitmende kocanın etkisi ne kadardı? Bu gitmeler olmadan önce sana kötü davranıyor muydu böyle?
Soran+1 yılÖncelikle evliliğimin ilk başlarında hamile kaldığımı öğrendim ve yeni bir yer yeni bir yaşantı ağır geldi herkesten uzakta olmak beni çok bunalttı eşim 7-24 çalışıyordu ve bu yüzden evde sürekli tek başımaydım o sırada bir işte çalışıyordum bunu belirtmek istedim sonrasında bir sürü tartışma yaşadık kayınvalidem takılarımı alıp kızının üstüne geçirdi ilk kavgamız buydu ve ben evi terkettim eşim eskiden çok üstüme düşerdi sevgiliyken felan aşırı düşkündü bana ve adım atar ara yapardı bu ilk tartışmada yalvardı gitme felan diye ama ben yine de gittim çünkü eşim annesine boyun eğen birisi. Annemde en uzun 1 hafta kalmışımdır bu çocuk doğduktan sonra bir kez daha gerçekleşti toplamda 10-15 kere gittim anneme en son gittiğimde uzun kalıp hemen dönmedim ama o günden aonra bir daha da böyle bir şey yapmadım. şu an ki kavgamıza annesi sürekli arıyor başta güzel konuşuyordu şimdi şerefsizlik yapma oğlum özür dilemez senden diye devam ediyor görümcem ile konuştuk eşim diyormuş ki anne aramızı yap ama annesi de böyle davranıyor babası beni arıyor ve annesi de babası beni eşimin ayağına gitmem için ikna etmeye çalışıyorlar bende diyorum ki neden o özür dilemiyor ama buna bir cevapları yok bana çocukla beraber gel kocandan özür dile barış diye konuşuyorlar
Soran+1 yılBir de eşim o sıralarda eşya felan da kırıyordu bir keresinde ben hamileyken beni gece 2 de sokağa atıp polis çağırdı şikayetçiyim diye bir kere gardrop kırdı böyle böyle şeyleri var hamileydim aşermiştim almam felan dedi gitmiş almış bende bana ters davrandığı için tavır koymuştum aldığı şeyi fırlattı
Soran+1 yılEşim araba düşkünü ailesi de ona araba ev vadettiler ama sadece araba aldılar sonra aldıkları arabayı da kardeşinin üstüne yaptılar eşimin üstüne hiç bir şey geçirmiyorlar evlenmeden önce ne varsa evlendikten sonra kardeşinin üstüne geçti ben bunları görünce dayanamadım ve ailesine karşı kötü konuştum ama ben hatamı farkettim ve hatamdan dolayı özür diledim bir daha da asla yapmadım ailesine kötü konuşmaktı benim hatam diğer şeylerde haklıydım ama bir daha konu yapmadım bu arada takılarımı da eşim verdi sonra ailesinden geri istedi ama ailesi geri vermedi eşimde ben küsmeyim diye bana bir telefon aldı hediye etti
Soran+1 yılKayınvalidem düğünde takı sandığını alıp gelin odasına çıkıp saydı
Soran+1 yılTamam
Soran+1 yılGörümcemle konuştuk uzaklaştırma kararı çıkarmıştım onu geri al da yine gelmesin istersen dedi tamam dedim alacaktım sonra Eşim mesaj attı çocuğu görmek istiyormuş annemlere getir diyor bende hayır dedim sonra da görümceme söyledim almaktan vazgeçtim diye
Soran+1 yılHani eşimin ayağına gideyim de öyle barışalım istiyorlar gelip gönlümü alsın istemiyorlar
- +1 yıl
Öncelikle sizin aranızdaki problemlerin çıkış noktası kaynananın yaptıkları ve taaa en başında senin bu durum karşısında yaptıkların. Adam arada kalmış ve kimyası bozulmuş. Seni seviyor ama sana güveni ve inancı kırılmış. Gözünde değerin düşmüş. Ama bu onun yaptıklarının haklılığını göstermez. O da hatalı, bir erkek aradaki dengeyi korumalı, ama daha 26 yaşında ve toy.
Kaynanasının yaptıkları çok aşağılayıcı, doğumda olan olay kanımı dondurdu, kocanın buna çok aşırı sert bir tepki göstermesi gerekirdi, sen değil, sen her daim kaynananın şerrinden kocana sığınmalıydın.
Kaynanan ne kadar körü olsa da kocanın kıymetlisi ve onun için değerli, hiçbir şey vermeseler de annesi, onlara hakaret etmemeliydin. Keza ailesi kocana bir şey almak zorunda değil, o husus kocan ile kendi ailesi arasındaki bir hukuk, buna senin karışmaman gerekir. Senin de dediğin gibi, kocan evine bakıyor ve muhtaç değilsiniz sonuçta.
- +1 yıl
Altınları kocan vermiş, geri de istemiş, bu durumdan o da rahatsız, ama ne yapsın ailesi pislik, o da arada kalıyor, sana da mahcup oluyor. Onlar arasındaki hukuk bu, keza boşanma olursa zaten bunları söke söke alırsın mahkemede, evli kaldığın sürece de evliliğinden değerli değil.
İlk başlarda eşinle bir şey yaşamadan sırf kaynanan ve eşinin ailesinin yaptıkları yüzünden evden defalarca gitmişsin. Bu yanlış. Neden mi? Bir kadın erkeğin namusudur, sen her seferinde adamın namusunu kafana göre o evden çıkarıp başka yerde yaşayamazsın nikah varken. Eğer gerçekten boşanmaya karar vermeden veya ölüm veya dayak riski olmadan bunu yapmamalısın. Eğer yaparsan kocanın sana olan güveni azalır, yaralanır, erkeklik gururu kırılır.
Kocan sana vurmuş, kesinlikle suçlu, bunu yapmamalı, insanlar arada kaldıklarında gücü hangisine yetiyorsa ona bağırır, ona yüklenir, ama o kişi ailesine kızgınken bir de ailesinin yaptıklarından eşi de onu cezalandırıyorsa giderek, ona kötü davranmaya başlaması kaçınılmaz oluyor. Burada biraz kendini sorgulamalısın.
Her ikiniz de hatalısınız, aranızdaki sorun da kaynanan ve ailesi. Sorunu bu merkezde çözmeye çalışın, ama onun annesi olduğunu ve onun için değerli olduğunu unutmadan hareket etmelisin.
Bence kocana bir mesaj at, ona o tokatın gönlünde açtığı yaranın iyileşmesine ihtiyacım var, sonra her şeyi düzelteceğiz de, ama hemen bekleme bunu, biraz müsaade et de ve her ikiniz de biribirinizden özür dileyip hayatınızı tekrar birleştirin.
Diğer yandan muhakkak bir aile danışmanına başvurun. Senin de onun da ihtiyacınız var...
Soran+1 yılGözlemleriniz beni bayağı etkiliyor. Gerçekten çok iyi anlayıp yorum yapabiliyorsunuz evet kaynanam ile sorunlar var fakat bunlara müsade eden de eşim annesine karıştırmayabilir üstelik ben onun ailesine kötü konuşurken o da boş durmadı benim anneme karşı hala kötü konuşuyor arkasından tabi ama yüzüne de sen karışma ara bozma demişliği var ama ben hiç annesinin yüzüne saygısızlık etmedim. Annesi daha bugün bana şerefsiz köpek diye konuştu yine neyse dedim ve karşılık vermedim ilişkimize annesini çok katıyor mesela kendisi düzeltmek yerine annesine sen düzelt demiş ama annesi de yokuşa sürüyor durumlar böyle ben hatalı olduğum yerleri kabul ediyorum farkına vardığımda geç oldu baştan başlayabilsek bir şeylere çok daha farklı yapardım ve umursamazdım ama bende toyum bu yüzden hatalar oldu sonrasında özür diledim daha sakin ılıman oldum ama düzelmedi şimdi bana aşırı kötü davranıyor başkası mı var diye düşündürüyor ama böyle bir şeyini hiç görmedim bu yüzden emin olamıyorum işte en son o tokatla beraber bunlara katlanmak zorundasın ananın evine git felan dedi boşanma davası aç dediğimde çocuğu ver açıyım yoksa açmam dedi şimdi burada beni şu da düşündürüyor çocuk için mi duruyor bugün bana mesaj atmış çocuğu özledim annemlere gel de göreyim diye bende gelmem dedim gel çocuğumu göreceğim yazmış uzatma dedim şimdi burada benim de gururum kırılıyor istenmiyor olduğumu hissediyorum beni istemiyor da sanki sadece çocuk için var gibiyim bir de kayınvalidemin çocuğu benden almak isteği var tabi bu yüzden çok tedirgin ve stresliyim. Bu arada hastane olayı asla konu olmadı eşim annesine tek kelime etmedi ben doğum sancısı çekerken kayınvalidem akrabalarla dedikodumu yapıyor gelip gidip beni bunaltıyordu bende lütfen şu an da çok acı çekiyorum dedim gidip bunu eşime söylemiş beni tersledi demiş benim en tersler halim bile onlara karşı çok kibar çünkü cidden kibar davranıyorum eşimde gelip bana herkese bağırmışsın felan diye söylendi
Soran+1 yılBu arada terapiyi kabul etmiyor ailesiyle ortak iş yapıyor annesi sürekli sağlıktan yola çıkarak acitasyon yapıyor bu şekilde oğlunu tutuyor ama benden sağlıklı kadın elim kolum bağlandı benim ona mesaj atmam bana olan saygısızlığını arttırır yenilir yutulur konuşmuyor bana çöp gibi davranıyor aşağılıyor rencide ediyor gururum kırıldı kendimi ezilmiş hissediyorum
Soran+1 yılBana diyor ki beni aileme karşı rezil ettin seni istemiyorum boşanacağım felan ama bir boşanma davası da açmıyor o zaman benden ne istiyor çocuk arada kalmasın diye mi duruyor bu ne kadar sağlıklı
Soran+1 yılKendi adım atmaması da çok kötü bir özürü bile haketmedim mi özür dilese yumuşarım belki ama annesine sen git ara yap demiş annesi de uğraşmıyor aksine bana kötü konuşuyor beni sinirlendiriyor kız kardeşi aslında anlayan birisi ama neticede görümce ve görümceliğini yapıyor bana ayrı onlara ayrı konuşuyor ilk evlendiğimiz sıralar eşimle beraber yemek yapardık görümcem bunu görüp annesine söylemiş eşim bir daha bir çatala bile dokunmadı bazı şeyler maalesef böyle
Soran+1 yılBeni ailesi gibi görmüyor ben dış kapının dış mandalı gibiyim asla içine almıyor ben kendimi dışlanmış görüyorum onun ailesi orada ve 7-24 zaten onlarla beni ve bebeğimi günde 1-2 saat ancak görüyor bebeğimle çok az vakit geçiriyor sonra diyor ki bebek bana alışamadı beni sevmiyor al götür diyor böylesi daha kolay felan diyor bu arada bebeğimizin adıyla bile hitap etmiyor bebek diyor çocuk diyor ama bebeğimle ilgilenirken de onu çok seviyor öpüyor kokluyor oynuyor
Soran+1 yılİlk zamanlardaki halini çok özlüyorum sahiplenici korumacı ve bana sevgisini belli eden bir insandı ben bir bakışından anlardım sevdiğini şimdi karşımdaki insan aynı değil bencil kendini düşünen egoist baskın vurdumduymaz bana değer vermeyen hissettirmeyen böyle bir insan oldu nasıl düzelir bilmiyorum
Soran+1 yılBu evliliğin bitmesini o da istemiyor bence bende istemiyorum ama ben özür dileyen taraf olamam önce onun adım atması konuşması gerekli ve konuşurken de çocuğum için yoksa sana gerek yok der gibi değil bu arada ailesi de öyle davranıyor çocuğu göster ya da çocuğu ver sen git diyorlar böyle davranıyorlar belki eşimde böyle olsun istiyor bilmiyorum
Soran+1 yılBenim annem çok net bir insan ama annnem dobra konuştuğu için annemi kötü biliyor eşim halbu ki ara bulmaya çalışıyor olanı eşit bir şekilde söylüyor misal benim hatamsa bana diyor sen yanlış yapmışsın diye eşiminse eşime diyor ama eşim annemi düşman görüyor
Soran+1 yılBu olaya annemi karıştırmadım hiç
Soran+1 yılSize istek yolladım ama dm atamıyorum siz atın lütfen
Soran+1 yılSize yine dm atamıyorum xper puanım yetmiyor ama dediklerinizi uyguladım 🙏🏻
- +1 yıl
@1İnciTanesi bak sana inat barıştırdım onları :D
- +1 yıl
Yahu sen ne diyorsun, niye laf atıyorsun bana, yok yukardaki kadının gazına gelme, bunlar ne biçim sözler, kendi fikrini söylersin de beni niye araya iliştiriyorsun, beni niye etiketliyorsun, kendinle muhattap etmeye çalışıyorsun, boşansa ben göbek mi atacağım, bana inat barıştırmış, görüşlerinin hepsini okumadım, şöyle göz gezdirdim, kadın diyor bana ya, bir de beni etiketliyor, bana inat barıştırmış, ben kimseye boşan ya da boşanma demem, bu benim haddime değil, ben önündeki seçenekleri gösterdim kendisine, hâlâ da söylediklerimin arkasındayım, eşine güvenip de ikinci kez anne olmasın.
Ayrıca hanımefendi senin barıştırmanla barışmadı, barışmaya gönlü vardı, barışmak istiyordu, ben kimseyi de gaza getirmem, ben kendisine kitap önerisinde de bulundum, boşanmak ve evlenmek acelece verilecek kararlar değil, ciddi hususlar.
Bugün de sizin gibi kişilerle sınanıyorum ya, beni etiketliyor. - +1 yıl
@1İnciTanesi Etiketlerim, çünkü siz bu kardeşimiz kaynanasındna hiç bir farkınız yok. Söylediklerinizin hepsi kardeşimizi yüceltip adamı gömmenizden ibaret. Ortada olmalısınız. Siz de belki farkına varırsınız yaptığınızın ve bir daha bir kişinin ve ailesinin karısının gözünde küçültecek gazlayıcı tavsiyelerde bulunmazsınız. Adam arada kalmış, hem karısına mahçup oluyor hem de annesinin yaptıkları ile karşı karşıya, kardeşim müdahale etmese ailesi ile arasındaki hususlara hiç sıkıntı olmayacaktı karı koca arasında. Sana ne çocuk kazanmasından falan, hem bir ailede ne kadar çok çocuk olursa o kadar güçlenir o adamın ailesine karşı sorumlulukları. Çünkü o adam tam da o adam (Kardeşimin anlattıklarına göre yorumluyorum)
Ayrıca önerdiğiniz kitap "Türk aile yapısını bozma, yıkma yolunda yuvayı dağıtmak için taşları gizliden nasıl örerim" temalıdır.
Bu kardeşlerim yakınımda olsa çok güzel tedavi ederdim her ikisini de, böyle yarım oldu, delikanlı ile de konuşmam gerekirdi ama kardeşime önerdiklerim ile dolaylı olarak onun da dengesi ve kimyası düzelecek ve çok güzel bir aile olacaklar inşallah...
- +1 yıl
Kitabın yazarı düşüncelerinizi okusaydı muhakkak gülerdi size :D O yazarın kitapları yok satıyor, kaç kişiye faydası oldu. Sadece kendi söylediklerinizin doğru olduğunu düşünüyorsunuz.
Kaynanasından nasıl farkım yokmuş, bu söylediğinizi asla ciddiye almıyorum ve kabul etmiyorum. Bir ailede ne kadar çocuk olursa o kadar iyi demi, dengesiz, henüz büyümemiş, ham birisinden tekrar çocuğu olsun, işler daha çıkılmaz bir hal alsın. Evde bağrışlar, çağrışlar varken çocuğun ruh sağlığı nasıl etkilenir? Bana ne olmasından sana ne, ben ayrıca fikrimi söyledim, ikinci kez çocuğun olmasın derken fikrimi beyan ettim, olan çocuklara oluyor çünkü. O adamın ailesine karşı sorumlulukları ne kadar çok çocuğu olursa güçlenir diyorsun da kocasının yaptıkları meydanda. Hanımefendi doğum yaparken dahi kayınvalidesi oğlunun arkadaşını odaya almış, niye annesine kızmıyor, kızması gerekmez mi? Biraz da oğlunun sessizliğinden ötürü böyle dengesizlikler yapmıyor mu bu kayınvalide?
Ayrıca niye sadece beni etiketliyorsun? burada benimle hemfikir olan kişiler var, onları da etiketlesene, onlar da farkında olur belki. Allahım Yarabbim ya.
Dilerim, inşallah mutlu olurlar, benim kimseyi gazladığım yok lakin kendinize bu kadar güveniyorsunuz madem, inşallah faydanız dokunur, temennim o yönde lakin ben çocuk hususunda söylediklerimin arkasındayım, herkesin kendi bileceği iş. Herkesin yolu, bahtı açık olsun.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
13Cevap
+1 yılBuuu nee böyle çok toksik ilişki. Böyle koca olmaz olsun ıyyk
12 Yorumla
Soran+1 yılDoğruuu çok doğru
- +1 yıl
Ayrılsan olmaz mı?
Aşk İlişkileri konusunda 992 cevap paylaştı. Yani boşan daha iyi her zaman huzursuz mutsuz olursun. Çocuk için de iyi olur huzursuz bi aile ortaminda yasamaktansa
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı. Aranızda ne geçti de soğudu senden bu kadar?
02 Yorumla
Soran+1 yılBiz sürekli sevgiliyken de kavga eden bir çifttik evleneceğimiz günden bi hafta önce bile birbirimize girdik ve evlenmeyecektik ama aileler düzeltti ve evlendik sonrasında takı kavgaları onun ailesine boyun eğmesi bunlar bana ters olaylardı düşüncemi belirtince ona ters geldi sonra çorap söküğü gibi diğer olaylar peş peşe geldi
+1 yılkavgada söylenen her şey illa sakinken düşünülmüştür bunu unutma
01 Yorumla
Soran+1 yılBence de
- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılDemekki kendini aciz ona muhtac gosteriyorsun. Bunu yapan kisi seninkullanmayı ögrenmiş
06 Yorumla
Soran+1 yılAslında ben çalışan bir kadındım ama bebeğime kendim bakmak zorunda kaldım bu yüzden evin tüm ihtiyaçlarını eşim karşılıyor şu an bebeğim küçük elimden ne gelir ki
- +1 yıl
Bunu yapmasi sadece size verdigi degersizliklerinneswri. Nedeni niçini bilemem. Ama insan bir esine sygi duyar. Sevgi azalsada yok olsada insansak saygı duymaliyiz.
Soran+1 yılEvet ne yapacağım
- +1 yıl
Oncelikle yabliz bir aile degil kendinind eoldugunu goster atacagin afimlari düşünerek at ve korkma
Soran+1 yılZaten korkmadım onu istemediğimi söyledim tartışma çıktı ve uzaklaştırma kararı çıkarttım şimdi onu eve almıyorum 4 gün oldu asla konuşmuyoruz
- +1 yıl
Karar ver iyi dusun adimlra devam et. Secim zordur uygulamak zordur
- Aşk İlişkileri konusunda 421 cevap paylaştı.
+1 yılbosanıcaksın cocuguda üzerine alıp nafaka davası aç senin evliliğin bitmiş
00 Yorumla
+1 yılGecmis olsun arkadasim o adam seninle sadece ihtiyaclari icin yaninda barindiriyor ins cocuk yoktur
02 Yorumla
Soran+1 yılBebeğimiz var
- +1 yıl
İste insani en cok uzende bu cocuk varsa yorum yapamicam
+1 yılAilem sahip çıkmıyor mu sana o yüzden mi. boyle. davranıyor. acaba esin
02 Yorumla
Soran+1 yılAilem yanımda ama biz sürekli kavga edip barıştığımız için alıştı gidemez diyor
- +1 yıl
Aynen oyle olabilir birgün çocuğunu al git. ailenin yanına biraz korksun bence oyle deneyin
+1 yılAy görsen sanki ona muhtaçsın.
11 Yorumla
Soran+1 yılİşte bende uzaklaştırma kararı aldım eve almıyorum onu 😅
- Aşk İlişkileri konusunda 580 cevap paylaştı.
+1 yılSenin niyetin ney önemli olan o
03 Yorumla
Soran+1 yılBen üzgünüm sadece
- +1 yıl
Ailen ne diyor peki
- +1 yıl
Terapi almaniz gerek
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıldepoyu boşaltmak için yanışıyo yani sadece
03 Yorumla
Soran+1 yılDepoyu eliyle de boşaltıyo
Cevap sahibi+1 yılee sen? okadarmı uzaksınız
Cevap sahibi+1 yıluzatmadan o adamla tek seferde boşanıcan🤷♂️bebekte olsa, başka çaren yok.
Mal ya o kimmiş ki boş ver çek git
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı. Neden çocuk yaptın?
04 Yorumla
Soran+1 yılÇok severek evlendik
Soran+1 yılBen sana soruyorum sen bana soruyorsun abla
+1 yılNe kadar süredir beraberdiniz
04 Yorumla
Soran+1 yıl4 yıl 2 yıl sevgililik
Soran+1 yılİstek yolladım
Soran+1 yılYok
- +1 yıl
Peki
Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Güzel manipülasyon
010 Yorumla
Soran+1 yılNeden manipüle ediyor
Soran+1 yılAslında değilim peki bu durumu nasıl düzeltirim
Soran+1 yılYapıyorum zaten şu an uzaklaştırma kararı aldım eve de almıyorum onu
Soran+1 yılPolise şikayet ettim
Soran+1 yılTabi ki aile içi psikolojik şiddetten şikayetçi oldum şu an elimde uzaklaştırma kararı var bana kötü konuşuyordu daha fazla katlanamadım
Neden bosanmiyor
04 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum bende bunu anlamak istedim
- +1 yıl
Bu tip insanlar genelde eşlerinin gidemeyecek yeri olduğunu anladığında evlilikte rahat davranmak için bu şekilde davranır
Soran+1 yılEvet bende bunu biliyorum ama ne yapmam gerek bilmiyorum anneme de gittim ama pek bir şey değişmiyor
- +1 yıl
Senin evliliğin gibi tanıdığım var oda öyle şu an 4 çocuğu var hala aynı değişen bir şey yok 43 yasinda sende büyük ihtimalle öyle olursun
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞiddetli geçimsizlik
10 Yorumla
+1 yılaldat gitsin.
10 Yorumla
+1 yılbebeğe yazık :(
10 Yorumla
+1 yılAdamı bıktırma sende
02 Yorumla
Soran+1 yılNe yapmışım da benim gibi eş bulmuş da öpsün başına koysun hiç bişeye karışmam
- +1 yıl
Bu kafa olduğu sürece olmaz zaten
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026