Sizce sevmek ile aşık olmak aynı şey mi?

insanlar sevmek ve aşık olmayı aynı zannediyor ama aşık olmak bambaşka bir şeydir. karşındaki sanki kusursuzmuş gibi gelir. hakkında kötü şeyler söyletmezsin. çok kıskanırsın. hep özlersin…söylenenin aksine hayatta bir kere olan bir durum değildir birden fazla kez olabilir.

ilki ergenliktir. genellikle lisede olur. iki taraf da ne istediğini bilmez. karakterler oturmamıştır. biri diğerini daha çok sevmiştir ( 3 yılımı harcadım) ve ilişki az seven kişi yüzünden biter. daha çok seven bir daha birine aşık olamayacağını düşünür. bittiğinde çok üzülürsün başka birine aşık olana kadar yarası kalır. sonra bir kez daha aşık olunur. bu sefer tam sana uygun biridir. ruh eşindir. evlenilmesi gerekendir. karakterin oturmuştur ve ne istediğini çok iyi bilirsin. öncekinde yaptığın hatalardan ders çıkarırsın ve ona göre davranırsın. iki taraf da olgundur. birlikte çok eğlenirsiniz. iki taraf da birbirini eşit sever. saçma olaylardan biter. kimse neden bittiğini anlamaz. belki ilerde tekrar başlanır.

üçüncüye daha olmadım kolay kolay da olmam diye düşünüyorum. zaten olmak da istemem. olacaksam da evleneceğim kişiye olsun.