insanlar sevmek ve aşık olmayı aynı zannediyor ama aşık olmak bambaşka bir şeydir. karşındaki sanki kusursuzmuş gibi gelir. hakkında kötü şeyler söyletmezsin. çok kıskanırsın. hep özlersin…söylenenin aksine hayatta bir kere olan bir durum değildir birden fazla kez olabilir.
ilki ergenliktir. genellikle lisede olur. iki taraf da ne istediğini bilmez. karakterler oturmamıştır. biri diğerini daha çok sevmiştir ( 3 yılımı harcadım) ve ilişki az seven kişi yüzünden biter. daha çok seven bir daha birine aşık olamayacağını düşünür. bittiğinde çok üzülürsün başka birine aşık olana kadar yarası kalır. sonra bir kez daha aşık olunur. bu sefer tam sana uygun biridir. ruh eşindir. evlenilmesi gerekendir. karakterin oturmuştur ve ne istediğini çok iyi bilirsin. öncekinde yaptığın hatalardan ders çıkarırsın ve ona göre davranırsın. iki taraf da olgundur. birlikte çok eğlenirsiniz. iki taraf da birbirini eşit sever. saçma olaylardan biter. kimse neden bittiğini anlamaz. belki ilerde tekrar başlanır.
üçüncüye daha olmadım kolay kolay da olmam diye düşünüyorum. zaten olmak da istemem. olacaksam da evleneceğim kişiye olsun.
Sevmek ile aşık olmak benzer ancak farklı duygusal deneyimlerdir. İşte bu iki kavram arasındaki farklar:
1. Sevmek: Sevgi, genellikle daha sakin ve istikrarlı bir duygusal bağ kurmayı ifade eder. Bir kişiyi sevdiğinizde, ona saygı duyar, ilgi gösterir ve iyi niyetle yaklaşırsınız. Sevgi, uzun vadeli bir ilişkide temel bir unsur olabilir. Sevgi, sevdiklerinize karşı hissettiğiniz olumlu ve samimi duygulardan kaynaklanır.
2. Aşık Olmak: Aşk, daha yoğun, tutkulu ve bazen kontrol edilemeyen bir duygudur. Aşık olduğunuzda, kişiye karşı derin bir bağ kurarsınız ve sık sık fiziksel ve duygusal çekim hissedersiniz. Aşk, romantik ilişkilerin erken dönemlerinde yoğun bir şekilde hissedilir. Aşık olmak, bazen mantık ve gerçekçilikten uzaklaşma eğiliminde olan bir duygu olarak tanımlanır.
Özetle, sevmek daha genel bir kavramdır ve sevgi, aşkın bir bileşeni olabilir. Aşık olmak ise daha spesifik bir romantik ve tutkulu duygusal deneyimi ifade eder. Her iki duygu da değerlidir ve insan ilişkilerinde farklı zamanlarda ve farklı kişilere karşı deneyimlenir.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aşkın ne zaman kaç yaşında karşına çıkacağının belli olmadığı bilimsel bir gerçek. Benim ilk aşık olduğum zaman geçen seneydi, sevgili bile değildik ama çok ağır bir duyguydu dolu dolu aşkı acıyı yüreğimde hissettim. Bazen rastlıyorum adam 45 yaşında evli eşimi sevemiyorum eski sevgilimi unutamadım diyor ağlanıyor en yakın örneği dayım , adam baş başa kaldığımızda aşk naraları atıyor. Aşk ağır bir olgu , yoğun yaşayanlar ilk aşkını unutamayabiliyor. Ben de unutamıyorum Allah bir ömür kaldıramayacağımız yükü başımıza vermesin.
Soruna cevap vereyim sevmek ve aşk aynı , aşk yani heyecan ilerleyen yıllarda eğer ki her an beraber isen yani kavuşmuşsan monotonlaşabilir. Azaldığını düşünürsün ama azalmaz, sürekli görürsün bu yüzden o heyecana alışırsın. Sevgi her zaman yoğundur eksilmeden kalır çünkü aşık olduğun bir insanı seversin de ve gelip senin yüzüne de tükürse onun ilk tanıdığın coşkun bir aşkla bağlandığın halini sevmeye devam edersin. Kızarsın nefret edersin belki yine de derinlerinde onu seversin. Aşk olmadan sevilmez, sevmeden aşık olunmaz o yüzden sevmek ile aşk aynı yoğun duygulardır. Hoşlanma ayrıdır ve sıradandır. Birçok kişiden hoşlanabilirsin. Gerçekten aşık olduğun an ise bir daha kimseyi gözün görmez.
Hayır sevmek ile aşk asla aynı değildir bir gülü sadece benim olsun deyip koparırsanız bu aşktır. o gül hep yerinde olsun gelip gittikçe bakarım hep derseniz de bu sevgidir. yani aşk bencilliktir, gözü kör eder ve farkına varmadan sonu hüsranla ölümle biter, sevgi ise gün geçtikçe büyüyüp çoğalır canlandıkça canlanır, benlik değil bizlik kazandırır.
O tamamen karakter ile alakalı. Evet aşk gözü kör eder ama zararı yine kendinedir eğer ki kişinin karakteri sağlamsa, heves ve hoşlantısını aşk ve sevgi sanmıyorsa sevdiğine aşık olduğuna kıyamaz. Nefret ettiği an bile ona bir kötü söz söylese yine kendi canı yanar, pişmanlık duyar. İnsan aşık olmadığı birini sevemez , eğer ki sevgiden kastettiğin bir insan olarak ona saygı duymak ise ancak bir canlıyı, bir müziği, bir kitabı sevdiğin gibi seversin. Karşı cinse bir duygu hissetmek anlamında bir sevgi ise aşk varsa o sevgi var olabilir ve sonrasında aşka alışmaya başlasan da o sevgi daima kalır.
Hayır aynı değil. Sevdim de aşık da oldum. Sevdiğimi kıskanan bir tip değilim. Yani genellikle kıskançlıktan çatlayacak gibi kıskanmam kimseyi. Ama aşık oldum ve o sevgilisi için ben çok şanslıyım dedi. Kan beynime fırladı. O an kendimi çok yalnız ve çaresiz hissettim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Aşk bambaşka bir şey ama benim artık kalbim dayanmaz o heyecana, yorgunluğa. Aşk fırtınalı bir deniz, sevgi sakin liman. Aşk öngörülemez heyecan verici, sevgi dingin güvenli
çoğu insanın yaşama sebebi umududur. zaten umudumuz olmasaydı çektiğimiz acılara dayanamazdık. ölümden başka her şeyin bir çaresi vardır. umutsuzluğa kapılmayın.