Gizli Üye(30-35)+1 yılO vakti gelince onuda aldatmaya kalkacaktır. Aldatan insanlar bunu tekrar ve tekrar yapar.""""""benim hayatıma girmek isteyen insanlara karşı bile şüpheciyim resmen flört edemiyorum kimseyle miğdem bulaniyor korkuyorum"""""Demişsin çoğu kişi böyle bir şey deneyimleyince bu duruma düşüyor Artık güvenmiyorum falan gibilerinden Aslında ben insanlara hep şunu söylerim asla Sevgiye sevilmeye Yüksek anlamlar yüklemeyin Asla kimse için buna güveniyorum beni aldatmaz şeklinde düşünmeyin Hazır piskolojide olmak her zaman en iyisidir. herkes aldatabilir ancak herkes aldatcak diye bir şey yok Kimisi olur mesela beklerde bekler güvenilcek insanı beklerde bekler Eğer buna yakın bir insan çıkarsada bu sefer Ya tamamen salar bu kesin aldatmaz mantığıyla ya da Aşırı didikler o zamanda karşısında ki insanı bunaltır Terk edilir. Doğru olan gerçeklerle yaşamaktır. Kendini kasıp durma hayat bu böyle şeyler sürekli oluyor başka insanlarda yaşıyor Yaşayacak ve Yaşanacaksa öylese bu hayattan geri kalmana neden olmasın En başından böyle beklentilerle ilişkiye başlama bırak akışına gitsin ne olacaksa olsun Sonra bir sonrakine öyle öyle geçer gidersin. Şikayet etmek dert yanmak korkmak sürekli kapanmak çözümsüzlüğün asıl kendisidir. Dışarda mutlu çiftleri görecek ah keşke diyecek ne zaman ki önüne fırsat çıksa Ama güvenemiyorum deyip o fırsatı tepeceksin
344 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız. İnsanlara çok anlam yüklemek yoruyor. İnşallah dediginiz şeyleri yapabilirim. Beni biraz da olsa kendime getirdiniz teşekkür ederim. Sanırım siz de yara alıp güçlenenlerdensiniz öyle hissettim.
Cevap sahibi+1 yılAldatılmadım fakat hayattan darbe aldım. Arkadaş kazığı yedik o şekil bir durumlar oldu. Bende bir zaman hayalci yaklaşımlar içindeydim. Bunları bırakıp gerçekci oldum ve Şikayetin dert yanmanın sonunun olmayacağını anladım. Ne derler bilirsin öldürmeyen acı güçlendirir. AMa pes etmessen üstüne üstüne gider mücadele edersen Git gide o şeye bağışıklılık kazanırsın daha hasta etmez seni öyle düşün
Soran+1 yılÜstüne gitmiyorum da akışa bırakıyorum. Zamanın iyileştiremeyeceği şey yoktur. Darbe almadan zaten hayalci olmaktan çıkamıyorsun. Ama bir darbe alınca hayal kurmak bile insana zulum gibi geliyor
Cevap sahibi+1 yılHayal kurmakta sorun yokda Hayalci olmak sorun Ne kadar yüksekden uçarsan o kadar sert çakılırısn. Gerçekci bir insan asla hayalci kadar mutlu olamaz fakat çok zarar görmez hatta hiç görmez. Düşün yani "Beni seven her halimle sever"Aşkımız mezara kadar"Kimse için değişme kendin için bile sen olduğun gibi değerlisin"Seven insan asla terk etmez Asla aldatmaz"Beni seven ben olduğum için sevsin"Bu tarz şeylerin hepsi palavra "kimse seni her halinle sevmez git 200 kilo ol bakalım kim seviyor seni"Kimin aşkı ölümsüz mezara kadarmış hani nerde"İnsan birşeyi değiştirmek istiyorsa önce kendini değiştirmek zorundadır Değişime kapalı bir insan ilerleme kaydedemez"Sevgi sınırsız sonsuz bir duygu değildir diğer duygular gibi sonu ve sınırları vardır Kimse aldatmaz terk etmez değildir"Kimse seni sen olduğun için sevmez bir insandan nefret etmek için illa ki bir sebebin varsa Sevmek içinde vardır. Madem öyle değil niye o zaman insanlar Kriterler koyuyor Erkek dediğin Kadın dediğin şöyle böyle olcak diye Git sev önüne geleni olduğu gibi madem"Bunlar gerçekte ki cevaplardır. Öte yandan gizli anlaşma ve beklentilerde son bulmalıdır. Ben bunu seversem oda bunu yapar ben ona şunu yaparsam oda bana bunu yapar. Karşı tarafın haberi bile olmayan gizli anlaşma ve beklentiler. E tabi bu insanlar yapılana karşılık vermezse bu sefer Hayal kırıklığı yaşarsın yapmak zorunda ama yapmamış gibi O yüzden bunlarıda bırakacaksın İşte Güçlü Olmak böyle bir şey Böyle güçlü olur İnsanlar yıkılmaz.
Soran+1 yılGerçeklerle yüzleşmek kısacası bu arada bu cümleleri çok duydum. Kendimi değiştirmek istediğim bir dönemdeyim kritik kararlar alıcaktım fakat tüm çevrem yapma seni seven her halinle sever demeye başladı ama ben nedense bulunduğum durumdan hem memnun hem memnun değilmişim gibi ikilemde kaldığımı hissediyorum. Bununda benim bir geçiş dönemimin olduğunu hissederek hayatımı rutin olduğu gibi sürdürmeye çabalıyorum.
Cevap sahibi+1 yılGünümüzde insanlar çok kırılganlaştı anksiyete depresyon antidepresan kullanımları arttı Neden biliyormusun Hayat kolaylaştığı için Asosyal bir insan örneği üzerinden gidelim Bu adam ne zaman çevresinde sorun yaşasa kendini eve kapatıp Telefonla pc ile uğraşıyor olsun Geçmişde bunu yapamazdı böyle kaçış mekanizmaları yoktu Sorunla mecbur mücadele ede ede hallediyorlardı Şimdi kaçtıkca artık gerçek hayal sosyal yetenekler körelmeye başlar Çünkü deneyimi yok olmadığı içinde ne yapması gerektiğini bilmiyor. Anksiyete yani kaygı bozukluğuda böyle bir şey Şunu bilmen gerek korkular Bilinmezlik ve Belirsizliklerden ortaya çıkar Verdiğim örnekte olduğu üzere Asosyal olan kişi kendini herşeyden soyutladığı için onun bir ortama girip insanlarla konuşması bile strese sokar o yüzden hiç gitmez evden dışarı bile çıkmaz. Çünkü deneyimlemediği olay onun için bilinmezlik ve belirsizlikle dolu buda korkuya korkuda kaygı üretmesine anksiyeteye neden oluyor Korkuları atlatmanın yoluda yüzleşmekten geçer Eğer ısrarla sosyal hayata katılırsa ne yapması gerektiğini tecrübe eder Ve kaygılar otomatik geçer Çünkü beyin endişelenecek bir şey olmadığına ikna olmuş olur.
Cevap sahibi+1 yılŞimdi aldatılmada böyle bunu yaşadın ne yapman gerektiğini bilmiyorsun nasıl baş edeceğini o yüzdende yeni bir ilişki kafanda kaygılara neden oluyor. Buda aynı şekilde giden bir şey Beyin iki şekilde insanı korur bir reflex olarak Fiziksel şeylerden İki duygusal olarakda Tampon düşüncelerle Duygusal açıdanda şu yüzden korur Kişi yaşanan olay yüzünden çökmesin çünkü İntehara gidebilir diye O yüzden acı bir deneyim varsa O olaya karşı korku açığa çıkararak kaygı ve endişe pompalar yoğun şekilde Sen tabi olayı defalarca deneyimledikten sonra Beyne ben bununla yüzleşebilirim dedikten kendine o güveni duyduktan sonra kaygı vermeyi bırakır. O yüzden baştada bunları söyledim Hayata küsme İlla çok güvenilcek biri lazım deme her şey olabilir hazırlıklı ol kabul et çekinme yoksa İlişkiden alacağın yaşıyacağın mutluluğu asla alamadan yanlız başına yaşar ölürsün
Soran+1 yılİnşallah dediklerinizi dikkate alıcam teşekkür ederim. 10 numara tespitleriniz oldu
- +1 yıl
Çıkarımlarının çoğu doğru. Özellikle de bu"Gerçekci bir insan asla hayalci kadar mutlu olamaz fakat çok zarar görmez" çok doğru. Bu gerçekçi insanlar için hep avantaj hem de dezavantaj aslında. Duygularını yeterince yoğun yaşayamıyorsun. Çok iyi bilirim bunu. İnsanın bazen duygusal olası geliyor bu yüzden. Ama hayatya gerçekçi olmana neden olan şeyler yaşanınca onun geri dönüşü olmuyor. Sana katılmadığım bir nokta var o da değişim konusu. İnsanlar huylarını iyi yönde değiştirebilir ama karakter hiçbir zaman değişmez. İnsanın kendini tamamen değiştirmeye çalışmasını doğru bulmuyorum. Kaldı ki bunu kimse de yapamaz zaten. Hayatta yaşayarak öğrendiğim bir şey var ki o da insanların değişmeyeceği gerçeği. %100 diyemem ama bu çoğunlukla böyledir
Cevap sahibi+1 yılÖnemli Değil 👍 @nightwalk35 ""Duygularını yeterince yoğun yaşayamıyorsun"" aslında tam olarak şunu demek istiyorsun böyle gerçekci düşünürsek Misal herkesin aldatabileceği veya terk edebileceğini düşüncesiyle gerçekci olursak Kendimizi vererek sevemeyiz. Bende böyle düşünmüştüm ama aslında aksi şekilde düşünmek insanı kasıntı yapıyor. Bunu beklenti olmaktan çıkardığın zaman sonuca kendini hazır ve kabullenmiş olduğun zaman başına gelecekten kaygı duymuyorsun duymadığın içinde daha rahat oluyorsun. Diğer türlü hep tetikdesin bu sefer böyle olmacak emin olmalıyım şeklinde oluyor Kasıyorsun kendini hep, Değişim konusunda zaten %100 karakter atlamasına gerek yok Kötü yanlarını değiştirmeli ve bu mümkün aslında Bi söz var Düşünceler fikirlere Fikirler sözlere sözler eylemelre dönüşür diye Beyinde bir kablolama sistemi mevcuttur sen benzer olaylara farklı tepki ve düşünce geliştirdikce sürekli sürekli o zaman Mevcut nörö kablolama sistemin değişikliğe uğruyor Zamanla işte Alışkanlık 21 günde kazanılır derler ya oda böyle oluyor O alışkanlık sürekli beyninde aynı düşünceyi geliştirmene neden olan bir hat oluşturuyor. Bir şeyi hayat standartı haline getirmende 6 ay sürer böylece değiştirirsin Ama bunun için ilk yapman gereken Günlük tutup duygu ve düşüncelerini sürekli yazmak ve Kendine boş zamanlarında neden sorularını sormak Son olarakda bir olay yaşarken derin nefes alıp kendine ve olaya dışardan bakarcasına gözlemleyip analiz etmek bunu yaptığın zaman git gide kendini keşfetmeye ve duygularını düşüncelerini görmeye Başlar ve bunu yaptıkcada kontrol altına almaya başlarsın sonrada yönlendirmeye başlarsın böylece Otomatik pilottan çıkar Manuel olarak Beyninde ki şematikleri farklı davranışlar geliştirerek kendini değişitrmiş olursun Ve bu seni çok güçlü bir insan yapar.
- +1 yıl
Bence en mantıklısı kendimize düşünecek boş zaman bırakmamak. Çünkü insanın ne kadar boş zamanı varsa o kadar kafasında kurar. Mantıklı insanlar yeterince mutlu olamazlar. O insanların çoğu mutluymuş gibi yapar sadece. Bir şeyleri farkında olduğumuz oranda mutsuz oluyoruz bence. Evet insan eğer isterse bazı özelliklerini iyi yönde değiştirebilir. Haklısın. Ama sadece kendi isterse değişir. Onun dışında İnsanların değişmesini beklemek veya onları değiştirmeye çalışmak boşa çaba olur. Analiz yapmayı severim. Senin de uzun uzun çıkarımlar yaptigini görünce konuya dahil olmak istedim. İnsanlar yaşarken sürekli yeni şeyler öğreniyor, travmalar yaşıyor ve bunlar insanı olgunlaştıyor ve belki hayata daha mantıklı bakmamiza sebep oluyor. Bunu yaparken de duygsuzlaşmaya başlıyoruz. Hatta belki de bu yüzden en mutlu insanlar çocuklardır. Yaşanmışlık arttıkça mutluluk oranında azalma oluyor. Bu arada şunu da söylemeden geçemeyeceğim: hani demiştin ya insanlar sevmek için kriterler koyuyor, kimse kimseyi o olduğu için sevmiyor diye. Bence bu doğru değil. Bu dedigin şey hayata duygularından ziyade mantığıyla bakan insanlar için geçerli. Senin, benim gibi insanlar için geçerli. Herkes öyle değil.
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 """insanın ne kadar boş zamanı varsa o kadar kafasında kurar""" Beyin yanlızlık ve sessizlikte negatif düşünceler pompalayan makine gibi çalışır Bu kısım doğru fakat Yinede insan kendisine boş zaman ayırmalıdır. Özelliklede otopilot mekanizmasından çıkarabilmesi için Tefekkür etmeli hiç boşluk vermezsen nerde ne yaptığının analizini yapamaz hale gelirsin çeki düzen verme şansın olmaz kendine, Zaten öyledir insan değişmek istiyorsa en başta bunu istemeli Başkasını değiştirmek mi O tabi kide boş çabadır. Bizzat kendisi değişmek istesede insanın buna kendisi istekli olsa bile bu zor birşeydir. Başkasının zorlamasıyla nerdeyse hiç olmaz. Mantıksallık arttıkca evet duygusallık azalacaktır ama duygusuz olamazsın Ama doğru olan yer bunun dengeye oturtmaktır. Hep ölecekmiş gibi yaşa ama Hiç ölmeyecekmiş gibi çalış demek gibi veya Üzgünken öfkeliyken Karar alma Mutluyken neşeliykende Karar alma çünkü En doğru kararlar Soğuk kanlılıkla alınır. Ölçüt bu olmalı ama o ilişkiyi yaşarken kasmayacaksın mesela bırak akışına gitsin Bak bu konuda bende sana hiç mi hiç katılmıyorum """"kimse kimseyi o olduğu için sevmiyor""""Garanti aldatmaca bir düşünce bunun için mantıksal bakmaya gerek yok sonuçta o insanı beğenmene neden olan illa ki bir şey oluyor. Yoksa çok çirkin insanlar yanlız olmazlardı. Veya çok kötü olan ve bilinen insanlarda öyle Hatta bunuda geçtim Biz bu düşünceye kesinlikle inanıyor olsak Yani bu bir kendini kandırma düşüncesi olmasa Herkeze karşı içimizden geldiği gibi dürüst ve açık olur Öyle davranırız En doğal halimizle ama şunun bilincindeyiz ki Tamamen kendimiz olamayız mutlaka bazı yönlerimizi eksiklerimizi gizleme gereği duyarız ayrıca karşımızda ki insan hakkında düşündüğümüz herşeyide söylemeyiz mutlaka bazı şeyler aramızı bozar çünkü Yani bu konuda rahat davranamıyoruz çünkü biliyoruz ki Bizi her türlü kabul edecek birisi yok.
- +1 yıl
Ama atladığın bir nokta var. Çirkin olup yalnız olmayan da çok insan var, güzel olup yalnız olan da çok insan var. Güzellik tek başıma bir ölçüt değil bu konuda. Aynı şekilde kötü olup değer gören insanlar da var, iyi olup değer görmeyen insanlar da var. Bi de dediğin gibi her şey her zaman her yerde söylenmez evet bu doğru. Ama insanın kendini gizlemesi, kusurlarını saklaması hoş bişey değil bu insanı ikiyüzlü yapar. Olmadığı biri gibi davranmaya iter. Ben öyle insanları çok itici bulurum. Neyse o olan insanlar benim gözümde daha değerlidir. Çünkü kimsenin dört dörtlük olmayacağını hepimiz biliyoruz. Evet insanların kriterleri var ama bu kriterlerin olması demek insanları kusuruyla da sevebileceğimiz gerçeğini değiştirmez. Kusursuz insan yok ki zaten. Belli başlı şeyler olduktan sonra o insanı kusurlarıyla da seversin gayet. Tamamen kusursuz görünme çabası ikiyüzlülükten başka bişey değil. Her türlü kabul etmek diye bişey yok evet ama herkesin bi beğeneni çıkar mutlaka. Herkesin kriterleri de farklıdır, istekleri de, düşünceleri de, beklentileri de. Birileri birilerine kusurlarıyla da olsa mutlaka uyar.
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 Çirkin olupda yanlız olmayan illa ki vardır Fakat bunlar istisna denilecek düzeyde Öte yandan Gerçeği gizlemek kusur örtmek konusunda bende zaten kimse kusursuzdur demiyorum. Zaten asıl gelmek istediğim konu şu Öyle ya da böyle insanlar birşeylerini saklarlar gizlerler ve bunu otomatik yaparlar bilerek isteyerek değil çoğu zaman yani Kendilerini gilzediklerinin farkında bile olmazlar diyeyim Bunun nedeni öyle ya da böyle herşeylerini açık ederlerse yadırganmaktan çekinmektir. Dediğim gibi bu bir kendini kandırma olmasa dilediğin gibi herşeyi ortaya dökerdin. Kusurlara gelirsek mühim olan aza indirgemektir yoksa elbette ki kusursuz insan yok fakat sen örneğin birden fazla ilişki yaşamış ve bunlar çok kısa sürmüşse Suç başkasında değil sendedir. ÇÜNKÜ BU İLİŞKİLERİN ORTAK NOKTASI SENSİNDİR. Bir kere olsa hadi neyse bu durumda Beni seven olduğu gibi sevcek her halimle sevcek diyebilirmisin mutlaka bir kusurun veya hatan buna neden oluyor Ve bunu değiştirmen gerekiyor demektir. herkesin kriterleri farklıdır ama sonuçta herkesin bir kriteri vardır değil mi Öyleyse kimse kimseyi sadece öyle olduğu gibi sevmez Sen o kriterlerden birine uymuşsun demektir. Tercih senin böyle düşünebilirsin ama iyi yönlerini geliştirmez kusurlu olduğun tarafları törpülemezsen Böyle sevsin işte dersen bu hayalci düşüncede sana günün sonunda zarar verir. Ama şunu atlama dediğim şeylere genelde SİYAH VE BEYAZ ölçüsünde yaklaştığını görüyorum. Bu anlattıklarım bu kadar sert çizgileri olan şeyler değil Giri alanda olabilir. Değişim gerekir derken yılanın derisini atması gibi %100 karakter atlamasından bahsetmiyorum örneğin
- +1 yıl
"Birden fazla ilişki yaşamış ve bunlar çok kısa sürmüşse Suç başkasında değil sendedir. ÇÜNKÜ BU İLİŞKİLERİN ORTAK NOKTASI SENSİNDİR." diye bir örnek verdin. Buna tek noktadan değil de biraz farklı açıdan bak. Mesela 2 veya 3 kişiyle görüştün diyelim ve kısa sürdü. Bunların kısa sürmesinin nedeni onların gerçek yüzlerinin kısa sürede farkedilmiş olması da olabilir. Yani kısa süren ilişkilerin ortak noktası olmak seni her zaman haksız yapmaz. Her şey siyahla beyaz gibi yaklaşma gri de var dedin evet haklısın. Sen de olaylara tek açıdan bakıp hüküm verme derim. Her olayın görünmeyen yüzü de olabilir.
- +1 yıl
Diğer söylediklerine katılıyorum
- +1 yıl
İnsanların sevmek için belirli kriterlere ihtiyaci olabiliyor evet. Bu kriterler karşılandığında ise o kriterin yanındaki diğer olumsuz özellikler ufak ve önemsiz kalabiliyor. Yani belirli kriterlerin vardır ve o kişi onların birçoğunu karşılıyorsa eğer kalan diğer özellikleri olumsuz da olsa onu kusurlarıyla o olduğu için sevebilirsin. Çünkü geri kalan şeylerde o nasıl olursa olsun kabul eder ve seversin. Bu da onu o olduğu için sevmeye giriyor bence.
Soran+1 yıl@Nightwalk35 Kriterleri ilişkinin başında belirlersin ve o şekilde flört aşamasına başlarsın zamanla o insana alıştıkca ve kalbin ısındıkca ona uyumlanırsın ister istemez oda sana uyumlanır ve ortada kriter felan kalmaz bu şekildede kendini kaybedersin ve ilişkide kendinden uzaklaşırsın tamamen ona kapılırsın ve ilişki bittikten sonrada ben kendimden çok uzaklaşmışım aslında bu ben değilmişim dersin. Ben bunu yaşadım evet sevgi aşk olumlu özellikler fazlaysa olumsuzu görmemeye başlatır. Fakat eninde sonunda böyle ilişkiler bitmeye mahkum olur bence insanın kriterleri her zaman olmalı...
- +1 yıl
@soran evet katılıyorum. Bu bahsettiğin ilişki sağlıklı bir ilişki değil zaten. Ben her zaman şunu söylerim: Bir insanı hayatına aldığında onu hayatının merkezine değil yörüngesine almalısın. O merkezde hep sen olmalısın. Böylelikle kendini de kaybetmezsin, o olmayınca eksik de hissetmezsin. Sağlıklı sevgi ve sağlıklı ilişki budur.
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 """"Mesela 2 veya 3 kişiyle görüştün diyelim ve kısa sürdü. Bunların kısa sürmesinin nedeni onların gerçek yüzlerinin kısa sürede farkedilmiş olması da olabilir."""burada da yine sorun sende oluyor Çünkü sürekli sıkıntılı tiplerle karşılaşıyorsa yine bu O kişinin zihininde var Olan partner seçme eğiliminde Oluşturduğu ŞEMATİKlerden kaynaklanıyor Demektir. Yani kafasında üç aşa beş yukarı belirlediği kriterler kişiyi sürekli böyle kişilere sorunlu kişilere yönlendiriyor Demektir burada yine bir değişim gerekri Değer yargılarının gözden geçirilmesi gerekiyor. Diğer örneğe gelirsek zaten o kriterlerden bazılarına uyuyor olman O kişinin seni yinede birtakım sebeplere göre seçmiş olması anlamına geliyor. Kusurlar konusunda zaten aynı şeyi söyledim kusursuzluk diye bir şey yok fakat Ciddi bir kusurun varsa ve ondan dolayı defalarca sorun yaşıyorsan yine değişim gerekir. Kimse kimseyi sadece olduğu gibi sevmez çünkü kimse %100 olduğu kişi gibi değildir Kendisinden başkasına Bunu demek için böyle olabilmek gerekir. Kimsede tam anlamıyla kendisi değilse olamıyorsa Ki olamıyor O zaman bu kendini kandırmaktır. Dediğim gibi bu anlattıklarım Siyah ve Beyaz ölçüsünde değil zaten Ama benim burada gördüğüm Değişirsem ben ben olmaktan çıkarım Kişiliğimi ve benliğimi yitiririm kaybederim Kaybolmuş olurum Korkusu gibi geldi. Ben bu kadar ciddi bir değişiklikten bahsetmiyorum.
- +1 yıl
Eğer 10 kişiyle görüşse ve öyle çıksa söylediğinde haklı olabilirdin ama 2-3 kişinin öyle denk gelmesi bu tezini doğrulamaz. Çok büyük bir rakam değil. Kaldı ki düzgün insan sayısının ne kadar az olduğunu düşünecek olursak oransal olarak 10 kişide yanılmak bile çok büyük bir rakam değil aslında bakarsak. Dünyada ikiyüzlü ve yalancı insan sayısından daha çok ne var? Çok kez denk gelmesi de doğal bence. Sonuçta görüşürken de insanları tanımak için görüşüyorsun. En baştan yüzüne bakarak "ha tamam bu iyidir ben bununla görüşebilirim" diye bir yargıya da kimde varamaz takdir edersin ki
Cevap sahibi+1 yıl""Ama benim burada gördüğüm Değişirsem ben ben olmaktan çıkarım Kişiliğimi ve benliğimi yitiririm kaybederim Kaybolmuş olurum Korkusu gibi geldi."""""Aslında bu sözü, Soran kişinin """sonrada ben kendimden çok uzaklaşmışım aslında bu ben değilmişim dersin""""" yazdığı yorumu henüz görmemişken okumamışken yazmıştım yorumu attıktan sonra düştü yorumu öyle okudum TAM İSABET 🤣 tutturmuşum @nightwalk35 evet anladığım kadarıyla arka planda sizinde bu düşünceye direnmenizde bu benlik algısını kaybetme kendin olmaktan çıkma korkusu nedeniyle yapıyorsunuz. Bu aslında nerdeyse her insanda olan birşeydir. Siyaset örnek vermek gerekirse bunun en net örneğidir. Bakın kaç sene oldu neler neler yaşandı neler söylendi. Hangi taraf olursa olsun geri adım atmıyor Hatalarını kolay kolay kabul etmiyor. Hele tercihlerini Hİç değiştirmiyor. Bunu son seçimde de gördük Peki neden oluyor bu Yine aynı eğer olurda kendi görüşleri değer yargıları zıt olan bir tarafı tutarlarsa içten içe Ben ben olmaktan çıkarım benlik algımı karakteri mi yitiririm kaybolorum Bilinç altı korkusundan dolayı yanaşmazlar Herşeye rağmen tuttukları tarafı tutmaya devam ederler. O yüzden yine bu tutuculukla bir sonraki seçim çokda tercihler değişmeyeceğini ön görebilmemiz Mümkün işte bu yüzden bu endişe yüzünden yerimizde sayıp dururuz. Gelişim gösteremeyiz farklılaşamayız veya farklı olan şeylere karşı antipatilerimiz bir türlü geçmez. Perspektif olarak bakalım konuya Erkekler ve Kadınlar neden Tam anlamıyla bir türlü birbirlerini anlayamazlar. Çünkü Erkek kendini kadın olarak düşünürse artık erkek olmaktan çıkaracağı düşüncesinden ileri gelerek o perspektiften bakmaz. Ve bu anlayamamasına bu yüzdende anlaşmakta zorluk çekmesine neden Olur bunun tam terside kadın için böyledir. O yüzden bazen Kadını ilgisiz bırakmanın nedenli büyük bir sorun olduğunu bir türlü kavrayamaz kadın için bu bir örnek
- +1 yıl
Ben o söylediğin kesin yanlıştır demedim. Sadece farklı seçenekleri de gör diye söyledim. Birkaç kişiyle görüşüp kısa sürüyorsa bunun sebebi kendinden kaynaklanıyor olabilir ama olmayabilir de. Bunu farketmen için söyledim. Bir insanın ikiyüzlülüğe karşı olması neden benlik algısını kaybetmekten korkmak olsun ki? Sadece kendim için değil başkaları için de aynı şey geçerli. İnsanlar kötü huylarını değiştirmeye çalışabilir bu takdir edilesi bişey. Ama kötü özelliklerinin üstünü kapatıp kamufle olmaya çalışması bence bir çeşit kişilik problemidir. Bu arada siyasetten örnek vermişsin ama bu konuda da yine tek taraflı bakıyorsun. Evet düşüncelerini değiştirmekten korkan, siyaseti futbol takımı gibi fanatikliğe çevirenler var bunlar çok saçma orası kabul. Ama hala düşüncesini degistirmeyip aynı kişiye oy veren bir çok insan fanatiklikten dolayı değil daha iyi bir seçenek olduğuna inanmadığı için de oy vermeye devam ediyor. Tespitlerinin bir çoğu doğru ama genel olarak olayları yorumlarken hep kendi düşüncene göre tek taraflı baktığın için bazen yanılgıya düşüyorsun. Senin aklına gelmeyen veya düşünmediğin birşeyleri başkası düşünüp ona göre hareket etmiş olabilir. Zaten o yüzden sana tek açıdan bakıp direkt hüküm vermenin yanlış olduğunu söylüyorum
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 Önceki yorumda da dedim Birden fazlası için olan durumlarda her zaman bir tarafı bunun sana bağlanır. Ya senin sorunun olduğundan Ya böyle insanları sürekli çektiğinden ya da seçimlerin yani zihnindeki şematiklerinden kaynaklanır yine sana bağlanıyor. Bir insanın iki yüzlülüğüne karşı durması şeklinde değişimden bahsetmediğim gibi Benlik algısının kaybedilmesine karşı duyulan korkunun sebebinin Kişinin değişime olan direnci değişmeye karşıtlığından ileri gelen bir düşünce olduğunu söyledim. Yanlış bir bağdaştırmaya varmışsın Tamam bende zaten kötü huylarından eksiklerinden bahsediyordum. Değişimden kastetiğim bu tarz şeylerdir. Kamufle etmeye gelirsek ben yine bundan bahsetmedim. Aksine daha çok ben iyiyim onlar hatalı şeklinde yaklaşım kusuru kendini kandırarak kamufle etmek anlamına geliyor. Daha iyi bir seçeneğin olmadığı düşünceside bir çeşit kamufle Yani aslında buna TAMPON düşüncede denir. Değişim isteyen öyle yahut böyle değiştirme konusunda adım atacaktır. Valla son dediğine göre sanırım Kendi düştüğün hatayı bana atfetmişsin Çünkü sürekli şunu kastetmedim bunu derken şunu demedim şeklinde Sözlerimi tekrar doğrulatmak zorunda kalmış oldum. Çünkü tek taraflı bakış açın yüzünden Örneğin """Bir insanın ikiyüzlülüğe karşı olması """ olması olarak, benlik duygusunu kaybetme korkusu yaşıyor Sözümü buna bağlamış oldun Pek çok farklı açıdan baksak bile konu aynı yere bağlanıyordu zaten bunuda önceki yorumda belirttim. Sadece farklı güzergahlar ama çıkılan kapı aynı oluyor. Yoksa o açılardanda bakarak diyorum zaten Özetle kişinin kendini kusurlu eksik olduğu yönleri azaltması Doğru ve iyi yönlerinide palazlayacak şekilde değişmesi doğru bir davranış olacaktır. Bunu illa birileri için değil Kendisi için yapmalıdır başta olmak üzere Tam olarak bundan bahsettim Neyse geç oldu Ben yatıyorum Sorun olursa yarın cevap yazacağım
- +1 yıl
"Birden fazlası için olan durumlarda her zaman bir tarafı bunun sana bağlanır." sözüne kesinlikle katılmıyorum. Objektif değil. Siyah ya da beyaz gibi kesin bir yargıya variyorsun. Ama bu gri. İlla bi tarafı her zaman sana bağlanacak diye bişey yok işte. Bu konuda tek taraflı bakan sen oluyorsun. "Aksine daha çok ben iyiyim onlar hatalı şeklinde yaklaşım kusuru kendini kandırarak kamufle etmek anlamına geliyor" demişsin evet bu doğru. Ama "Birden fazla olduysa hata kesin ondadır" diye bir bakış açısı da objektif bir bakış açısı değil. Kesin yargıya varıyorsun çünkü. Kendini değiştirmek konusunda aynı şeyden bahsediyoruz zaten onu tekrar konuşmaya gerek yok. Evet geç oldu ben de yatıcam zaten şimdi.
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 """Siyah ya da beyaz gibi kesin bir yargıya variyorsun""" ilk yorumlara bak bunu ben sana ifade ettim. Değişim gereklidir dedim.%100 lük değişimden bahsettin Kusurlarını azaltmalı dedim Kimse kusursuz olmaz dedin Bende zaten bu çıkarımların üzerine Siyah Beyaz oluyorsun dedim. Bak yenisi gelmiş """Birden fazla olduysa hata kesin ondadır""""Evet bu o kişide de mutlaka sorun olduğu anlamına gelir 4 kez söylüyorum O insanlar hatalı sorunlu tipler ve sürekli denk gelmişse Onları seçen sen oluyorsun Sorun neden böyle insanların seni bulduğunda veya onları neden seçtiğinde oluyor yine Neden bu insanları bulup duruyor veya neden hep onları seçiyorsun burada hatalı seçim parametlerine neden olanlar var. Ve burada onlar hatasız demiyorum diyorum ki hatalılar niye seni bulsun sürekli sürekli Sana tam açıklarsam daha iyi olur. Bu bir kadının tecavüzcüyle evlenip kocam bana tecavüz etti demesi gibi veya Saldırgan öfke kontrolü olmayan bir manyakla "dünyaya aslan bana kedi"Seçim kriteriyle gidip o adamla sevgili olup Dayak yedikten sonra Erkekleri suçlamasıyla aynı şey Bak bu adamlar süper iyi felan demiyorum. Bunları sen seçtin sen""" Seven insan sevdiğine zarar vermez Dünyaya aslan bana kedi ""Alt düşünce normları ve Seçim kriterleriyle sen gittin seçtin bu piskopatı Artık daha nasıl anlatsam 😂
- +1 yıl
Ben anlatamıyorum galiba. Diğer söylediklerin için demiyorum ona tamam dedim zaten. Ama 2-3 kişi de olumsuz oluyor diye suç kesin seçen kişinindir demek yanlış. Bariz yanlış hem de. Tanımadan, baştan bilmesini falan bekliyorsun herhalde. Tanımadan nereden bileceksin iyi mi kötü mü? Söylediğin şey çok saçma o yüzden. Bakarsın tanırsın, baktın düzgün biri değil erkenden yol verirsin. 2-3 tane de denk gelmiş olabilir yani. Bunda direkt seçen kişide hata bulmak saçma. Tamam onun da hatası olabilir ama kesin öyledir diyemezsin. Bu çok mantıksız
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 O yüzden ŞEMATİK diye büyük harflerle belirttim zaten Her insanın aklında oluşturduğu Seçimini belirleyen ŞEMATİK şeklinde oluşturmuş olduğu parametreler vardır. Bunlar hatalı konumlanmışsa sürekli sürekli yanlış kişilere denk gelmek gayet normal olur. O yüzden İngilizce tabiriyle Dady issues veya Momy İssuses şeklinde sorunlardan bahsedilir. Misal Anne sorunlu erkekler Sevdiği kadının ona annelik yapmasını ister fakat hiçbir kadın onun annesi olmamaz:Fakat bu şematiğin oluşma sebebi Ya bu adam çok fazla anne şefkati görmüş annesi kazık kadar olsa bile oğluna çocuk gibi davranmış veya bunun tam tersi hep babayla büyümüş Anne şefkatinden eser yok hayatında başkalarında arıyor. Seçimleride bundan etkileniyor. Veya Baba sorunlu kızlar içinde örnekler verilebilir. Bak bu piskolojik bir hasar delilik felan değil Ve sadece olaya verdiğim Örnek üzerinden de bakma bunlar sadece bir iki örnek İnsanların seçimlerini etkileyen hayatında pek çok unsurlar var. Bunlar zihinde bir ŞEMA oluşmasına neden oluyor. Eğer ki kişi sürekli defalarca hatalı seçimler yapıyorsa Bu oluşturmuş olduğu Şemalar """BİLİNÇ ALTINDA"" o daha farkına varmadan Böyle insanlara yöneltiyor Veya davranışlarıyla böyle insanları seçiyor demektir.
- +1 yıl
Tamam sesin söylediğin şey dışarıdan sorunlu olduğu bariz görünen kişiler. Onları seçiyorsa zaten problem var. Ama demek istediğim şu ki herkes kendini baştan belli etmiyor. İşin içine girince anlıyorsun. Diğer yazdığın psikolojik analizine zaten girmeye gerek yok bunları biliyorum alanım sayılır :)
- +1 yıl
Senin* söylediğin
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 Sürekli bu kişilerin o insanı bulmasında da etkenler olabilir aynı şekilde Bulunduğun semt takıldığın ortam veya o kişinin davranış ve tavırlarıyla çevreye yaptığı sinyallemeler. Örnek saf ve iyi niyetli efendi erkeklerin hep toxic ve borderline kadınları çekmesi gibi veya dekolteli giyinen birinin sürekli doğal olarak abazaları çekmesi gibi Örnekler çoğaltılabilir. Bunun bulunduğun takıldığın yerlerlede alakası var. Diğer boyutunu zaten anlattım o insanı tanımasan bile belli etmese bile şemaların yönlendirmesi olur Sürekli sürekli olursa Ben şu Hep onlar hatalı ben iyiyim dusuncesine karşıyım Bu hata kabul etmeyen Kırılgan narşistlerin işi Kadınlar özellikle Aşırı derece hemde baya aşırı şekilde genelleme yapıyorlar. Hep hata erkeklerde Böyle bir şey olması olanaksız. Bu kafayla bakarsak Erkeklerinde Tüm Kadınları Maddiyatcı Egoist Çıkarcı ve Bencil olarak nitelendirmesi gerek Bunlarla karşılaşan çoktur. Ama biz sucu karşıya atıp genellemiyoruz. Öyle olsa değil merhaba demek Selam bile vermemiz gerek herkes yanlız ölür gider o zaman. Biliyoruz ki bu sürekli hatalı secimlerin bizimle alakalı bir tarafı var. Misal daha ilk baştan para pul sorandan uzak durcan cunku maddiyatcıdır. Gibi
- +1 yıl
Hep onlar hatalı ben iyiyim dusuncesine ben de karşıyım. Genellemelerden de nefret ederim. Çünkü her insan farklıdır. Genelleme yapmak çok saçma. Bu arada evet insanın takıldığı ortam da yanlış kişilerle karşılaşmada bir etken. Ama en düzgün tanışılan alanda bile şerefsiz çıkabiliyor bazıları. Onu bilemiyorsun. Kendini baştan belli ediyorsa zaten uzak durursun. Ama kendini çok iyi gizleyen profesyonel yalancılar var. Bir insan o kısa sürede farkediyorsa zekidir yani. O yüzden ben her kısa süren ilişkide sorun direkt şundadır veya diğerindedir diye bir yargıya varmam. Olayın iç yüzünü bilmek lazım yorum yapabilmek için
Cevap sahibi+1 yıl@Nightwalk35 Bende diyorum ki bu defalarca ama defalarca oluyorsa sen sürekli sürekli piskopat bir insanla karşılaşıyorsan Kendini gizlemiş olabilir. Bu karakterde olan bir insana seni çeken bir şey vardır. Bi kere iki kere olana lafım yok
- +1 yıl
Tamam işte ben de öyle diyorum 👍🏻
Soran7 ayGençler aradan epey bir zaman geçmiş bende uzun süre sonra üyeliğimi tekrar açtım sorduğum sorulara bakmak için bu soruyu gördüm ve yorumları tekrar okudum ne kadar güzel sohbet etmişiz o duygu yoğunluğu ile hala kullanıyor musunuz aktif mi hesaplarınız merak ettim
- 7 ay
Evet
Soran7 ay@Nightwalk35 🌸🌸
- 7 ay
🌸🌸
Cevap sahibi7 ay🤣
Soran7 ayRica etsem gizli kullanıcıdan çıkabilir misiniz?
Cevap sahibi7 ayhayır
- 7 ay
Bu soruyu 1 seneden fazla zaman önce sormuşsun. Neden takıldın ki şimdi
Soran7 ay@Nightwalk35 @Nightwalk35 Takılmakla tam olarak alakası ne siteye uzun zamandır girmemişim ve sorduğum sorulara ve cevaplara baktım zaten sadece bir soru sormuşum oda bu sistem de en iyi cevap seçmiş soruyu en üstte duruyor ben sizin gibi 7/24 sitede değilim o yüzden burada yazdığım her şey değerli geçmişte yaşadığım şeyleri dahi buraya bakınca görünce atlatmış olmama sevindim mutlu oldum fakat sizin cevabınız çok art niyetli ve iğneleyici yazmayın uzamasın konu kimseye de gereksiz bildirim gitmesin.
- 7 ay
Sırf neden takıldın ki diye sordum diye art niyetli olduğumu düşünmen senin kötü niyetin. İyi günler
En İyi Cevaplar
Aldatılmak gerçekten çok zor ve onur kırıcı ama hayat bu her şey geliyor başımıza anladığım kadarıyla sen ya da seni aldattığı kız birbirinizi tanımıyomuşsunuz ben beni aldattığı çocuğu tanıyodum çocuğunda benden haberi vardı neyse böyle insanlar midesiz ve karaktersiz oluyorlar diyeceğim şey şu kendine zaman tanı ve güzel bir hayat inşaa et kendine
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇoğumuz bunu yaşıyoruz. Ben de geçen sene 20 yıllık eşimin beni 5 yıl öncesinde komşuma aşık oldugunu onunla kendi kendisine flört ettiğini heyecanlandigini mesajla öğrendim. Ve hatalarıdaa vardı başka başka. Bana ağır tramvalar birakacak kadar. Misal eski sevgilisinin doğum gününe götürmek gibi. ilk evlendigimiz sene. ya da bı başka eski sevgilisini takip etmek gibi. Bunlar yaşanırken algılamak çok zor oluyor fakat özellikle bir kadın bir yaşa gelince çocuk büyüyünce kendisi için yaşamaya basliyor. 1,5 sene önce öğrendim aldatildigimi ve inanılmaz kendimden beklemediğim öfke atakları yaşamaya başladım. hala devam ediyor. Ayrılması için inanılmaz baskı yaptım her gün her gün kavga. Laf sokmalar aşşagilamalar. Tüm bana yaptığı iğrençliklerin hırsını aldım. ona güven duymadığimi ve başkasına aşık olabileceğimi artık olursam bunu ona söyleyeceğimi Sadece başını eğip dinliyor. Dönüp geriye baktiğimda 20 yıl sadakat hissimi nasıl korumuşum diye sorguladım ama bu sene bitti kalmadı güvende bitti. guven inanilnaz bir temelmiş o gidince her şey bozguna uğruyor
Ve artık gönlümde yeni bir heyecan var yani birisini düşünüyorum. Sanki yıllardır taniyormuşum hissi veriyor. Aynı ben gibi. Onunla konuşmayı çok istiyorum heyecanlıyim bu adımı atacağim. Önce arkadaş olmak istiyorum.
112 Yorumla- +1 yıl
Sen osun
- +1 yıl
Şu esinin eski sevgilisinin doğum gününe giden kadın birde komsuyla mi aldatmis seni yuh
Cevap sahibi+1 yıl@İnatçıbirkoç pardonda kendime yeni bir arkadaş bulmak için kendime bunu hak görmem ocluk değil. Kendine bak sen
- +1 yıl
O sun dedim kardeşim demedim sen gizliydin uzun uzun yorumlaştık ya eşinin eski sevgilisinin düğününe götürdügü kişisin demek istedim o kişisin anlaminda yanlış anladın
- +1 yıl
Ama bende canım gibi yazmışım haklısın 😊 özür dilerim
- +1 yıl
Karsilikli etsek ne iyi olurdu t@k! b
Cevap sahibi+1 yıl@İnatçıbirkoç aynen evt öyle bir konu açmıştım o sun deyince aynen oylemis gibi geldi. Düğün değil ya hfjdnd doğum gününe. Önemli değil.
- +1 yıl
Aynenn aynen doğum günü :) ben öyle şey der miyim yaa o kişisin yani :) tekrardan özür dilerim kabul ettin ama yazamiyorum yine 🤭
Cevap sahibi+1 yıl@İnatçıbirkoç sen olsaydın ne yapardin. Ben şu an başka bir adamin karaketerine bakıyorum uzaktan beğeniyorum. Keşke diyorum onunla konsuup bir hayat kurabilsem
- +1 yıl
Evet böyle hislerimiz oluyor hele ki mutsuz isek hele ki kırılmış ve parçalanmış değersiz hissediyorsak istediğimiz gibi bir evlilik gitmiyorsa bunu yaşayan sen değilsin ki sadece
Soran+1 yılZor cidden içinde ona karşı bir hissin kalmıyor ama nefret duygusuda onu sende diri tutuyor en zoruda bu.
Cevap sahibi+1 yılAynen. Ama olsun bir sebebi varmış. Beni teselli eden bir başlangıç noktası var artık. Hayat kadınlar için 40 dan sonra başlıyor derlerdide inanmazdim. Hfjdjjd gerçekten öyleymiş.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
Böyle olman normal ki. Bir süre ara ver kendine odaklan biraz farklı seyler yap bu cumleleri duymak bana da artik sacma geliyor boguyor herkes bu sekilde tavsiye veriyor yani ama sana diyim bunu aşman lazim yoksa yalnizlik daha da bunaltici oluyor. Bunu düşünme ve akilli olmak icin kisisel gelisime odaklan. Bir kadinin akilli olmasi lazim.
13 Yorumla
Soran+1 yılİnanın deniyorum 10 gün iyiysem 11. gün kötü oluyorum böyle hayatım inişli çıkışlı oldu bir şeylere tam odaklanamıyorum. Hedeflerim var gerçekleştiremiyorum. Bilmiyorum bulduğum çözümler hep geçici çözüm sağlıyor bana
Soran+1 yılUmarım ✨
Gizli Üye(25-29)+1 yılBi sekilde ogrenmen iyi olmus 6 yil cok uzun bi sure belki de daha once de aldatti o. c elinde seni tehdit edebilicegi psikolojik baski yapabilicegi seyler varsa sende hazirlikli ol ve asla asla muhattap olma ne derse desin asla cevap verme diger kiza asiri uzuluyorum
14 Yorumla
Soran+1 yılAy Allah korusun içime kuşku düştü 🥲 elinde beni tehdit edicek şeyler olsada uğrasmaz gibime geldi hayatında biri var sonuçta. Kıza bende üzüldüğüm için mesaj attım konuşma tarihlerimizi söyledim hemcinsim gel konuşalim ara beni dedim. Kız kendi numarasından beni aradı telefona eski sevgilim çıktı neden ariyorsun diye beni aldattin sen farkında misin dedim ve telefonu yüzüme kapattılar kız sonra ben ondan ayrıldım size mutluluklar dedi ve ilişkilerine hala devam ediyorlar. Kızda zaten yakın zamanda nişan atmıs ne hikmetse kız nişan atar atmaz bana soğuk davranmaya başladı zaten kafasında varmiş kız aynı işyerindelermiş resmen bu anı beklemiş. Ben kıza 6 yıllık ilişki dememe rağmen devam ettirdi. Kanıt felanda sunmadım başıma bela olucaktı yoksa bana bagiriyordu çok fena ondan ayırdım diye oysa 6 sene boyunca aldatılan bendim. Bana senin karı dırdırların yüzünden dedi dalga gecti hala onu sevdigimi bildigi icin saygimi bile bozmadim. Bana aldigi kolyenin aynisini almiş kiza kizla adimiz bile ayni o kadar psikolojikmen çoktum ki
Cevap sahibi+1 yılbu saatten sonra o zaman kız kendisi bilir böyle ruhsuz pişkin bi pislikle olmak istiyosa olabilir alsın sürsün her tarafına. o pisliğin gözünde o kızın da değeri yok aynı hediyeyi almak ne ya bu nasıl bi duygusuzluk psikopat kopek. bi şey diyicem intikam alabiliyosan al ya ne bu bi ski var diye kendini ne sanıyo kıza mesela aldığı kolyeyi atsana rahat bırakma kız rezil rüsva et onu 6 yılını çalmış o. ccugu bütün çevreye de kız hala mallık edip bırakmazsa kızın ailesini bul anlat bide dalga geçiyo o. ccuguna bak
Cevap sahibi+1 yılbenimde 6 yıllık bi ilişkim oldu. aldatma olmadı öyle sadece ilk yıllarda mesaj falan yakalamıştım. neyse bitti işte başka bi sebepten dolayı mesela ben intikam almayı çok isterdim geliyodu köpek gibi yalvarıyodu istemediğimi söyleyince de aklına gelemiyicek küfürleri ediyodu mesela o küfürler onun yanına kaldı eğer sadece kendimi düşünmüş olsaydım onun anasını ske. rdm ama sadece bi şikayetle bıraktım öyle def oldu gitti
Soran+1 yılBen intikam alsam oda bana iftira atabilir annesine yazdım ama saygımı bozmadan yazdım aldatıldığımı ima ettim. Hayatına bakmış başka sevgilere kendini layık görmüş dedim. Kolye işine gelince kıza ne dersem deyim şu konuma düşücem bu çocuğu istiyor o yüzden aramızı bozmak için bütün her şeyi yapıyor yani bu konuma düşmek istemem vicdanım rahat etmez birde ben kıza konuşma tarihlerimizi vermişim kız bana kalkıp mesaj atmamış merak edipte işi gücü çocuk yani kıskançlık yapmak böyle bir insana istedigin kadar kanıt sun yine bırakmaz inan bana az akıl olsa kızda sevgilisiyle değil benimle konuşurdu gizliden merak edipte
+1 yılAynı duyguları yaşıyorum. Birden çok kez aldatıldım. Sevmeme, değer vermeme rağmen hor görüldüm.. bu nankörlüğü birden çok defa yaşayınca insan şunu anlıyor; hiçbir şey için değmez, hiçkimse için de değmez.. demem o ki sana sen sadece kendini sev kendine yatırım yap.. gerisi teferruat cidden bak.. ha bu arada ben yakın zamanda yine aldatıldım. Nasıl atlatabilirim bilmiyorum. Bu sefer çok güven vermişti bana yine yanıldım, yine aldatıldım.
23 Yorumla
Soran+1 yılAllah sizede sabır versin birden çok kez aldatılmak da kötü ben bolca dua ediyorum bana çok iyi geliyor. Yani en güzel çözümüm bu oldu benim meditasyon felanda dinledim ama dua kadar etkili bir şey yok. Bence uzun bir sure yeni ilişki yapmayın dinlenin
- +1 yıl
Öyle yapacağım. Çünkü gerçekten çok yoruldum hayal kırıklığından
Soran+1 yılOnlar sizi kaybettiğine üzülsün aman senin benim gibi seveni mumla arasalar bulamazlar
+1 yılnedense aldatan bir çok insan bunun için bahane üretir, yaratır, karşı tarafı suçlar vs vs vs
şaşırma o yüzden. suçluluk psikolojisi
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet çok vicdansız oluyorlar canavarlaşıyorlar rabbim karşılaştırmasın bir daha
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnuda aldatıyordur öyleleri boş durmaz sen kurtulmuşsun
21 Yorumla
Soran+1 yılÖyle biraz geç farketsem de :)
+1 yılBir insan niye aldatmayı kendine hak olarak görsün a*k? Ulan ülkede aldatmayan insan kalmadı şu halimize bak. Ben bir kere bile aldatmadım, evlilik yapmayı düşünürken hep aldatıldım maalesef.
16 Yorumla
Soran+1 yılÇünkü bana senin bu karı dırdırlarından bıktım işte bu yüzden senle olmadı felan dedi o an şok olmuştum cidden Allah hiç mi vicdan vermiyor bu insanlara sırf aldattığını ortaya çıkardım diye yemediğim hakaret kalmadı insan nefsine çok ağır geliyor bunlar ve hep aldatanlar mutlu bana iyi gelmiyordu sevmiyordum bıkmıştım zaten tesellileri bu ama aldatılan insan kendi kalp kırıklıklarını toplucam diye hayata adapde olmakta zorlanıyor aldatıldım hakettim ben çok mutluyum diyerek hayata devam edemiyoruz
- +1 yıl
Sende sevmediği bir özelliğin varsa aldatmak yerine ayrılabilirdi. Şwrefsizligine kılıf bulmaya çalışmış sadece
- +1 yıl
- +1 yıl
Cidden aldatanlar görmekten bıktım. Bazen diyorum nasıl bir dünyada yaşıyorum hiç mi insan yok herkes mı bu hale geldi diyorum ya
Soran+1 yıl@Nightwalk35 tabikide böyle amaç zaten geride koca bir enkaz bırakıp hayatını pişkin pişkin yaşamak çünkü aldatan insanlarda gereksiz bir özgüven oluyor. Her yaptığı şeye kılıf uyduruyorlar ve geride güçsüz hala onu çok seven kadın bıraktığını düşünüyorlar. Aslında böyle insanlara ders vermek gerekiyorda ders alabilicek seviyede de değiller
- +1 yıl
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAldatan aldanirmis. Durustlukten taviz vermeye ne gerek varki
10 Yorumla Onu da o kız aldatır. Kimse yaşattığını yaşamadan ölmez merak etme. Şükret ki kurtulmuşsun ya evlenseydin. O zaman daha zor olurdu.
13 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum. Allah inancı çok kuvvetli olan bir insanım kimse yaşattığını yasamadan ölmez ama cok sessiz kaldım içime ata ata kendime zarar vermeye başladım iyiyim diye etrafa gülücükler saçtığım her günün gecesi Allaha dua ederken buluyorum ağlayarak kendimi aldatılan benim aldatan eski sevgilim tarafından hayatımdan defol çık git diye bağırılanda bendim geriye dönüp baktığımda gerçekten hiç bir zararımın olmadığı bir insan zor geliyor iyi olmak bile istemiyor insan
- +1 yıl
Dünya imtihan dünyası kardeşim. Ben herkese iyi davranmama rağmen, bir Allahın kulundan iyilik görmedim hep kötülük gördüm ama ben yine de dua etmeye inanmaya devam ediyorum. Sende öyle yap. Allah bizi devamlı sınar. Bu dünya eğer güllük gülistanlık bir yer olsaydı, peygamberler bu kadar acı çekmezdi, zorluklar yaşamazdı. Bizler kimiz ki? Birer toz tanesiyiz sadece.
Soran+1 yılÖyle haklısınız inşallah imtihanlarımızdan kolaylıkla geçeriz. Bu konuyu açtığımda çok iyi gelen insanlar oldugu gibi beni hatalı bulup sıkılmış sizden o kadar uzun süre ilişki mi olur diyenlerde var böyle insanları görünce zaten anlıyorum imtihan dünyasında olduğumuzu rabbim kötü insanlarla imtihan etmesin kalp kırıklığını toparlaması çok zor oluyor
+1 yılErkek milletine iyilik yaramıyor. Afedersin kötü kız olmak lazım
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet maalesef ama ben kötü bir insan olmayı kendi benliğime yakıştıramıyorum ki
- +1 yıl
İşte
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayir hakli bisi yok erkek hakli olamaz ben 3 sene berbat bir evlilik gecirdim aldatmadim bosandim bir kadini bu sekilde kimsenin kirmaya hakki yok
06 Yorumla
Soran+1 yılZaten ayrılmıştık çok kolay bir şekilde ayrılabiliyordu. Sonra ben çok ısrarcı oldum tekrar denemek için o istemedi sonra ben geri çekildim 2 gün sonra ağlayarak tekrar döndü içmiş sanırım içki olayıda var deli gibi ağlıyordu özledim diyordu kandım maalesef sonra ilişki istemedigini söyledi hazır değilim demeye başladı aşk sevgi islerini rafa kaldırdım dedi bende inandım demek ki duygusal boşlukta zaman vereyim dedim sonra 7 gün yazmamaya başladı aramalardan beni engellemiş ulaşamıyordum en son ayrıldım bu şekilde olmaz yapamiyorum diye ve çok rahat şekilde ayrıldı ve aldattiğı kızla beraber oldu. Onu kaybetmemek içinde elinden geleni yaptı yanında beni aşagıladı en kötüsüde bir kız hemcinsim ya yanında eski sevgilisine bağırıyor ve sen tatmin oluyorsun bak onu sevmiyir beni seviyor şeyine giriyorsun çok büyük kul hakkıma girdiler toparlamakta o kadar zorlaniyorum ki
Cevap sahibi+1 yılKotu olmus be :( uzuldum senin adina
Soran+1 yılAllah sabrınıda verir inşallah
Cevap sahibi+1 yılBen 3 yillik iliskimde yasadigim zorluklardan sonra herkese her sabir gelirya uzulme
Soran+1 yılİnsallah 🤲🏻
Cevap sahibi+1 yılYazarmisin bana az dertlesiriz sonra sil
Gizli Üye(25-29)+1 yılKızım ciddi ilişki kursaniz cinsellige izin vermeseniz basiniza gelmez kolay kolay karşındakine izin vermicen
01 Yorumla
Soran+1 yılDoğru.
adam fırlama olmasaydı seni kapmazdı ağzı laf yapıyor demekki keratanın
00 Yorumla
+1 yılTabii ki normal değil. Sadece normalleştirmeye çalışılıyor
10 Yorumla
+1 yılAllah belamı versin aynısını yaşadım bu cümleye sadece nokta gelmeli
01 Yorumla
Soran+1 yılCidden mi? Sizin nasıl oldu
Anormal bir durum. Haklı yanı yoktur asla
10 Yorumla
+1 yılErkek milleti ne beklersin
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa hayatına bak meşguliyetin olsun. Sağlam insanlar tanı
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. zor bir durum kendine zaman ver
10 Yorumla
+1 yılCanım benim kıyamam sana dost olarak yanındayım
00 Yorumla
+1 yılHemen ayrılınız
13 Yorumla
Soran+1 yılAyrıldıktan sonra öğrendim zaten
- +1 yıl
En doğrusunu yapmışsın
Soran+1 yılÖyle
+1 yılSıkılmış senden. 6 yıl uzun süre normal.
02 Yorumla
Soran+1 yılO zaman evlenincede sıkılırdı
- +1 yıl
İlla ki.
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır normal değil
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılherkes isine gelene inanir. cabalama boş ver
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı. Normal degil
10 Yorumla
+1 yılHayır değil
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı. Değül
10 Yorumla