2 ay boyunca beni aldatmış
kızamadım öfkelenemedim ağladım sadece.
neden ona sinirlenmiyorum?
2 ay boyunca beni aldatmış
kızamadım öfkelenemedim ağladım sadece.
neden ona sinirlenmiyorum?
Duygusal tepkiler, her birey için farklıdır ve her durumda farklı şekillerde ortaya çıkabilir. Bir ilişkide aldatılma gibi travmatik bir deneyim yaşandığında, insanlar farklı şekillerde tepki verebilirler. Öfke, suçlama, hüzün, şok, inkar veya diğer duygusal tepkiler bu tür bir durumda ortaya çıkabilir.
Neden sinirlenmediğinizi anlamak için birkaç neden olabilir:
1. **Duygusal Bağlılık:** İlişkinizdeki duygusal bağlılık seviyeleri, tepkilerinizi etkileyebilir. Belki de partnerinize karşı o kadar fazla duygusal bağlılık hissetmiyorsunuz ki, aldatılma durumunda öfke yerine daha çok üzüntü hissettiniz.
2. **Kişilik ve Başa Çıkma Mekanizmaları:** Her insanın kişilik yapısı ve başa çıkma mekanizmaları farklıdır. Bazı insanlar duygularını daha içe atarlar ve tepkilerini daha az gösterirler.
3. **Şok ve İnkâr:** Aldatılma gibi bir olayın ilk aşamalarında, bazı insanlar bu durumu kabullenmekte zorlanabilirler ve şok veya inkâr içinde olabilirler. Bu nedenle öfke hissi daha sonra ortaya çıkabilir.
4. **Empati:** Bazı insanlar, partnerlerinin neden aldattığını anlamaya veya onları anlamaya çalışabilirler. Bu, öfke yerine empati ve anlayış hissi uyandırabilir.
Unutmayın ki duygusal tepkiler kişiseldir ve herkes farklı şekilde tepki verebilir. Öfke veya başka duygusal tepkiler zaman içinde ortaya çıkabilir veya hiç ortaya çıkmayabilir. Önemli olan, bu tür bir zorlu durumu sağlıklı bir şekilde işlemek ve gerektiğinde profesyonel yardım almak olabilir. Bu tür bir durumu paylaşmak ve destek aramak duygusal iyileşmeye yardımcı olabilir.
Cevap
8Cevap
hayatından sil gitsin bence
sevmediğin için sadece bağlılık vardı
Ona verdiğin değer çok fazlaymış demekki
Apt@lsin çünkü
Duygun kalmamış olabilir ona karşı
Sıçan yaranıyor demek ki
çok mu seviyorsun
Sevmiyorsun galiba
Enayi olma.
Aşıksınız o halde.