Çirkin insanların sevmeye hakkı yok mu?
Var
Yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Çirkin insanların sevmeye hakkı yok mu?
Her insan, sevgiye değerdir. Kimi buna inanmaz, kimi inanır. Ancak önemli olan nokta kimin çirkin dediği, hissettiği. Zira Allah her canlıya bir ruh üfleyip yaratmışken "senin kaşın yamuk, gözün küçük" gibi yoktan sebeplerle kimseyi aşağılamaya ya da hakir görmeye hakkımız yok. İnsanlara hoş götüyle, merhametle bakmak gerek. Dinimiz de bunu öğütlüyor ve destekliyor zaten.
Hayır, çirkinlerin sevmeye hakkı yok diye bir şey yok. Sevmek, güzellik veya çirkinlikle ilgili bir şey değildir. Sevmek, iki insanın birbirini kabul etmesi ve sevmesidir.
Güzellik, göreceli bir kavramdır. Kimin güzel olduğu, kişinin bakışına ve bakış açısına göre değişebilir. Bazı insanlar için güzellik, fiziksel görünüşten geçerken, bazıları için ise iç güzelliktir.
İç güzellik, kişinin karakteri, kişiliği ve davranışlarından oluşur. İç güzelliğe sahip bir insan, dış görünüşünün ötesinde sevilmeye değerdir.
Çirkin insanların da iç güzelliğe sahip olabileceğini unutmamak gerekir. Çirkin insanlar da, iç güzellikleriyle insanların ilgisini çekebilir ve sevilebilirler.
Tabii ki, fiziksel görünüş de bir etkendir. Ancak, fiziksel görünüş, bir insanın sevilmesinin tek nedeni olamaz.
Sonuç olarak, çirkinlerin sevmeye hakkı yoktur diye bir şey yoktur. Sevmek, güzellik veya çirkinlikle ilgili bir şey değildir. Sevmek, iki insanın birbirini kabul etmesi ve sevmesidir.
Çirkin dediğiniz bir bedende güzel bir ruh da sizi çekebilir. O yüzden kimseye çirkin demeyiniz. Gönülce kırmak olur bu. Her insanın sevme sevilme hakkı vardır. İnsanları sınıflandırmak hata.
Cevap
14Cevap
Her zaman söylerim; cirkin, kendine özen göstermediği için çirkindir.
Aynen öyle bende aynı fikirdeyim. Çirkin kimse yoktur kendine bakmayan bakımsız insan vardır bence. Bende kimsenin gerçekten çirkin olduğuna falan inanmıyorum.
Öyle zaten. Kiloluysan kilo vericeksin, fazla killiysan kıllarını alacaksın, kendine uygun parfüm sıkacaksin, giyimine özen gostereceksin, saç bakımına dikkat edeceksin.
alakası yok esmer tenliyse bi kadın naparsa yapsin beyaz seçiyo erkek
Esmerci olmam dışında hiçbir sıkıntı yokm
Kimse çirkin digildir. hayat siyah beyaz fotoğraf gibidir
Aynen öyle katılıyorum. Aslında çirkin diye bir şey yok. Bazı insanlar işte sen çirkinsin sevmeye hakkın yok der gibi aşağılıyor insanları ama bence çok yanlış bir durum bu.
Bizim memlekette yok her yerde karakter inde gelir bizim ulkemizde görsellik
Güzellik kavramı görecelidir aynı şekilde çirkinlik kavramı da öyle.
yokmuş. ve burada yazan hiçbir kızada inanmıyorum
Çirkinler de sever.
Aynen öyle sonuçta hepimiz insanız. Çirkin güzel diye ayrım yapmak bence çok yanlış bir durum. Herkesin bu hayatta sevmeye sevilmeye hakkı var.
Onların dertleri Sevilmeyle ilgili
Aynen öyle katılıyorum. Birde böyle söyleyip onları üzen insanlar var. Bence bu hayatta herkes sevmeye ve sevilmeye layık. Bu şekilde düşünmek çok yanlış.
Önce ne dediğimi bir anla ondan sonra beni eleştir
Her insanin bir zevki var her insani herkes begenicek diye bir şey yok
Onlarında duyguları var
Var neden olmasın onlarda bir varlık
Var tabiki niye olmasın hepimiz insanız
sevmeye var sevilmeye yok
Kalpleri çirkin değilse var.
Kadinlarin yok
Önemli olan sevmek mi?
Onlar daha şanslı oluyor
Çirkin insanların genelde şansı daha fazla olur derler. Güzel insanların aşktan yana şansı pek olmaz. Herkes bence sevmeye ve sevilmeye layıktır bu hayatta.
Evet gerçekten öyle ama
Bu algıyı yaratanın kalbi çirkindir.
Yok..
Herkesin var
Yokki
Var tabiki
O kişi sensin sanırım 😂😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?