Her gün bir şey icat ediyorlar. Bariyer ilişki ne demek?
Bariyer ilişki ne demek sosyal medya ile ne anlama geliyor açıklar mısınız?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Her gün bir şey icat ediyorlar. Bariyer ilişki ne demek?
Bariyer ilişki ne demek sosyal medya ile ne anlama geliyor açıklar mısınız?

Merhaba, bildiğim kadarıyla eski sevgilinizi unutmak için yara bandı niyetine başka biriyle sevgili olmak diyebiliriz. Tabii ki kötü bir ilişki türü bu yani tasvip etmeyeceğim bir şey kesinlikle. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Selamlar herkese,
Son zamanlarda sık sık duyduğumuz yeni bir kavram olan bariyer ilişki ne demek, bariyer ilişki neye denir ve sosyal medyada neden bu kadar konuşuldu? Hadi gelin hep birlikte bakalım.

Sosyal medya ile birlikte gündelik yaşamda birçok yeni kelime türemeye başladı. Özellikle aşk ilişkileri günümüzde teknoloji gibi hızla tüketilmeye ve her geçen gün farklı şekilde görünmeye başladı diyebiliriz.
En sonki ilişkimde bariyer ilişki yaşadığımı ve bu durumla nasıl başa çıkacağımı sorguladığım bir döneme girmiştim.
Peki nedir bu bariyer ilişki?
Sen bir ilişki yaşıyorsun ancak bu ilişkide karşı tarafı daraltmak, sıkmak ve boğmak istemediğin için aynı anda bir başkasıyla sevgili oluyorsun. Yani sevgilini çok seviyorsun ama onu hayatının tam ortasına almak istemiyorsun. Başka biri daha olsun ve onunla da ilişki yaşayayım o da benim bariyer ilişkim olsun diyorsunuz.
Gerçek ilişkin bu bariyer ilişkiyi öğrendiğinde ise onu aldatmadığını, onu bunaltmamak için bariyer ilişki yaptığını söyleyebiliyorsun.

Bariyer ilişkinin belli başlı özellikleri oluyor, bu özellikler nelermiş gelin bir bakalım:
Bir ilişkide yukarıda belirtilen özellikler yer alıyorsa bariyer ilişkinin içinde olabilirsiniz.
Sosyal medyaya bir bakalım, bariyer ilişki ne demek sosyal medya ile birlikte nasıl hayatımıza girdiğine göz atalım:
İlk önce sosyal medyadan türeyen bir ilişki türü olan bariyer ilişki, sevdiğin kişiyi hayatının merkezine koymayı engellemek için yeni bir kişiyle birlikte olma durumudur. Sevgiline bağlanmamak ve kendini ona kaptırmamak için bazıları böyle bir ilişki tercih eder. Onlara göre bu ilişki aldatmak değil, bariyer ilişkidir.
Buna benzer olarak sosyal medyanın ortaya çıkardığı yani terimleştirdiği başka bir kavram ise bariyer rebound ilişkidir. Bariyer rebound ilişki, yeni biten bir ilişkiden sonra, eski sevgiliye geri dönmemek için başlanan duygusal olarak yüzeysel yaşanan ve kısa süreli olan bir ilişki türüdür.

Bariyer ilişkiyi aşmanın birçok yolu var ancak en başta bir ilişkiye başlamadan önce iki tarafında birbirinden beklentisi ne, bu ilişkide ne yapmak, nereye varmak istiyorlar? gibi konuların konuşulması gerekir. İletişim önemlidir.
Sevgilinizle güvenli ve açık bir iletişim kurmaktan çekinmeyin. Bariyer ilişkiyi aşmanın en etkili yolu iletişim kurmaktan, güzel bir dille konuşmaktan geçiyor diyebilirim.
İkinci olarak empati kurmayı unutmamalısın. Sevgilinin yerine kendini koy ve ne hissettiğini hissetmeye, onu anlamaya çalış. Gerçekten empati kurduğunda bunu aşacağına eminim.
Üçüncü bir seçenek ise terapiye gitmek. Eğer gerçek bir ilişki yaşadığın kişiden vazgeçmek istemiyorsan ve bariyer ilişkiye son vermek istiyorsan her yolu deneyip başarılı olamadıysan profesyonel bir destek almanı öneririm. Bu destek hem kendine hem de çevrendekilere çok iyi gelecektir.
Üşenmedim okudum. d Teşekkürler bu kadar detaylı bir anlatım için, aydınlattınız bizi.
Selam,
Romantik ilişkilerde yeni kavramlar karşımıza çıkıyor. Bu kavramlar genelde kişilerin ilişkiye bakışlarına göre farklı isimlerle adlandırılıyor. Bariyer ilişki kavramı da ilişkilerde sıklıkla duyduğumuz bir durum. Bariyer ilişki nedir sorusu için kısaca eski sevgiliye geri dönmemek için yeni kişilerle sevgili olma durumu diyebiliriz.
Bariyer ilişkiyi, daha önceden bildiğimiz yara bandı kavramına benzetebiliriz. Burada duygular öne çıkmıyor. Kişi önceki ilişkinin kötü izlerinden uzaklaşmak için araya yeni insanlar alarak bariyer kuruyor.
Teşekkürler aydınlattığıniz için
Ulan ne kadar saçma şeyler ya
Harika sevdim bunu :)
Bariyer ilişki eski sevgiliye dönmemek için yeni sevgili yapan birine deniliyormuş. Çok tuhaf setler çıkıyor artık ben bile şaşırıyorum. Yani aslında eski sevgilisini hala seviyor ama onunla olmamak için bir başkasını yara bandı olarak kullanıyor gerçekten çok garip ya. Madem hala eskisinden aklın var git onunla ol neden milletin duyguları ile oynuyorlar.
"Şerefsizin tekiyim" diyemedikleri için bariyer ilişkidir şudur budur diye yeni yeni şeyler üretiyorlar. Olan cidden seven insanlara oluyor😑
Aynen öyle maalesef. Milleti yarabandı olarak kullanıyorlar başkasını kıskandırmak için bu çok yanlış bence. Daha neler neler duyacağız artık.
Aynen öyle
Cevap
17Cevap
Biten bir ilişkinin ardından tekrar eski sevgiliye dönmemek adına onun yerine yapılan yeni sevgiliye denir.. Aslında onu sevmiyor ama sırf eskiye dönmemek için onu kalkan olarak kullanıyor.. Oldukça çirkin ve insanları kötüye sevk etme metodu bu..
Yeni bişey değil, yara bandı diyorlardı ona bariyer demeye başlamışlar
Şerefsizliğe yeni bir isim bulmuşlar o zaman..
erkeksihayvan
@AhlaksızKadın yorum mu öyle denk geldi yoksa laf mı soktun
Ben bariyer, set filan bilmem, ilişkide bütün bariyerlerin setlerin kaldırılması taraftarıyım :)
z kuşağı köpek osurdukça yalan söylüyor tabiri gibi cidden bir şeyler uyduruyorlar ya ergenler
kocama sordum fransız devrimiyle ilgilidedi canim sen yine kendi araştırmanıda yap mutlaka
her ilişkim öyle benim bi bayana baglı omür geçmez
her şey sahte olmuş, ilişkiler de sahte. Birini unutmak için başkasını kullanmak o kişinin hakkına girmek demektir. Yapılmasın böyle şeyler.
ne bariyeri ayol : D saçma sapan şeyler çıkarmayın eski afyona yeni adet
virajlarda felan kullanılıyor heralde :D
O ne be ilk defa duydumm
o ne la gardas
Valla herkes farklı şey söylüyor, daha belli değil ne olduğu.. Neyze, biz düz sevgiliden devam. d
İlk kez duydum
Ben de dün duydum..
bariyer ilişki ne ya
Biz daha bariyer ilişkiyi çözemeden gap ilişki falan çıktı ortaya ohoooo
Ondan yalnızız biz yok bariyer ilişki yok refüj flört yok emniyet şeridi tovbe tovbe
O nasıl bir çeşit ilişkiymis
sanırım yara bandı olayını güncelleyip bariyer yapmışlar. d
bariyerleri kırdım geçtim...
O nedir kaporta çiksa sasirmam
İlk kez duydum
Öyle bir şey yok
Öyle bir şey yok
Giriş yok demek
Hiç duymadım
Kaslı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?