Kız arkadaş ve evlilik?

Merhabalar, Kız arkadaşımla 1 yıldır birlikteyiz. Evlenmeyi düşünüyoruz fakat bazı konuları çözemiyoruz. Benim annem babam boşandı. Ben 12 yıl ayrı kaldım ve annem 4 defa kanser ameliyatı oldu. Çok titriyorum üstüne üzülmesin diye yıllarca ayrı kaldık şimdi anne oğul mutlu olmaya çalışıyoruz istşyoeum ki kalan ömründe evladının yanında mutlu olsun. Şimdi kız arkadaşımla evlilik hayalleri kuruyoruz eşyalar vs şöyle böyle istiyoruz diye. Ama bir konuda ısrarla anlaşamıyoruz. Sorun şu; kız arkadaşım bütün evi değiştirmek istiyorum diyor tamam değiştir diyorum, ama annenin odasını da ben bir bütün olarak komple evi bir yapcam orası da öyle olacak diyor evin bir düzeni olacak diyor. Bende aynı fikirdeyim ama annemin odasına bırakalım o karar versin sonuçta orası onun kendi özel alanı canı hangi renk halı perde istiyorsa öyle olsun istiyorum dedim. Oda olmaz öyle şey orası senle benim evim olacak annen sonuçta bizimle yaşayacak o bize ayak uydurcak uyumlu olmalı annen bundan rahatsız olacaksa sorun ondadır ozaman diyor. Ozaman madem annenin özeli orası banyoyuda ona ayrı yapalım herşeyi ayrı o başka yerde biz başka yerde yapalım herşeyi diyor. Bende ona ortak kullanım alanları zaten ortaktır ama odası onun kendi kişisel alanı n'olacak bırakalım nasıl istiyorsa öyle yapsın diyorum. O anlamadığımı düşünüyor halbuki istediğini yap diyorum ama benim anlamadığım da annemin odasını eve uydurmak zorunda mıyız istiyorum ki orasıda onun özeli olsun karışmayalım onunda gönlü kırılmasın onunda özeline saygı duymalıyız diyorum kavga ediyoruz bundan dolayı. Ben senin anneni kabul ettim diyor. Her yaptığımı annene mi sorcam diyor. hayır tabiki dedim. her yeni gelin gibi ben dizcem evi diyor. Ya tamam diyorum haklısın da evin herşeyini zaten ikimiz karar vericez ama kendi odası onun özeli diyorum. Yarın sen de anne olacaksın aynısı sana yapılsa mutlu olur musun o benim annem onunda isteklerine hep tamam diyelim demiyorum ama belli şeyler vardır idare edilir. Benim küçük birde kedi gibi köpeğim var ben diyor onunda yatağını vs atar yenisini alırım diyor bende dedim ki yenisini al eskisini bırak atıp atmayacağına annem karar versin çünkü ne kadar benim de köpeğim olsa aslında ona aldım arkadaş olsun diye. Herşeyin yenisini alınca sanki mutlu olunuyor. Kadın belki elleriyle yaptı o yatağı atmak istemez ama tabiki yenisini alabilirsin diyorum offf senin annende herşeye alınacak mı ne var bunda diyor. Yani kendisi için doğru olanı herkes için doğru sanıyor. ben tabağı bardağı vs herşeyi atıp değişcem diyor annen alınır mı, hayır dedim sadece bir iki çok sevdiği eşyası vardır onları sorarsın atmazsın diyorum insanların anıları olur değer verebilir atılmasından üzülebilir diyorum. Sürekli ben anneni kabul ettim köpeğini kabul ettim bir şey istiyorum altı üstü tamam demiyorsun diyor sürekli. Benim annemle ve köpeğimle yaşadığımı, anneme neden bukadar hassas olduğumu biliyordu. Şimdi size soruyorum benim böyle olmam yanlış mı? Kız arkadaşımın davranışı ve söyledikleri?

Kız arkadaş ve evlilik?