sosyal medyadan 6-7 aydır takip ediyorum. Hanımefendiyle takipleşmiyoruz ve yakın zamanda hesabını gizledi. Kendisi mütedeyyin biri (ben de öyleyim). Takip isteği atıp direk takip ettiğimi ve paylaşımlarının ve kendisinin hoşuma gittiğini, tanışmak istediğimi yazsam mı diye düşünüyorum. Sizce direk böyle yazsam nasıl bir tepki alırım? Nasıl bir mesaj yazmalıyım özelden ya da buradan yazarsanız çok sevinirim
not-1- kendisi serbest çalışan mimar ve derneklerde aktif çalışan birisi
not2- dalga geçmek için yazmayın. Sizin için dalga konusu olabilir ama benim için önemli bir konu. sadece düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Yani karşındaki kadının karakterine bağlı. Onca zamandır takip ediyorsan biraz çözmüşsündür. Bana merhaba tanışalım mı vs gibi mesajlar yazıldığı zaman asla ciddiye almam. 1) çok klişe 2) böyle yazanlar her gördüğü kadına yazıyor imajı veriyor.
Belki onu uzun zamandır takip ettiğini ve beğendiğini kısaca açıkladığın ve onu neden beğendiğini eklediğin bir mesaj ona özel gelebilir ve hoşuna gidebilir. Böylece sana ciddi gözüyle bakabilir. Sebep belirtmek lazım. Ama klasik bir şekilde merhaba tanışalım mı veya direkt merhaba gibi mesajlar artık çok eskidi ve klişe oldu sapık izlenimi uyandırıyor. Takipleşmediğin için isteğe düşecek mesajın o sebeple elindeki tek kurşunu iyi değerlendir.
yok ya öyle merhaba falan değil baya uzun uzun niyetimi açıklamak istiyorum. Dergilerde yazıyor onları okudum meslek sohbetleri var onları dinledim ve ortak takip ettiğimiz bir dini alim var o bir videosunda günümüzde aracı kalmadı erkek-kadın hoşlanıyorsa ama güvenemiyorlarsa ortak tanıdıkları olan bir grup bulmaya çalışsınlar dernek olur iş yeri olur okul olur oradan sorup bu yola girsinler tarzı bir şeyler söylüyor. Böyle söyleyince tuhaf geliyor ama mütedeyyin kesim genelde görücü usulü evlendiği için ve şu an böyle bir yöntem olmadığı için böyle bir açıklama yapmış. Neyse bana da tuhaf geliyor ama bu videoyu da atıp uzun zamandır takip ettiğimi bu videoyu görünce yazıp tanışmak istediğimi söylesem çok saçma mı olur?
Kadın da sizin gibi bir dünya görüşüne sahipse neden saçma olsun ki? Tabii ben her zaman yüzyüze olması gerektiğini düşünüyorum. Yanınıza bir arkadaşınızı alın (kız kardeş vs varsa, kadın olması iyi olabilir) 3. kişinin de varlığı olunca zaten evlilik görüşmesinde sıkıntı olmaz. Yüzyüze hiçbir şekilde olmuyorsa mesajla uzunca açıklamak olabilir bence. Dijital çağ artık eskisi gibi değil
Üçüncü birinin olduğu görüşmeler kalmadı artık yani en azından ben istemem öyle şeyler. Günümüz için artık saçma kalıyor çünkü. Zaten kabul ederse kendimizi tanıttıktan sonra kısaca yüz yüze görüşürüz muhtemelen orada tanışırız. Backround olmadan direk öyle yazınca genelde ya bu herkese yazıyordur kim tutarsa diye bakıldığından böyle küçük düşürücü bir noktaya gelmekten çekiniyorum.
Uzun yazarsan öyle düşünmez zaten ayrıca 3. kişinin olduğu görüşmeler artık kalmadı fetvasını kim veriyor Allah'ın şeriatini zamana uyarlama adı altında değiştirmeye çalışanları dinlemeyin bence. Teke tek görüşme haramdır bu çok net.
3. kişiden kasıt ortamda sadece iki tarafın olmaması yani baş başa kalınmaması, tanıdık ya da yabancı 3. kişilerin bulunması gerekliliği değil mi? Zaten cafelerde buluşuyoruz yani 3. kişiler var ortamda. Bence biz bu olayı yanlış anlıyoruz gelen kişi yorumlamak için geliyor. O sorular soruyor. Yani müsaade etsin de önce biz tanışalım. Ayrıca konuşurken 3. kişi tarafından izlenmek, incelenmek hoş bir şey değil.
Yaz.
Bence yazmalısın