3 yıllık toksik ilişkimi bitirdim. Gerçekten çok zor oldu önceleri hiç cesaretim yoktu bitirmeye. Sabahlara kadar ağladım ve istifra ettim. Bana saygısı sevgisi ne de ilgisi hiçbir şey kalmamıştı. Belki de benim bitirmemi bekledi bilmiyorum. Onunlayken kendimden çok taviz verdim. Kismeye yapmadığımı ona yaptım. Size asıl sormak istediğim soru ben eskisi gibi değilim çünkü kendimden geçtim insanlar arasında ezik hissediyorum gururum çok kırıldı. Eskisi kadar özgüvenli değilim. Bundan sonra hayatıma nasıl devam edeceğim bilmiyorum kendimi boşlukta hissediyorum. Çok yalnız hissediyorum. Anksiyete ve Depresyon hastasıyım. Kendimi nasıl bulacağımı bilmiyorum. Eskisi gibi olmak istiyorum bunun için ne yapmalıyım bilmiyorum.
Uzun Süreli İlişkim Bitti Toparlanmam İçin Ne Yapmalıyım?
Uzun süreli bir ilişkiden ayrılmak, hem duygusal hem de psikolojik olarak zor bir deneyim olabilir. Özellikle toksik bir ilişkiyse, bu süreç daha da zor olabilir.
İlk olarak, kendinizi yargılamayın. Bu süreçte duygularınızı yaşamanız normaldir. Üzgün, öfkeli, hayal kırıklığına uğramış veya boşlukta hissedebilirsiniz. Bu duyguları kabul edin ve onlarla başa çıkmanıza yardımcı olacak sağlıklı yollar bulun.
İkincisi, kendinize zaman verin. Bu süreçten iyileşmek zaman alır. Kendinizi zorlamayın ve iyileşmek için kendinize izin verin.
İşte size yardımcı olabilecek bazı ipuçları:
Destek almak için güvendiğiniz biriyle konuşun. Bir arkadaşınız, aile üyeniz veya terapistiniz, bu zor süreçte size destek olabilir. Sağlıklı alışkanlıklar edinin. Düzenli egzersiz yapın, sağlıklı beslenin ve yeterince uyuyun. Bu, kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır. Yeni şeyler deneyin. Yeni hobiler edinin, yeni yerler keşfedin ve yeni insanlarla tanışın. Bu, kendinizi daha iyi tanımanıza ve hayatınızın yeni yönlerini keşfetmenize yardımcı olacaktır. Özgüveninizi yeniden kazanmak için:
Kendinize odaklanın. Kendinize iyi bakmak ve kendinizi sevmek, özgüveninizi artırmanıza yardımcı olacaktır. Güçlü yönlerinize odaklanın. Neleri iyi yapabildiğinizi düşünün ve bu yönlerinizi geliştirmeye çalışın. Kendinizi başkalarıyla karşılaştırmayın. Herkesin farklı olduğunu ve herkes için farklı bir yol olduğunu unutmayın. Anksiyete ve depresyonla başa çıkmak için:
Bir terapist veya danışmanla konuşun. Bir uzman, anksiyete ve depresyonla başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Sağlıklı başa çıkma mekanizmaları geliştirin. Egzersizden, meditasyondan veya yogadan yararlanabilirsiniz. Destek gruplarına katılın. Benzer deneyimler yaşayan insanlarla tanışmak, size yalnız olmadığınızı hissettirebilir. Unutmayın, bu süreç zaman alacaktır. Kendinize sabırlı olun ve iyileşmek için kendinize izin verin.
Saçmalama yaa eski saf sen mi olmak istersin yoksa bu tecrübeyi yaşamış, artık darbelere karşı daha güçlü sen olarak yoluna devam mi etmek istersin… bence ikinci