Sizce her şeyin sorumlusu ben miyim?

Ben daha 19 yaşındayım. İlk kez birine karşı böyle hislerimin oluştu ben ilk kez birinin tipinden dış görünüşünden değil ilk kez bana karşı merhametinden bana koruyucu tavrından benimle ilgilenmesinden bana karşı anlayışından kısaca kişiliğinden hoşlandım. Evet bunlar güzel duygular ancak şöyle ki adamın sevgilisi var ve bu gelecek ay nişanlanacaklardı. Ben kendisinden geçtiğimiz yazın hoşlanmaya başladım. Sonra bir anda ona karşı davranışlarım değişti durumu fark etti neden uzak duruyorsun dedi bir şey diyemedim hep geçiştirdim uzak durdum tersledim istemedim yakıştıramadım kendime kabullenemedim halen daha kabullenemiyorum onu sevdiğime ama biliyorum adamı seviyorum. Ama sonuçta onun bir sevgilisi var ve arkadaşımlayken ona evlenmekten vaz geçtiğini söyledi. Bunun sorumlusu sizce ben miyim yoksa durumu ben mi abartıyorum. Vicdanen hiç rahat değilim aşırı huzursuzum. Belki de ben ona daha çok yaklaşayım diye bunu söyledi bilemiyorum ama adamın kötü niyetli olduğunu asla düşünmüyorum öyle olsa en başında rengini belli ederdi. Adam 31 yaşında ben daha 19 yaşında gencecik çok güzel bir kızım saf bir güzelliğim var ve her erkek benimle sevgili olmak ister. Benim daha önce hiç sevgilim olmadı. Önüme baksam başka bela bunda takılı kalsam ayrı bela diye düşünüyorum…
Sizce her şeyin sorumlusu ben miyim?