- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yıleski eskide kalmış, bir şeyler yolunda gitse bitmezdi. bittiyse demek ki olmamış. o hayatına devam edebilmiş ki 5 aydır arayıp sormamış çıkmamış ortaya. sen niye geçmişe takılı kalıyorsun. yazık etme kendine, kendinin farkına var sen ondan daha değerlisin
026 Yorumla
Soran+1 yılUnutmak icin cok cabaladim. aslinda bitmesi icin bir sebep de yoktu. sessiz sedasiz gitti. belki oyuzden bitiremiyorum:(
- +1 yıl
kendine o eziyeti etme. bugün alıp karşına konuşsan ya da o konuşsa , sonra çözmeden kalksanız ki büyük ihtimal öyle olacak ; 5 ayın eksikliği kapanmayacak. o yüzden kendi içinde bir soru cevap yapıp kendini motive et hayata da devam et.
Soran+1 yılAslinda bu 5 ay icinde cok kotu degildim bugune kadar. hayatima bakiyordum. ama sanirim vakit ilerledkkce umudum tukendi. bugun daha bi uzgun hissediyorum her gune gore:(
- +1 yıl
bugün hayatının geri kalan ilk günü diyerek bak biraz. yalnızlık dünyanın sonu değil. ağzın var dilin var çık sokağa biraz sosyalleş, kendinin farkına var zaten onun yokluğu sana yeni insanlar kazandırmada en önemli olay olacak bunu sen de göreceksin
Soran+1 yılOkula gidiyorum ztn ama monotonlasti ilk haftalarda. skci gelmeye basladi. yalnizlasiyorum ve yalnizlastikca onu merak etmrye ozlemeye basliyorum
- +1 yıl
üniversitedeysen bu söylediğin çok anlamsız
Soran+1 yılHayir ogretmenim
- +1 yıl
harika bir işin var bence kendini motive etmek için bir sebep bu. bak bu hayatta kimse yalnız değil ama herkes tek başına bunu bil. 5 aydır da yalnızsın ama ne kadar olgunlaştığına ve gelişim gösterdiğine, düşünce olarak yükseldiğine bir bak. kendine de haksızlık etme. sen ondan daha değerlisin , niye kendini aşağı çekecek karamsarlığı besliyorsun. lütfen kendine bunu yapma. bundan 2-3-5 yıl önce geçirdiğin kötü olayları ve kişileri düşün. bugün kaçından eser kaldı. bu da aynısı olacak. akıp gidecek zamanda sen yerinde sayma
bence muazzam bir motivasyon metni yazdım sana 😄
Soran+1 yılEvet her sey gecti. ama kimseyi ben okadar sevmemistim. deger vermemistim. hic bu kadar beklememistim. arkadaslarim da oyle diyor. normalde cabuk hayatina bakardin diye. ilk defa biri icin tamam bu kisiyle hayat boyu olmak istiyorum dedim.30lu yaslardan sonra unutmak daha zormus, ama unutmak da istemiyorum iste o da var. onun gelecegine inaniyorum. iste bzn de cok umitsizlesiyorum ve bu hale donuyorum. uc gun once daha iyi moddaydim. niye bugun boyle oldum. dun dogumgnumdu. sanirim yazar arar diye dusundum. olmayinca rezidancetan dusmus gibi hissettim. nasil tekrr duzelcm bilmiyorum:(
- +1 yıl
bazı kalp kırgınlıkları geçmiyor maalesef. zaman her şeyin ilacı olsa da her ilacın bir yan etkisi de vardır. beklentilerin boşa çıkması ve insanın boşluğa itilmiş sendromuna kapılması nedir inan çok iyi bilirim. ama hayat devam ediyor. eğer senin düşüncelerinin çok azını taşıyor olsaydı dünü bir fırsat bilirdi. bence bunu görmezden gelmesi unutması bile sensiz bir hayatı kendisine seçenek olarak benimsediğine bir teyit. buna böyle de bakmalısın. düzelemeyecek bir şey yok o nasıl hayata devam ediyorsa sen de edeceksin
Soran+1 yılEnteresan olan en son yazdigi zaman barismak istemisti. sevdgni hersyi duzeltcgni bir daha hata yapmycgni soylemisti. ben inanmiyorum istemiyorum dedim. bir ay sonra tekrr yazdi. tamam dedim hatalarini telafi et. cok sevindi falan . sonra birden kayboldu ortadan. anlam veremiyorum bu yaptigina
- +1 yıl
o da senden gelecek ilgiye alakaya bel bağlamış. bu tip düşünceler genellikle kişilerin hayatında yolunda gitmeyen şeyler karşısında sığınacak güvenli bir liman arayışından dolayı oluyor. ancak bir varım bir yokum davranışları da, kişinin kararsız ve özgüvensiz olduğunu gösterir. maalesef bu yaşlarda bu tip davranışlar genellikle kişilik sorununu da gündeme getirebilir.
ben senin yerinde olsam karşısına geçer düzgün şekilde izah ederdim. bu bulanık diyalog beni rahatsız ediyor net ol bana karşı hayatıma parça parça girip çıkmana tahammül edemeyeceğim diyerek onu diyaloğa sürükle. eğer ki buna tepkisiz kalıyorsa gerçekten sen de vaktini harcama daha.
zaten bana sorarsan 5 aylık ayrılık her şeyin bittiği ve eskisi gibi olmayacağının kanıtıdır. ne dersin
Soran+1 yılYani ilk defa bu kadar uzun habersiz kaldim ondan. baslar haric bi var bi yok durumlari vardi ama yani ne bileyim. belki bu kadar zaman icinde anlar hatasini gercekten doner diye dusunuyorum. ona ilk adimi ben atmak istemiyorum. cunku az cok tanidim onu. adim atinca umursamaz biri. onu umursamadgmda pesimde olan biri cunku ilk bittiginde. ben adim attim cevapsiz birakmisti ozamnlar. sonra geri cekilince defalarca yazdi. ilk defa ozur diledi falan . cok zor bi karakter. oglak burcu. yani onun adim atmasi lazim ki ben de senin dediklerini diyeyim. diger turlu ben yazmam ona. ama boyle de cok yorucu iste. beklemek hersyden zormus
- +1 yıl
halen ona bir hevesin var halen onu bekliyorsun. fakat sen kendini kahrederken o hayatını kendi düzeninde devam ettirmeye devam ediyor. belki de 5 aydır görüştüğü birileri var ve onlarla devam edemeyince dönecek sana. neden bu kadar muhtaç hissediyorsun kendini ona. bence kendine eziyet ediyorsun ve bunu geç de olsa fark edeceksin
Soran+1 yılO herseyi herkesi cok dusunmeyecek yapida biri. oyuzden onun hayatina devam edebilmesi cok kolay. dert eden biri degil yani. ben de o varken hcbseyi dert etmem. ama onun yerini asla dolduramiyorum beklemekten kendimi alikoyamiyorum. elimde degil. surekli dua ediyorum. agzimdan dusmuyor ismi. bi turlu de karsima cikiyor ztn. yurusem bi duvarda onun ismini goruyorum. gorustgumuz yerlere gidince kotu oluyorum. ozmn da daha zor oluyor benim icin. zamanla olck bir sey degil onu anladim. enazindan hani biraz icim rahatlasa
- +1 yıl
bu belirsizlik sizi hasta eder. kendinize büyük kötülük ediyorsunuz ben diyeyim.
Soran+1 yılBir iliski kocundan randevu aldim. belki yapablcgm biseyler vardir:/
- +1 yıl
isabetli bir karar olmuş. sakıncası yoksa sorabilir miyim İstanbul'da mı yaşıyorsunuz; öyle salça etmek için sormadım cidden merak ettim
Soran+1 yılEvet istanbuldayim neden ki
- +1 yıl
hiç , sormak istedim sadece
Soran+1 yılHm anladim
- +1 yıl
stresi tartışacak ve iyi bir dinleyici olmasını beklediğiniz biri olursa bir kahveye tamam olurum hadsizleşmeden 😄
bak dünya dönmeye devam ediyor, sen de yerinde sayma. ben bu hayatta çok büyük üzüntüler yaşadım ve tanık oldum. cidden bazı şeyleri düşmanımın bile başına gelsin istemem. senin düştüğün duruma seneler önce ben de düştüm, döner dedim yapmaz etmez bırakmaz dedim ama durum öyle olmadı. geçen zaman ise benim haneme eksi yazdı benden çaldı hayat. aynı yanlışa düşme. unutma bak sen ondan daha değerlisin, lütfen kendine haksızlık edecek yaklaşımlardan uzak dur. senin için en iyisini diliyorum
Soran+1 yılTanimadigim biriyle gorusmek istemem ama ozeldeb konusabiliriz
- +1 yıl
güzel bir yaklaşım, doğru olan.
beni buradan ekleyebilirsiniz takip et butonuyla. geri bildirimin için teşekkürler
Soran+1 yılTakip ettim
- +1 yıl
teşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yıl8 ay olacak bir dönüp demiyor ne yapıyorsun. Bir demiyor eşimdi diye.
042 Yorumla
Soran+1 yılO mu ayrildi
Cevap sahibi+1 yılO da ayrılmadı araya 3. şahısları aldı sonra olay karıştı. En son kendi isteği gibi dursa da...
Soran+1 yılAraya baskasi girince o kisi icin uzulmemeli
Cevap sahibi+1 yılBaşka bir erkek gibi bir şey değil. Akrabaları etkiledi. Yazık etti onca ömre, yaşanmışlığa, yıllara, emeğe...
Soran+1 yılOzaman uzucu. ama gercekten seven kimseden etkilenmez. bekliyor musun peki donsun diye
Cevap sahibi+1 yılBeklenmez mi ya yeter ki başkası olmasın hayatında gerisi bir şekilde çözülür. Herkes hata yapabilir insanız. Deprem dönemiydi bir de kafası karışmış olabilir, daha farklı bir problem de ama insan sevdiğini bekliyor. Ben eşime sadığım umarım o da öyledir. Ben sözümden dönmüyorum sonsuza kadar dedik bir kere.
Soran+1 yılBen de bekliyorum ama bekledikce olmuyormus yani enerji olarak bekleme modundan cikmak gerekliymis. ummadigin anda cikiyotlarmis ama sabrim kalmadi benim:(
Cevap sahibi+1 yılKeşke bir anda olsa ama işte. O sabır benim içinde geçerli. Benim artık haber bekleyen taraftayım ulaşması gereken taraf o.
Soran+1 yılBen de oyle. sen sanki emin gbisin sana doneceginden
Cevap sahibi+1 yılYok değilim de hatta umudum yok, ümidim yok, inancım da yok, histe değil. Sadece olsun istiyorum.
Soran+1 yılInsallah olur
Cevap sahibi+1 yılİnşallah ikimizin de olur ya. Beklemek yormuyor yıpratıyor.
Soran+1 yılEvet bi ara acayip saclarim dokuldu uzulurken. yeni yeni toparliyorum. sende oldu mu boyle seyler
Cevap sahibi+1 yılTek dökülmekle de kalmadı saçlar beyazladı aşırı kilo kaybım var gören herkes çökmüşsün diyiyor.
Soran+1 yılAa bu cok kotu olmus. hemn toparlamaya calis. gce bile ye. dondugunde seni begenmesi lazim. oyle dusun. bu aksam basla
Cevap sahibi+1 yılBen büyük konuşmayı sevmem de beni toparlayabilecek tek kişi o. Onun elinden yemediğim bir şey zehir gibi şu an. Zaten tadım tuzum yok yaşayacak kadar yiyebiliyorum. Gerisi çay, kahve, sigara üçgeni. Hani tat vermiyor yemekler. O olacak ekmek arasına ekmek koysa lezzetli yapar ama o olmayınca ne yapayım yemeği vs. En son ne zaman ne yediğimi dahi hatırlamıyorum zaten. Yediğim bir şey damağımda tat bırakmıyor.
Soran+1 yılBoyle olmaz ama. sen mutlu olursan o doner. boyle mutsuz bitkin bir adami kimse istemez. yavas yavas baslamalisin. sigarayi cayi kahveti azalt once. her yemk cok guzl de. once sevdgn yemekleri ye. kendini toparla. seni kaybettgni dusunsun ki donsun. bitmis bir adami napsin. daha iyisini bulur bak. herkes gpruntuye bakiyor. herkesi gec onde sen kendini mutlu hisset kendini bgen sev. sonra ztn herkes seni aever. o da sever doner. inan ben bile o sevdigim kisi mahvolmus halde olsa istemem ki dort gozle bekliyorum dusun
Cevap sahibi+1 yılİnan bilmiyorum artık gücüm kalmadı. Ben böyle olmayı istemedim ve gerçekten yiyemiyorum. Midem almıyor ne yapsam da. Misal normal bir insan bir kase mercimek çorbası ile ne doyabilir. Benim maksimum yiyebildiğim yiyecek o kadar şu an. Günüm domates, salatalık, biber, şeftali, elma, üzüm, kayısı kurusu, elma kurusu ile geçiyor genelde. Yemek yapmak gibi bir mecalimde yok. Zaten işimden de oldum evimden de oldum. şu an cebimde kendi şahsıma ait 5 kuruş paramda yok. Yani çok şeyi kaybettim belimi de doğrultamadım. İnandığım için yıkıldım ve keyfi kaybetmedim. Ben mutlu olmayı istiyorum ama kalp sancısı ve arkadaki düşünceler bir rahat bırakmıyor beni. Sürekli bir çıkış arıyorum, iş arıyorum, hiçbir olumlu giden olay yok şuanlık.
Soran+1 yılIs aramaya devam et. dua et. hayirli kapilar acilacaktir. ama pes etme. once kendini duzelt. inanki sen bitmis haldeyken donmez o. hersy bir anda olmuyor. yavas yavas olcktr. once isi hallet. sonra istah icin ne bileyim surup al msela. bi alerji surubu vardi. adi sipraktin. yan etksi istah aciyor ama cok acayip yiosun. sadece uyku yapiyor. dokunmaz yani. hafif bir sey. alabilirsin. bi sure kullanir birakirsin. boyle gitmez. once isini hallet sonra kendini toparla. insan fiziken zayifken ruhen de zayif hissdiyor. kendine guven. ben toparlycm mutlu olcm de. once kendin inan. birakma kendini. daha gencsin. ve herseyin ustesinden gelirsin. inan sen kendini toparlayinca eminim o da sana geri donecek. ama bu halde gelmez valla bak. iyi kotu bir ise gir. sonra daha iyisini de bulursun. inan kendine
Cevap sahibi+1 yılBakacağım artık zamanla ne olur bilemiyorum. Yani savaşı veriyorum ama nasipte olmayınca boğazdan lokma bile geçmiyor. Gittiğim konuştuğum yerlerde de 12-13 saate asgari ücret teklif ediyorlar o da kurtarmıyor yolu var yemeği var karşılamıyorlar. Bir de küçük şehirde olunca her şey istisnasız sarpa sarıyor zaten.
Soran+1 yılEvet kucuk yerde is de zor. insallah daha iyi bir is bulabilirsin. aramaya devam et birakma. ama dedigim gbi onceligi kendine ver. once can sonra canan. ben de zamaninda mahvettim kendimi. sonra toparladim ama iste ara ara ozleyince duramiyorum
Cevap sahibi+1 yılBöyle bazen senin gibi denk geliyorum aşağı yukarı aynı benzer şeyler ve yaşanmışlıkları olan insanlara. Keşke diyiyorum keşke o olsa da buradan anlasa reelde dönse. İşte olmayacak bir şey biliyorum ama napayım diyiyormuş insan.
Soran+1 yılOnun donmesini istiyorsan kendini toparlamalisin. ozamn kesin donecektir
Cevap sahibi+1 yılAh be hakkını helal et kendi derdimize ortalık karıştı. Nereden nereye geldik. Deneyeceğim toparlamaya çalışacağım. Sen ne hissediyorsun kendin hakkında peki.
Soran+1 yılDeneme yap... ben de cok kotu zamanlar yasadim yemedim icmedim zayifladim agladim derken kendini toparlamalisn dedim ve yavastan basladim. once kendimi ondan geri gectim. hep arayan yazan benken biraktim. o yazmaya basladi. defalarca da yazdi. en son ozur diledi sans istedi. kabul etmedim. bisure sonra tekrr yazdi. tamam dedim hatani telafi et. ki bizim aramizda bi sorun yoktu. sessizce birden ortadan kaybolmustu. muhtemelen skldi gtti. neyse hatani telafi et dedyince tamam dedi ama yine ortadan kayboldu. ve ustunden bes ay gecti. ben o surede kimi zaman iyi kimi zaman bedbaht hale geldim. aslinda bikc gune kadar da iyiydim ama iste zaman gectikce insan umidini kaybediyor. yine de aylar sonra donenler mutlu olanlar da var. oyuzden umidimi kaybetmemeye caliscm. iyi olmak zorundayim ve o bana kendini affettirmek icin caba gostermeli
Cevap sahibi+1 yılHa işte aynı düşünce tarzındayız. O af ettirmeli ve savaş vermeli. Anlayabiliyorum seni hem de çok iyi. Ama senin durum biraz elma cepte durumu olmuş. Yani işine nasıl geliyorsa öyle davranıyor sana karşı sanırım. Bu da çok kötü git gel ile olur mu böyle. Çocuk oyuncağı değil ki bu. Hayır madem özürler yağdıracaksın neden aynını yapıyorsun.
Soran+1 yılEvet ozur diledi tekrr ayni seyi yapmycm dedi. seviyorum ediyorum falan bisuru sey ama bir degisiklik yok. bi de yazio edio engelliyordu. sorunca da senden kacmaya calisiyorum artik kacmycm diyordu ne alakaysa. en son bir daha yapmycm bu sacma hareketleri dedi ve yine aynisini yapti. hani kavga etmis olsak uyumsuz olsak inan hchir kotu geri donusu olmyck sey olmadi aramizda. yaptiysa o bana yapti. ben onu bic uzmedim kirmadim. oyuzden o gonlumu almali. ve bu kez bir iki msjla olsun istemiyorum. yanima gelmeli oncelikle. sozlerini tutmali. basta boyle degildi aramiz da iste sonradan dengeler hozuldu. ama ben olmam gerektgi gibi davraniyorum Şu an . onceden olsa pesinde kosardim ordan burdan yazardim. bir yildir hcbr hareket yapmiyorum
Cevap sahibi+1 yılÇok tuhaf durum bende anlam veremiyorum bir türlü. Arada bir şey yokken birden gitmesi gelmesi dediği cümleler garip. Sanki iki kişiliği var gibi ya da daha farklı bir durumu. Ama böyle güzel karşılayana yapılmayacak davranış biçimi bu. Hani anladığım kadarıyla sen de her şeyi ile kabul ediyorsun ama o hep hata yapıp bırakıyor ya da gidiyor. Sen de artık olacaksa ya hep ya hiç moduna geçiyorsun haliyle haklısın da. Biraz koşulması bizim de hakkımız sonuçta. Yani gel gitler insanı daha çok sıkar. Umut ver kaç nereye kadar.
Soran+1 yılTuhaf olab tarafi o da farkinda sacmaladiginin cunku en son ozur dilediginde uzun uzun yazdi bu sacma hareketlerim seni degersiz yapmaz aksine sen cok degerlisin demisti. ama niye yaptgi muamma iste. anlam veremiyorum. yapi olrk cok dengesiz biri değil aslinda ama vok rahat biri. sorumluluk sahibi aslnda ama sorumluluk almak istemio. evlilik korktuyor falan . kuck de değil 35 yasinda ama cevresi kotu etkilemis sanirim. ama iste ilk defa biz bu kdr uzak kaldik birbirimzden. bakalm nolck ama hislerime gore biz yine konusurz insallah da ileri gideriz. cuma gunu icin bir iliski kocundan randevu aldm. oncdn baskalaryla da konusmustum. bklm bu ne diyecek
Cevap sahibi+1 yılYani yaşı az değil oturaklı olması gerek fakat çevre kadar pis bir şey yoktur. Kendi kararını etkiliyor olabilirler. Bir de kendini bilmesi ama yapması tuhaf. Aslında yan yana olsanız bir sonuç olsa daha rahat olurmuş. İnşallah muradına biran evel erersin de kurtulursun bu dertten.
Soran+1 yılEvet yanyana gelebilsek guzel olurdu ama o eskisehirde. ben istanbuldayim. gerci gelmek istese iki saat hizli trenle. insallah sen de ondan bi haber alirsin istedgn gbi olur her sey ama unutma onceligi kendine ver kendine deger ver ki o da sana deger versin ve gelsin
Cevap sahibi+1 yılBen kendime değer versem bu halde olmazdım büyük ihtimal de neyse. Ben de haber verse gidip alsam da gelsem diye çok bekledim.
Soran+1 yılBundan sonra deger ver. gec degil. ama emin ol sen kendini toparlamadikca o sana gel beni al demez. guzel bi ise gir, ye ic gez toz kendine bak. aninda ortaya cikar
Cevap sahibi+1 yılÇok ilginç değil mi? Oysa seven sevdiğinin haline koşmaz mı?
Soran+1 yılOnlar eskide kalmis. gunumuz sevgileri boyle. arkadasliklar da boyle. insanlar seni varken sever. sadece ailen herzmn her halinle sever. guzel bir sey giyin paran olsun ne bileyim hos gozuk gozlerine ozmn herkes ilgileniyor seninle, yoksa öyle mutsuz solgun bikkn kendine hayri olmayana kimse bakmiyor
Cevap sahibi+1 yılHa o konuda rahatım. Tamam yemekten kesildim de kendi başımı eğik bilmiyorlar. Tam tersi rahat ve relax biliyor şu an herkes. Ben içimde savaşımı veriyorum dışarıdan gören her şey güllük gülistanlık sanar.
Soran+1 yılO daha kotu. iyiyi oynamak cok zor. okulda bunu idare edebiliyorum ama odama girince yalnz kalinca ortaya cikiyor mutsuzluk. icten de mutlu olabilmek gerekli. kafa dagitmak icin birileriyle tanis istersen. bzn iyi geliyor bzn tam tersi oluyor
Cevap sahibi+1 yılBirileriyle tanışmayı pek sevmiyorum. Genelde ne zaman yeni biriyle tanışsam direk anlıyorum ve tedbir almak zorunda kalıyorum. En azından içimdeki diğer ben beni anlıyor.
Soran+1 yılNeyi anliyorsun
Cevap sahibi+1 yılYani kime desem öyle böyle diyiyor ya diğer ben ve ben zaten çaba gösteriyoruz. Uğraşıyoruz ve bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Kimseye diyemediğimiz benim sevgimi ve özlemimi paylaşıyoruz. Fikirlere açığız ama söylenen şeylerin %99'unu çoktan yapmış oluyoruz aslında. Önüm arkam sağım solum üstüm altım her yerimden bir yol arıyoruz çıkış kapısı. Birimiz sinirlense diğerimiz sakinleştiriyor. 2 karakterli ya da çoklu kişilik bozukluğu değil demek istediğim bir yanım öyle derken diğer yanım öyle diyiyor kısmı. Hani düşüncelerimi bile seçeneklere sunup mantıklı olana ilerleme yönünde hareket ettim hayat boyu. Araştırma vs severim. Şimdilik susuyorum mecbur kaldım sadece. Zaten farklı bir gücüm yok bu pozisyonda. Boynum eğik kaldım artık gerisinde işaret gerek. Oda nasip ve ben çok nasipsiz bir insanımdır. Bir de bu haldeyken bile halen herkesin gözü elimde kalanlarda o bile deli ediyor. İstiyorlar ki hiçbir şey olmasın bende. Yardım edeceklerine itmeyi seviyorlar. Çare üreteceklerine kestirip atmayı seviyorlar. Ne desem anlatamıyorum zaten farklı bir aile yapısına sahibim bir de. Hangi cepheden neyle savaşacağımı şaşırdım.
Soran+1 yılIs olayini halletsen bayagi duzelir gbi birseyler
Cevap sahibi+1 yılZamanla göreceğiz o zaman gelirse tabi.
+1 yılEski eskidir önüne bakmak gerek düşünerek zaman kaybedemem
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 446 cevap paylaştı.
+1 yılHiç merak etmiyorum
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılYok özlemiyorum merakta etmiyorum.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 14,2b cevap paylaştı. Eski sevgilim yok ki özleyim
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,3b cevap paylaştı.
+1 yılhangisini:)
02 Yorumla
Soran+1 yılHicbirini sevmedin mi
- +1 yıl
düşünelim
+1 yılNein
00 Yorumla
+1 yılHey be 13 senedir goremiyom
00 Yorumla
+1 yılAh o eskiler.
00 YorumlaÖzlüyorum
03 Yorumla