+1 yılUydurma şiirlerle kendinizi kandırmayın. Dadaşlar diyarı Erzurum dediğin yer Diyar-ı Rum'dur. Yani Rumların yaşadığı yer. Gakkoşlar diyarı Elazığ dediğin yer de Zaza şehridir. Şimdi güzel arkadaşım Zaza-Kürt-Türk bu ırklar Turan'dır. Yani anlayacağın Kürtler Senin Diyar-ı Rum'undan da Türktür. Ha Kürt ve Zaza sözcüğü nereden geldi diyeceksin. Kürtlerin eski vatanı Kirmandır. Kirman ise Orta asyada eski bir ülkedir. Arapça'da, Farsça'da kurt "Verkan"'dır. Kurt'un yavrusuna ise "Kirman" denir. Kürtçe'de "Gur" kurt demektir. Kürt oradan gelmektedir. Zazalar ise yine Kürtler gibi bir Oğuz boyudur. Selçuklu sultanı Tuğrul beyin üç oğlundan biri Kirman Selçuk'tur. Diğerini hepiniz bilirsiniz Alparslandır. Bu Kirman Selçuk Kürtlerin bin yıl önceki atasıdır. Yani şu an Türkiye'de Türk ırçılığı yapan hadsizler aslında Türk olmayan göçmenlerdir. Kendilerine buradan böyle bir pay çıkarma gayretine girişmiş insanlar.
Bunları sana akademik bilgi diye verdim ama sen herşeyden önce insan olmanın peşinde ol.511 Yorumla- +1 yıl
Karakter yetmediğinden buradan devam ediyorum. Türk diye bir kelime tarihte ilk defa Göktürk'ler zamanında kullanıldı. Aslında hepsinin atası Oğuz'dur. Yukarıda saydığım ırklar Oğuz'dan gelir. Orta asyadaki Orhun anıtlarını incelediğinizde 24 boy arasında Kürtleri de göreceksiniz. Yani sizin yaklaşık bir asırdır dışladığınız, hor gördüğünüz, dilini ve kültürünü yasaklamaya çalıştığınız (tabiki Türklerden bahsetmiyorum, devlet içerisine yerleşmiş Türk olmayanlardan bahsediyorum) Kürtler öz ve öz Oğuz'durlar. Ha bana soracak olursan ben kendimi insan ırkı olarak hissediyorum. İster Ermeni de ister Yeni Zelanda'lı ister İrlanda'lı. İşin özü insanlıktır. Ben bu örnekleri sırf bir şey bildiğini sanıp ayırım yapanların aslında ne kadar gülünç duruma düştüklerini göstermek için verdim. Sağlıcakla kal.
- +1 yıl
Hay sen bin yaşa. asacaksın böyle faşistleri
- +1 yıl
hahahahaha ahah erzurum türk deilmiş koptum buna ya bir erzurumlu olarak soyum ahıska t7rklerine dayanır ve kafatasımda turan çıkıntısı var erzurum dadaştır herkes bunu iyi biliyo kıvırmayın la
- +1 yıl
elazığ yüzde 65 türk yüzde 25 zaza yüzde 10 kürttür
- +1 yıl
ya inanmıyorum ya erzurum rum falan değil ben kendim erzurumluyum lütfen yanlış bilgi vermeyin
- +1 yıl
erzurumun sadece adı rum insanı değil erzurum insanı kıpćak türküdür yüzde 70 türk yüzde 30 kürt ve zazadır erzurum merkezde azerilik vardır kuzey ilçeleri ise daha çok oğuzların kıpćak boyundan t7rk vatandaşlardan oluşur. Yanlıs bilgi vermeyin!
- +1 yıl
1915'teki Ermeni Tehciri sırasında bölgedeki Ermeni nüfusu büyük ölçüde azaldı. Aynı dönemde, Rum nüfusu da azalmıştı ve mübadele süreçleriyle (1923 Türk-Yunan Nüfus Mübadelesi gibi) kalan az sayıdaki Rum nüfusu Yunanistan'a göç etti. Yani Erzurumda şu an hiç Rum yaşamamaktadır!
En İyi Cevaplar
Türk türktür irkciyim kardes sonuna kadar aleviler lazlar cerkezlee bölmeye calismiyoken ki hepsi türkiue cumhuriyeti icin ölmeye hazir bu özerklik adi altinda ülkeyi bölmeye calisan vatan hainleri icin en koyu irkciyim simdi demeyin bana biri kotu diye hepsi kotümü bir kibeit kutusunda bir kibriti yakarsaniz hepsi yanar unutmayin. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ATAM ATAKÜRK BAYRAGIM SANLI AL BAYRAK.
176 Yorumla- +1 yıl
l*n senin ölmeye hazır dediklerin bedelli askerlik için dört gözle bekler, kapağı yurt dışına atayim da yurdu kim isterse o siksin diye zirildanir. Ölmeye hazirmis, pehhh. :D
- +1 yıl
@Ghost_man At at Götünden at @uykucusylvia Herşeyi Açıklamş zaten
+1 yılEvlenir her iki tarafta gerçekten seviyeli insansa Zaten Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan herkes Türktür. Öncelikle şunu söyleyeyim diyelim sevgilin kürt senin ailen türk bayrağıyla düğüne gelse bu kötü bir ima olur.. İmalar inşallah düğünde olamazsa sağlıklı bir düğün ve ilişki sürdürülebilir. Bende lazım mesela akrabamız kürt bir bayanla evlendi çokta sevdik fakat düğüne kürt bayraklarıyla bileklikleriyle geldiler ailem düğün salonunu terketti mesela... Bunlar gerçekten hassas konular.. yoksa evlenilmesinde sakınca yok Herkes Türktür. seviye ve saygı en önemlisi saygı olduktan sonra gerisinin bir önemi yok bence.
49 Yorumla- +1 yıl
Ben mesela Türkiye sınırları içerisinde yaşıyorum. Ve elhamdülillah Kürt'üm. Nasıl Türk oluyomuşum bana bir açıklar mısın
- +1 yıl
Kimliğin kürt kimliği mi senin? Bende Laz kökenliyim FAKAT TÜRKÜM. Oldu mu Tatmin oldun mu.. Elhamdülillah kürtüm diyemezsin öyle bir cümle yok müslümanlıkla bir mi tutuyorsun devrik cümleden kaçınalım.
- +1 yıl
Hahahaha çok komiksin ben Almanyada yaşıyorum burada bazen alman kimliği taşıyan herkes almandır diyorlar bizler hayır bu çok mantıksız biz bu ülkede yaşıyoruz diye bu kimliğe sahibi, bir kimlik bizim ırkımızı değiştiremez diyoruz. Ben Almanyada yaşıyorum Karsın Kürdüyüm Kars nerede? Türkiyede ama benim türklükle hiç bir alakam yok ben has bir Kürdüm. Bu kadar cahil olmayın Allah aşkına okuyun araştırın.. öyle konuşun insanı güldürmeyin :)
- +1 yıl
kızım senin kafan mı basmıyor uykun mu geldi Türksün Sen Türk kimliği diye bir şey var onlar alman vatandaşı olamyı tercih etmişler vak ALTINI ÇİZİYORUM BİR YRİN VATANDAŞI OLMAK FARKLI ÖZLÜLÜK FARKLIDIR cahil olan sensin sen ırkçılık yaparsan bende seni Savunmam yani ırkçılığı yapan sensin kürt Neymiş ya bende lazım lazım diye mi ortada dolaşıyorum Türküm Diye Ortada Dolaşıyorum ÇÜNKÜ TÜRK VATANDAŞIYIM. Çıkartabiliyorsan o zaman sende Kürt kimliği çıkart k*çndan mı çıkaracaksın deli etmeyin adamı ya Rojava, Kobani, Halepçe, Zilan ve niceleri.. Biz bura da kürtler için Üzülmedik mi ben ırkçılık yapmıyorken sen neyin kafasını yaşıyon la !!! ? VATANIZ MİLLETİZ BÜTÜNÜZ. Cahili de gördük @cvrsmn36
- +1 yıl
La? Aa ayıp ediyorsun türk kızı dediğin kibar olur :) sonra kürtlere kıro demesini iyi bilirsiniz.. alman vatandaşıyım.. bizim ne olduğumuz belli.. koskoca bir ırk bir vatandaşlığa kimliğe bakmaz kusura bakma biz bu kadar basit olamayız :) bu dünyada kimlikten vatandaşlıktan daha mühim şeylerde var oda.. Allahın bizi hangi ırkla yaratmış olmasıdır.. sen bizi inkar edemezsin.. biz kürdüz sen türksün nasıl ki ben sana kürtsün demiyorsam seninde bana ve diğer kürt kardeşlerime türksün deme hakkın yok.. Aslını inkar eden bizden değildir (Hz. Muhammed s. a. v) ben Kürdüm.. zoruna gitmesin :)
- +1 yıl
benDe Ankara şivesi var almanya da yaşadığın için bileemzsin 1. 2. si bak KENDİ AĞZINLA DİYORSUN ALMAN VATANDAŞIYIM DİYE inkar eden bizden değildir ne ya :DD senin bence var ya inancında bozukluklar oluşmuş.. Peygamber efendimiz onu müslümanlık için dedi. gerçekten varya ne haliniz varsa gördün sizin gibileri eizkliyorlar ya ŞU SAATTEN sonra IRKÇIYIM arkadaş. kimliğe bürünmeyen Irklar kimliğe bürünmüş ırklara mensup olmak zorundadır. Sizin gibi kürtler o zaman azgın Allah boşuna vermiyor belanızı ben Lazım nedne lazistan olsun demiyorum senin ayrıcalığın ne ya.. Gerçekten Allahtan bulun belanızı.. mevlananın bir sözü var ; Cahille girme münakaşaya. Ya sinirini zıplatır tavana, ya da yazık olur adabına. Bende bu söze uyuyorum ve daha da başka bir şey demiyorum.
- +1 yıl
Bu melodram bir harika tam gaz yola dewamm
- +1 yıl
Meloodrammm birşey sorucam siirtin Kürtleri kızlarıyla evlenilince sakıncalı mı
Gizli Üye(36-45)+1 yılTabiki hayır. Olmaz, olmamalı.
Türk olsun çamurdan olsun, gidip bir ayakkabı boyacısı, simitçi, hamalla evlenirim, yeterki TÜRK OĞLU TÜRK olsun, ama yinede bir kürtle evlenmem236 Yorumla- +1 yıl
canım benim ya sizin gibi türk kızlarına bayılıyorum seni yetiştirenlerden Allah razı olsun
Cevap sahibi+1 yılteşekkürler kardeşim, Allah cümlemizden razı olsun. @cemersever
Cevap sahibi+1 yılAllahın ismini kullanarak bu ülkeyi bölmeye çalışan kafirler, ümmet falan ayakları yapıyorlar. Halbuki hepsi abd ve israilin köpeği
Cevap sahibi+1 yılkusurabakma soran kardeşim, hepsi mesaj atar taciz eder bunların, o yüzden gizli cevap verdim.
birkaç düzgün arkadaş var mesaj atan, o yüzden mesaj alımımı kapatmıyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
147Cevap
Aile & Toplum konusunda 588 cevap paylaştı. Kürtlere karşı bir antipatisi olan biri değilim olayı ırk odaklı değil kültür odaklı düşünüyorum. Kürt taraf kız ise ilişki yürür aksi takdirde, yani Kürt olan erkek, Türk olan kız ise o ilişki yürümez. Hatalıdır. Çünkü Kürtlerde töre, namus vs çok katı kurallara bağlıdır dogmatik bir toplum bu yüzden olmaz diyorum. Ayrılmak isteyen eşlerini bile öldürüyorlar. Bir sürü çocuk istiyorlar, bazılarında ilerki aşamalarda PKK sempatisi ve devleti ülkeyi milleti suçlayıcı ifadeler tavırlar görülüyor. Kızım olsa ve Kürt kökenli biriyle evlenmek istese reddederdim yemin ederim. Vazgeçirmek için herşeyi yapardım farklı kültürlere sahibiz bunu kabul etmek gerekir. Aksini söyleyenlere de şunu söylemek istiyorum. Madem ayrı devlet kurmak isteyecek kadar ayrısınız Türk milletinden, ama iş Türk kızı almaya gelince aynıyız ayrı gayrı yok öyle mi? Bir karar vermelisiniz. Bu sözüm komünistlere. Yani PKKlılara. Çok Kürt arkadaşım var benden çok bayrağına vatanına bağlı ama arkadaşlık ve evlilik, aşk farklı şeyler. Görüşüm olumsuz
93 Yorumla
+1 yılGayet tabii evlenilir. Ailesine bakacak onur lu bir hayat için mucadelesini verecekse iki tarafta bir problem yok. Bazı yorumlar gördüm Kürtler terörist pkk li söyle böyle diye pervazsizca ve bilinçsizce cahil ce yazılmış. Bunları yazıp insanlara hakaret edeceklerini gidip biraz tarih biraz kültür biraz da ülkemizi tanısınlar bence ve Kürt halkına yapılanları araştırıp onların yasadiklari yere gidip bir baksınlar biraz empati yapsınlar. Elin adamları kuyruklu yıldıza mekik yolluyor bizde bir birinizi kötüler dururken az önce söylediğim elin adamı kuyruklu yıldıza mekik yolluyor demekle bakabilir ve bununla yetiniyoruz. Bırakın böyle insanlarımızı karalayip kotuleyip hakaretler yagdirip dusmanlik yapip zulumlere ortak olup insanliktan çıkmayı da hep bir arada yaşamaya ve birlikte çalışıp cabalayip ülkemizi kalkindirip ilerlemeyi düşünün biraz ona buna muhtaç olmaktan kurtulacagimiz onun bunun oyunlarini bertaraf edecegimiz ona buna köle olmayacagimiz insanca yasayacagimiz ülkenin insanları olalım. Her kes bir birine saygılı olmalı. Kimse kimseyi dini dili irki inancı görünüşü için yargilamasin her kes insanca yaşasın diye GEL BE EY INSAN CA YAŞAM.
36 Yorumla- +1 yıl
Saygina karsilik Saygı ve sevgilerle:)
- +1 yıl
Rica ederim. Inşallah hakkında hayırlısı olur
- +1 yıl
Sende
- Aile & Toplum konusunda 380 cevap paylaştı.
+1 yılOlur gayette sağlıklı bir nesil yetişir. türk kürt laz çerkez fark etmez dikkat edilmesi gereken tek şey kültürel uyuşmadır. Şöyle ki laz bir kız alacağımız zaman onun kültürüne entegre olabilir miyiz. ya da Türküz kürt bir kızı alacağımız zaman o bize entegre olabilir mi? Bu aynen eğitimli ve eğitimsiz bir insanın evlenmesinde ki olumsuzluklar gibidir. Eğer kültürel yönden bir çatışma yaşanmayacaksa gayet iyi olur şayet ırk gibi kavramların böyle evlilik hususlarında ve genel her hususta bir seçim olarak kullanılması açıkça ayete hadise karşı çıkmadır. Müslümanım diyen insan dinden çıkmıştır. İnsanın insandan üstünlüğü yoktur kadının erkekten ve arabın arap olmayandan bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük anca takva ile olur. Yani Allahtan en çok korkan en üstündür demiş İslam. Dini boyutta da çok tehlikeli bir konudur. Toplumsal ve insani açıdan da çok ağır bir ayıp ve etikdışı durumdur.
22 Yorumla- +1 yıl
sen sağol
Bazi kiz arkadaslar kultur farki demiste ben katilmiyorum kurtler hakkinda bu dedigime inanin kulturleri kat kat misafirlikleri olsun ve kulturleri olsun şu an hepsi unuversite ve hepsi isinin patronu cogunlugu hatta kimi cerrah kimi doktor kimi avukat vs yani bizim tc sinirlari icerisinde yasayan millet her zaman kulaktan duyma laflara inanirlar yani on yargilari cok guclu onemli olan yasayip grscksin yasamadan karar vermeyin bide bu yorumu yazan arkadasim bu gibi seyleri yazipta milleti bir birine dusurme herkesin bu topraklarda kani var bu sekilde yazman hic hos bisey degil. . .
81 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıliki kisi gördüm kürt erkekle nisanlandilar. daha nisanda bile sorun cikmaya basladi. erkek tarafi ikisinde de kürtce müzik calinacak, yok kiz kürtce ögrenecek , cocuklarin isimleri kürtce olucak gibi seyler cikartmaya basladi. cok zor bir durum. iki tarafinda asiri derecede hosgörülü olmasi gerekiyor. sen kendi ailenden emin olabilirsin ama karsi tarafin kizi alana kadar öyle davranmadigi ne malum? onlari iyice tanimaya calis. bircok kez de yillarca beraber olmalarina ragmen yillar sonra erkegin pkk gibi terör örgütlerini destekledigini gördüm. yani cok tehlikeli bir olay. bence ailenin rizasi olmadan öyle islere kalkisma.
43 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvet haklisin. Ama dedigim gibi insanlarin icini göremiyorsun ne yazikki. hel ki bu zamanda akraba akrabaya bile zarr veriorken. Istersen bir tanimaya calis ama bence tanimak cok zor. Özellikle terrör baglantisi varsa adam gecipre pkkya oraya buraya destek veriyorum onu yapiyorum bunu yapiyorum demez ki
+1 yılTürk ve kürt olarak ayırımcılık yapıyorsan evlenmez.
Hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz aynı yerlerde geziyor aynı okullarda okuyor aynı sıralarda oturuyoruz neden bu ayrımcılık var, hepimiz kardeşiz..
Türk'te kürt'de kardeştir ayrım yapmaya gerek yok evlenir mi evlenebilir var öyle gördüğüm çiftler yeterki "SEVGİ SAYGI ÇERÇEVESİNDE OLSUN"...82 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim..
+1 yılDogulu bir insanın dünya görüşü dardir.. heleki kürt gibi cahil bir toplumdan uzak durulmasi taraftariyim..
Biz osmanli kani tasiyoruz asil bir ırkız yani gidip yuzyillarca ona buna yamanarak gunumuze gelen ve sözde dillerinin olduklarini soyleyen bir cahil toplumla ne kadar bir evlilik yapabilirsin ki?
Dilleri % 96 sı yabanci kelimelerden olusuyor.109 Yorumla- +1 yıl
Canakkalede turk ayragi icin degil kendi gotlerni kurtsrmak icin savastiklarini cok iyi biliyor herkes
- +1 yıl
Kendi irkinizla evlenin abuk subuk nerden geldigi bilinmeyen irklardan uzak durun sonra uruyolar boce gibi
- +1 yıl
@rapsodi3811 Dinim şerefm üstüne yemin ederim İstanbul'da eğer Senin gibi biri çıkıp böyle Devşirmelk yaparsa kafasını kesmesem adam değilim klavye erkeği
- +1 yıl
:) konusmaya bak siz geneldee bunu bilirsiniz istanbulun mal cok olur derlerdi ornegu sensn herqlde
- +1 yıl
Osmanlı değil miydi kürtlere türkmenleri öldürten hamidiye alaylarını kuran
eğer olaya aşk mantığı ile bakarsak sevgilide olunur , evlenilirde.
ama ülke gerçekeleri ile bakarsak yine sevgili olunur ve evlenilir ama fark ne diyeceksin?
ülke gerçeklerinde ilkin iki sevgili bir birini çok sevmeli çünkü çok tartışma çıkacak aralarında veya aile arasında. bir birine bağlılık yüksek mi?
sonrada çevresinde kendilerine laf söyleyenlerle mücadele edecek , pes etmeyecek. pes etmemek içinde sevgili çiflerimiz düzgün insanalar olsun ki , mücadele deysin herşey:)
yani arkadaşım sevgilide olunur evlenilirde.01 Yorumla
+1 yılBence yazdığın açıklama fasa fiso.
Sevgi olduktan sonra kürt olmasıyla ne alaka yani.
hem kürtde müslüman türkde.
Niye aleviyi , hristiyanı sormuyonda kürdü soruyon?
bende kürdüm ve bir bayanm.
bende türk istemiym o zman namusuna düskün degil diyim? Ben hic karısını satan kürt görmedim ama türk dolu?
Yaptığın her anlamda ırkçılk.70 YorumlaBu nasıl bir ayrım mantalitesidif arkadaş...
Insanlar bile ne hale geldi devletin çözemediği sorunlardan , açılımlardan.
Gerçi doğru diyosun... biz insanları kilosu ile , kaş gözü ile ötekileştiren tiplerle aynı vatanda yaşayıp aynı oksijeni sinelere yer ettiriyoruz.. kaldı ki Kürt Türk ne demek... asla yan yana bile olabilir mi..
bize bunu düşündürenlerin beyinlerine sıçayım ben..90 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbüyük konuşmak istemem ama ben baska irktan biriyle evlenmek istemem. gelenek gorenek kultur farkliliklari var ve aileler bu durumda anlasamazlar ve sürekli gerginlik ortami olusur. ha kurtse ne yazikki ihtimali yok. dusunsene aileler toplanmis sehit haberi izliyo. babam kufur ediyo. adamlar isten ice guluyo. ama baska bisey olsun kendi kurdistanlarinda ortaligi ayaga kaldiriyolar. toplumu bu noktaya getiren onlar bence.
92 Yorumla- +1 yıl
ćok haklısınız
Evleneciğim kişiniin türklere türklüğüme ve türkiyeme nasıl baktığını bilmem lazım kürt olup ben türkiye vatandasıyım diyende var hainlik yapanda var. Ekmek yediği kaba pislemiyorsa sorun yok ;) Vatanıma hainlik yapan birisine köpekler gibi aşık bile olsam siler atarım ÖNCE VATAN ;)
52 Yorumla
+1 yılCogu kürdün kalbinde kürdistan yattigi icin buna karsiyim. Sehit veririz hepsi susar ama vanda deprem olur hepsi facede birseyler paylasir. Kanitlanmistir bilginize
105 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten çok mantıklı bir açıklama yapmıştım dengesizin biri gelipte yorum yapana kadar. şu an gayette sana hak verdim. EİC.
- +1 yıl
Tskr
- +1 yıl
Rojava, Kobani, Halepçe, Zilan ve niceleri.. Bunlara hanginiz tepki gösterdi ya da hanginiz orada katledilen kürtler için üzüldü? Yapmayın tek tarafli düşünmeyin.
- +1 yıl
Ayriyeten adi üstünde Türkiye, kürdiye degil.
bence bu ülkede ilk önce insanlara türkçülüğü kürtçülüğü baskılamaktan vaz geçilmeli bu ülkedeki görüş biri ben türk değilim kürtüm dediğinde o insan hainmiş gibi görülmemeli veya bir kürt ben türküm dendiğinde aynı şekilde bu ülke özgür bir ülke madem insanlarında düşünce ve hak özgürlükleri var önce bunu aşmamız lazım
12 Yorumla
+1 yıleğer modern kendini kürtlerin feodal kültüründen soyutlamış birisiyle neden olmasın. Malesef kürtlerde hala feodal bireysellikten uzak bir zihniyet hakim türklerde ise bu çoook önceleri yıkıldı dolayısıyla uyumsuzluk oluyor ister istemez yoksa sorun kürt ingiliz fransız olması değil kültürel uyuşmazlık
22 Yorumla- +1 yıl
you're welcome
Bu nasıl bir soru ya çok saçma buldum açıkcası bunu söylemeden geçemeyeceğim. ''Yaradılanı sev, yaradandan ötürü'' Hepimiz insan değil miyiz? Ne farkı var Kürt Türk Çerkez Boşnak Alevi Sünni falan? Hiç bir insanı ırkına bakaraktan ''bu kötüdür'' diyemezsin. Dememeliyiz de zaten. Ben Türk üm ve Kürt biriyle evlenirim sorun etmem. Yeter ki insan olsun. Vatanını sevsin. Bizde bunu istemiyo muyuz sonuçta? Ne gerek var ayırt etmeye. Hepimiz aynıyız.
20 Yorumla
+1 yılkürt fantazin var sanırım... farklı dinler evleniyor da aynı vatanda yaşayan aynı milletten iki insan neden evlenmesin... aynı millet diyorum çünkü türkiye çatısı altında türk kürt ayrımı yapmıyorum... bölge ve kültür ayrılığı olarak bakıyorum meseleye... ki kültürlerin kaynaştığı günümüzde artık bu tür ilişkiler sorun olmuyor... bir lazla bir Trakyalıyla bir egeli neyse bu da o...
60 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe saçma bir soru. Sarışınla esmer , esmerle esmer nasıl birlikte oluyorsa buda olabilir. Ayrımcılığa ne hacet. Eğer 2 insan birbirini seviyorsa olay bitmiştir. Aileler istemiyorsa da 1-2 3. sünde pes ederler. Sevenlerde sevgilerine sahip çıkar olur biter.
31 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen birisiyle tanıştım kız kürt ben türküm.
Her şey tamam ama ben heparlıyım o hdp'li. pkk yı destekleyen bir kafadaysa isterse dünya güzeli olsun olmaz. ayrıca kürtler hala batıdaki gibi yaşamıyor evlerde 10 15 kişi kalıyorlar. bu da evlilikte uyumsuzluğa neden olabilir. batıdaki kızlara göre daha cana yakındırlar o ayrı61 YorumlaAile & Toplum konusunda 809 cevap paylaştı. Olabilir tabi ki, aile istemiyorsa bir sekilde tanistirip o insaninda sevip sevilmeye laik oldugunu.. Diger insanlardan bir farki olmadigini gosterebilirsin. Sonucda hepimiz insan degilmiyiz. Sevgilim Kurt ama siyasi gorusunu hic sormadim oda hic bana sormadi, 2 yildir birlikteyiz ve bir problem yok o konuda cok sukur.
10 YorumlaYasak değil, olabilir. Ama ben olur muyum? Olmam. Çocuklarımın başka bir etnik kimlik daha üstlenmesini istemiyorum. Saf kan geldim saf kan devam ettirmeyi düşünüyorum
85 Yorumla- +1 yıl
sen gizli faşistsin
- +1 yıl
@İçindekiTutku Seni ilgilendirmez.
- +1 yıl
Faşist olup insan hayatını tehdit eden görüşlere sahipsen beni değil bütün devlet erkanınıda ilgilendirir
- +1 yıl
@İçindekiTutku Benim kendi ırkım haricinde başka bir ırkla evlenmeyecek olmam ülkeyi uçuruma sürüklemez merak etme sen. Farkındaysan Kürt veya herhangi bir ırka düşmanlığım var demedim, sadece kendi ırkımdan başka bir etnik ırk üstlenmesini istemiyorum çocuklarımın dedim. Anladığın gibi yorum yapmamanı öneririm.
Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı. Şu ırkçılık yapanlara o kadar çok ayar sinir oluyorum ki Kürt olunca ne oluyor sanki düşman gibi tepkiler hemen böyleleri yalnız kalmayı haketmuy böyle kirli zihniyet olur mu be sevgi aşk olduktan sonra Kürt Türk farketmez her ikisi de sevgili olup evlenebilirler birbiri ile
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı. Kürtler asil bir halktır sevdiğini sahiplenir ayrıca vatan haini olan Kürt görmedim duymadım şuana kadar 1. Dünya savaşında osmanlıya hainlik yapmayan tek halk kürtlerdir dilini kültürünü ırkını yaşamak istemek buna engel olana baş kaldırmak hainlik değil boyun eymemektir
10 Yorumla
+1 yılerzurumluyum dadaşım kısacası türk oğlu türküm biz erzurumlular kürtleri günahımız kadar sevmeyiz Allah nasip etmesjn ben oģluma yarı kürt yarı türk dedirttirmem kendi soyuma sadık kalırım. güzel bir yörük ya da türkmen dururken gerilla tipli kadınları ne yapayım Allah yazdıysa bozsun. türk kızları çićek gibi bana yeter onlar (ömrümde sevmedjm arabı kürdü ćekti çadırını karşıma kurdu
729 Yorumla- +1 yıl
rica ederim
- +1 yıl
erzurum kürtleri sevmez bunu sende biliyosun benimle polemiğe girme
- +1 yıl
geç bunları hilal geç
- +1 yıl
aga bende bır erzurum bır kayserı yı sevmem gerı kalan sehırler memleketımdır
- +1 yıl
kemal izmirli sen yunan tohumusun demi erzurum ve kayseriye kurban ol sen allah8n çakma giritlisi yunan İzmir işte nolcak
- +1 yıl
Dadaşım diyor sonrada Türk oğlu Türküm diyor beynini nerende tasiyorsun sen :) ayrica Kürtler seni istemez zaten ırkçı bir insani sadece Kürtler değil hiç kimse istemez ne sen dadaş olmayi ne biz kürt olmayi seçtik Allah yaratti bizi bunadami karşı geliyorsun sen? Dadaş çok arkadaşım var hepside delikanlı @hilalesid buda dadaş sana katilmiyor geneleme yapma
- +1 yıl
geçin bunları ben 81 ilin insanını bilirim kendi insanımımı bilemiycem
- +1 yıl
dadaşlar kürtmü sandın sen komedisin sen valla
- +1 yıl
kayserı toplumu cımrı ıse yaramaz adam dolu dogu bolgesı mert olur dıyorlar ama erzurum bunun dısında orada mertlık yoktur ızmır e yunan tohumu dıyor got senın ulkende ızmır ne bıcım bır vatanseversın konusuyordun
- +1 yıl
Ey ordan burdan göç etmiş izmirliler erzurum ve kayseruye kurban olun Ey izmirin göćmeb halkı kurtuluş savaşında dedeleeiniz ya yunanistan ya da bulgaristabdaydı şimdi gelipte anadolunun kahrakan şehirleri Erzuruma ve kayseruye laf atmayın
- +1 yıl
izmirin çoğu irdan burdan göćmedir asker kaçagı çoktur izmirin. Anadolu insanı ise askere koşarak gider ha bu sözüm bütün izmure değil sadece ordan burdan göçen tiplere
- +1 yıl
ulan bir erzurumlubun karşısında bunu de bakalım yiğitsen delikanlıysan de
- +1 yıl
göçmen izmirin toplama halkı boşnak girutli rum muhacur sayayımmı daha:-D
- +1 yıl
hilal sana saygı duymak istemuyorum çünkü ben turancı ülkücü ve sıkı bur türk mulliyetçisiyim erzurum halkı kürtleri sevmez der altına imzamı atarım
- +1 yıl
niye sakıncalı oluyomuş tabiki sorcan sen soracaksın seni kollamak bana düşer ortalıkta it kopuk çoktur bakma onlara
- +1 yıl
bir kaç salak yüzünden fikirlerinden vazgeçme siz bu soruları sorun Allahın bildiğinu kuldanmı saklıycaz bunlar türkiye gerçekleri
- +1 yıl
rica ederim:-D
- +1 yıl
erzurumlunun yuzunede soylerım cahıl erzurum anca dadasız dıye ortalıkta gezınsınler yararlı olun az ulkeye kayserı nın tek sevdıgım seyı mantısı ızmır turktur rahat olun
- +1 yıl
ve ben kurtlerı ermenılerı lazları cok severım yanlıs anlasılmasın mıllıyetı onemlı degıl benım ıcın ınsan olacak ılk
benim eniştem kürt 15 yıllık evliler birgün bile tartışmadılar çok mutlular fakat evlenmelerini istemezdim türkün doğulu birisi ile evlenmesine karşıyım! türk ancak asil damarlarından türk kanı gezen birisine laiktir !
62 Yorumla- +1 yıl
@Merwann bak kardeşşş doğulular bu ülkenin türklerin utancıdır ülkeyi karıştıran uyuşturucan kadın pazarlamacılığına kaçakcılığa hainliğe masum insanların ölmesinde en büyük aşşalık rolleri oynayanb doğululardır '! sen olmasan bile ırkdaşların var ! medyayı takip etmiyor olmalısın veya türkiyede yaşamıyorsun ! nefret ediyorum ne bir doğulunun bir bardak suyunu alırım nede bir bardak su vermem nankörlük kanlarında geziyor neden karadenizliler aleviler demiyoruzda doğulular? düşün bıulursun anladınmı? umarım anlamışsındır !
iki kişi bir birini seviyorsa neden olmasın kürtün itide kopuguda var türkün de iti de kopuguda var yani sonuç olarak ırkçı olmamak gerek iyisine canımız veda kötüsünün *
72 YorumlaKÜRDE FIRSAT VERME YARAB
DEHRE SULTAN OLMASIN,
AYAĞıNI ÇARIK SIKSIN,
GÖNLÜ HUZUR BULMASIN.
VUR SOPAYI AL HARACI,
KARNI BİLE DOYMASIN,
OL ÇEŞMEDEN GAVUR İÇSİN
KÜRDE NASİP OLMASIN
VASİYETİM OLDUR KİM
KÜRD BİN KERRE YALVARSIN
İNANMA KANMA
YAKANA BİT KAPINA KÜRD DADANDIRMA65 Yorumla- +1 yıl
dadaşlar diyarı erzurumdan gakkoşlar diyarı elazığa selamlar
- +1 yıl
Beyler yukarıda bir yazı paylaştım, size cevaben. bir okuyunda biraz tarih öğrenin.
+1 yılSevgili de olur evlenir de peki ya sonrası? Mutlu olunma ihtimali çok düşük. Kültür farklılıkları, düşünceler, savunduğunuz taraflar bile birbirine karşı. Onun ailesi belki yanında kürtçe konuşacak. Belki de sadece kürt olmayabilir de teröristleri savunan kesimden de olabilir. Onlar askerlerin ölümüne ohh olmuş derken senin için sızlayacak. Bir süre sonra kaldıramazsın bu durumu.
15 Yorumla- +1 yıl
Hic oyle bir sey yok pkk yandasi olmadiklari surece hic bir sıkıntı olmaz kiyaninda Kürtçe konusadabilirler bu bir sıkıntı değil
- +1 yıl
Ölen askerlerin çoğunluğunun kürt oldugunu unutma hiç kimse asker ölümüne ssvinmez Türk olsun Kürt olsun Laz olsun bayrak bir vatan bir ayrıca Kürtler herseyin farkında pkk yi falan destekleyen çok az insan var Bende Kürdüm Ve bundan bir gün oksun utanmadim misafirperverligimiz ırkçılık yapmamız hersey ortada
- +1 yıl
Sen hangi dünya da yaşıyosun ya? Dağda ki genç çocuk öldürüldüğünde sen oh olsun mu diyosun. Yazıklar olsun sana. Nasıl bir insanlıktan çıkıştır bu. Hiç bir kürt ailesi bir türk kökenli asker öldürüldüğü zaman oh olsun demez. Kimse senin gibi insanlık reflekslerini kaybetmedi
+1 yılhoppalaa ben aslen rumeli türküyüm siirtli bir sevgilim vardı hiçbir sıkıntıda yaşamadık hee şu an o başka çizgide yoluna devam ediyor (muhasebeci) ben tamgaz kumburgaz devam hayata böyle şeyler düşünmeyin...
54 Yorumla- +1 yıl
bu çok farklı bişey apocu olmak terör yandaşı olmak demek aksine demokratik olmsı için uğraşmalıydı bunun adı aşk olurdu uğraşmadıysa tercih deyerlendirmiş sayarım ben...
- +1 yıl
RİCA EDERİM...
Niye olmasın?
Bunlardan daha önemli değerler var.
Kişi Allah sevgisini yaşayan bir insansa, doğru düzgün bir insansa, vatanına milletine sahip çıkan bir insansa ve uyum sağladığınızı da düşünüyorsanız neden evlilik olmasın ki?12 Yorumla
+1 yılkürt bir sevgilim vardı ilk başta ırk ayrımı yapmayı yanlış buluyodum ama gördüğüm tanıdığım tüm kürtler piç çıktı dikkat et
87 Yorumla- +1 yıl
ciddi
- +1 yıl
ben de çok Kürt gördüm ama hicbiri kötü degildi tabki ki kotu olanlar da vardir ama kötü olan Türkler de var genelleme yapmak yanlış
- +1 yıl
rica ederim lütfen dikkate al üzülürsün
- +1 yıl
Çok sikmişler seni belli :D
- +1 yıl
Hele aynen salak @İçindekiTutku
Ben ırkçılık yapmam Allah da yaptırmasın hem böyle bir ayrım yapmanın gereği nedir yani insan bakar ki karşıdakinin niyetine sevgisine yaşam şartlarına iyiyse eğer neden olmasın bence sen görüşünü en kısa zaman da değiştir sen bana ne desen yarın birgün çocuğunda bu olay seni buşacaktır
20 Yorumla
+1 yılBana ters ya Ben Türkçü bir düşünceye sahibim gördüğüm kadarıyla kürtlerin genelinde en ufak bir tartışmada PKK sempatizanlığı ortaya çıkıyor deli oluyorum.
81 Yorumla
+1 yılValla biz sevgilide olduk nisanlandikta allah izin verirse dugunumuz var yakinda. Ama soyle onlarin kesk sor zer diye 3 renkleri var ben onu atarim boynuma o normalde tura takmazdi ama simdi takiyor. Anlatmak istedigim hosgoruyle hersey bambaska olur
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılTabiki olur. Çevremde bir çok örnek var. Zorluklarda oluyor olmuyor değil ama hangi evlilikte / ilişkide olmuyorki. Evet kesinlikle olur.
31 Yorumla Valla, olur yani ben öyleyim :) oluyormuş demek ki :D Ben Türk'üm eşim Kürt :)
66 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel söylemişsin mutluluğunuz Daim olsun
Sevgilim vanlıydı babası sözlendirecekti uzaktan bir akrabasıyla babasına beni söyledi en sonunda babasıda olmaz dedi batılı olduğum için ve birçok ağır sözler söyleyip tehdit etmiş sonundada buna kızıp sözlendirdi :'( elimizden bişi gelmedi
13 YorumlaNe düşünücem kardeşim elin sünnetsiz gavuruyla evleniyolarda yurdumuzun insanıyla neden evlenilmesin.
73 Yorumla
+1 yıl10 Yorumlabence seviyorsa her iki tarafda türk ya da kürt olması bişey değiştirmez zaten çevremizde çok insan var türk kürtle evlenmiş türk kürt kardeştir tüm müslümanlarda kardeştir
11 Yorumla
+1 yılAleviyim (Kürdüm) ailemizde fazlasıyla türklerle evlilik yapan oldu, hepsi de çok mutlu. Ben faşist olmayan, içinde insanlık barındıran biriyle evlenirim. Türk, kürt, arap farketmez.
14 Yorumla- +1 yıl
evleelneceģin kişi faşist olup olmayacağını bilemessin sen gerillaya şehit dersen ben senin kocan olsam aģzının ortasın yapıştırırım ga ben senin ırkınada dilinede saygı duyarım ama bölücülüğe asla
- +1 yıl
Senin gibi rüyasında bile benim kocam olamaz. Görüşlere, insanlara saygı duymayı öğrenin önce.
olur evlenır pek tabıı yasak yokya netıcede.. ama evlenenler ınsanı vıcdanı ahlakı ve kulturel sartlarda bırlesmelıkı saglıklı bır evlılık olsun bıraz acın mevzuyu ve oyle dusunun..
11 Yorumla
+1 yılTürk Kürt kardeştir.. ne alaka insan olan her insanla evlenilir. Pkklıysa kendi görüşü Ülkücüyse kendi görüşü zaten birbirirne saygı duymayan çift olamaz.. Saygılar.
100 Yorumla
+1 yılOfff ne saçma bir soru bu ya.. Sevgi varsa ne kürdü ne türkü
41 Yorumla
+1 yılKurdune turkune lazına cerkezine bakarsan (lafım sana degil insan ayrımı yapanlara) ebde kalırsın evlenilir neden evlenilmesin seni sevsin sen de onu sev fikirleriniz uyussun yeter 😄
31 YorumlaTürk Kürt diye ayrım yapmak yanlış tabiki ama şöyle bir durum mevzu bahis.
Kız tarafımı nereli Erkek tarafı nereli? İşin renğini değiştiren kısım burası.35 Yorumla
+1 yılOyle bir demissnki , Turk ve uzayli sevgili olurmu , evlenebilirmi. demissin resmen insan ayrmi yapmktan vaz gecn artk kimse kimsdn ustn degil. kurtleri asalamktn vaz gecn artk.
31 YorumlaÖnemli olan türkiye topraklarında yaşadığını kabul etmektir. Kürdüm veya türküm demek değil. Vatanın bütünlüğü aşktan sevgiden önce gelmeli. Sizden gelecek nesillere iyi bir vatan bırakmaktan önemli ne olabilir ki.
32 YorumlaBabam beni asla kurte vermezbiliyorum adamin huyunu aslinda cok sacma turk kurt nedir ya islamda ummetcilik var
65 Yorumla- +1 yıl
baban haklı ama
Neden evlenmesin, irki bir engel mi? Pekala evlenir cokta mutlu olabilirler.
21 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 676 cevap paylaştı.
+1 yılArada kültür farkı çok yok ise olabilir. Kültür farkı olan Türkler bile anlasamaz çünkü. Ben evlenirim birbirimize uyarsak
32 Yorumla Böyle bir soru olur mu yaw. İkiside insan neticede. Öyle bir soruyorsun ki sanki farklı türde iki hayvan var bunlar çiftleşe bilir mi? Gibi... :D
21 YorumlaSevdikten sonra yürekten istedikten sonra bence ayrım falan olmaz. Ayrıca neden böyle bir ayrım yaptın anlamış değilim
26 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenebilirde, sevgilide olabilir.
Ben göçmenim Arnavut. Sevgilim Ağrılı.
Oluyor yani. Anlaşmazlıklar elbetteki oluyor, yemeklerimizden tut, kıyafete kadar sıkıntılar var. Ama eşin olunca bazı şeyler kadının düzenine oturuyor. olur yani.50 YorumlaYeter artık ya ! Kürt te olsa Türkte olsa hepsinde önce insan değil mi? Ben evleniyorum nişanlımın kürt olmasından da hiçmi hiç utanmıyorum sırf bu ön yargılarınız yüzünden bazen keşke bende kürt olsaydım diyorum yeter gercekten yeter.
21 YorumlaTabikide evlenir yahu. Ne zamandan beri aşkı bile bu tur milliyetçi sinirlara sigdirir oldunuz? Sorulması bile ne büyük insanî yoksunluk barindiriyor. Gergedanla maymunu ciftlestiriyorsun sanki, saçma.
01 Yorumla
+1 yılevlenir ama ırkcılık olmamalı ve vatansever olunmalı
84 Yorumla- +1 yıl
Bir Kürt vatansever olacak çünkü vatan altında çalışanlarda Kürtleri çok severdi.. Kürtleri yakarlardı.. katlederlerdi.. dillerini yasaklarlardı.. özgürlüklerini ellerinden alırlardı.. hayvani muamele ederlerdi.. tabii ki Kürt dediğin vatansever olacak !! Ve kürtler vatansever olmalı diyen bir türke bir "kürt" dediklerine aynen katılıyorum diyecek.. diyecek ki gamsız kimdir belli olsun..
- +1 yıl
@cvrsmn36 xuçkamın lafu vurmuşsun :D tırşıkçiler ağlıyor şu anda :D
Dünya iyisi kürt tanıdıklarım var, bazen bizden fazla Türk oluyorlar. Öyle bir durumun içine girersen kimliğinden ziyade karakterine bakmalısın.
41 YorumlaAşk da bile Kürt Türk meselesi var Allah topunuza bela versin neden ırkçı oluyorsunuz
53 Yorumla- +1 yıl
Sana 11111++
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendisiyle anlassan ailesiyle anlasamazsin genelleme yapmak istemezdim ama herkes dengi dengine maalesef bütün aileyle evleniyorsun ailelerinde anlasmasi çok önemli
71 Yorumla- Devamını Gör (162)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar