Kıskançlık mı yoksa güvensizlikmi?

Arkadaşlar 2 yıldır evliyim. Eşimle sevgililik dönemimizde kıskançlığın yoktu fazla umursamıyordum. Evlendikten sonra eşim değişmeye başladı. Bir iki kere kızlarla konuşmasını yakaladım. hatta okru diye bir uygulamaya kaydolmuş isim farklı yaşı büyük olarak göstermiş ama bütün resimleri kendisinin. yeni resimler bile çekilmiş. 50 yaşındaki kadınla konuşmuş 1 ay boyunca. Ona resimler atmış iltifatlar etmiş bekar olduğunu söylemiş bilmem ne. ben bunu yakaladım bana dediki yanında çalıştığım... isimli abi benden rica etti senin numaran ile gireyim şu kadın bana yüz vermedi senin resimlerini kullanayım sohbet edeyim falan dedi bende tamam dedim. Bana olayı bu şekilde anlattı. Ve sadece bu kadında değil 2-3 tane daha var. Bunları böyle yakalaya yakalaya iyice hasta etti beni. Her hareketinde şüpheye düşüyorum. birde işin garip tarafı hamileyim yeminler edip duruyor olay böyle diye. ama eşimin yazı şeklini sevgiliyken bana kullandığı iltifatlar falan hepsi aynı. Birde eşimin anneannesine bu durumu eşimden gizli anlattım. Kadın hala sanki ben kıskançlık hastasıymışım gibi bana laf çakıp duruyor. Yok sizde genetik bu kıskançlık herhalde bilmem ne. Eşime mesaj atıyorum o adamla yan yana çalıştığı zaman rahatsız oluyorum. Bana takıntılısın diyor. Arkadaşlar sizce kıskançlık mı bu yoksa güvensizlikmi. Beni hasta edip sonrada sen hastasın takıntılısın diyorlar. Çok üzülüyorum bu halime nasıl düzelicem bilmiyorum

Kıskançlık mı yoksa güvensizlikmi?