Sadece benim başımamı geliyor bilmiyorum ama çoğu ilişkimde sanal ortamda tanıştık. İlişkilerimin çoğuda bitti. Çoğu toksik ilişkiydi. Reel biriyle tanışmam çok az oldu. Saçma değil mi? Reel insan sevdiğine açılabilmeli bence.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261,8b cevap paylaştı.
u +1 yılGünümüzde ilişkilerin başlangıcı genelde sanal bir ortamda oluyor çünkü teknoloji, insanların birbirleriyle tanışmasını ve bağlantı kurmasını kolaylaştırıyor. İnternet ve sosyal medya, insanların dünyanın her yerinden insanlarla tanışmasına ve iletişim kurmasına olanak sağlıyor. Bu da, insanların potansiyel eşleri bulma şansını artırıyor. İşte günümüzde ilişkilerin sanal ortamda başlamasının bazı nedenleri: Teknoloji, insanların birbirleriyle tanışmasını kolaylaştırıyor. İnternet ve sosyal medya, insanların dünyanın her yerinden insanlarla tanışmasına ve iletişim kurmasına olanak sağlıyor. Bu da, insanların potansiyel eşleri bulma şansını artırıyor. Sanal ortamlar, insanların birbirlerini tanımalarına yardımcı oluyor. Online profiller, insanlara birbirlerinin ilgi alanlarını, değerlerini ve kişiliklerini öğrenme fırsatı veriyor. Bu da, gerçek hayatta tanışmadan önce insanların birbirini daha iyi tanımalarına yardımcı oluyor.
Sanal ortamlar, insanların daha rahat iletişim kurmalarına yardımcı oluyor. İnsanlar, gerçek hayatta tanıştıkları kişilerle karşılaştırıldığında, sanal ortamlarda daha rahat iletişim kurabiliyorlar. Bu da, insanların birbirlerine açılmalarını ve daha samimi ilişkiler kurmalarını kolaylaştırıyor.11 Yorumla
Soran+1 yılBazı ilişkilerde hiç samimi gelmiyor bana
En İyi Cevaplar
ortam meselesi. tanışacak bir ortamı yoksa insanın bu sefer sanaldan konuşup birini bulmaya ve reele dönüştürmeyi dener. Ayrıca çevre ne kadar geniş olsada bir sınırı olur ama internetten milyonlara ulaşma potansiyelin oluyor...
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılNormal bu. İnsanlar internette daha fazla vakit geçiriyorlar. Sanal ortam sadece tanışmaya bir araç bu unutulmamalı. Reelde görüşüp ona göre ilişki olup olmayacağı kararlaştırılmalı zaten.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılLisedeyken okuldakiler beni beğenmezlerdi ama sanal ortamda dm kutularım dolu olurdu. hatta tek günlük veya istisnalı ciddiye binen ilişkim oldu. kendi fikrimi, deneyimlerimden yola çıkarak; Reelden kişilerle ilişkiler kurmaktan yanayım. hiç değilse tanıdığın gördüğün birisi, sanal için şunu söyleyim ne paylaşırsan gösterirsen O sun… güven verici değil. sanaldan istek ve mesaj atan erkeğin niyeti belli, seni tanımıyor ve tanımaya çalışmıyor sadece zayıf yanlarını öğrenmeye çalışarak senden faydalanmak istiyor. ve aşığım, ölüyorum vs 1-3 hafta ilgiye boğup istediğini aldıktan sonra yok oluyor… lakin geri çevirip, çizgilerini korursan bir ihtimal güzel ilişkiler olabiliyor.
04 Yorumla
Soran+1 yılBende senin gibiyim reel oldu ama genelde evlilik teklifimi bile sanaldan aldım 😂 Güvenmiyorum saçma geliyor
Birinin seni reel tanıması hoşlanması ve bunun ciddi bir ilişkiye dönmesi daha iyi ama gel gör ki herkes sanal takılıyor 😂 Bu ilişkilerin ciddiye dönüşmeside zor. Genellenemez ama zor yani.
Cevap sahibi+1 yılSanal ilişkiler görsellik üzerine kurulu. yüz güzelliği, fizik güzelliği, veyahut gittiği mekanlar… hepsi bir görsellik yüzlerce erkek dostlarım arkadaşlarım var. sanaldan yazdıkları tekbir kıza evet bu aradığım kız evlenmelik gelecek kurmak istiyorum gibi yaklaştıklarını görmedim. profilin acıklıktan, mekanlardan yoksunda olsa erkek yine kandırırım gözüyle bakıyor…
Cevap sahibi+1 yılGerçek hayattımda beni tanımış kişiler bana asla bu şekilde bakamazlar çünkü karakterim ve duruşum ortada. ister istemez ciddi anlamda onlarda izler bırakıyorum
Soran+1 yılEn iyisini yapıyorsun
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
28Cevap
insanları iç güdüleri ile değerlendirirsen bu durumu anlayabilirsin, insanların özellikle erkeklerin cinsel yönden zaaflarını realde gideremediklerinden ve ortam bulamadıklarından en kolayı sanal ortamda buluyorlar. böyle bir psikolojideki erkek te nekadar sana sadık kalabilir, çünkü arayış içerisine giriyor ve herkese yazıyor bi zaman sonra ölçüleri ahlakları kalmıyor, amacı seni tavlamak bunun için girmediği kılık atmadığı yalan kalmıyor, böyle tahrip olmuş birisi elbette toksik olur. real eskiden güzeldi insanlar bir birilerine açılırdı ama şu an mümkün değil sapık damgası yiyebilir insan
112 Yorumla
Soran+1 yılEskiden sapık damgası mı yiyorlardı 😂
- +1 yıl
eskiden kızlara günde 500 1000 bin kişi yürümüyordu kızlar taha tevazu sahibi idi daha saftı, daha açıktı aşk konularına, şu an sosyal medydan en tipsizine bile 100lerce kişi yazıyor tek amaçları var malum, bi kere kullanırım mantığında, ilahlaştırıyorlar kızları, kızlarda gerçekten istendiklerine inanıyorlar, gerçekten övgülere inanıyorlar, ve gerçekten en tipsizi bile kendisinin çok güzel olduğunu sanıyor. e durum böyle olunca havalar bin500 oluyor artık kendileri seçiyor. şu an realde bile bir kızdan gerçekten masumca etkilensen ve niyetin sadece evlilik olsa ve gidip açılsan alacağın cevap belli senin bir kıymetin yok ki, senin söylediklerini zaten bin kişi her gün söylüyor her ortamda erkeklerin gözleri kadınları süzüyor. bu iç güdüsü insanı sakin tutar mı? genelleme yapmıyorum ama dışarda geneli böyle
Soran+1 yılHaklısında genellenmez
Soran+1 yıl😂😂😂 Rahatsız olan vardır
Soran+1 yılÖyle düşünende vardır tabi ki
Soran+1 yılBen öyle düşünmüyorum 😂
Soran+1 yıl🤐
Teknoloji çağındayız ve insanlar reelde iletişim kurmaktan çok uzaklaştılar. Mesele bir mekanda yalnız oturan birinin yanına nezaketen eşlik edip edemeyeceğini sormaya bile insanlar uğramıyor. Çünkü herkes popülerizmin peşinden gidiyor kimse gerçekten samimi ve kaliteli diyaloglar aramıyor. İstisnalar kaideyi bozmaz tabi
210 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef öyle
Soran+1 yılGüvenilir değil. Sana yazan daha kaç kişiye yazmıştır. O yüzden reel yaşayacaksın. Bunu yaşayanlar var. Şanslı kesim.
Soran+1 yılFark eder şimdi bana sanal hayatı övme 😂
Soran+1 yılReel bir insanı daha çok tanırsın. Aynı şey değil.
Soran+1 yılÇok fark var çooookkkk tecrübe konuşuyorda. Düşüncene saygı duyayım ben 😂
- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılValla aşağıya da aynı yorumu yazmışlardır ama genede söyleyim
Sanal ortamda her şey hızlı gelisiyor ve hızlı bitiyor.
"Hızlı giden atın boku pek olurmuş."
Durum bundan ibaret
Günümüzde ilşkiler zaten "yat yere yat yat" misali buda 2 inci benzetme daha ne diyim🤣🤗12 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂😂
- +1 yıl
Varsa eig alırım
Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Teknolojik ortamda daha çok rahat oluyor.
Ben yolda hoşlandığım kıza konuşalım desem taciz etti olur.212 Yorumla
Soran+1 yılDaha neler 😂 Herkes mi öyle
Güven kalmamış desene
Soran+1 yılNeden korkayım 😂
Soran+1 yılÖn yargı
Soran+1 yılEvet olay bu bence toplum değişti. Kızlar daha güvensiz erkeklerinde cesareti az. Olay çözüldü 😂
Soran+1 yılGenellenemez ama çoğu öyle
Soran+1 yılNeyin özgüveni
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Starbucks bile pahalı. Sanal ortamda her şey bedava ve milletlerarası seçme şansı var.
Geçenlerde Almanya'dan 2 adam geldi tanışmaya. İngiltere'den de biri geldi. Lakin benden önce Gürcistan da başka hatunla buluştu diye onunla görüşmedim.
Aşk bir tuş uzakta..11 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂😂
Ekmeğinin peşinde
+1 yılDışarda daha güzel tanışmak. Melül melül bakışıp aynı ortamda sürekli denk gelinmeye çalışmak bunlar daha sağlıklıdır 😃
11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle yaşayan bilir.
Sanal ortamda her şey hızlı gelisiyor ve hızlı bitiyor. Bir laf var ya:
"Hızlı giden atın boku pek olurmuş."
Aynen böyle oluyor.13 Yorumla
Soran+1 yılSevdim bu yorumu. Öyke oluyor
Soran+1 yıl*öyle
+1 yılBende de öyle oluyor özellikle arkadaş çevresi fazla olmayanlar böyle buluyor. Artik zaten çoğu şey sanal oldu
11 Yorumla
Soran+1 yılKalıcı ilişki olmuyor ki yoruldum
Reel hoşlanan bile sanal takılmaya çalışıyor
+1 yılGerçek hayatta bir iletişim baslatmak zor oluyor ama sanalda en azından rahat bir sekilde iletişim kurabiliyorsun
11 Yorumla
Soran+1 yılSaçma geliyor bana.
Aşk İlişkileri konusunda 659 cevap paylaştı. Cesaret yok, uzaktan konuşması çok kolay ve yakınında sana hitap eden kimse yok
113 Yorumla
Soran+1 yılHitap eden kimse olsa bile iş sanala dökülüyor. Cesaret yok doğrudur
Soran+1 yılBana çok sıradan geliyor 😂
Evlenme teklifi mi bile sanaldan almıştım 😂😂😂 ciddiydi yalnız
Böyle saçmalık mı olur
Soran+1 yılReel görüştüğüm biri 😂😂😂
Daha kötüsünü söyleyeyim
Mesajı da yoktu başkasının telinden yazdı
Bana sanal ortamı övmeyin 😂
Zırvalık insanın cesareti olmalı reel dile getirebilmeli
Soran+1 yılReel dile getirseydi daha farklı olabilirdi yaptığı hoş değil. Reddettim
Soran+1 yıl26 veya 27 dir
Soran+1 yıl😂
Soran+1 yılCümlemizi inşallah 🙏
+1 yılDisarda insanlar telefonlara bakmaktan insanların yüzlerine bakmiyorlar
13 Yorumla
Soran+1 yılTelefondan birilerinin yüzüne bakıyordur 😂😂😂
- +1 yıl
sonuc olarak realkazanır🤣
Soran+1 yılBence de.
+1 yılSanal ilişkilerin çoğu aldatma ile bitiyor her iki tarafta da esneklik fazla olduğu için.
11 Yorumla
Soran+1 yılAksine denk gelmedim zaten
+1 yılsosyal medyada ozellikle tanimadigim kimseyle takiplesmiyorum cunku sevmiyorum bi tanisma oldugunda da fotogradima alv atip ya da bakip bakip da bi sansimi deneyip yazayim diye baslamasini istemiyorum. realite her zaman daha iyidir:))
11 Yorumla
Soran+1 yılSana yazan daha kaç kişiye yazmıştır
İyi yapıyorsun bence realite candır
Sanal da, ambiyans yakalamak daha kolay olduğundan sanırım. Kişinin statüsünü reelde ki gibi göz gezdirip ölçüp , biçemiyorsun. Herkes bir nevi eşit gibi. Bu da kolay bir ulaşım sağlıyor insanlar arasında.
15 Yorumla
Soran+1 yılOlabilirde bana çok güven vermiyor bu.
Soran+1 yılÇoğu cesaret edip yanaşmıyor ya da kolay aldatılıyorsun. Çok etken var.
Soran+1 yılKesinlikle 🌸
+1 yılreelde çevre edinmek daha zor çünkü ve sanal ortamda herkes daha rahat düşüncelerini aktarıyor.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Red alma düşüncesi insanı geri tutuyo sanalda red alsada önemli değil bence çoğu kişinin düşüncesi bu olabilir
10 YorumlaÇünkü her şey gerçek hayattan sanala taşındı bir tıkla elinin altında kolay geliyor doğal iletişim bitti sanal iletişim başladı
10 Yorumla
+1 yılSanal ortamda olma nedeni insanlar sanal ortamda gerçek hayatta olduklarından daha cesur oluyorlar bu nedenle de adım atmak daha kolay hale geliyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılReelde herkes birbirine amca oğlu amca kızı olarak bakıyor
16 Yorumla
Soran+1 yılBakmıyor inan bana. Akraba evliliği bile yapan var
Cevap sahibi+1 yılBi kız vardı kilosu kadar altın istiyor ailesi kız güzel yaşı 30 geçti evde kalacak canım ailesi yüzünden
Soran+1 yılGelenek kimileri öyle istiyorlar.
Ödeyen olur illa ki de önemli olan kızın istemesi tabi.
Cevap sahibi+1 yıl50kg altın ne kadar kim öder ki ne için?
Soran+1 yılBana çok saçma geliyor bu. Yapan var ama.
Cevap sahibi+1 yılKız bakıyor ben oralı bile olmuyorum ben helalinden çalışıyorum sigara alkol içmem namaz kılarım arkadaş ortamımda bitti hepsi evlendi kitap okurum zengin olamadım umurumda da değil zaten
- Aşk İlişkileri konusunda 11,9b cevap paylaştı.
+1 yılsokaga mi cikabiliyor insanlar :) kahvede cay 7 tl :)
sokakda kafede hamburger cay kola neskafe icip hatun tavlasa cocuklar :) birdaha 3 ay sokaga cikamaz :)
internetten doktorum hemsireyim veririm vermem pazarliklarina devam00 Yorumla
+1 yılSanal market var mı orada bir tane daha var da oraya da bakayım bir de bir tane de bana bir tane de o zaman bir tane
11 Yorumla
Soran+1 yıl😂 Seç al beğen
- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılSosyal değilsen sanalda tanisirsin. benim çevremde herkes reelde tanışıyor sanal yok
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 340 cevap paylaştı.
+1 yılyoo bence saçma değil artık böyle eskiden de mektup yazarlarmıs devir değisti sadece
10 Yorumla
+1 yılÇünkü reelde tanışmaya artık değişen toplum yapısıyla insanların güveni kalmadı
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,8b cevap paylaştı.
+1 yılEskiden sanaldan tanışmaya korkardık şimdi neredeyse herkes sanaldan tanışıp ilişki yaşıyor
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 464 cevap paylaştı. Cesaretsiz mobil kafa insanlarla doldu dünyada ondan
10 YorumlaÇünkü herkes internet ortamında ve herkesin bir şekilde bu internete erişimi var..
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ben reelde gidip hiç bir kadınla konuşmam. Daha adres soruyosun ters ters bakıyorlar. Hiç sokakta taciz ediyolar diye kendime bağırtıp rezil edemem kendimi.
00 YorumlaYoldan geçen biri ile konuşmak tacize giriyor çünkü sanal alem daha rahat acilabilmek için
14 Yorumla
Soran+1 yılKarşılıklı hoşlanma bile olsa bunu sanaldan dile getiren var.
Soran+1 yılKolaya kaçıyorlar cesaret yok olay bu.
+1 yıldaha kolay abla masllah herkes 2-3 kisiyi ayni anda yurutuyo
14 Yorumla
Soran+1 yılAmaç o zaten bence.
Soran+1 yılMaster yapan var denk geldim 😂
Aşk İlişkileri konusunda 342 cevap paylaştı. İnternetten tanışıp evlenen çok kişi tanıyorum. Burada önemli olan karşı kişinin ciddiyeti aslında
00 YorumlaHayat siz yaşarken başınıza gelenlerdir demişler o yüzden aşk tesadüfleri sever 🙂
00 Yorumla
+1 yılSanaldan Gelen sanaldan gider
11 Yorumla
Soran+1 yılÖyle oluyor 😂
- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılYoğunluk sanalda olduğu için
11 Yorumla
Soran+1 yılHerkes oraya yöneldi her şey orada yaşanıyor haklısın 😂
+1 yılHayatımız sanal oldugi için
13 Yorumla
Soran+1 yılEskiden öyle değildi. Çok öncesinden yaşamak varmış
- +1 yıl
Maalesef artık böyle. O yüzden samimiyet azalıyor
Soran+1 yılMaalesef
Gizli Üye(25-29)+1 yılArtık insanlar sosyal medyada daha fazla zaman geçiriyor ve rahat konuşuyor
10 Yorumla
+1 yılÇağ teknoloji çağı durum vaziyet o lakin orada başlayan ilişki orada aldatma ile devam ediyor üzücü
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılReelin de pek farkı yok. Reelde tanışmak için yüzüne bakmayan insan sanaldan konuşabiliyor yani
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNiye saçma olsun dışarda tanıştığın insan da bir süre sonra sosyal medya hesabını isteyecek.
00 YorumlaKızlar nereye erkekler oraya kızlar toprak altına girse madenci olur erkekler kızlar avdir erkekler avcı
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 13,3b cevap paylaştı.
+1 yılçokları utangaç çekingen
10 Yorumla
+1 yılİnsanların çoğu sanal alemi kullanıyor
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 459 cevap paylaştı. Çünkü her şey sosyal medya
00 Yorumla
+1 yılSanal alem daha keyifli abanshlsnakşs
00 YorumlaBurada tanışıp evlenen arkadaşm var😂
00 YorumlaÖyle oluyor
00 Yorumla
+1 yılNormal agaaaaa normaa
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBenim ilişkim iş arkadaşımla başlıcak inşallah
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah 🙏
Karantina kaynaklı
00 Yorumla
Devamını Gör(34)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Günümüzde ilişkilerin başlangıcı genelde neden sanal bir ortamda oluyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler