Soruyu başlığa sıgdırırken anksiyete ataklari yasadim hahahs
Neyse. Partnerimizi bir çoğumuz kıskanıyoruz, peki bu gerçekten de ona güvenip çevreye güvenmediğimizden mi? Yoksa kendimize mi guvenmiyoruz? Yoksa partnere mi guvenmiyoruz?
Suna karar verdim en azindan kendi iliskilerim icin, ortalama üstü guzelim (7/10), ortalama civari akıllıyım (7.5/10), pek kavga cikarmam (8/10), komigim (9/10 gercekten komigim), iyi bir aileden geliyorum (10/10 🤲🏻), iyi bir kariyer yapiyorum (8/10)
Bu soruyu kendmi ovmek icin yazmadim. Elbette ikili bir iliskide her sey kisinin kendinde bitmez ama bir erkek beni aldatsa, ben onun s*lakligidir derim. Ha cok uzulur aglarim o ayri konu. Ama ben olsam bana ihanet etmezdim. Bu yuzden onu kıskanmam da. Asiriya kacan durumlarda rahatsız olursam bunu dile getiririm ama bilirim ki benim olan benimdir. Karaktersiz bir erkek standartlarını dusurur de baskasiyla birlikte olursa, bu benim icin bir kayip olmaz cunku artik isime yaramayacak kadar degerini kaybeden bir seyi zaten cope atmak uzereyimdir.
Peki siz? Aldatilmayacak kadar değerli goruyor musunuz kendinizi? Partnerinize guveniyor, çevreye mi güvenmiyorsunuz? Yoksa partneriniz ne yaparsa yapsin guvenemediginiz kisi o mu?
P. S.: sizin icin aglamayan hicbir sey icin aglamayin, sogan haric.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Duygusal bir ilişkide kıskanmanın nedeni genellikle karmaşık ve çok katmanlıdır; her iki tarafın da özgüven düzeyi ve güven anlayışı bu durumu etkileyebilir.
Bireysel Özgüven Sorunları:
Kıskanan tarafın düşük özsaygısı veya özgüveni, kıskançlık duygularını tetikleyebilir. Kişi, kendini yetersiz hissettiğinde veya partnerinin kendisinden daha değerli olduğunu düşündüğünde kıskanma hissi gelişebilir.
Geçmiş Deneyimler:
Kıskanan kişi daha önceki ilişkilerinde aldatılma, ihanet veya terk edilme deneyimleri yaşamışsa, bu duygular yeniden ortaya çıkabilir. Geçmişte yaşanan olumsuz deneyimler, mevcut ilişkiyi etkileyebilir.
Bağlanma Stilleri:
Bireylerin bağlanma stilleri de kıskançlık üzerinde etkili olabilir. Güvensiz bağlanma stilleri (örneğin, kaygılı veya kaçıngan bağlanma) genellikle kıskançlık ve güvensizlik hissini artırabilir.
Partnerin Davranışları:
Partnerin davranışları (örneğin, sosyal medyada çok aktif olması, diğer insanlarla yakınlık kurması) kıskanma duygularını tetikleyebilir. Partner diğer insanlarla iletişim kurarken kıskançlık hissi artabilir, özellikle de bu yakınlık partnerin dikkatini fazla çekiyorsa.
İletişim Problemleri:
İletişim eksiklikleri veya yanlış anlamalar da kıskançlık hissini artırabilir. Partnerler arasında güven sağlamaya yönelik açık ve dürüst bir iletişim olmadan, kıskanma duyguları kolayca gelişebilir.
Sahiplenme Duygusu:
Bazı bireyler, ilişkideki partnerini sahiplenme eğiliminde olabilir. Bu sahiplenme hissi, kıskanmayı tetikleyebilir.
Kıskançlık, hem bireysel hem de ilişkisel faktörlerden kaynaklanabilir. Bu durumla başa çıkmak için, açık bir iletişim geliştirmek, güven inşa etmek ve her iki tarafın da duygusal ihtiyaçlarını anlamaya çalışmak önemlidir. Eğer bu duygular ilişkinizi olumsuz etkiliyorsa, bir terapist veya danışmandan destek almak yararlı olabilir. Bu süreçte hem kıskançlığı tetikleyen nedenlerin anlaşılması hem de sağlıklı iletişim becerilerinin geliştirilmesi önemlidir.