Duygusal bir ilişkide kıskanan taraf olmak kisinin kendi ozguvensizliginden mi kaynaklanır, partnerin guvensizliginden mi?

Soruyu başlığa sıgdırırken anksiyete ataklari yasadim hahahs

Neyse. Partnerimizi bir çoğumuz kıskanıyoruz, peki bu gerçekten de ona güvenip çevreye güvenmediğimizden mi? Yoksa kendimize mi guvenmiyoruz? Yoksa partnere mi guvenmiyoruz?

Suna karar verdim en azindan kendi iliskilerim icin, ortalama üstü guzelim (7/10), ortalama civari akıllıyım (7.5/10), pek kavga cikarmam (8/10), komigim (9/10 gercekten komigim), iyi bir aileden geliyorum (10/10 🤲🏻), iyi bir kariyer yapiyorum (8/10)

Bu soruyu kendmi ovmek icin yazmadim. Elbette ikili bir iliskide her sey kisinin kendinde bitmez ama bir erkek beni aldatsa, ben onun s*lakligidir derim. Ha cok uzulur aglarim o ayri konu. Ama ben olsam bana ihanet etmezdim. Bu yuzden onu kıskanmam da. Asiriya kacan durumlarda rahatsız olursam bunu dile getiririm ama bilirim ki benim olan benimdir. Karaktersiz bir erkek standartlarını dusurur de baskasiyla birlikte olursa, bu benim icin bir kayip olmaz cunku artik isime yaramayacak kadar degerini kaybeden bir seyi zaten cope atmak uzereyimdir.

Peki siz? Aldatilmayacak kadar değerli goruyor musunuz kendinizi? Partnerinize guveniyor, çevreye mi güvenmiyorsunuz? Yoksa partneriniz ne yaparsa yapsin guvenemediginiz kisi o mu?

P. S.: sizin icin aglamayan hicbir sey icin aglamayin, sogan haric.

Duygusal bir ilişkide kıskanan taraf olmak kisinin kendi ozguvensizliginden mi kaynaklanır, partnerin guvensizliginden mi?