Merhaba. Ben üniversite öğrencisiyim. Ailemle, daha doğrusu babamla olan problemlerimden dolayı başka bir şehirde okumak istedim. Ve gittiğim şehirde birisine aşık oldum. İlişkimiz başından beri ciddiydi. Ailelerimiz falan tanıştı. Aralık gibi söz nişan yapılması planlanıyor. Bu sene benim son senem okul bitip de atandıktan sonra evleneceğiz. Asıl sorun da burada başlıyor. Önümde 2 seçenek var. İlki atamamın ailemin yanına çıkması ve nişanlı bir şekilde 1 yıl beklemek, atamam çıkmazsa da 1 sene çalışıp birikim yapmak. İkincisi sevgilimin şehrine atanıp evlenmek, atamam çıkmazsa yine evlenmek belki orada bir işe girmek.
Bir yandan ailemi düşünüyorum. Maddi durumu iyi olan insanlar değiliz. Borç harç yapar bi şekilde beni evlendirir kuşkum yok. Asıl benim canımı sıkan onları öyle bırakıp gitmek. Evimiz kira, kardeşimin okul masrafları da var bir de artı benim masraflarım olacak. Atanmış gitmiş olsam ne kadar yardımcı olabilirim bilmiyorum. Ben vermek istesem de bi yerden sonra kendi masraflarımızdan bunu yapmak istemeyeceğiz gibi, ister istemez her şey zamlanıyor. Evlenmesem diyorum nişanlı bir şekilde 1 sene ailemle yaşasam hem çeyiz paramı çıkarırız hem düğünü borçsuz çıkarırız. Şöyle bir durum da var babam ev almak istiyor ona da yardımcı olayım diyorum. Ama başta da dedim ya ailemle aram iyi değil. Evde kalsam bir şekilde evin içinde bi gerginlik, bi kavga olacak. Belki diyorum maaşımdan dolayı falan biraz iyi oluruz, ikimizin de istediği olacağı için. Ama ya olmazsa.
Aileme yardımcı olmam lazım bunun farkındayım, çevrem de böyle söylüyor, yaşımız genç. Ama ben evde durmaktan gerçekten çok sıkıldım. Burada hiç arkadaşım kalmadı. Kafamı dağıtacak bir şey yok hiç. Ama gidersem de bi vicdan azabının ortasında kalacakmışım gibi hissediyorum. Sevgilim de kendini düşünüyor oraya gitmemi istiyor. Bende istiyorum fakat iki ucu boklu değnek oldu bu iş.
Bu arada belki çeyiz ve düğün masrafları için falan ev alma isteğini erteleyebilir. Biliyorsunuzdur ki 1,5milyondan aşağı ev yok ve kredi çekip tüm maaşımla ödemeye çalışsam bile 15 20 yıl ödeme yapmam gerekir. Bu da benim tabiki pek içime sinmedi. Her şey yolumuza bir engel koyuyor gibi lütfen fikir verin :( Babam şu an topu bana attı sen ne yapmak istiyorsun iyi düşün dedi. Sevgilim de yardımcı olmaya çalışıyor ama bir hatam olursa sen istedin demelerinden çekiniyorum.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer