Çocuğu olan boşanmış bir kadınla/erkekle sevgili olur muydunuz?
Evet, olurum
Hayır, olmam
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Çocuğu olan boşanmış bir kadınla/erkekle sevgili olur muydunuz?
Hayır ben evlenmem. Bekar biri ile evlenmiş boşanmış birinin eğlenmesini ben pek doğru bulmuyorum şahsen. İlerde anlaşamamazlıklar olur çünkü o yüzden evlenmesi pek doğru değil diye düşünüyorum ben. Çocuğu olan biri ile yapamam ben. Hadi yine evlenmiş boşanmış olsa belki yine olma olasılığı vardır belki ama çocuğu varsa olmaz şahsen.
Nedir bu topkumdaki boşanmış damgası? Ne yapmaya çalışıyorsunuz Allah askina!
İnsanlar hata yapabilirler. Ve yanlış kararlar alabilirler ve aynı şekilde bu hatalarının karşılığı olarak ağır bedeller öderler. Ama yetmez bi de toplum baskısı ve ikinci sınıf muamele de lazim değil mi?
Ben evlenmiş boşanmış biriyle sevgili de olurum , karakteri guzelse uyum içindeysek ve aradığım kişiyse hiç durmam basarım nikahı.
Merhabalar
Büyük konuşma derler ama şöyle benide bir kız sevdi ilgiliydi evlenmek istiyordu ama ben istemedim ve ailem dahi istemedi çünkü evlenmiş boşanmış kız çocuğu vardı bense bekar olduğum için istemedim sırf çocuktan değil aynısını bende yaşayabilirim ama ben kimseyle ilişki yaşamadıysam karşımdaki insanda yaşamasın isterim
Şahsen ben olmazdım Çünkü sürekli eski eşiyle iyileştim halinde olması gerekiyor bir tanıdığım var eski eşi kocasının şu anki eşiyle mutlu olmasını Kıskandığı için sürekli onların aralarını bozmak için çocuklarını dolduruyor ve çocuklar hep sıkıntı oluyor bu büyük bir sorumluluk ve ben bu sorumluluğu sanırım alamazdım
Hayır ayrıldıktan 4 yıl sonra ilk evliliğin bitme nedeni kadının adamı aldatması hem aldatıyor hem de adamın şu an mutlu olmasını çekemiyor
Cevap
115Cevap
Olurum çünkü boşanmış olmak bir kusur değil bazen anlaşamıyor insan bazen şiddet görüyor bazen mutsuz ve huzursuz kimse boşanmak için evlenmiyor o boşanmanın bedelini de çocuklar ödüyor bu nedenle ki bende aynı durumda olduğum için empati kurarak tabi ki olurum ama boşanmış bekar dul farketmeksizin kimseyi hayatıma almayı düşünmüyorum
Evet sevgili olurum tabi ki de neden olmasın.. önemli olan güven aşk ve dürüstlüktür benim için. bunlar varsa evlenirim ve sevgili olurum
Hayır olmam sebebi de hiç ilişkim olmadı evlilik zaten olmadı cinsellik de öyle o yüzden de bende kendim gibi birisini isterim bu güne kadar beklediysem hep kaderime yazılı insan için bekledim
Kaderine belki böyle biri vardır. Tabii siz doğru düşünüyorsunuz ama herşeyin hayırlısı
Olurum derler ama bakma olamazlar. O sorumluluğu kaldiramazlar. Hadi bı şekilde devam etti diyelim bu sefer devreye erkeğin ailesi cevresi girer. Onlar için boşanmış kadın ikinci sınıf insandır çünkü. Kesin oğullarının parasında malında gözü vardır. Çek ellerini oğlumuzun üzerinden derler. Halbuki oğulları bırakmıyordur ısrarla. Bırakmıyordur ama tutmuyordur da. Böyle bir handikap işte. Eskiden olsa boşanmış çocuklu kadininda sevmeye sevilmeye evlenmeye hakkı vardır diye düşünürdüm. Ama maalesef yokmuş. O hakkını bir kere kullanmış. Bir daha olmazmış olamazmis. Bilmiyorum başka ülkelerde nasıl ama bizim ülkemizde maalesef durum bu.
Ben Houston-TX’ta yaşıyorum. Burada dul ve çocuklu insanlar evlenebilir gayet normal. Ama daha önce hiç evlenmemiş ve çocuksuz bir birey kendisiyle denk biri ile birlikte olmak ister.
Bu acı gerçek hep düşündüğüm ve karşılaşmaktan korktugum ama hakikat olan yegane şey
@sadecegüzelşeyler Bu yüzden baştan doğru insanı bulmaya çalış. Doğru kişi değilse yol ver.
Bu artık o kadar zor ki travmalar, acılar bi de üzerine şimdi bu endişeler.. bir yandan da sevme ve sevilme isteği ama gerçek sevgi olanından..
Gerçek sevgi diye bir şey yok. Sen iyiysen herkes iyi. Menfaati bitenin sevgiside bitiyor. Şimdiki ilişkiler maalesef kullanıp atma modunda
Aldatılmış biriyim
1 kızım var 5 yaşında...
3,5 sene oldu boşanalı...
3 sene gönül işlerine bulaşmadim bi hatun kişisi ile konuşmaya başladık ben dulum dedim makarayla karışık o da bende dedi... Güzel de muhabbetimiz vardı dedim senin cocuk falan var mı varsa bizde falan kalabilir sıkıntı etmem dedim yok dedi tüh dedim neden dedi şimdi benim var babaannesi ve anneannesi bakıyor evlenirsem bana da gelmesi normaldir sende haliyle istemeyebilirsin dedim evet çocuk varsa keselim muhabbeti dedi ben direkt engelledim daha da konuşmadım... Kızım için böyle düşünen insanla işim de olmaz yanlış anlama olmasın da...
Demek istiyorum ki çocuk olunca neden OLMAZ deniyor ki suçumuz ne? İyi ki doğmuş prensesim yahu kedi köpek beslerken ayyy ne kadar tatlı çocuğa hayır olmaz afedersiniz ama istediği yere kadar yolu var
1. Diyelim ki ciddi bir insan ilişkinin gidişâtına göre evlenmeyi düşünüyor çocuğu olan bir insanla evlenmenin ayrı sıkıntıları var.
2. Diyelim ki sadece takılmalık düşünüyorsunuz daha önce evlenmiş bir insan cinselliği sonuna kadar yaşadığı için bu konuda fazla talepkar olacaktır diye düşünüyorum
Bende evlenmiş boşanmış biriyim , çocuklarımda var ve kendim bakmıyorum , bu süreçte sevgililerimde oldu çocuklarım kimseye yük olmadı her anlamda kendim ilgileniyorum çocuklarım yüzünden ne sevgilimi ihmal ettim nede sevgilim yüzünden çocuklarımı ihmal ettim ,
Çocuklarıma kendim bakıyorum , çocuklarım olmasına rağmen ısrarla evlenmek isteyenlerde oldu ama ben istemedim , mesele birinin çocuklarının olması değildir burada gerçek mesele çocukların be kişinin karakteridir , benim çocuklarım biraz sıcak kanlı olduğu için sevgililerimle inanılmaz bi uyumları oluyordu nerdeyse beni unutuyorlardı
Düşüncenize saygı duyarım , ama belirtmek istediğim şu ayrıntılardan çok karşınızda ki insanın karakterine önem verin ,
Bekar olsaydım evet evli kafasıyla düşünüyorum ayrılmış olsam yine evet ama bu kararlar için çok ince düşünülmeli ama Allah korusun şu an ayrılsam tekrar evlilik düşünmem çünkü yeniden birine alışmak benimsemek yıllar alıyor herkese de güvenmem çocuklarım ve ben sakin kafa oh mis 😃
Tabiki Olunur saygi duymak. lazim. olmam diyenlere iki cift lafim. var ayni sey sizi basiniza gelmis olsa ne yapardiniz. hic kimse bosanmak icin evlenmiyor. sizlerin garantiniz var mı . kimbilir ne zorluklar yasamistir da bosanmistir. bilemezsiniz. bu dünyada yaradilani yaradan da ötürü sevmek var. bosanmis ile bekarlar arasinda 2 damla kan vardir baska bir değisiklik olan varsa ciksin karsima. yazsin bekarinki altin kaplamada bosananninki gümüşmü ya da yanlamasinamii birakin bu isleri.😡😡
şu an düşününce direkt olurum derim ama sözde öyle kalır iş olmaya gelince yapamam ama egerki çok seviyorsam ve de çok seviliyorsam neden olmasın. cocuga da annelik yaparım sevkatimi veririm ve bu herkesin yapabileceği bir şey değil. ozel insanlarin yapabileceği bir şey bu 🙂.
Hepimizin daha önce bir sevgilisi olmuştur. Ben daha önce bir evlilik yapmadım, çocuğum da yok. Bu yüzden ben de evlenmemiş çocuğu olmayan biri ile birlikte olmak isterim. Davul dengi dengine öter. Herkes kendi dengiyle birlikte olmalı bana göre. Ve aldatmayı bir seçenek olarak görmemeli.
Büyük konuşmak istemiyorum ama şöyle bir durumda var akıllı mantıklı olmak gerekiyor benim hiç sevgilim olmamış cinsellikte yaşamamışım evlilikte hiç yapmamışım bende benim gibi birisini isterim en doğal hakkındır ama Allahu yazmışsa alnina kısmetinde nasibinde çocuklu bir kadın varsa yapacak bir şey yok. Açıkçası söyle bir durumda var aslında bekar birisiyle evlenirsin hayatın zehir zindan eder ve birde çocuklu kadınla evlenirsin hayatın mükemmel olum mutlu mesut yaşarsınız seni anlar seni sever vs vs işte ve tam terside olabilir ne olacağını kimse bilemez Allah bilir sadece karşına kimin çıkacağında bilirsin. Ayriyeten vefat etmiş ve kadının bir çocuğu olur veya evlenmiş boşanmış çocuğu olmayan olur amenna ama kimse ne olacağını bilemez Allahu tealdan başka bilemez onun için büyük konuşmak doğru değil bugün varız yarın yokuz. Allah hayırlı iyi insanlarla karşılaştırsın.
sence kadınlar da mantık var mı sana soruyorum sevgi karınmı doyuruyor. aklında tahtanmı eksik yorumun tümünü okudunmu bir oku istersen gözlerin kör sanırım.
kusurbakma erkekler kendilerini kandırmıuot genel konuşma sen ilk önve nasıl konulması gerektiğini nasıl cümle kurması gerektiğini öğren öyle gel konus bana boş yalan insanlardan hiç hoşlanmıyorum
merak etme ben cümlemi düzgün kurarım klavye hatası o arkadasım. Seviyem bile olamazsın ki seviyeme gelebilmen için çok çalışman lazım hadi iyi günler
sen Türk değilmisin asalak
neyse cahil insanlarla uğraşılmaz dik kafalı olup dar düşünceli olup dediğinden çıkmazlar en iyisi muhatabım değilsin
Evlenmiş boşanmış biriyle olur ama cocugu varsa olmaz. Büyük konuşmamak lazım ama çocuk eski eşle aradaki bağı her zaman diri tutar o çocuğun da bir psikolojisi var ona annelik ve babalık yapabilecek potansiyele sahip güçlu eski eşiyle bağlantısını kiskanmayacak geniş bir düşünceye sahip olan bireyler yapabilir ancak. Şahsen kendime guvenmedigim bir noktada adım atmam. Bu kendini ateşe atmaktır
Hayır olmam. Yani sevgili olsam dahi ciddi ilişki olmaz. Ha eğer karısı vefat etmişse o ayrı mesele.
Çoğu kişinin özellikle de erkeklerin boşanmış birisiyle sevgili olurum demlerine bakma. Çoğu sırf cinsellik kolay olur düşüncesiyle rahat elde ederim düşüncesiyle evet diyor. Cinsel ilişki istemeyince sen zaten boşanmış kadınsın ne var ki bunda? İlk defa değil ya deyip tepki vereceklerdir
Kimsenin kimseye yargılamaya hakkı ve haddi yok, boşanmış da olsa cocuguda olsa her insan gibi sevgi ve saygıyı hak ediyor. Ustunluk sosyal hayat şartları ile değil takva ile kazanilir
Eğer evlenme düşüncem yoksa gönül eğlendirmelik olurdum. Ancak bunu da kadına bildirirdim. Neden evlenmezdim onu da söyleyim. Çünkü sürekli çocuğunun babasıyla görüşmek zorunda kalacak. Böyle bir durum altında kalmak istemem evlendikten sonra.
Çok beğenmişsem ruhuma hitap ediyorsa, elbette sevdiğim adamın çocuğunuda severim sonuçta ondan bir parça.
İşler bozuluyor sonra 🤷
Çocuğun kız olsa babaya güven olmaz belli bir yaştan sonra kız o adama mahrem oluyor kız için de zor olur bu riski göze almak çok zor ☹️
Evlenecek birini bulursun ama güvenecek birini asla bulamazsın 🤷
Bu bir engel değil ama arada geçmişide dahil olacak yaşanmışlıklar, çocuğun psikolojisi vs çok önemli bu yüzden kişiyle alakalı ben şu an kaldırmam ama ilerleyen süreçte daha da olgunlaştıkça kaldırabilirim belki 🤔
Çocuk bir kusur ve ya engel değildir. Sevdiğiniz ve ya seveceğiniz bir kişinin çocuğu olması ona olan sevginizi etkileyecek ise duygularınızı ve hayata bakışınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Neden sevgili? Neden evlenir misiniz diye sormuyorsun? Bari pikişir miydiniz diye sorsaydın...
Güzel yorum 😅
Kesinlikle hayir. Hic girmeyin boyle iliskilere. Bi kere basima geldi, ozellikle cocugun ebeveynlerinden en az biri sorumsuz ise isler hic kontrol edebileceginiz sekilde ilerlemiyor.
Bana göre bu işler kişinin tercihi dışında bir şey, demek istediğim kişinin o anki ruh hali ve psikolojisi önemli burada ilişki içinde olmam diyen birisi karşısına öyle birisi çıktığında kendini kaptırıp aşık olabilir. O yüzden büyük konuşmamak gerekir.
Sonuçta o çocuk da bir can taşıyor ne kadar geçmiş evliliğinden kalan bir genleri olsa da kabul edeceğimi sanmıyorum. İlla ki boşanmış olduğu kişiyle yüz yüze denk gelecek, problemler olacaktır.
Hayır olmam. O daha öncesinde bir evlilik yaşamış, çoğu şeyi tatmış, birçok mutluluğu ilk eşiyle paylaşmış. Ben istemem açıkçası boşanmış birini. Üstelik çocuğunun olması hiç olacak iş değil.
Sorun ne ki hayat bu Çocuğu olabilir boşanmış bir kadın ın yeni başlangıçlara her zaman hakkı olucaktır.
Eski eşi hayattaysa hayır. Eski eşiyle çocuklar sebebiyle durmadan görüşmeleri çekilmez bir noktaya gelir bi zaman sonra
gayette olunmaz erkeklerle sevgili falan olunmaz zaten bide çocuğuyla mı uğraşıcan ruh sağlığına zarar 😄
Evlenir misiniz diye soruldaydı bence oranlar biraz daha değişik olurdu
18-24 yaş arasında boşanmış çocuklu biriysen eğer hayata karşı aşırı aceleci davranmışsın benim gibi, Fakat benim çocuğum yoktu
Onun cocugunu kendi cocugun gibi kabul edebilirsen, olur yoksa o cocugun gunahi
Ne? Kendine de cocuga da adamada yazik olur.
Olurdum geçmişi önemli değil sonuçta hepimiz hatasız değiliz kendi çocuğumdan farksız olurdu gözümden eşit
Cidden mi?
Evet neden?
Kimse olumlu bakmıyor çünkü de
olamam. bir çocuğun bir şekilde hayatına dahil olmak, azıcık bile olsa sorumluluğunun olması benim cesaret edip yapamayacağım bir şey.
Sevgili olmak icin illa çocuksuz hiç evlenmemis hatta bakire ya da bakir olmasina gerek yokki olunur tabiki
Kadınların ne kadar sahiplenici olduklarını sadece kendi çocuklarını sevecekleri yorumlarda belli çocuksuz desen kimse için sorun etmezdi ama
İnsanları sonradan eklenen yaftalarla yıpratmayın, Her birey ayrı bir ruhtur her birey tektir.
Şimdi yorumları okudum da Kadınlarla erkekler tam zıt kutuplardalar kadınlar kesinlikle olmam erkekler olurum diyor
Gerçek hayatta tam tersi ama , burası matrix yiğen , hem soru evlenir misiniz diye sormamış , kadınlar için ilişki=evlilik olduğu için hayır demişler olabilir
Ben bir erkek olarak asla çocuklu bir kadınla evlenmem. Ben daha önce hiç evlenmemişim çocuğum da yok, gider kendimle eşit birini bulurum. Başkasının döllediği çocuğa ben niye bakayım benim kendi genetiğimi taşıyan çocuğa babalık yapmak varken?
Aynısı kadınlar için de geçerlidir.
benim konumum için özel olarak düşünmek gerek bence. ben olabilirim ama farklı sartlar ile olur burada yazmıyım
Ben bu konularda aynı heyecanda olmak istiyorum, o yüzden istemezdim. Çocuğu olmasa da evlenmiş birini de hayatımda istemezdim.
Asla o çocuğa baba olamam ama kesinlikle iyi bir arkadaş iyi bir dost iyi bir büyüğü olurum onu hayata hazırlarım
Aşka inanan, samimi, dürüst, çıkar ve menfaat peşinde koşan biri değil ise tabii ki de olurum..
Çocuklu olması için onu çok seviyor olmam lazım ama karşıma daha çocuklu kimse çıkmadı vede inşallah çocuklu olmaz çünkü ben ona annelik asla yapamam
İsterse brad pitt olsun çocuklu birisiyle zor yani.. çöpçü olsun ama çocuğu olmasın inşallah
Çünkü bipolar olarak yapabileceğime inanmıyorum 🙄
3 tercih bile olamaz. Boşanmış, çocuklu bir kadın. Travma ömür boyu sürer.
Benim gibi hiç evlenmemiş, çoluğu çocuğu olmayan birisinin kendisi gibi evli-çocuklu olmayan birisiyle birlikte olması daha doğru değil mi zaten?
Olmam kesinlikle ben öyle değilim çünkü, kendim öyle olsam da kimseyle olmazdım çocuğu olan biri kendini hayattan soyutlasın demiyorum ama aşk meşk işlerine takılıp hala doyamayan sorumsuz ebeveynler çocuklarını ihmal ediyorlar. Sevgilisinin çocuğuna tecavüz ettiği kaç tane haber okudu bu gözler
Olurum çocuğu olması onu gerçek bir erkek yapar çocuklu erkekler daha çekici babaları seviyorumm
Hayır olmam. Çünkü kötü bir şey olmuş ki boşanmışlar. Aynı şeyi bana yapmayacağı ne malum?
Be kâr insan bekâr insanla hayata başlamalı. Üstelik çocuğu olan birisiyle neden evlenmek gereği...
Hiç evlenmemiş ile arasında ne fark var ki? Böyle bir ayrım mı var yani? Garip kafaymş
Olmam ya çocuğunun annesine yine aşık olmayacağı belli değil
Çocuksuz boşanmış biri olabilir ama çocuklu biriyle olmaz, istemem. Başkasının çocuğuna ebeveynlik yapmak istemem, bir de zaten ben çocuk sevmem
İnsanın başına her şey gelebilir mutlu oluyorsa 2 taraf sorun yok
Bende boşandım ama çocugum yok niye olmasınki herkes hata yapar
Oldum hatta evlenmeyi bile düşündüm. Ama karakter sorunu varmış maalesef
Seversem olurum neden olmasın çocuğunun olması engel değil
Olurum. Ama ondan emin olmam gerekiyor güven vermesi gerekiyor
Hayatta hic bir zaman büyük konusmak istemem
Bu yüzdende bu soruya cevabim yok 😊
Olmam bekar birisiyim anlasamayiz muhtemelen.
Sorun ne /Çocukluğu boşanmış bir kadın ın yeni başlangıçlara her zaman hakkı olucaktır .
Kadınlar olmaz çoğunlukla ama erkekler olur sevgi şefkat olan yürekte erkek sever çocuğunun olup olmaması önemli değil.
Ayrılma sebebi önemli Sadece
Boşanmış olabilir ama çocuğunun olmasını istemiyorum
Sonuçta anlayışlı ve karşılıklı seviyeli bir ilişki olduktan sonra neden olmasın.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?